Waar te grote tolerantie toe kan leiden

Screenshot 35

(Door: trias politica)

Vandaag verscheen in Dagblad Trouw een van fragment uit het op 10 september te verschijnen boek van theoloog Tom Mikkers onder de titel ‘Laat de Vervreemding toe‘.

In zijn betoog stelt de theoloog dat een oproep tot meer ‘verdraagzaamheid’ gauw is gedaan, maar dat onduidelijk is wat dat dan precies is. Mikkers somt zelf vijf gedachten erover op: ‘de verbinding aangaan’; ‘zien waarin we gelijk zijn’; ‘ervaring toetsen aan geloofsdoctrine’; ‘onszelf relativeren’; en tenslotte ‘de vervreemding toelaten’. Mijn probleem met dit soort duidingen is, dat de kwestie weer wordt overgoten met een religieus sausje, terwijl tegelijkertijd nergens de vraag aan de orde komt of het niet eens een keertje welletjes is geweest met die veelgeprezen tolerantie en verdraagzaamheid. Dat het soms heel heilzaam kan zijn als er grenzen gesteld worden. Dat we in ons taalgebied niet voor niets de uitspraak kennen: ‘Al te goed is buurmans gek’.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Multiculti, Nederland, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

15 reacties op Waar te grote tolerantie toe kan leiden

 1. joopklepzeiker zegt:

  ’http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/islamist-terror-group-threatened-oslo-sharia-or-else/2014/08/18/

  Bar this city quarter and let us control it. ‘We do not wish to live together with dirty beasts like you.’

  Norwegian officials are holding their breath, waiting to see whether Islamist terrorists are going to strike — and if so, when and how.

  The Police Security Service received a concrete alert in July (2014) about an imminent threat from a Muslim terrorist organization, one affiliated with a group in Syria.

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Zijn theologen nu eigenlijk niet schizofreen ?

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Translated by Michael Laudahn, the letter was sent to politicians and editorial offices.

  “If Norwegian soldiers can take planes to Afghanistan, then Osama and Mohammed can also take planes to Norway, insha’Allah,” the group wrote in a threat to the Norwegian authorities.

  “Now, the government must wake up and assume responsibility, before this war spreads to Norway. Before the counterpart reacts. Before moslems take the step necessary.

  “Do not confuse the Muslims’ silence with weakness. Do not profit from the Muslims’ patience. Do not force us to do something that can be avoided.

  “This is not a threat, only the words of truth. The words of justice. A warning that the consequences can be fatal. A warning about a 9/11 on Norwegian ground, or larger attacks than the one carried out on 22 july. This is for your own good and in your own best interest.”

  Like

  • Astrid zegt:

   “Do not profit from the Muslims’ patience.”
   – – –
   Moslims en ‘hun’ geduld?! Mag ik even heel hard lachen als een boer met kiespijn? Zelden zo’n opgefokte, kortlontige, langtenige en totaal niet tot enige zelf-reflectie in staat zijnde bevolkingsgroep als deze waargenomen op de planeet en ik heb er al heel wat kilometers en levensjaren opzitten. Net als hun minaretten proberen ze steeds weer boven alles uit te steken in wat wij doorgaans als achterlijk, verwerpelijk en intolerant gedrag beschouwen. Degenen die deze diep gezonken achterlijken van de planeet massaal in ons ontwikkelde Westen hebben toegelaten en nog steeds faciliteren tegen beter weten in, zijn regelrechte criminelen die gestraft dienen te worden voor wat ze de Westerse burgers aan doen. Het zijn de arrogante egoïsten, die ons steeds verder in deze islamshit laten zakken. Zij dienen voor een Nürnbergtribunaal te komen en verantwoording af te leggen voor hun gestoorde ideaalbeelden en daden. Ze wanen zich net als de pislims als god op aarde en menen deze naar hun gestoorde denkbeelden te kunnen omvormen. Maar er komt een tijd dat ook hun koppen zullen rollen, want de moslim duldt geen andere meningen. Willen we dat allemaal eerst afwachten met alle lijden vandien, of nemen we een kortere route die tenminste nog wat zoden aan de dijk zet?

   Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Vertaald door Michael Laudahn, werd de brief gestuurd naar politici en redacties.

  “Als Noorse soldaten vliegtuigen naar Afghanistan nemen kunnen, dan Osama en Mohammed kunt ook vliegtuigen naar Noorwegen, nemen insha’Allah,” de groep schreef in een bedreiging voor de Noorse autoriteiten.

  “Nu, de regering moet wakker en verantwoordelijkheid, voordat deze oorlog zich naar Noorwegen uitbreidt. Voordat de tegenhanger reageert. Voordat moslems de stap nodig nemen.

  “De moslims stilte niet verwarren met zwakte. Niet profiteren van de moslims geduld. Forceer niet ons om te doen iets dat kan worden vermeden.

  “Dit is niet een bedreiging, alleen de woorden van de waarheid. De woorden van Justitie. Een waarschuwing dat de gevolgen fataal kunnen zijn. Een waarschuwing over een 9/11 op Noorse grond, of grotere aanvallen dan degene die zijn uitgevoerd op 22 juli. Dit is voor je eigen bestwil en in uw eigen beste rente.”

  http://www.bing.com/translator/

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En gelijk wordt Jean van Wanningen, door een RODE/Socialist of GROENE VOLLIDIOT, met de naam Mengelberg aangevallen met woorden als fascisme en nazisme. De RODE KERK begint het te knijpen, we prikken steeds meer door hun leugens heen. Ik sta vierkant achter het artikel, en dat zeg ik als christen. Steek de moord met de flauwe eenheidsdenkers!

  Like

 6. helletocht zegt:

  Het fenomeen tolerantie is een druk gebezigd hulpmiddel van de linksmannen/vrouwen geweest, om de normale burgers er moreel toe te dwingen zich ook tolerant te gedragen. Het etiket racist of extreem rechts werd heel snel opgeplakt. Feitelijk betekende tolerantie, zwichten voor de anderen die hier zo maar binnen kwamen. Ook betekende het dat de linkse groeperingen met hun grote achterban in de multi-culti industrie een gegarandeerd electoraat hadden. Eeen electoraat dat zorgde voor alle banen in de bestuurscircuits en de industriële vermarkting van de linkse goodwill organisaties.
  Waar dit op den duur toe geleid heeft kunnen we nu alleen maar met leedwezen aanschouwen. Een groot deel van de bestuurders heeft gekozen voor de eigen loopbaanrealisering. Dat daar de aanpassing aan het verwerpelijke morele linkse Nederlandse politiek-correcte geweten aan vast zat, werd graag op de koop toegenomen. Velen die werken in het universitaire wereldje en de bestuurlijke contexten praten de taal die van hun verwacht wordt, de linkse prietpraat.
  Dit soort softe figuren hebben hopen ellende over ons uitgestort, en hebben ons ook nog eens beroofd van vele tientallen miljarden, ten koste van de burger. In een echte democratie, een land dat enkel opkomt voor de eigen zich goed gedragende burger, en aso’s, criminelen, jihadi’s, en tuig van alle gezindten uitsluit, zouden de profeten van de linkse waarheid vervolgd worden. Maar een echte democratie bestaat helaas niet. Ook hier in ons land hebben we te maken met een overheid die de goede burger berooft en bedriegt, en de belangen van passanten voorop stelt. Kijk eens hoeveel buitenlandse gemeenschappen wij hier hebben die zich roeren als er ergens in de wereld iets gebeurt. De burger die braaf en netjes is, en dit alles niet gewild heeft betaalt de rekening en alle anderen profiteren. Een incompetente politicus die miljarden schades veroorzaakt, wordt niet hierop aangesproken. Kent u een Nederlander die een uitkering heeft in of van Marokko, of een van dit soort door ons gewaardeerde naties? We worden uitgebuit door dezelfde abjecte dominee’s die dit altijd al gedaan hebben! * Liever Turks dan Paaps*, zegt Timmerfrans weer!!!!! We worden voor de gek gehouden door een stel hotemetoten, de grootste hotemetoten zijn we zelf echter, opmdat we dit accepteren.

  Wie de vrijheid lief heeft, moet hem verdedigen. (N.I.V.)

