Oekraïne, corrupte journalistiek en Atlantisch geloof

Screenshot 40

(Door: Karel van Wolferen)

Karel van Wolferen, voormalig correspondent van de Nederlandse krant NRC Handelsblad, is verontrust over de escalerende crisis in Oekraïne en de kritiekloze journalistiek in Europa, die zich volledig laat leiden door een blinde verbondenheid met de VS. De huidige escalatie door de NAVO kan volgens hem tot een oorlog leiden.

De EU wordt niet langer geleid door politici met een elementaire kennis van geschiedenis, een nuchter overzicht van de werkelijkheid in de wereld of zelfs maar gezond verstand en een gevoel van verbondenheid met de langetermijnbelangen die ze dienen. Als daar nog bewijs moest voor worden gevonden, dat is dat nu geleverd met de sancties die ze vorige week hebben overeengekomen, om Rusland te bestraffen.

Eén manier om hun waanzin te vatten begint bij de media. Welk begrip of bezorgdheid deze politici persoonlijk mogen hebben, ze willen vooral gezien worden als personen die‘ the right thing’ doen. Daar zorgen tv en kranten voor.

Lees verder>>>

(h/t Rob van Marle)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, mainstream-media, political correctness, Rotzakken, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Oekraïne, corrupte journalistiek en Atlantisch geloof

  1. Rick zegt:

    Er zál en moet een oorlog komen. EUSSR en USA blijven demonstratief op ramkoers liggen. Snap dit overigens wel; is voor hen namelijk de enige manier om hun falende wanbestuur van de afgelopen 60 jaar te verdoezelen.
    http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/08/NAVO-lid-Noorwegen-stuurt-tanks-naar-grens-Letland-Rusland
    EN
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/23024166/__Rutte___zorgwekkend__.html
    Kosten nog moeite worden gespaard om Rusland en Poetin te demoniseren.
    En wat te denken van Opper Loser Barroso: “EU-Commissiepresident Barroso zegt dat ‘point of no return’ bereikt kan worden”. Op de valreep nog even snel de lont in het kruitvat steken.

    Like

  2. koddebeier zegt:

    De sLinkse journalisten zijn verandert in oorlogsophitsers !!

    Like

  3. GT zegt:

    Heb het van tevoren gezegd snijd niet in eigen vingers en laat niet ringeloren door de VS.

    Like

  4. Had nooit gedacht dat de pro-Poetin-&-anti-Oekraïne-gekte op deze site nog eens zou leiden tot het plaatsen van een artikel van de meest absolute islamofiele en Israël-hatende site die België kent: DE WERELDMORGEN.BE
    Gelezen heb ik het stuk niet echt.
    Wel geprobeerd.
    Het is een héél lang stuk dat héél onboeiend is geschreven.
    En op grond van die bevinding alleen al concludeer ik dat het gelul bevat.

    Like

Plaats een reactie