Poetin en Porosjenko zijn Merkel te slim af: EU moet gasschulden van de Oekraïne betalen

Screenshot_16

In de tang genomen: Angela Merkel zou zich in het pokerspel met Porosjenko en Poetin wel eens vergist kunnen hebben. Voor zulke fouten moet zoals gewoonlijk de belastingbetaler garant staan.

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU staat in de gasstrijd met Rusland verrassend tegenover een nieuwe alliantie: Vladimir Poetin en Petro Porosjenko zijn het erover eens geworden dat de EU de openstaande rekeningen bij Gazprom voor haar rekening neemt. De zogenaamde strijd om het respecteren van het volkerenrecht kan de Europese belastingbetalers eerst 4,5 miljard dollar kosten.

Rusland is in de gasstrijd met de Oekraïne bereid om concessies te doen, blijft echter bij toekomstige leveringen nog steeds vasthouden aan vooruitbetaling. “We zullen niets meer op de pof leveren”, zei de chef van het Kremlin vrijdag na onderhandelingen met de Oekraïense president Petro Porosjenko in Milaan. Hij had het gesprek over prijsverlagingen en kortingen aangeboden om de Oekraïne “door de winter” te helpen. Poetin riep de Europese Commissie op om de Oekraïne financieel te ondersteunen, zodat het bijna failliete land zijn gasrekeningen aan Rusland kan betalen. Rusland heeft Oekraïne in juni de gaskraan dichtgedraaid vanwege miljarden schulden. Deze bedragen volgens Poetin ongeveer 4,5 miljard dollar.

Volgens de Financial Times zei Poetin na de ontmoeting tegen journalisten: “Het is nu aan de EU om iets te riskeren om de Oekraïne te helpen bij haar economisch herstel”. Daarvoor heeft ze niet al teveel geld nodig, wellicht iets minder dan Rusland al ter beschikking gesteld heeft.”

Ook de Oekraïense president Petro Porosjenko ze te hopen dat de overeenkomst vastgesjord kon worden tot aan een door de EU bemiddelde ontmoeting dinsdag in Brussel. De beide landen ruziën enerzijds over de prijs en anderzijds over de betaling van eerder gedane gasleveringen. Daarom draaide Rusland in juni de gaskraan naar de Oekraïne dicht. De ruzie kan in de winter ook gevolgen hebben voor andere landen, omdat de EU een derde deel van haar gas uit Rusland betrekt. De helft daarvan stroomt door de Oekraïne, dat in de winter vermoedelijk eveneens veel gas nodig heeft. Donderdag nog dreigde Rusland met een vermindering van de gasleveringen aan Europa indien individuele EU-lidstaten verdragsbreuk blijven plegen en het voor de EU gekochte gas aan de Oekraïne leveren. Onlangs was het Rusland gelukt om Slowakije afscheid te laten nemen van deze praktijk (hier).

Nu vormen Petrosjenko en Poetin een nieuwe alliantie: ze kunnen er allebei op pochen dat de EU met het omstreden associatieverdrag de Oekraïne quasi tot de invloedssfeer van de EU rekent. Voor Poetin heeft de zaak het voordeel dat de bankroete staat Oekraïne niet meer zijn financiële probleem is. Porosjenko weet heel goed dat de verschillende regeringen het land zó hebben geruïneerd dat het zich geen gas meer voor de eigen bevolking kan veroorloven.

Porosjenko weet echter ook dat de EU in haar begroting al 11 miljard euro heeft gereserveerd voor de integratie van de Oekraïne. Een deel van dit geld kan nu aan Gazprom worden gegeven, zonder dat de belastingbetalers of nationale parlementen commentaar kunnen leveren. Bijzonder onplezierig voor de kleine EU-landen: zij waren niet vertegenwoordigd bij de onderhandelingen in Milaan. Hun belangen werden waargenomen door Van Rompuy en Barroso (hier).

De belastingbetalers van de EU betalen nu al voor de wanbetaler Oekraïne: de omleidingen van het Russische gas komen op rekening van de Europeanen. Exacte informatie over de al ontstane kosten zijn er niet, omdat de regeringen van de EU-landen het thema in de doofpot stoppen. Men verwacht dat de Amerikanen erop zullen staan dat de EU de financiering overneemt. De door de Amerikanen ingezette overgangspremier Arseni Jatsenjoek heeft al een persoonlijk onderhoud gehad met het IMF om een del van de bankschulden te betalen met IMF-geld. Het IMF vertegenwoordigt in de eerste plaats de belangen van de Amerikanen, die niet willen dat hun banken schade oplopen bij de Oekraïne.

Er wordt verwacht dat de EU toegeeft aan de wensen van Porosjenko en Poetin. De Duitse EU-commissaris voor Energie, Günther Oettinger, had al weken geleden aangekondigd dat de EU het geld van haar belastingbetalers wil inzetten om de openstaande rekeningen aan Gazprom te betalen (hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Censuur, EUSSR, IMF, kwaadaardige opzet, Oekraïne, Rotzakken, Rusland, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

56 reacties op Poetin en Porosjenko zijn Merkel te slim af: EU moet gasschulden van de Oekraïne betalen

  1. Dat Poetin zijn geld wil:logisch.Dat hij wraak neemt op de Eu door daar de rekening neer te leggen:ook logisch.Maar wederom,voor de zoveelste keer zijn wij,de burgers,de dupe van het geknoei en vieze spelletjes van Eu-regeringen en Brussel.Waar gaan we nu weer op gekort worden?Ophouden doet dit niet vanzelf.Nederlanders,sta op,vorm een massaal machtsblok en maak er een einde aan,voordat zij een einde aan ons maken!

