Ophef in Frankrijk om racistisch snoep

Screenshot 22

Een chocolatier in het Franse Auxerre heeft op stel en sprong de naam van twee lekkernijen moeten veranderen. De snoepjes Négro en Bamboula zouden racistisch zijn, zo waarschuwden verscheidene organisaties.

Lees verder>>>
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", discriminatie, Frankrijk, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, political correctness, Racisme. Bookmark de permalink .

25 reacties op Ophef in Frankrijk om racistisch snoep

  1. Sjaak zegt:

    UITKERINGEN STILZETTEN !
    EN EUROPA-VER ERUIT ZETTEN !
    DAN WORD HET HEEL SNEL RUSTIG !

    Like

  2. Dot zegt:

    Banania, de reclame voor een chocoladepoeder merk sinds 1915 is ook sinds 1975 verboden als gevolg van een klacht en een petitie van Antillianen en Guyanezen. http://champignac.hautetfort.com/archive/2006/02/02/y-a-bon.html

    Like

  3. Charles Martel zegt:

    De psychose grijpt alom om zich heen; het gaat over negerinnentetjes en negerzoentjes. Waar zijn de echte racisten mee bezig? Kotsmisselijk word je ervan.

    Like

  4. Rick zegt:

    Personeel op straat trappen. Eventuele winst pakken. En wegwezen.
    Laat “de samenleving” maar opdraaien voor de kosten!!
    Kijken hoe lang die samenleving dan nog akkoord blijft gaan met die (S)linkse hobby’s.

    Like

  5. BertG. zegt:

    Je moet je toch ergens mee bezig houden wanneer je jezelf helemaal de tyfus verveeld.
    En dan met een biertje en een blowtje erbij, dan kom je op de meest fantastische ideeën/voorbeelden/argumenten/acties.
    Wat moet je anders de hele dag doen. Is leuker dan de hele dag op straat hangen.
    En je hebt weer een doel in je leventje nagestreefd. En dan kijken/afwachten hoe het uitpakt.

    En het werkt.

    Like

  6. Ik vind het onvoorstelbaar dat op de meest onschuldige dingen het etiket racisme wordt geplaket en nog gehonnoreerd ook!Flikker toch eindelijk iedereen die hier niet geboren is,of wel geboren maar moslim,heel Europa uit!Totale remigratie!

    Like

  7. Theresa Geissler zegt:

    “Deze gruwelijke snoepjes……”
    Kan er niets aan doen, dat ik spontaan in de lach schoot: Het klonk zó zot……!

    Like

  8. Tistochwat zegt:

    Mag er dan nergens meer een leuk negertje afgebeeld worden?
    En kinderliedjes zijn zeker ook al verboden?

    Like

  9. tjonge zegt:

    begrijp ik nu hieruit dat ELKE afbeelding als zijnde reclame oid van een mens (blanke,chinees,eskimo, etc) nu racistisch is ?
    of geldt dit alleen voor afrikaanachtigen ?

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Geen idee. Vraag maar aan Quincy Gario en Verene Shepherd!

      Like

    • Cathja zegt:

      Horen we ooit Chinezen of Eskimo’s ergens over klagen? Ook al beelden we bijvoorbeeld poppetjes met spleetogen af, ze zullen er niets van zeggen. Tenminste, tot nu toe dan; het kan nog veranderen.
      Het zijn altijd dezelfde figuren die stampij maken.

      Like

  10. delamontagne zegt:

    Dat ophef in Fr is natuurlijk een beetje VER gezocht. Had moeten zijn:”Bourgogne”. Je denkt toch niet dat heel Fr daar wakker van ligt, die flauwekul.
    Zal wel vanuit een groepering komen, zoals je die in de jaren 50 in NL had. Een vrouwen-thee-kransje en onderwijl sokjes voor de negertjes in Afrika breien.
    Als je in NL nog een jeugdboekje hebt, van 60 jaar terug, geheten::”De neger die wit wilde zijn………….”
    http://www.kb.nl/sites/default/files/xkr_1602_voorplat.jpg ::
    wordt dat boek dan geconfisceerd ?

    Like

  11. Jules Vismale zegt:

    Die idiote Franse organisaties met dat gezeik over “racistisch” snoepgoed zijn misschien niet helemaal vertrouwd met Sinterklaas, Zwarte Piet of aanverwante kindervrienden. Sinterklaas werd echter in het afschuwelijke Duitse prentenboek van Tante Pau (van de Duitse schrijver Heinrich Hoffman uit de 19de eeuw) afgebeeld als een monnik die racistische kinderen in een enorme inktpot smeet omdat ze Moriaantje aan het discrimineren waren!
    Misschien houdt Sinterklaas daarom wel van Zwarte Pieten en zijn pepernoten, chocolade, marsepein en taai- taais niet racistisch. Laat de Sint anders maar eens een keer zijn Pieten opdracht geven om die vreselijke haatzaaiende imams, moslimextremisten en linkse bestuurders die Nederland hebben verziekt met de roe te geven of ze naar Spanje af te voeren!
    Of misschien moet de Sint hen maar naar Turkije sturen waar hij oorspronkelijk vandaan komt en ervoor zorgen dat ze daar voorgoed blijven maar probeer hier in Nederland maar niet om Sinterklaas uit te bannen! Hij hoort net zo goed in dit land, misschien niet in Frankrijk, als alle andere tradities en feestdagen. Overigens doe ik al jaren niet meer aan pakjesavond daar ik dat allang ben ontgroeid.

    Like

  12. Sommige zaken zijn een tijdsbeeld, maar kunnen tegenwoordig echt niet meer. Daar wordt terecht tegen geageerd. Maar ze slaan daarin door. Het is: eerst schreeuwen en dan pas nadenken.
    Moriaantje zo zwart als roet is nota bene een versje over tolerantie en dus tegen discriminatie. Zie: https://bertvanzantwijk.wordpress.com/2016/08/31/moriaantje-zo-zwart-als-roet/.
    Zwarte Piet is nog nooit een karikatuur geweest van een slaaf en zelfs niet van een negroïde man. Zie: https://bertvanzantwijk.wordpress.com/2016/10/29/zwarte-piet/.

    Like

Plaats een reactie