Geesteszieken en rijkeluiskindjes: wie is de IS-extremist?

Screenshot 17

Khaled Sharrouf groeide in korte tijd uit tot meest gezochte terrorist van Australië

(Door : Servaas van der Laan)

Het terreurleger van de Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS) bestaat uit een bont leger van grotendeels westerse moslims. Wie zijn deze personen een waarom hebben ze zich aangesloten bij deze moderne kruistocht in de voetsporen van Mohammed?

‘Dat is mijn jongen,’ twittert de 32-jarige Australiër Khaled Sharrouf trots bij een foto van zijn 7-jarige zoontje. Wie een foto verwacht van een kind met een uitstekend schoolrapport komt bedrogen uit. De jongen houdt met beide handen een hoofd zonder lichaam vast als een trofee. Plaats van de foto is Raqqa in Syrië waar zijn vader zich heeft aangesloten bij het moslimleger van de Islamitische Staat (IS). Sharrouf ging niet alleen en nam zijn familie mee.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Geesteszieken en rijkeluiskindjes: wie is de IS-extremist?

 1. Tom Hendrix zegt:

  De Islam is een geesteszieke ideologie, die psychopaten van mensen maakt.

  Like

 2. Erik Bink zegt:

  Tja, daar komen de “deskundigen” weer opdraven.

  “‘Wat IS-strijders met elkaar verbindt, is dat ze allemaal een bepaalde crisis in hun leven hebben doorgemaakt,’ legt Charlie Cooper van de Britse denktank Quilliam Foundation uit. ‘Het kan een identiteitscrisis zijn, een sociale, een financiële of een juridische crisis. De vaak charismatische ronselaars van IS spelen heel handig in op deze problemen. Ze vertellen dat het Kalifaat al hun problemen gaat oplossen.'”

  “Quilliam Foundation” – alsof die de ware redenen zou blootleggen. Maar goed. Heeft meneer Cooper wel eens iemand ontmoet die geen “crisis” in zijn leven heeft ervaren?

  “Fantasie die werkelijkheid wordt” :
  “Psychologen die gespecialiseerd zijn in terrorisme kijken met grote fascinatie naar de opkomst van IS. ‘Ik bestudeer terrorisme al bijna 20 jaar, maar wat we nu zien is verbazingwekkend,’ zegt de Amerikaanse psycholoog John Horgan in New York Magazine. ‘In de ogen van potentiële rekruten is het fantasie die werkelijkheid wordt. IS is alles waar een jihadist in spe maar van kan dromen.'”

  Waaraan ontspruit die “fantasie”? Wat zijn de drijfveren van die fantasie en uit welke fantasmagorieen bestaat ze? “Maar meneer Horgan, u die doorgestudeerd heeft voor psycholoog, u weet toch wel dat die fantasie gevoed wordt door de koran en het “volmaakte voorbeeld” Mohammed!?” Die fantasie ligt meer op het terrein van de “godsdienstpsychologie”, voor zover deze ook de psychische aberraties op dat terrein bestudeerd, of zou moeten bestuderen – een onderzoek dat in deze tijd broodnodig is.

  “Volgens Horgan is geen enkele terroristische groep er ooit in geslaagd in korte tijd zo groot en zo machtig te worden als IS. ‘Ze boeken resultaat. Ze veroveren steden, ze pronken met hun wapenarsenaal.”

  Inderdaad, omdat ze het lichtende voorbeeld van Mohammed hebben, maar nu gecombineerd met modern wapentuig – want, tja, met enkel kromzwaarden en snelle arabische paarden zouden ze in deze tijd geen kans hebben – om “resultaat” te boeken.

  Like

 3. windwens zegt:

  Vind eigenlijk niets nieuws onder de zon. Al in begin jaren 70 trok ik op met jongeren die allen van zeer rijke huizen waren waar ik, nagenoeg het enige paupertjes was. zij hielden er hele radicale denkbeelden op na. De weldoeners en wereld verbeteraar. De geitenwollen sokken typen van die tijd. Tevens gewoon ook het rijkelui zoontje die regelrecht in de psychiatrie thuis hoorde omdat hij/zij wel hele vreemde uitspraken deed. Ik was het paupertje wat de psychologen noemen het sociale losertje wat dus radicaal had kunnen worden. Wat eruit dit stuk naar voren komt is dat, wanneer je kan arm bent ten alle tijden eerder radicaliseert. Indien dat het geval is dan kan men het hele midden oosten dus al radicalen beschouwen ( moet nog uitvinden waar staat dat dit niet zo is) want er zijn daar meer arme sloebers dan rijkaards die als Dagobert Duck dagelijks hun geluksdubbeltje poetsen. Dan ook nog eens in combinatie met een boek wat haat en verderf zaait (lees “Koran”) dan is 1+1 meteen 2 . Conclusie is dan Koran en armoede gaan niet samen want dat radicaliseert mensen en zetten aan tot haat en moord omdat het bij die gene een beetje minder gaat dan bij de rest. Dus Koran verbieden en armoedzaaiers boek geven waarin staat hoe ze hun eigen broek leren ophouden en de schizofrene voorzien van goede pilletjes waardoor ze niet geplaagd worden door stemmen die zeggen dat ze een sloebertjes zijn die niets kunnen.
  Wat mede maakt dat het helemaal niet komt door het Westen! Enige waar het west debet aan is dat ze deze sloebertjes niet telkens in de hoek jagen en zo onderdrukken zodat ze vanzelf hun kop houden bang zijn van hun leider of iets van dienaard.

  Like

  • Charles Martel zegt:

   Niet de koran maar de islam verbieden. Het is de akeligste uitvinding die de mensheid ooit heeft gedaan; het ebola virus waaraan de mensheid suicidair ten onder gaat!

   Like

 4. Jean zegt:

  Als ik dergelijke vuiligheid onder handen kreeg dan was die baardaap na 1 uur heel glad in zijn smoel, haar na haar trok ik er met de blote hand eruit ondanks dat ik tegen elke vorm van geweld ben maar die barbaarse smeerlapperij is een uitzondering.

  Like

 5. cat zegt:

  Geesteziektes komen zo vaak voor bij de moslims. Inteelt.No wonder…

  Like

 6. Charles Martel zegt:

  Eigenlijk vind ik het een nepartikel. Het woord ‘kruistocht’ is helemaal misplaatst en bedoeld als ‘vergoeilijking’ voor de keuzes van psyhotische broekventjes die hun mama willen bewijzen hoe ‘groot’ ze wel zijn, allaa is de grootste!

  Like

 7. lucky bee zegt:

  De Ware Islam is veel gevaarlijker dan de ebola virus. Dus moeten wij ze vernietigen net als de ebola virus, willen wij overleven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s