PETITIE: Asiel voor de Afghaanse tolk Ahmadzai

Screenshot 6

Hij hielp ons, wij helpen hem niet! Ahmadzai was tolk voor Nederland, hij was herkenbaar in beeld in een BBC-reportage. Hij vroeg in Noorwegen asiel aan, dit kreeg hij niet: hij werkte niet voor dat land. In Nederland wordt zijn zaak op grond van de eerdere asielaanvraag niet inhoudelijk behandeld. Ahmadzai moet via Noorwegen terug. Nee!!

Wij
Inwoners van Nederland,

constateren
dat de regelgeving met betrekking tot zijn asielaanvraag te strikt wordt toegepast en eisen dat Ahmadzai asiel krijgt. Nederland heeft geen collectieve regeling voor tolken, zoals veel andere landen – ook Noorwegen – wel hebben.

Mensen die in levensgevaar verkeren omdat zij voor de Nederlandse missie hebben gewerkt, moeten op onze steun kunnen rekenen. Ministers hebben dit bevestigd, aldus de website van de NRC. Deze visie wordt niet waargemaakt.

en verzoeken
dus luid en duidelijk een uitzondering te maken voor Ahmadzai en hem asiel te verlenen zodat hij veilig, in vrijheid en zonder angst in Nederland kan leven.

Wij mogen hem niet terug laten keren naar Afghanistan waar zijn leven niet zeker is. Niet nadat hij voor de Nederlandse missie heeft gewerkt. Parlement, maak gebruik van uw gezag en voorkom de uitzetting van Ahmadzai!

Teken hier de petitie!:

http://petities.nl/petitie/asiel-voor-de-afghaanse-tolk-ahmadzai

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

35 reacties op PETITIE: Asiel voor de Afghaanse tolk Ahmadzai

 1. Geert zegt:

  In dit geval zeg ik lekker hier blijven, tot aan je dood een uitkering dat dan wel weer.

  Like

 2. Furry zegt:

  Wie is er hier zo geschift om een petitie te beginnen. De tolk die hoef ik hier niet in nederland nog in noorwegen. Hij kan zijn leven ook in Turkeij of Pakistan voorzetten. Hij heeft er zelf voor gekozen om Tolk te worden. De overheid gaat er bij voorkeur van uit dat zijn leven in gevaar is, dat is nog helemaal niet gezegd. Wat weten we van de kerel. Niets, het kan wel voor opgezet plan zijn, om naar Europa te komen. Weer een achtelijk pedo moslim, die al zijn familieleden binnenhaalt.

  WE MOETEN HARD ZIJN EN ONS GEEN OOR AAN LATEN NAAIEN. TOLERANTIE IS ONZE ZWAKTE.

  Like

 3. Duizenden bedriegers en gelukszoekers krijgen asiel en uitgerekende deze ene die waarschijnlijk okay is, tegenover wie we als we als natie een verplichting hebben en die levensgevaar loopt bij terugkeer, uitgerekend die man sturen we terug? Krankzinnig en wreed!

  Like

  • BertG. zegt:

   Als hij ze geloof afgezworen heeft dan geef ik ‘m het voordeel van de twijfel.
   Maar dat zal wel weer niet. moslim ben je voor het leven. Dus overal.
   En wat al die andere betreft, die hadden hier ook nooit moeten wezen.

   Like

  • BertG. zegt:

   Maar voor de rest heb ik er ook geen probleem mee als jij ‘m een plek aanbied in je huis met ze familie en hem in levensonderhoud wil voorzien. Of is dat weer niet de bedoeling en moeten we het toch weer met ze alle bij elkaar lappen om ‘m van vreten te voorzien.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Beste Martien, het is een Nederlandse gewoonte, tenslotte hebben de voorgaande regeringen ook de Molukkers en de Papoea’s ook belazerd !!

   Like

  • win zegt:

   correct! heer pennings.
   deze man verdient onvoorwaardelijk onze bescherming.
   zijn broer is al vermoord om hem.
   schandalig de ned. reactie. evenzo van een aantal reageerders.

   Like

   • Fred zegt:

    Put your money where your mouth is. Haal ‘m in huis en wees er financiëel en strafrechterlijk voor verantwoordelijk tot de dood erop volgt.