    Like

    • Benesha zegt:

      Het failliete Europa, meer bepaald de belastingbetaler betaalt met de bezuinigingen en de hogere belastingen het imperialistische wanbeleid van zijn bazen en de bazen daarboven, de VS neocons. Het Oekraiënse geld is verdwenen in de zakken van die corrupte oligarchen als Porosjenko en het laatste wat er overschoot werd besteed aan de Donbass genocide.

      Like

  2. Cathja zegt:

    ‘Dankzij’ Brussel krijgen we dus ook nog eens een gasrekening van Oekraïne op ons bordje! Ja, ‘we’ (onze ‘wijze leiders’ in Brussel) hebben beloofd dat we dat land financieel ondersteunen, en de eerste rekening dient zich nu dus al aan.
    Putin heeft het handig gespeeld. Hij krijgt (een deel) van de openstaande rekening betaald, en mogelijk haalt dit ‘de kou’ tussen Rusland en Oekraïne een beetje uit de lucht. Misschien gokt hij er op dat binnenkort de sancties ook zullen worden versoepeld.
    De houding van Amerika vind ik smerig, nu ze eisen dat Europa de rekening van de omleidingen van het Russisch gas betaalt. Ze willen niet dat hún banken schade oplopen.
    Het was beter geweest als Amerika zich helemáál buiten deze kwestie gehouden had!

    Like

    • Maria zegt:

      niet wanhopen, dit is fase 1, wacht maar af… soon zal de EU niet anders kunnen dan met Rusland in zee te gaan en de VS te laten vallen als stront, ik heb gezworen op mijn dode familie leden, mijn vernield land en roots en Indiaanse Native bevolking zeker de Apache en spirituele wereld dat ik bepaalde dingen zou doen om de VS hun vloek erover te laten uitkomen en de waarheid omtrent die VS government te laten exploderen….
      alleen die fucking islam zit in de weg nog

      Like

  3. Sjaak zegt:

    WOHAAAAA ! Eerst maar MERKEL/FERKEL een paar uurtjes
    wachten laten om dan mede te delen dat ze Gas-Poetin maar
    ,, Gepflegt am Arsch lecken kann ” op duits gezegt !
    Daar heeft de rouwe tong van de vele eerbiedige kontlikkers
    ook niet geholpen ! Nu bezorgen ze zich waarscheinlijk een
    feinere korning slijppapier om nog eens na te likken !

    Like

  4. Jean zegt:

    Dat krijgt men als 500.000.000 Europeanen zich laten bezeiken door een idioot a la E.T. en dat DDR wijf met nog enkele honderden reetlikkers die enkel en alleen voor eigen belang bezig zijn.
    Laat Oekraïne zijn eigen boontjes doppen wij hebben daar niets te zoeken n laten we die EU troep naar Afrika sturen naar een land waar de ebola aanwezig is dan hebben wij tenminste geen vuile handen.

    Like

  5. bobzelf zegt:

    nou eerst effe , nog 1 keertje dan

    WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH

    mag ik u allen alvast hartelijk bedanken, geef gul , het is voor het goede doel !!

    HET PROGRAMMA HEET ,

    we helpen Bob de winter door !!!!

    Nou het is natuurlijk echt erg , heeeeel erg , dus u gaat nu een land , waar u werkelijk helemaal geen kloten mee te maken heeft , dan wel wilt hebben ,
    geld geven van de EU burgers hun dure centen , om de staatschuld van Ukraine naar 0 te brengen en gas vande laatste 36 maanden te betalen !!!

    Kijk ook hier in Ukraine kunnen de burgers er geen reet aan doen , mijn meissie en haar hele familie hebben gewoon de laatste 36 maanden gewoon voor gas betaald , hoor !!!!!

    MAAR GOED , ik doe graag een kaart spelletje

    MAAR ,

    Ik zou toch niet graag tegen PUTIN pokeren !!!

    Dus :
    Ukraine plan USA mislukt !!! ,
    De EU/ grote muil als kartrekker van deze hele chaos , gaat nu betalen !!!, U DUS !!!
    De Krim is bij Rusland getrokken , Putin betaald dus geen UHV of Euro meer , voor zijn contract tot 2040 voor de russische vloot daar en 25.000 soldaten !
    Oost = Ukraine , weg bij Ukraine, hoe het gaat heten Novorussia , of onafhankelijk ?????
    Dus Putin levert straks dus het door U /EU betaalde gas iets goedkoper, geen enkel probleem voor hem want de miljarden om de Krim te huren , is over nu natuurlijk !!
    Oost Ukraine dus waar , het geld voor heel Ukraine vandaan moet komen , ook weg !!

    Blijft over , van 5 poker kaarten , in Putins hand nog 2 kaarten !!!

    Nou met alle gegevens die deze Pokeraar dus heeft over de Crash van de MH17
    ben ik bang , whahahahahahaha
    dat de sancties ieder moment ook weg zijn , whahahahaha

    dus Putin volop zaken doen met China en de Brics
    dus Putin heeft een eigen brics bank , met China, Brazilie ,India etc .
    dus De EU gaat alles betalen voor Ukraine !!
    dus u heeft er nu een tweede griekenland bij !!!
    waarvan uiteraard ook al het geld inclusief de rente terug gaat komen ,
    sorry nog effe, whahahahahahahahahahaha
    en
    dus EU zit nu met een dichtgepleurde markt van 144 miljoen potentiele klanten !!

    dus stand nu PUTIN 89 points – EU / USA LOSERS 0

    wie wil er nog een spelletje kaarten ?????????????????????????????????????

