ISIS-strijders verwoesten Armeense genocide herdenkingskerk in Deir ez-Zor

Screenshot 67

Armeense pelgrims in  de Syrische stad Deir ez-Zor

(Vertaling: E.J. Bron)

ISIS-strijders hebben een herdenkingskerk voor de genocide op de Armeniërs in de Syrische stad Deir ez-Zor verwoest, aldus de Libanese nieuwszender “Al Mayadeen”. De kerk werd tussen 1989 en 1990 gebouwd en een jaar later ingewijd. De herdenkingsplaats bevat stoffelijke resten van slachtoffers van de volkerenmoord op de Armeniërs en wordt vaak met het concentratiekamp in Auschwitz vergeleken.

In het begin van de 20e eeuw stierven honderdduizenden Armeniërs tijdens de doodmarsen in de woestijn Deir ez-Zor, waartoe opdracht was gegeven door de Jong-Turkse regering van het Ottomaanse rijk, de voorganger van het huidige Turkije.

De minister van Buitenlandse Zaken van Armenië, Edward Nalbandian, veroordeelde de verwoesting van de kerk en riep de internationale gemeenschap op om de radicale islamieten te bestrijden die “onze geciviliseerde mensheid bedreigen”, aldus Nalbandian.

Ieder jaar op 24 april begeven zich duizenden Armeniërs op pelgrimstocht naar de genocide herdenkingsplaats in Syrië om deel te nemen aan plechtigheden ter herdenking van de volkerenmoord in 1915.

Het gebouwencomplex bevat behalve de kerk een museum en een archief.

Bron:
http://haypressnews.wordpress.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Armenië, Barbarisme, christenhaat, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Syrië, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op ISIS-strijders verwoesten Armeense genocide herdenkingskerk in Deir ez-Zor

 1. Marc Bouwman zegt:

  En de Turkse regering weet hier niets van?

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Marc Bouwman: 20.18. uur. De Turkse regering weet daar alles van. Maar de moslim Erdogan, vindt het prachtig als kerken verwoest worden, daarin is hij een waarlijk MOSLIM volgens het GRUWELBOEK KORAN!

   Like

   • Cathja zegt:

    Wellicht zit Erdogan hier achter…..; ik zie hem er zéker voor aan!

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    @ Tom Hendrix: misschien vind u het wel leuk om te vernemen, zoals ik pas op google heb opgespoord, hoe sommige Nederlandse moslim- en islamhaters vanaf 2001 tot 2011 of zelfs verder hier in Nederland op hun beurt in het geheim in talloze Nederlandse steden moskeeën of moslimscholen hebben beklad met beledigingen, bedreigingen en hakenkruisen, besmeurden met varkensbloed of -koppen, ruiten ingooiden, Molotov-cocktails daar naar binnen smeten, brand gingen stichten, het interieur vernielden, korans ontheiligen, moslims en imams bedreigden of de islam zwaar beledigden. Alleen durven veel van die moslims (?) zelf niet eens meer aangifte over te doen omdat ze nou erachter kwamen dat wie kaatst de bal kan terugverwachten. En al het walgelijke uitschot van moslimextremisten en jihadstrijders, die dit soort moskeeën bezoeken, gun ik de gerechte wraak van de eerder genoemde autochtoonse Nederlanders van harte en ga vooral zo door!
    En meneer Hendrix: u bent wat mij betreft zeer gezegend met uw terechte en vreselijke haat tegen dit soort islamtuig!

    Like

 2. luckybee zegt:

  Als ik niet weet dat ik dan met onze eigene politie zof krijgt, zouw ik best ook deze al Fath Moskee verwoesten.

  Like

 3. Fred zegt:

  En Erdogan zag dat het goed was.
  Hoogste tijd om Turkije uit de NATO te schoppen.
  Maar ja, we zitten hier met Dhimmies opgescheept.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Als je dit dan vergelijkt met een bericht uit de Franse krant::
  Een dood varkentje is vanochtend rond zes uur gevonden voor de moskee van Pontarlier.

  Voor de komst van de politiemacht, was het beest al weggehaald en de boel schoongemaakt door vertegenwoordigers van de moskee.
  Het onderzoek is in volle gang.
  Deze misdaad wordt door de autoriteiten zeer serieus opgenomen.
  Dit moet je dan lezen vooral in de huidige context met de aankondiging dat Frankrijk luchtsteun gaat geven in Iraq en de oorlogsverklaring van de IS aan Frankrijk.
  http://pleinair.net/

  Like

 5. Turkije mag NOOIT bij de Eu!En Samsom wil niet dat IS aangevallen wordt met hulp van Nederland zonder mandaat van de Navo;hij laat ze liever hun gang gaan,dus!

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  @Jules Vismale: 23.03. uur, op 22/9. Dat geeft “de burger”, weer enige moed. Tenminste de burgers, op dit blog, die de waarheid over de islam kennen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s