CARTOON: Van de verzorgingsstaat naar de “participatiemaatschappij”

Screenshot 24

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Monalisa)
Vrijspreker

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op CARTOON: Van de verzorgingsstaat naar de “participatiemaatschappij”

 1. bobzelf zegt:

  Maar die volgevreten beroepswerkeloze Prins biertje , koopt wel van ons geld een nieuw bootje van euro 800.000
  Die dingen vliegen toch ook regelmatig in de brand

  ook mooi

  Like

 2. bobzelf zegt:

  en zeg nou niet dat gebeurd nooit !!!!!!!!!!!!!
  zijn broer die homo ging graag skieen
  toch

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Geniaal!
  Wat zijn we er toch op vooruit gegaan, als ‘rijk land’ zijnde!

  Like

 4. Jade zegt:

  Participatie samenleving? Ze kunnen mij een eind opflikkeren.
  Ik doe er niet aan mee. Het is en blijft een verzorgingsstaat
  en ze lappen de boel maar weer op.
  Als ze alle asielzoekers, illegalen en moslimgespuis er uit trappen,
  is er weer zoveel geld dat we met een paar jaar allemaal twee
  mercedessen op de oprit hebben. (Niet dat dat gelukkig maakt…)

  Like

  • Jade:goed gezien dat daar al het geld naar toe is gegaan en nog gaat!Die lui zitten voor een scheet bij de dokter,die daar ook alle tijd voor neemt,in tegenstelling tot voor zijn eigen Nederlandse patienten!Zij krijgen ook nog steeds alle hulpmiddelen,nodig of onnodig!Voor ons wordt alles afgeschaft!Enz,enz.!

   Like

   • delamontagne zegt:

    Geen idee in welke wijk U woont in Oss.? Maar dat er zoveel z.g.n. “nwe NL-ers” wonen !, ik kan het me haast niet voorstellen.
    Dat een arts minder tijd voor een NL-se patient neemt dan een buitenlandse ? vraag ik me toch af. Heb het idee alle NL-se artsen zijn overbelast.

    Like

   • In mijn wijk.de Ruwaard,heeft iedere straat gemiddeld 34 huizen.De verhouding is:op iedere 4 Nederlandse gezinnen 30 allochtoonse gezinnen,en wel:moslim!

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jade: 21.57. uur, op 16/8. Inderdaad, ze kunnen in Den Haag ook wat mij betreft, de pot op, Jade.
   Ik heb ze door, ik heb van September 2007 t/m. het jaar 2010, in het zogenaamde WMO platform mee gesproken.
   En iedereen was het er mee eens, dat de WMO/Participatiemaatschappij, EEN ORDINAIRE BEZUINIGINGSMAATREGEL WAS,GENOMEN DOOR HET TOENMALIGE KABINET BALKENENDE.
   Want daar komt het, er is en was geen geld voor de uitvoering van dit a-sociaal beleid, en door huichelachtig te spreken van de terugkeer naar “de sociale cohesie”, bekend uit de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog, werd er duchtig geslijmd door de overheid, om de “geesten warm te maken”. Maar deze hele PARTICIPATIEMAATSCHAPPIJ/WMO gaat NIET WERKEN. Ze weten verdomde goed in Den Haag, dat het een “mission impossible”, is, maar ze duwen het gewoon door.
   Het komt daarop neer, dat de DWAALLICHTEN van de politiek in feite zeggen tegen ons burgers: “ZOEK HET MAAR UIT”.
   En wat U zegt @Jade, heb ik al vaak verwoord hier, namelijk; het in stand houden van de sociale zekerheid, en dan tevens MASSA-IMMIGRATIE blijven toestaan is ONMOGELIJK.
   Ik heb ergens nog een artikeltje hierover liggen, ik zal zien of dat nog geplaatst kan worden.

   Like

 5. Trucker zegt:

  cynische cartoon I know ik hoor er niet mee te lachen want het is bittere ernst, ook in Vlaanderen worden wij uitgemolken door de politiek onbenullen.
  Wat echt hilarisch is, goed mogelijk dat deze winter in het dorp waar ik woon in de dag de electriciteit wordt afgesloten voor enkele uren om de pieken te kunnen opvangen.
  Doel is gesaboteerd en de andere kerncentrales zijn gesloten voor onderhoud..
  Ik hoor die ************* groene schoften nog bezig (zij hebben één regeringstermijn kunnen uitzitten en kernuitstap was een voorwaarde om mee te doen) “we gaan MINDER stroom verbruiken in de toekomst”… u hoort het goed MINDER zeiden die ************” fucking islamofiele multikulle linkse hitsige groene vrienden van de drugsgebruiker/crimineel/islamiet en alles wat tegen de welvaart van Vlaanderen is MINDER.
  Zelfs een kleuter van 5 jaar weet dat we in de toekomst meer stroom gaan verbruiken en die ************* groenen schoften hadden een oplossing klaar voor de kernuitstap : terug de steenkool en andere fossiele brandstof centrales openen, jawel dat beslisten die ****** groenen boomklimmers.
  Vele jaren terug kwam er éne aan mijn oprit staan en fotootjes nemen van mijn verbrandingston waar ik alle rommel in verbrand, hebhem gezegd om te maken dat hij weg was en was en in feite wachte ik tot hij op mijne hof kwam 🙂 hij is weggegaan de kloothommel, ik haat velen maar fucking groenen staan op de hitlijst op eenzame hoogte na de wever bart en de parvenue de gught karel.
  on topic : de islamiet is de oorzaak dat de kas leggeraakt het budget voor de islamiet van het moment dat hij voet aan grond zet in Vlaanderen bedraagd meerdere miljarden euro’s en dan heb ik het nog niet over het medisch toerisme waar ook de islamiet de eerste viool speelt.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Zo lang als de Josti band als maar groter wordt,dan weet ik dat onze gemeenten als maar zieker wordt.
  Vraag toch maar de Teelers en Fokkers hoe ze dat doen om hun vee gezond te maken?Eigenlijk weten onze doktoren dat ook , maar vele van ze zijn toch tamelijk links geindoctrineerd.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Het is maar goed dat de muziek ook met de tijd meegaat !

  Like

 8. roeldupree zegt:

  Natuurlijk is een verzorgingsstaat die opgebracht moet worden door de werkenden in die staat niet in stand te houden als je daar de hele wereld van mee laat profiteren. En nu moeten die werkenden er ook nog aan bijdragen om een gedrocht wat ons op ondemocratische wijze door de strot wordt gedrukt (EUSSR) te redden van de financiële ondergang.

  Al jarenlang spelen zogenaamde ‘volksvertegenwoordigers’ in de rest van de wereld voor Sinterklaas met uw en mijn geld. “Sociaal” noemen ze dat. Je kunt je afvragen wat er zo ‘sociaal’ aan is om je eigen volk daar met honderden miljarden aan schulden voor op te zadelen en de verzorgingsstaat daarvoor om zeep te helpen. Sociaal zijn voor de hele wereld gaat in dit geval dan ook niet anders dan asociaal zijn naar het eigen volk die daar de rekening voor mag betalen.

  Onze oudjes die hun leven lang premies en sociale lasten hebben afgedragen worden het verzorgingstehuis uitgezet omdat de overheid teveel geld heeft uitgegeven. Maar om elke week 1000 asiel/ gelukszoekers op te vangen is kennelijk wel geld beschikbaar..

  De titel “volksvertegenwoordiger” zijn deze ‘sociale’ politici in mijn ogen allang niet meer waardig.
  Die moeten zich de ogen uit hun kop schamen voor de erfenis die we voor ons nageslacht achterlaten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s