    Vanaf dag 1 HEB IK GEROEPEN, U heeft een hele grote slapende beer wakker gemaakt.

    nou dikke kus en hug voor het betaalde gas , ik zag de bui al hangen !!!
    barbequen bij MINUS 32
    omdat je geen gas , hebt , whahahaha dat is koud .

    Mag ik de heren verhoffstadt , van baalen
    en niet te vergeten onze onvergetelijke huilebalk , franske de bierhaler ,
    hartelijk danken :
    voor de Chaos in Ukraine ,
    voor de snipers, ( die op het kerkhof liggen , ,dankzij euqualypta Ashton )
    voor de 100 doodgeschoten onschuldigen op de maidan ( omdat het niet opschoot )
    voor het afzetten van een democratisch gekozen president met een pistool op zijn hoofd )
    voor de moord in odessa, waaar mensen levend verbrand zijn
    voor de nu ontdekte massagraven in Oost Ukraine , pakweg 450 vermoorde burgers.dank Kiev !
    voor de 4500 doden omdat als je dus niet onder de facistische regering in KIEV wilt leven en werken en je bezet wat stadhuizen, en gemeentelijke gebouwen ,
    HET LEGER OP JE AF WORDT GESTUURD , EN JE GEWOON ALS GEWONE BURGER
    GEBOMBARDEERD WORDT DOOR JE EIGEN REGERING !!
    EN !!!!!!!!!!!!!! zodra je dat niet pikt, en terug schiet, ben je een schurk en een seperatist !

    en dan , met natuurlijk het draaiboek van USA !!!

    ( google effe OPERATIE NORTHWOODS CUBA )

    DE 300 DODEN DOOR HET NEERSCHIETEN VAN DE mh17 !!!!

    moge deze Eu / USA schurken en bandieten branden in de hel !!

    Bob gaat effe douchen ,

    later

    kus en hug

    gr. bob

    Like

    • Maria zegt:

      hihihi we houden de suprise nog effe achter, mijn post hieronder mega knuffies and Huggies 😀

      Like

      • Monalisa zegt:

        “Geen enkele Europeaan zal in de kou zitten als Poetin de gaskraan dichtdraait”
        http://static0.demorgen-cdn.be/photo/-geen-enkele-europeaan-zal-in-de-kou-zitten-als-poetin-de-gaskraan-dichtdraait/NWM4Mi9hdC83MjA2MjYzLzY0Mng5OTkvRlQ/642x999_7206263.jpg?v=oSQzcfK
        Geen huishouden in de Europese Unie hoeft deze winter in de kou te zitten als Rusland de gaskraan zou dichtdraaien. De Europese landen moeten wel goed samenwerken en de gasmarkt zo lang mogelijk zijn werk laten doen. De EU is dan voorbereid. Dat stelt Europees Commissaris Günther Oettinger (Energie).

        Hij onderzocht hoe een energiecrisis kan worden voorkomen, mochten Russische gasleveranties komende winter worden onderbroken. Brussel reageerde met de stresstest op dreigementen van Moskou om in het conflict met Oekraïne de gastoevoer te stoppen.

        Oettinger stipte overigens wel aan dat veel EU-lidstaten totaal of grotendeels afhankelijk zijn van Russisch gas.
        we wachten de winter af heb al een paar kub houd extra in gekocht + wat extra gas flessen wij zitten warm.

        Like

      • Monalisa zegt:

        Bob deze is speciaal voor jou

        Like

      • bobzelf zegt:

        goed gedaan mijn jongen ,
        en als je het dan over wereldleiders hebt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        dan mag toch momenteel , helemaal niemand zijn schoenveters vastmaken !!

        Ik zag dat Rutte, een dagie of wat geleden,

        Putin nog even had verteld hoe de vork in de steel zat ,

        en wat Putin dan allemaal wel niet moest gaan doen !!

        Nou ik heb het gezien , Rutte moet de nederlandse burgers

        nog ergens een poot extra uitdraaien , want U mag het gasgeld op gaan hoesten !!

        Kan je die lul niet gewoon ophangen , aan de stadspoorten , met zijn hart

        uitgesneden , hangende op zijn rug, zodat de honden er net niet bij kunnen ?????

        Ja, ik gooi ook maar een balletje op hoor !! whahahaha

        gr. bob

        Like

      • Monalisa zegt:

        Voorlopig gasakkoord Rusland en Oekraïne

        KIEV –
        Oekraïne heeft een voorlopig akkoord bereikt met Rusland over gasleveringen voor deze winter. Kiev heeft waarschijnlijk wel geld van Europa nodig om te kunnen betalen, zo meldde de Oekraïense president Petro Porosjenko zaterdag.
        President Porosjenko van Oekraïne

        Rusland heeft de gasleveringen aan Oekraïne in juni gestaakt, omdat het land een betalingsachterstand van miljarden euro’s heeft. Volgens Porosjenko komt dat mede doordat consumenten in het oosten van het land, waar pro-Russische separatisten aan de macht zijn, niet betaalden aan het staatsenergiebedrijf Naftogaz.

