Er behoort geen Palestijnse Staat te zijn

Screenshot_8

Caroline B. Glick is de auteur van “De Israëlische oplossing: Een één-staten plan voor vrede in het Midden-Oosten” en schrijvend hoofdredacteur van ‘The Jerusalem Post’.

(Door: Caroline B. Glick – Vertaling: Wachteres & Henk V.)

Toen de Zweedse premier Stefan Löfven eerder deze maand zijn beslissing aankondigde om de niet-bestaande staat ‘Palestina’ te erkennen, liet hij zich onbedoeld in de kaart kijken. “Een twee-staten oplossing heeft wederzijdse erkenning nodig en de wil om vreedzaam samen te leven”, zei Löfven. “Zweden zal daarom de staat Palestina erkennen.”De Palestijnen weigeren de staat Israël te erkennen of er vreedzaam mee samen te leven. Het erkennen van ‘Palestina’ brengt de vrede niet dichterbij, het versnelt de ondergang van Israël. De Europeanen moeten eraan werken om Israël te versterken en uit te breiden.

Net als zijn coalitiepartner, terroristenkampioen Hamas Khaled Mashaal, en ondanks zijn mooie praatjes naar het westerse publiek, heeft  PLO-leider Mahmoud Abbas de afgelopen decennia herhaaldelijk toegezegd dat hij nooit van zijn leven Israël zal erkennen.

Dus toen Löfven ‘Palestina’ erkende, sloot hij zich aan bij de Palestijnse campagne om Israël te vernietigen. Hij gebruikte de taal van de ‘twee-staten oplossing’ om de Joodse staat te verwerpen.

De voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken en lid van het Britse parlement voor Labour, Jack Straw, ging deze week nog een stap verder toen hij zich richtte tot zijn parlement, voordat dit buitenproportioneel 274-12 stemde om ‘Palestina’ te erkennen. Het [gezamenlijke] stemmen, legde hij uit, ging niet om het bevorderen van de vrede. Het was een duidelijke poging om Israël te schaden. In zijn woorden: “Het enige dat de regering van Israël … begrijpt is druk/dwang”.

Löfven, Straw en hun collega’s in heel Europa zijn niet dom. Ze weten wat ze doen. Ze weten dat de Gazastrook, die Israël negen jaar geleden ontruimde, een terroristische staat is die gerund wordt door de Jihadisten van Hamas. Ze weten dat als Israël zwicht voor hun politieke en economische oorlogvoering en de hoofdstad en het historische hart aan zijn vijanden overdraagt, het niet in staat zal zijn om zijn resterende territorium te verdedigen. En ze weten dat, net als Gaza, die gebieden snel zullen worden overgenomen door Hamas, die hen zal gebruiken om een vernietigingsoorlog tegen Israël te beginnen, in samenwerking met zijn jihadistische broeders in de omringende staten.

Met andere woorden, ze weten dat als ze ‘Palestina’ erkennen zij de zaak van de vrede niet helpen. Ze brengen de ondergang van Israël naderbij. Als ze ook maar enigszins geïnteresseerd waren in vrijheid en vrede zouden de Europeanen het tegenovergestelde moeten doen. Ze zouden eraan moeten werken om Israël te versterken en uit te breiden, de enige stabiele zone van vrijheid en vrede in de regio. Ze zouden afstand moeten doen van de nep twee-staten oplossing zoals Straw en Löfven die naar voren brachten, wat louter dubbelzinnige taal is om de vernietiging van Israël mogelijk te maken en dat land te vervangen door een terreurstaat.

Omdat zij met hun strategische verblinding en hun morele verdorvenheid nu dienst doen als dubbele wegwijzers voor het Europees beleid ten aanzien van Israël, moeten Israël en zijn medestanders de waarheid vertellen over de druk om ‘Palestina’ te erkennen  Het gaat niet om vrede of gerechtigheid. Het gaat over de haat tegen Israël en over het bijstaan van degenen die buitengewoon actief de vernietiging van het land nastreven.

Bron:
www.nytimes.com
Auteur: Caroline B. Glick

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres & Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Appeasement, Desinformatie, Europa, Fatah, Gazastrook, Groot-Brittannië, Hamas, Heilige Land, hersenspoeling, Islam, islamitische ideologie, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, Zweden. Bookmark de permalink .

20 reacties op Er behoort geen Palestijnse Staat te zijn

 1. Dr.Kwast zegt:

  Wat te zeggen over trollen die vreten uit de handen van kiezers. Die zij vaak misbruiken omdat ze niet vervangen kunnen worden als ze er eenmaal zitten. Trollen zijn wezens die de mens onderdrukt, wat ze kunnen doen door mensachtig te zijn.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Iedereen die voor een Staat van de Palestijnen zijn, moet wel tegenstanders van de God van Abraham zijn,Vergeten dat hij Kanaan alleen aan de joden heeft beloofd en aan niemand anders?

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Dat is net zo valide als dat Allah de opdracht heeft gegeven een wereldkalifaat te stichten. Wat in boeken van duizenden jaren geleden is geschreven, kan toch geen argument zijn voor de hedendaagse situatie. De bijbel speelt zich af in het middenoosten. Amerika, Australie, China etc. worden toch niet genoemd. Men kende deze landen/continenten niet eens, maar zijn wel heden ten dage wereldspelers met hun politieke spelletjes.