    Like

 4. Fred zegt:

  Als je hem binnenhaalt, haal je er meteen direct ook 25 à 30 binnen die van de wieg tot het graf op de kap van jan met de klak gaan teren, en op termijn, binnen enkele decennia, becijfert zich dat al in de honderden. En wat als hij uiteindelijk een islamitisch extremist blijkt te zijn. Er zijn genoeg islamitische landen waar hij asiel kan gaan zoeken. Laat ‘m daar maar van de sociale voorzieningen profiteren.

  Like

 5. N.F. van Kleef zegt:

  Wegwezen met die vent, ga maar ergens anders naar toe.

  Like

 6. ik ben het met Geert en Furry eens, er zijn voor hem ook mogelijkheden in eigen omgeving te leven toch? Help de man en zijn eventuele gezin dààr aan een nieuw leven te beginnen.
  En eerlijk gezegd, ik vertrouw ook de ‘tolk’ niet meer, TE vaak gelezen hoe zeer ook zij ons belazerden…
  sorry meneer als je v goede wil zou zijn maar laat je dan helpen in eigen omgeving.

  Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  Waarin een klein land nog kleiner kan zijn!
  Wat een blamage!

  Like

  • Driek zegt:

   Beste meneer Bob Fleumer, dus u vindt dat wij, Nederlanders, nog niet grootmoedig genoeg zijn? Ik zoude zeggen, meneer Fleumer, neem hem in huis.

   Like

   • Edwin Lauxen zegt:

    Ach de klagende Hollander moet betalen of wij hier in het Noorden ?, nou wat mij betreft is die Tolk welkom in Nederland, gelukkig ben ik niet de enige PVVer die er zo over denkt ! Echt een blamage van de Hollandse regering waar wij weer voor moeten opdraaien.

    Like

 8. Frans Brassens zegt:

  DIT IS DIE ANNEKE VAN DIJK:

  Hij hielp ons, wij helpen hem niet
  REGIO | 25 augustus 2014 | reageer | Door vandijkanneke@outlook.com,

  Dichtbijmeeschrijver
  ROTTERDAM – Anneke van Dijk, lid van de gebiedscommissie Prins Alexander, startte een petitie tegen de uitwijzing van de tolk Ahmadzai die werkte voor de Nederlandse missie in Afghanistan.

  De Rotterdamse Anneke van Dijk is een petitie gestart voor de Afghaanse tolk Abdul Ghafoor Ahmadzai. Abdul heeft gewerkt voor het Nederlandse leger in Afghanistan, is daar bedreigd en naar Noorwegen gevlucht. Daar kreeg hij geen verblijfsvergunning omdat hij niet voor Noorwegen heeft gewerkt. Hij is toen naar Nederland gekomen, maar Nederland wil hem terugsturen naar Noorwegen, omdat dat het eerste Europese land is waar hij binnen is gekomen. Noorwegen zal hem uitzetten naar Afghanistan.

  Anneke van Dijk: “Het kan toch niet weer zo zijn dat we iemand die voor ons leger gewerkt heeft, in de steek laten. Als inwoner van Nederland schaam ik me daarvoor. Daarom ben ik een petitie gestart, gericht aan de Tweede Kamer, om Abdul Ahmadzai in Nederland toe te laten. Hoewel het vakantietijd is, hebben al meer dan 1300 mensen ondertekend. Het zou mooi zijn als dat een veelvoud wordt.”

  Anneke is niet alleen de petitie gestart, maar benadert zelf ook politieke partijen en maatschappelijke organisaties om aandacht te vragen voor de situatie van Ahmadzai.

  De petitie tekenen kan op http://ahmadzaimoetblijven.petities.nl/

  Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 25 augustus 2014

  __________________________________________________
  IK ZOEK VERDER

  Like

 9. Frans Brassens zegt:

  En dit is het politieke nest waarin ze zich bevindt:

  ROTTERDAM – Op 19 maart stemt Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen en de gebiedscommissies. De partijen voor de commissie Prins Alexander stellen zich in deze serie aan u voor. Vandaag: GroenLinks.