        En wie mag hier weer aan meebetalen jan met de pet, bob niet die heeft deze winter warme voeten gr monalisa

        Like

      • bobzelf zegt:

        leuk , wat een kut excuus weer !!!
        De seperatisten hebben dus niet betaald ????????????????????????
        Dus je betaalt 36 maanden niet voor gas aan Rusland !!
        De seperatisten story is nu pakweg 6 maanden oud , dus wie is dan de schuldige
        van die andere 30 maanden ??
        De seperatisten worden al maanden niet betaald door KIEV !!!
        De pensioenen in oost = Ukraine worden ook al maanden niet betaald ?

        en beste Monalisa, is lief hoor, Bob heeft warme voeten !!!

        MAAR ,

        uw beste regering sinds Adolf , plukt Bob gewoon ook verder hoor !!!
        Ik krijg mijn Aow , en mijn pensioen en daar mag ik gewoon , de rest van mijn leven
        in mijn EENS ZO MOOIE LANDJE , BELASTING OVER BETALEN !!

        Dat hebben de ratten helemaal afgeschermd ,

        DE RATTEN PLUKKEN JE GEWOON HELEMAAL LEEG ,

        Nou ja , niet helemaal, want daar is Bob iets te slim voor, whahaha

        gr. bob

        Like

      • Monalisa zegt:

        Geen conclusies aan Duitse bevindingen MH17

        DEN HAAG –
        Het Nederlandse kabinet verbindt geen conclusies aan de bevindingen van de Duitse inlichtingendienst dat de MH17 uit de lucht is geschoten door pro-Russische rebellen. Daarover berichtte het Duitse weekblad Der Spiegel zondag.


        „Alle informatielijnen staan open, maar het trekken van conclusies is aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Openbaar Ministerie. Dat kost tijd en moet zorgvuldig gebeuren”, aldus de zegsman.
        CDA en D66 pleitten zondag voor een hoorzitting in de Tweede Kamer over de ramp met de MH17, nu volgens Der Spiegel Duitse parlementariërs al zijn bijgepraat door de inlichtingendienst. Volgens CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt moet dan ook in het Nederlandse parlement duidelijk worden wat voor beelden er zijn en welk bewijs die bevatten. Internationale experts zouden hun licht over de satellietbeelden kunnen laten schijnen.
        Omtzigt is niet te spreken over de antwoorden die hij tot dusverre van het kabinet heeft gekregen over het neerstorten van MH17 op 17 juli in Oekraïne. Dat geldt ook voor zijn D66-collega Sjoerd Sjoerdsma. „Het is zeer opmerkelijk dat Duitse parlementariërs middels satellietbeelden uitgebreid zijn geïnformeerd over de toedracht van de ramp en dat de Tweede Kamer bij dezelfde vragen nul op het rekest krijgt van het kabinet.”
        Tijdens de vliegramp kwamen alle 298 inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, om het leven.

        Like

      • bobzelf zegt:

        welke sateliet beelden , van wie “”????
        De USA , ja op 17 juli wel, Putin did it, putin did it !!
        Maar daarna werd het doodstil , met die “” onweerlegbare bewijzen “” !!!

        en daarna bleken er van het moment van de CRASH , NET GEEN SATELIETEN BOVEN UKRAINE OOST = GEVLOGEN TE HEBBEN , BEWEREN de USA zelf , dus niet ikke !!!

        god , wat zonde toch , heeee ???, tieft toch op met je lulverhalen daar in USA

        En nu :

        Na 95 dagen komt de diefstal boven water van de seperatisten ???,

        Een beetje late uitzending van “” OPSPORING “”verzocht ?? die ik gemist zou hebben ??

        dus 7 oud kolenboeren , mijnwerkers, allen met een kalshnikov over de schouders,
        met het I.Q van een mijnwerker , ook natuurlijk !!

        allemaal afgestudeerd op het afschieten van BUK raket installaties !! ,DAT DAN WEER WEL !

        stelen een oplader met Bukraketten ??

        drukken op een knop en, zonder rookspoor, zonder gegevens , schieten zij , zonder radar
        een MH 17 uit de lucht,

        zit ik nou gloeiende, gloeiende godver, naar de sprookjes van grimm te kijken ???

        Onweerlegbare bewijzen ??, na 95 dagen ??, ze moesten er eerst een nachie over slapen ?

        Geef mij nou effe antwoord ,en whahaha Putin ook !!
        Wat deden die 2 Ukraine gevechtsvliegtuigen achter en onder de MH 17 ?
        waar zijn alle luchtvaartgegevens gebleven die razendsnel op de crash day in beslag zijn genomen door KIEV

        En dan , mag er weer over een Duits sprookje gefantaseerd gaan worden !!

        Maar ja, je moet wat om , de rest van de EU / Duitse problemen uit het nieuws te houden !

        Hebben jullie allemaal de commentaren gelezen bij de TELEGRAAF ??

        WHAHAHAHA,

        GR. BOB

        Like

      • bobzelf zegt:

        misschien , dat DIT GEWELDIGE LAATSTE DUITSE NIEUWS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        NOG EVEN EEN KLEINE TOEGIFT NODIG HEEFT !!!!

        verwondert U dus niet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        komt tie ;

        De BND ,dus de berichtgever van deze “”ONWEERLEGBARE BEWIJZEN !!!!

        de Bundes Nachrichten Dienst !!!!!!

        werd op 1 april 1956 officieel opgericht als ??????????????????????????????

        VOORTZETTING VAN DE ONDER TOEZICHT VAN DE ??????????????????????

        JA KOMT TIE !!!!!!!!!!!!!!!!