  Like

  • “Wie de vrijheid lief heeft moet hem verdedigen”!Dat wil ik graag,maar kan het niet alleen.Neem eens contact op met:jinowi09@live.com;hoe meer zielen hoe meer vreugd;samen worden we sterk;sterk genoeg om tegenwicht van betekenis te bieden!

   Like

 7. Zucht!De zoveelste bedreiging!Die lui kunnen niets anders.En de diverse bevolkingen laten het toe,verrekken het om in opstand te komen!Dan zoeken ze het ook maar uit!

  Like

 8. Henk.V zegt:

  Wel,de artikelen van Trias Politica kenmerken zich door gebalanceerd,rustig overwogen , en doordacht denken.
  Je hoort altijd een stem die redelijkheid predikt.Dat mag ik wel en zeker in dit geval fileert hij een afgrijselijke, poepvrome zemelende zwamneus, Tom Mikkers, die hij op beschaafde wijze bij zijn lurven pakt, omdat deze persoon ”de vervreemding wil toelaten”.
  Trias laat zien waartoe de verregaande tolerantie van Mikkers voert en met zijn betoog stem ik in.
  En bij het lezen van de aandachtspunten van Mikkers dacht ik ”Geef die man van katoen, Jean, , want als ik ergens een godsgruwelijke afkeer van heb dan is het wel van zweverig gepraat in de trant van ”‘de verbinding aangaan’; ‘zien waarin we gelijk zijn’; ‘ervaring toetsen aan geloofsdoctrine’; ‘onszelf relativeren’; en tenslotte ‘de vervreemding toelaten’.
  Laat die termen in hun volle leegte op je neerdalen en je hebt voor de rest van je leven geen laxeermiddelen meer nodig.
  Mikkers loopt in zijn vrije tijd vast op de hei rond en breit wollen sokken.Het zou mij niet verbazen wanneer hij op een groene partij stemde.

  Zulke mensen moet je in gedachten gaan plaatsen tegenover een ideologie die naar de wereld heerschappij streeft en zich door niets en niemand wenst te laten tegen houden.

  Inderdaad, Trias Politica, al te goed is buurmans gek geweest en het wordt tijd dat het aan ieder is gegund om goed te zijn, maar, al te goed zijn moet absoluut worden afgeleerd, want teveel politiek correcte ”goed doeners” zijn bezig mentaal en verstandsmatig ernstig te ontsporen.

  Het is tijd dat het gezonde verstand weer gaat regeren.

  Like

 9. tjonge zegt:

  “Laat de Vervreemding toe”

  mikkers, geldt dat nu voor die gasten die nederland binnen komen? (dan heb ik er absoluut geen probleem mee), of geldt dit voor ons autochtonen ?

  vragen, vragen…

  Like

 10. Avidia zegt:

  Laat de vreemdelingen toe???? Mag ik zeggen liever niet??? Ze brengen ons niets, ze hebben alleen kritiek over ons leven, maar houden wel hun hand op, mag ik zeggen liever niet? Liever niet, ze zijn liever lui dan moe. Liever niet: ze bezetten de huizen die voor onze kinderen bestemd waren, waardoor onze kinderen niet kunnen trouwen en een gezin stichten, waarom niet? Omdat ze eendracht stichten, ze willen zich niet in onze cultuur integreren, ze hebben kritiek over onze samenleving en willen ons bekeren tot de islam, nooit van mijn leven, ik word geen lid van zo iets achterlijks. O jeetje het nieuws gaat weer over zwarte Piet, er word zwaar onderzoek gedaan. naar discriminatie, o wat zijn we toch aan het discrimineren, al eeuwen lang. OOO wat is Nederland een vreselijk land, ooooooooo wat zijn die anti mensen toch zielig. Maar ze leven hier al heel lang en ontvangen wel allemaal een uitkering iedere maand van al die hardwerkende mensen, maar daar hoor je niets over, nooit een drankje wel Nederland voor een gratis verblijf hier met gratis flat of woning totaal ingericht, nee, wij hebben het gedaan, wij zijn de boosdoeners, ondertussen leven zij als vorsten en mogen wij de eindjes aan elkaar knopen. Kom maar op alle tegenstanders!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s