   Van Agt is zwaar christelijk, maar kijk eens. En zo zijn er wel meer idioten.

   Als God de mens zou hebben geschapen, heeft ie wel ontzettend slecht werk afgeleverd. God als alles wetende wist bij het scheppen van de mens dat Eva in de toekomst in de appelval zou trappen.

   Like

   • Harry zegt:

    Joost , het is verspilde energie .
    Hij heeft net zo’n plateau voor z’n hoofd en net zo’n verbeten vasthoudendheid als sommige andere bevolkingsgroepen .
    Hij slingert een aantal verwijzingen uit een verzonnen verhaal uit de bijbel de ruimte in en er komt nooit een reactie als je hem ergens op wijst .
    t’ Is net als bij een diode , de stroom kan er maar in één richting doorheen .

    Like

  • Dokus zegt:

   Ja dat is helemaal waar. Het is een religieuze strijd. Veel mensen zien dit niet of willen ( van Agt) dit niet zien. Als je in de God van Abraham Izak en Israël geloofd dan ga je zien dat Hij naar het einde van Zijn grote HEILSPLAN met de wereld aan het toe werken is. God laat niet varen wat zijn hand begon! Hij is begonnen met een volmaakte schepping en Hij zal eindigen met een nieuwe Hemel en een nieuwe aarde! Waarop gerechtigheid wonen zal. Israël komt helemaal alleen te staan en zal aangevallen worden als Zijn volk zich dan tot hem keert ZAL Hij ze redden. Alleen om ZIJNS NAAMS WIL. Zodat de hele wereld zal weten wie God is.

   Like

 3. een palestijnse staat is alleen mogelijk voor dwaze mensen zoals fransje timmermans en bertje koenders maar normale mensen begrijpen dat een islamitische staat hetzelfde is als zelfmoord plegen!

  Like

 4. win zegt:

  “Löfven, Straw en hun collega’s in heel Europa zijn niet dom. Ze weten wat ze doen.”
  het gaat dus feitelijk gewoon om redeloze haat? om europees anti-semitisme op hoog niveau?

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Zolang bij de islam de haat blijft prevaleren is het eigenlijk zinloos met hen in overleg te treden.
  Die haat moet uit de islam dan kan er pas gepraat worden. In plaats dat de islam zichzelf verheft willen ze uitsluitend anderen naar beneden halen, hoe gek kun je zijn?

  Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  Nee, WIN, het gaat niet om redeloze haat. Haat om kijken aan welke kant je boterham gesmeerd is. Er bestaat een Euro-Arabisch Bondgenootschap, in het kader van de Euro-Arabische Dialoog. Twee begrippen waar zo min mogelijk bekendheid aan wordt gegeven. Er kan samenwerking zijn met de Arabische wereld, als er pogingen in het werk gesteld worden om Israel op de knieën te krijgen. Het gaat dus om centjes. Zie ook mijn reactie bij het artikel: “Waarom Europa irrationeel is over Israel.”

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

  • win zegt:

   hoog tijd dus om om strategische redenen zo snel mogelijk van de olie-economie af te komen en toch maar de welwillende blik op israel te richten.
   zeer grote kans daar de modernste, schoonste en eindeloze energiebronnen uitgedacht worden, heer kohler.

   Like

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  Correctie: “haat om kijken” moet zijn: het gaat om kijken etc.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 8. Maria zegt:

  maar er heeft NOOIT een Palestijnse staat bestaan!!!!! lees hier waarom niet en wie de fake palestijnen zijn, arabieren van MO naar daar getrokken nadat Israel werd opgericht!!!!

  http://www.vecip.com/default.asp?onderwerp=165

  dit legt haarfijn uit dat ER NOOIT EEN PALESTIJNSE STAAT HEEFT BESTAAN !!! NOOIT NEVER

  Klik om toegang te krijgen tot Palestina_Palestijnen.pdf

  http://brabosh.com/2014/04/12/pqpct-vbw/

  Like

 9. Clara Klein zegt:

  hartelijk dank aan Wachteres en Henk V. voor het vertalen van Caroline Glick! Ze schrijft vaak uitstekende artikelen en ik hoop haar vaker hier vertaald te zien.

  Like

 10. Joshua zegt:

  Alleen Imbecielen geloven in een palestijnse staat.
  Het zijn Filistijnen ,het roomse rijk heeft de naam palestina bedacht, dus het is niet van die druiloren waar de hele wereld mee samen zweert en timmermansje per jaar 50 miljoen € aan belooft heeft.

  Like

 11. Vederso zegt:

  Het lijkt wel of Caroline Glick direkter ingaat op het wel en wee van de staat Israël. Vandaar ook de meer strategisch/tactische lijn in haar tekst. Alsof ze de vraag naar het voortbestaan van Israël direkt voor ogen heeft.

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ Vederso, Voor iemand die in Amerika woont, heeft zij veel inzicht in de situatie hier met betrekking tot de islam. En natuurlijk hoort Israël daar ook bij.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s