  De wensen van GroenLinks lijsttrekker Anneke van Dijk zijn heel duidelijk: meer groen, meer aandacht voor armoede en minder betutteling.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Heb zojuist deze petitie onderschreven. mensen die aantoonbaar gevaar lopen hun leven te verliezen, moslim of geen moslim moet je opnemen in je land en een kans geven. Nu komt er teveel volk binnen dat absoluut geen gevaar loopt en het slechts doet voor economisch gewin. Ook het feit dat hij voor Nederland zijn nek heeft uitgestoken mag niet onverdienstelijk blijven.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Volgens de Islam – meer specifiek het concept van al wala wal bara – moet de moslim het uiterste doen om in zijn leven te gehoorzamen aan wat Allah bevolen heeft en al wat Allah verboden heeft te laten. Dat betekent ook dat moslims niet de dienaren / ondergeschikten mogen zijn van niet-moslims, een moslim die dit wel doet vervuilt aldus de zuivere moraliteit van zijn geloof en kan worden aangemerkt als een niet-gelovige. Met alle gevolgen van dien !

   Ik vind dat het ook niet kan dat men die mensen in de steek laat. Wanneer ik hier hoor zeggen “Hij kan zijn leven ook in Turkeij of Pakistan voorzetten.” dan klopt dit niet, Turkije is al lang niet meer de gemoderniseerde geseculariseerde staat van Atatürk. En Pakistan wordt helemaal in beslag genomen door Wahhabitische infiltratie binnen de ISI (Pakistaanse geheime dienst), die nota bene zelf terroristengroepen organiseert tegen minderheden, zoals Soefis, Sjiieten en Ahmaddiya moslims, en bovendien ook de leden van de Afghaanse Taliban recruteert. En daar zou hij dan veilig zitten ??? Jullie zijn niet goed snik !

   “Hij heeft er zelf voor gekozen om Tolk te worden. De overheid gaat er bij voorkeur van uit dat zijn leven in gevaar is, dat is nog helemaal niet gezegd.” Misschien was de Nederlandse missie in Afghanistan veiliger en beter af geweest met een echt onbetrouwbaar sujet dat zich voordeed als een tolk en pelotons Nederlandse soldaten in een hinderlaag van de Taliban had gelokt ?? Denk daar maar eens over na ! Het moet ook prettig zijn om te weten dat Nederland je zo maar effe gebruikt heeft en je dan gewoon dumpt, terwijl iemand met een beetje verstand van zaken perfect weet, dat ie daar niet kan overleven !

   We geven wel geld aan honderdduizenden moslims die geen klap uitvoeren, onbetrouwbaar zijn, hun “normen” proberen op te dringen of het vertikken het geweld van IS te veroordelen of aanslagen zitten te beramen, maar iemand die zich danig uit de naad heeft gewerkt en Nederlandse troepen door een moeilijke situatie heeft geloodst, zouden we laten stikken ! Als alle moslims in Nederland of elders in Europa zo veel betrouwbaarheid en eergevoel aan de dag hadden gelegd, dan zat de Westerse wereld nu niet met een huizenhoog veiligheidsprobleem dat vooral van binnenuit zal komen !!!

   Maar dat lijkt blijkbaar niet zo veel kwaad te kunnen, krijg ik de indruk, als één betrouwbare moslim binnen te halen. Waren ze allemaal maar zo geweest ! Begin al maar te bibberen, we hebben het einde hiervan nog lang niet gezien. Het gaat hier nog heet worden. We zitten er middenin, en Afghanistan was de ver van mijn bed show !

   Like

 11. M.R.Kruk zegt:

  Heeft iemand in de regering ooit bedacht, dat als ze deze tolk eruit gooien dat geen verstandige inwoner van een van die vele landen waar wij nog eens moeten oorlog voeren of “vrede stichten” ooit nog tolk zal willen zijn voor onze militairen. Fijn vooruitzicht voor onze jongens dus. Stomme beslissing dus. Penny wise and pound foolish zeggen de Engelsen dan.

  Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  Ik heb de petitie getekend. En wel vanwege het gegeven, dat deze man gevaar loopt, omdat hij het belang van het Nederlandse leger heeft gedient. En ook ik heb meer moeite met de 100.000 den, met name moslims, die ONS wel door “de strot”, zijn geduwd door de regeringen vanaf 1972. Maar menselijk gezien neem ook ik het op voor deze tolk.

  Like

 13. Tom Hendrix. zegt:

  oei gedient moet zijn gediend. Foei, voltooid deelwoord, had het moeten weten.

