Cameron smeekt Schotten zich niet af te scheiden

Screenshot 7

De Schotse eerste minister Alex Salmond poseert met voorstanders voor afscheiding van Schotland van Groot-Brittannië.

De Britse premier David Cameron smeekt de Schotten zich komende week in een referendum niet af te scheiden van Groot-Brittannië. Met een brede opsomming van historische argumenten in een ingezonden brief vandaag in de Schotse editie van de tabloid Daily Mail onder de kop ‘Onze unie is kostbaar, verscheur haar niet’, vraagt hij de bevolking nee te stemmen in de volksraadpleging.

Het Verenigd Koninkrijk is een kostbaar en speciaal land en dat staat op het spel, stelt Cameron. ‘Dus niemand in Schotland moet er over twijfelen: wij willen wanhopig dat u blijft, we willen niet dat deze familie van naties uit elkaar wordt gescheurd.’ Als het uit elkaar valt, waarschuwt Cameron, dan is dat voor altijd.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Groot-Brittannië, Schotland, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

12 reacties op Cameron smeekt Schotten zich niet af te scheiden

  1. Vederso zegt:

    Als zelfstandigheid van Schotland het aftreden van Cameron dichterbij brengt, ben ik voor onafhankelijkheid. Ook als Schotland precies zo’n politiek-correct land wordt als vele anderen. Daarover heb ik geen illusies.

    Like

  2. Jaantje zegt:

    Goed zo val maar uiteen jammer dat er niet een paar warmongers tussen zitten….
    Zoals men het in de Oekraine aangepakt heeft he he.
    Of Syrie dat nu in delen ligt.
    Oh en voormalig Joegoslavië niet te vergeten zo leuk Kosevo en Servie.
    Britten zijn haantje de voorsten om welk land dan ook op te splitsen gelang het hun uitkomt.
    Koekie eigen deeg is FUN!.

    Like

  3. Jan zegt:

    Na ruim 50 oorlogen en belegeringen met de Schotten vrees ik dat Cameron die smeekbede wel kan vergeten en ‘Outlander’ zal ook wel bijdragen aan het sentiment van de Schotten om zich te willen afscheiden.

    Melanie Phillips in maart 2014 over de verhouding tussen Britten en Schotten

    Aangezien Schotland economisch zo goed als niets heeft te bieden en veel gesubsidieerd wordt vanuit Londen, zal Schotland leeg lopen als zij voor onafhankelijkheid kiezen, kunnen moslims er in want de Schotse SNP is een tweede PvdA.

    Like

  4. Monalisa zegt:

    de Schotten hebben een eigen mening, en die teld. Ik hoop dat het er door komt dan is mijn Schotse vriend die daar boven zit (hemel) ook weer blij, want hij was er voor.

    Like

  5. Ik wil dat wij ons kunnen/mogen afscheiden!Van de Eu,wel te verstaan!

    Like

  6. Sjaak zegt:

    David Cameron !

    Ik hoop dat nu een Schot, Cameron een duddelzakpijp in
    zijn reet stopt en hem de EU en Farwell U.K. mars blaast
    totdat hij ploft !

    Like

  7. Jean zegt:

    De huichelaar voelt nattigheid.
    Schotten kies voor onafhankelijkheid en leg een heel dikke bom onder die EU rotzooi wij Vlamingen steunen jullie, ook wij zullen kiezen voor onafhankelijkheid.

    Like

  8. Republikein zegt:

    Schotse ruit, langere jurk.
    Wat me aantrekt is dat de EU wellicht onderuit gaat, eindelijk!!!

    Like

  9. Monalisa zegt:


    IMF waarschuwt voor zelfstandig Schotland
    van onze redactie
    Het IMF heeft gewaarschuwd voor turbulentie op de financiële markten als Schotland volgende week voor onafhankelijkheid kiest. Het fonds verwacht dat de onzekerheid hoe een zelfstandig Schotland eruit zal zien, op korte termijn voor negatieve marktreacties zorgt.
    “Het belangrijkste effect is onzekerheid over de overgang van Schotland naar een nieuwe monetaire, financiële en fiscale infrastructuur” zei een IMF-woordvoerder tegen zakenkrant Financial Times. De langetermijneffecten hangen af van hoe de Schotten die overgang aanpakken.
    Volgens peilingen gaat het erom spannende volgende week donderdag. Wanneer Schotland ervoor kiest om zich af te scheiden van Groot Britannië, is het nog onduidelijk welke munt het land krijgt, hoe de banken worden gereguleerd en hoe gevuld de schatkist is.
    Het IMF benadrukte geen standpunt over de uitkomst van het referendum in te nemen. “Dat is een politiek proces, en daar geven wij geen commentaar op.”

    Like

Plaats een reactie