        CIA OPERERENDE ” ORGANISATION GEHLER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        ZEGT U dat genoeg, of moet ik het nog verder uitleggen ???

        gruss

        ADOLF SS/ ELTE GAULEITER SELBST !!

        SIEG HEIL

        Like

      • bobzelf zegt:

        whahahaha, geen mens gaat in de kou zitten ??

        Ja, die ongekozen mafketels in brussel niet natuurlijk !!

        Is dit zo’n zelfde test , als

        DIE STRESS TEST VOOR DE BANKEN ?????

        WHAHAHAHAHAHAHA
        leuk hoor
        Dat die mensen iedere keer , weer de rust trachten te bewaren !!

        ALL TOGETHER NOW ; het IS KOUD ZONDER JOU ( Andres Hazes )

        gr. bob

        Like

      • Monalisa zegt:

        Like

    • Cathja zegt:

      Okee Bob, we strijken de hand over ons hart en gaan voor jullie met de pet rond. We gunnen jullie toch echt wel een lekker warm huis!
      En niet te vergeten een warme douche!
      Fijn weekend!

      Gr., Cathja.

      Like

      • bobzelf zegt:

        dank je wel , lief van U ,
        het is gloeiende, gloeiende overal in de wereld het zelfde !!
        50 miljoen Ukrainiers hebben gewoon voor hun gas betaald hoor !!
        tevens heeft de EU ( stiekum ) al iets meer als 1 miljard gegeven
        om Putin alvast wat te betalen .
        Maar er is tot nu toe gewoon al 36 maanden geen euro betaald !!
        aan Putin .

        Dus Ukraine/ Kiev , zeikt wel, maar volkomen onterecht !!

        Maar wie is dus straks wel de lul, ??

        Net als ik nederland , Jan met de pet, dan wel Igor met de pet !!

        kussie

        bob

        Like

      • En we hoeven niet te vragen waar al die poen is gebleven,gloeiende,gloeiende!We moeten de regering dwingen hiervoor verantwoording af te leggen!Kunnen ze zelf bezuinigen in plaats van ons er nog een keer voor op te laten draaien!Schorem!

        Like

  6. baksteen zegt:

    Aan ons is al een einde gemaakt toen Fortuijn werd vermoord, die moest niets van de EU-euro en open grenzen hebben. Als je ziet wat er is gebeurd in o.a. Joegoslavie, Georgie, Oekraine, Griekenland, Italie en Spanje dan snap je het wel.

    Like

  7. Maria zegt:

    😀 wat dachten de EU nu??? tegen Oostblokkers het opnemen??? wwwhhhoooeehahahahaha soon merkel op haar blote knieën waarheid openbaren over MH17 Putin meester schaker zal wel met Oekraine de VS aanwijzen als opdrachtgever 🙂 ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dit is zalig nieuws…..

    Like

  8. Theodoor zegt:

    Zal er nu bij niemand in het arrogante den Haag een lichtje gaan branden dat de belastingbetaler dat niet allemaal meer op kan brengen en zeker niet in het dorre economisch slecht draaiende Europa dat straks overblijft na de hergroepering van de leidende grootmachten in de wereld.
    En dan ook nog Rutte’s grootste afbraakproject DE WINDMOLENS die hij in de verkiezingsstrijd beslist niet wilde hebben.

    Like

    • Maria zegt:

      wacht maar de Zuiderse landen, Italie, en griekenland Kroatië oostbloklanden. … wacht maar en ge zult zien gans die EU oprichting gaat ineenstorten denken jullie nu echt dat deze landen dit gaan pikken van de EU en gaan betalen hiervoor en excuseer wwhhoooeehzahahahahahahahahaa dit gaan verzwijgen voor HUN VOLK zoals nederland en belgie en west Europa zijn burgers als sinds 2001 neukt en verneukt en totaal bankroeteerde?????????????? whhooeehahahahahahaha enne dit is nog maar het begin!!!! ohhhhh dear Illuminatie dit is de 4é keer dat jullie macht niet meer werkt!!!! welke paniek moet er nu wel niet zijn bij merkel en EU fascisten wwhhooeeeehahahzahahahaha, revenge is so sweet!!!!

      Like

  9. Maria zegt:

    kan me iemand uitleggen aub hoe ik hier foto’s kan zetten heb er een paar bangelijke over Putin en omusla, het lukt me niet zoals jullie het posten

    Like

  10. alidas1 zegt:

    Ze maken er zo een grote rotzooi van ze denken dat Wilders zal winnen.
    Hij deze grote rotzooi ook niet meer op kan ruimen .
    En dan zeggen ze zie je wel hij kan er ook niks van .
    Zo zie ik het zitten het zijn een stelletje smeerlappen allemaal
    Een ander de schuld geven en er zelf niets van terecht brengen

    Like

  11. windwens zegt:

    Zo en dit hadden ze gewoon allemaal kunnen weten, Putin haalt wel meer van deze fratsen uit. Als men even de anale van zijn staat van dienst hadden opgezocht en aangehaald. Dan was deze strategie te verwachten. Na de terug trekking uit Afghanistan heeft deze best man de oorlogsrekening terug gevraagd aan jawel Afghanistan, omdat zij de veroorzaker waren volgens Rusland. Indien zij geen schadeclaim zouden indienen voor wederopbouw zou hij de rekening laten voor wat het is van 35 miljard zij kochten eieren voor haar geld. Reden te meer voor Amerika om daar ook binnen te vallen omdat al het oorlogstuig een aan een goede test te onderwerpen, terwijl de aanslag gepleegd was en werd door Saoedi Arabie , de meerderheid van de vliegtuigkapers waren tenslotte Arabieren. De rekening voor wederopbouw is wederom bij de Afganen blijven liggen nu stond er al geen huis meer overeind dus was het makkelijk afschieten. Wat zijn ze daar met de laatste oorlog op geschoten niets alleen dat de Taliban het niet meer voor het zeggen heeft als meerderheid verder is er niets veranderd. Zie hier wat is het verschillen tussen Rusland en US ziet u ze nog ik niet. Enig is dat US ons met de rekening laat zitten voor een euveltje Oekraïne leuk bedacht door Oekraïne en Rusland, Oekraïne die last had van een despoot die het land geen goed deed gelijk een zuipende Jeltsin. Oekraïne is nu in staat echt te gaan werken aan een economische opbouw , die nu gaat beginnen en wordt weer de graanschuur van Europa op onze kosten. Zij straks rijk en spugen ons in de nek. EU en ons land wordt geregeerd door mongolen, die deze ook nog eens hebben geïmporteerd uit alle achterstands landen van de gehele wereld. Dus nu grenzen dicht geen muis er meer in en uit de EU en eindelijk proberen terug te krabbelen van de klif zodat we niet in zee vallen en verzuipen. Dit proces moet sneller na twee jaar is er nog meer puim te ruimen dan nu.

    Like

  12. Qvic zegt:

    Niet alleen de openstaande gas rekening moeten wij Europeanen betalen, maar ook al het gas wat Oekraïne van af nu nodig heeft, want het land zelf is nagenoeg failliet en het moet voortaan ook nog eens vooraf betaald worden. Het rijke oostelijke deel van Oekraïne waar heel het land financieel op dreef hebben ze zelf in puin geschoten, dus hebben we geen tweede Griekenland erbij, maar een financiële rioolput waar de eerste 10 jaar minimaal 100 miljard per jaar doorheen gespoeld moet worden vorst deze een beetje zich zelf kan bedruipen. Maar dan hebben we wel weer een E.U. land erbij.

    Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @Qvic: 23.53. uur, op 18/10. Dat heeft U uitstekend gezegd. WIJ, wij de burgers worden gepakt door de idiote smeerlappen in Den Haag, en de roden van de Eussr in Brussel. Het verwondert mij allemaal niet meer! En zolang er nog hele volksstammen blijven stemmen op VVD,CDA,PvdA en D66, GAAT DIT ALMAAR DOOR!!

      Like

  13. Monalisa zegt:

    zo 19 okt 2014, 17:15
    Rebellen ontkennen beschuldiging

    DONETSK –
    Pro-Russische rebellen hebben vlucht MH17 niet uit de lucht geschoten. Dat heeft rebellenleider Andrej Purgin zondag gezegd in een reactie op een artikel in de Duitse krant Der Spiegel. Daarin stond dat de Duitse inlichtingendienst (BND) na een gedetailleerde analyse tot de conclusie is gekomen dat de separatisten de Boeing 777 met een Buk-raket uit de lucht hebben geschoten.


    Volgens Purgin is het Buk-raketsysteem zeer gecompliceerd en beschikken de opstandelingen niet over de kennis om daarmee om te gaan. Hij geeft de leiding in Kiev de schuld van de ramp. Het is volgens Purgin onbegrijpelijk dat de overheid het luchtruim boven het conflictgebied niet had afgesloten.

    Like

    • bobzelf zegt:

      Onze Duitse vrienden , gaan even gewoon terug naar 17 juli,

      Die CIA krant , gaat er gewoon van uit dat bij de gemiddelde EU inwoner ,
      HET KORTE TERMIJN GEHEUGEN KAPOT IS !!

      DUS daar GAAN WE WEER 17 / 18 JULI :j.l.

      All Together now ; PUTIN DID IT, PUTIN DID IT , PUTIN DID IT !!

      Na 94 dagen , !!!!!!!!!!!!!!! ik herhaal slechts 94 dagen !!

      Ze wilden er eerst nog 1 nachie extra over slapen !!

      Het onweerlegbare bewijs , is er !!!

      WAAR ???, WAT ???? , WELKE SATELIET BEELDEN ??, WAAR ZIJN DE FOTO’S ? , WAAR ZIJN DE GETUIGEN ?? , WAAR ZIJN DE FOTO’S VAN DE CONDENSSTREPEN VAN 10 KILOMETER LANG, ??
      WAAR ZIJN DE FILMPJES MET GIEREND, GILLEND GELUID, VAN EEN AFGEVUURDE BUKRAKET ??

      JEZUS AL DIE TIJD LANGS HEEN GEKEKEN ??

      Wat heb ik wel gezien ::
      Een OSVE meneer, die na 1 dag de beelden laat zien met volop kogelgaten !!
      volgens deze man, hevig zwaar mitraileur vuur , waarschinlijk 30 mm !!!
      En deze man vertelde dat gewoon ,
      waarna hij ook nog antwoordde : Buk raket ??, nee niks van gezien , wel die kogelgaten !
      Wat filmpjes van onnozele oost= Ukrainse mensen , die maar bleven vertellen , dat ze 2 gevechtsvliegtuigen hadden gezien !
      En gek Heee !!
      Die vraag heeft Putin ook al 10 x gesteld , antwoord USA / KIEV ??

      na 94 dagen Nada, noppes !!!

      nou ja moet ik een uurtje lang het lijstje aanvullen ??