  Like

 14. BertG. zegt:

  Zo tegenstrijdig soms de reacties hier.
  In het enne artikel lees je dan dat er geen gematigde islam bestaat, islam is islam en niks anders.
  En dat je ze nooit kan vertrouwen enz…….want het blijven moslims en ze doen allemaal aan taqiyya.
  En in een ander artikel (zo als deze) zijn de reacties weer dat er ook gematigde bestaan en sommige zelfs heel betrouwbaar zijn en dan dus weer niet aan taqiyya doen.

  Wat is het nou, of toch list en bedrog of boeren slimheid of zeer betrouwbaar.
  Laat ik dan maar zeggen dat die kleine minderheid het dan maar verpest heeft voor de rest.

  Like

  • Driek zegt:

   Dat ben ik helemaal met u eens, meneer Bert, want ja, wat is het nou, zijn ze allemaal onbetrouwbaar? of zijn er ook weer aardige betrouwbare moslims. Ik blijf op mijn standpunt dat we alle moslims dienen te wantrouwen.
   Maar ja, nu komt die christelijke naastenliefde natuurlijk weer om de hoek kijken, en daar speculeren die gasten gewoon op.
   Maar de meeste Nederlanders namen gedurende oorlog ook geen aardige SS – er in huis. En zo blijven we aan de gang. Dat schiet lekker op zo, meneer Hendrix. Ik twijfel niet aan uw goede bedoelingen, echter zo gastvrij waren die Hollanders ook niet toen in 1942 de Jodenvervolgingen begonnen. Ik heb het helemaal gehad met die Arabieren en hun Mohammed.

   Like

 15. BertG. zegt:

  Die werkelijkheid houdt in dat Afghaans burgerpersoneel op de Nederlandse bases stuk voor stuk een enorm veiligheidsrisico zijn voor onze militairen. Hun loyaliteit wordt kennelijk nauwelijks betwijfeld, maar wie eerlijk is weet dat de zaken heel anders liggen. Arnold Karkens deed daarover gisteren bij Pauw & Witteman een ontluisterend boekje open. De Taliban zijn heel goed op de hoogte van de dagelijkse gang van zaken op de bases, zo wist Karskens te melden. Bekend is ook dat de door de NAVO opgeleide Afghaanse militairen heel vaak overlopen naar de Taliban Ook blijken die Taliban voor het overgrote deel uit locals te bestaan. Berichten dat gewone dorpelingen bermbommen plaatsen hoeven niemand derhalve niets te verbazen. De Nederlanders in Uruzgan zijn een vreemde bezettingsmacht en nog ongelovigen ook. Ongelovigen die dan ook nog eens vele burgerslachtoffers maken.
  http://www.vrijechroniqueurs.nl/mijn-gemeenste-column-actueel-door-isis-missie/

  Like

  • BertG. zegt:


   Tot slot: U vraagt zich wellicht af wie de man op de foto boven dit artikel is. Welaan: dit is Hasan Akbar. Een Amerikaanse moslim en militair, die in 2003 twee Amerikaanse officieren doodde en veertien militairen verwondde omdat hij weigerde om zijn irakese moslimbroeders aan te vallen. Hasan Akbar werd veroordeeld tot de doodstraf. Benieuwd wat hij tijdens zijn beëdiging gezworen had.

   Like

   • win zegt:

    wat een idioot argument.

    Like

   • Driek zegt:

    Juist, en dat bedoel ik nou, die aardige rot Mof, die op de koffie kwam bij een vriendelijke buurvrouw, was ’s avonds actief bezig Joodse burgers in een overvalwagen te stouwen.

    En die Tolk, die meneer Ahmadzai is nu natuurlijk reuze aardig, maar het blijft onze vijand, die, als hij de kans krijgt, je hoofd er afhakt. Maar, natuurlijk, ik ken die riedel nu wel: “ZE ZIJN NIET ALLEMAAL ZO ” Nou, ik heb er schoon genoeg van, om aan mijn eigen ondergang mee te werken. Laat het u hierbij gezegd zijn, beste lezers van E.J. Bron: De islam moet verboden verboden.

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    “Laat het u hierbij gezegd zijn, beste lezers van E.J. Bron: De islam moet verboden verboden”.
    Had dat laatste paternalistische zinnetje met open deur nou maar weggelaten, Driek.
    Bijna irritant.

    Like

 16. Republikein zegt:

  Weg met die vent, komt mn strot uit met dat vergoeilijken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s