      Ik, we / wij , met zijn allen hebben ze hoor, de opnames, de filmpjes , we kunnen u er mee overspoelen , en ik heb ze persoonlijk naar de regeringspartijen gestuurd , dus ontkennen helpt, daar ook niet meer !!!!!!!!!!!!!

      En dan nu na 94 dagen , gaat het feest gewoon overnieuw beginnen !!

      Nu gesponsort door HET CIA !!!

      Nou , dan moet het wel goed zitten toch ??

      COUP , PISTOOL OP HOOFD DEMOCRATISCH GEKOZEN PRESIDENT , SNIPERS, OPDRACHT GEVEN OM OOST=UKRAINE TE BOMBARDEREN, MEVR. NULAND MET DE 24 SVOBODA ZETELS , KERRY , JO BIDDEN, DE ZOON VAN BIDDEN,
      HILARY “” SIGAARTJE ??? “” , MC CAIN , MEVR, ASHTON UW eigen Euqualypta , van baalen, verhoffstadt , uw tranentrekker Timmermans

      VIETNAM , 9/11 , AFGHANISTAN , IRAK, EGYPTE, LYBIE , SYRIE , UKRAINE

      Nee, die geloof ,ik blind op hun blauwe ogen !!

      gegroet Timmermans

      Like

      • Maria zegt:

        och Bob doe geen moeite meer, ik doe het ook niet meer, net zoals jij verlaat ik met mijn onderneming de EU en zal daar veel gelukkiger zijn dan hier… In belgie hebben ze eindelijk een regering die het opneemt tegen de immigratie maar dat wordt zelfs niet geopenbaard naar de buitenwereld toe… 😦 bekijk dit effie

        http://nieuws.vtm.be/binnenland/112753-integraal-gesprek-met-bart-de-wever

        nu is er EINDELIJK een regering in de EU die het opneemt tegen de immigratie en niemand die het wilt openbaren 😦

        daarom vertrek ik van hier en sluit de deur van de EU voor eeuwig achter me toe…
        Het heeft allemaal geen zin, duitsland komt nu met UBER leugens af omdat de EU de gasrekeningen tot in de oneeuwigheid kan betalen en geen haan dat ernaar kraait, op MSM verkondigen ze nu met doodleuk gemak dan maar dat seperatisten het hebben gedaan en opnieuw krijgt Rusland de schuld, man oh wee man wat zal de wraak van PUTIN zwaar zijn voor gans die EU!! want dit was niet de afspraak, de waarheid MOEST merkel verkondigen om haar gas te krijgen van Rusland, dit kan Merkel nu op haar buik schrijven!!! zoals Peterselie1 al schreef en waarschuwde de mega deal ooit gemaakt op aarde door China en Rusland zal Putin zich MEGA laten keren en de EU van gas afsluiten…

        Ik heb het gehad met te openbaren en te blijven uitleggen wat het probleem is/was.. de toekomst ligt in Rusland Azie waar GEEN ISLAM is en zij roeien alles uit ginder wat islam is en, zal zijn, op enige steun de EU van Rusland nu ooit nog met het moslim probleem heeft Duitsland nu vermoord voor gans de EU….

        Like

      • Maria zegt:

        och Monalisa het interesseert me niet meer… Ik ben zo geshockeerd over de Nederlandse nabestaanden dat die niets nada noppes inzitten blijkbaar met hoe hun familie leden vermoord werden.. Wat een verschil met MH370 toen chinezen in Malaysia alles afbraken tot op dag van vandaag vechten de Chinezen familieleden om die waarheid te openbaren weet ik wat… Ik kan niet beschrijven excuseer hoe ik het nu neerschrijf hoe ik walg van die Nederlandse nabestaanden die blijven zwijgen dat die niet naar die kamer daar gaan om de waarheid te weten te komen, maar ja tzal wel aan mij liggen zeker? Hier is dat normaal blijkbaar dat wanneer uw familie leden vermoord zijn op een vliegtuig het hen niet interesseert wat er echt is gebeurd? Gans het internet tou tube officiele sites met airinvestigators die BEWIJZEN dat MH17 is neergehaald door 30mm bullets van door een militair vliegtuig enz enz… het kan me allemaal niet meer schelen… ik kan mijn tijd en moeite om mee die waarheid te openbaren niet meer verspillen wanneer de nabestaanden zelfs niets ondernemen 😦 voor mij is het gedaan qua iets nog te openbaren, het haalt toch niets uit!!!! diep bedroeft ben ik hierin, indien er vrienden of familie van mij op dat vliegtuig zaten wel dan had ik zoals de Chinese nabestaanden gevochten tot het bittere einde om de waarheid te kennen, en tis nu net dit wat die nederlandse nabestaanden NIET DOEN, dus allemaal verspilde moeite waar ik niets meer met wil te maken mee hebben… RIP mensen van MH17 kan het niet geloven en begrijpen dat niemand van jullie eigen familie vrienden niet gevochten heeft om de waarheid te kennen..; sommigen van ons hebben het geprobeerd tevergeefs… I am so sorry, forgive me sommigen van ons hebben ons uiterste best gedaan… maar niet uw eigen familie en nabestaanden 😦

        Like

    • Monalisa zegt:

      ‘Relatie VS, Rusland op dieptepunt’

      MOSKOU –
      De relatie tussen Rusland en de VS heeft een nieuw dieptepunt bereikt en het lijkt er niet op dat de banden op korte termijn worden aangehaald. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov gezegd.
      De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov.

      ,,We zijn al ver en diep genoeg gegaan”, zei Lavrov volgens het Russische persbureau RIA Novosti, ,,Ik hoop oprecht dat de mate van samenwerking niet verder afneemt, maar er zijn geen tekenen dat de onderlinge relatie gaat verbeteren.”
      Sancties
      De Russische minister verwacht niet dat de bekoelde relatie tussen Moskou en Washington op korte termijn zal verbeteren: ,,Het zal lang duren, en niet alleen omdat het oplossen van de Oekraïense crisis tijd zal kosten en iedereen zal moeten nadenken over gezamenlijke, constructieve inspanningen en niet over unilaterale sancties.” De VS en Europa hebben Rusland in de nasleep van het neerhalen van vlucht MH17 zware economische sancties opgelegd.
      Washington moet zich heroriënteren op de Amerikaanse positie in de wereld, maant Lavrov: ,,De Amerikaanse regering moet begrijpen dat er geen alternatief is voor een polycentrische wereld en voor de invloed van nieuwe centra van economische, financiële en politieke invloed.”

      Like

      • Monalisa zegt:

        VVD, PvdA tegen nieuwe hoorzitting MH17

        DEN HAAG –
        De VVD en PvdA blokkeren een nieuwe hoorzitting over MH17. CDA en D66 hadden daar om gevraagd naar aanleiding van berichten afgelopen weekeinde dat de Malaysia Airlines Boeing volgens de Duitse geheime dienst is neergehaald door pro-Russische Oekraïense separatisten.
        Een Sa-11 luchtdoelraketinstallatie

        CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is teleurgesteld dat de coalitiepartijen de hoorzitting tegenhouden, zo zegt hij tegen NU.nl: ,,Jammer, er is namelijk voldoende aanleiding voor de Kamer om om opheldering te vragen.”
        De christendemocraat snapt dat sommige informatie geheim moet blijven, maar hij vindt het vreemd dat het Duitse parlement wél is geïnformeerd: ,,Als informatie geheim moet blijven, moet het geheim blijven. Het is raar dat daar internationaal geen afspraken over zijn gemaakt.”

        Like

      • bobzelf zegt:

        Natuurlijk gaan we geen hoorzitting houden !!!!!!!!!!!!!!
        WAT DENKEN JULLIE NOU ALLEMAAL ZO WEL, STELLETJE PUTIN LOVERS ???

        U moet dus goed lezen , wat is namelijk van dit hele oude uit de kast gehaalde verhaal de bedoeling ??

        Nou lekker makkelijk toch , op de laatste vergadering, heeft Putin 1 van zijn laatste 2 a 3 pokerkaarten laten zien !!!

        Dus ??

        Wie is er hiermede , met dit WEDEROM gelogen kut vehaal , geheel vrijgepleit ???

        Ja, ja, ja, ja, ja, ja, DE LAMP GAAT BRANDEN , JA , JA, JA, JA,

        KOMT TIE :: JA, JA, JA ????

        RUSLAND !!!!!!!!!!! TATATATATATATATATATTTAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

        EN

        PUTIN TATATATATATATATATATTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

        hoezo ??,

        Nou , Bob zal het uitleggen , jaaaaaaah ??????? ja !!!

        Wie heeft het gedaan ??? ( ja Kiev met 2 STRAALJAGERS etc. etc. etc , maar effe nog zwijgen )

        DE SEPERATISTEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JOOOHHHHHHHHHHHHHHHHHH ????

        EN MET EEN RUSSISCHE bukraket ??????????????

        Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!! weer fout ,

        De seperatisten hebben een oplader met Bukraketten gestolen van HET UKRAINSE LEGER !

        Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ??

        Dus met dit lul DAN WEL GELOGEN kut verhaal , is dus Putin niet schuldig aan het neerschieten en niet schuldig niet aan het leveren van de Bukraketten aan de Seperatisten
        DUS :

        NOT GUILTY , ONSCHULDIG , ZE HEBBEN EEN UITWEG GEVONDEN !!!!

        MAAR , mag Bob dan nu even de vraag stellen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Als die seperatisten dus GEEN VLIEGTUIGEN HEBBEN , WAAROM WAREN DAN AL DIE UKRAINESE BUKRAKETTEN NAAR OOST UKRAINE GEBRACHT ????

        EN WAAROM HEEFT onze fijne nieuwe EU buurman KIEV, dus tijdens de burgeroorlog, daar dan NOOIT melding van gemaakt ???

        Hallo we zijn een hele battery BUKRAKETTEN kwijt !!!!!!!!!!!!

        ahhhhhhhh Joh, laat maar zitten ,
        we nemen een biertje en gaan verder met klaverjassen ???

        Ja, maar , als ze er nou mee gaan schieten ,

        Whahahahaha, die mijnwerkers ??, whahahahaha, die krijgen nog geen rotje aangestoken ,
        nee hoor laat die vluchten een beetje van route veranderen , en dan hebben wij na

        95 dagen een mooi excuus , om te roepen dat die oplegger gestolen is , maandje of 3 geleden !!

        BENT U ER NOG ???

        en alle kranten , nieuwsbladen en uiteraard de GEWELDIGE DDS VOOROP ,

        met zie je wel , , de Puttin lovers op diverse sites moeten terug naar af !!!

        NOU DAT DENK HET NIET MAFKEZEN ,

        dus waarom geen hoorzitting ??

        Nou dat moeten rutte , timmermans, van baalen , baroso , ashton , mc. cain , nuland bidden sr bidden jr, obama , en verhoffstadt DUS ALLEMAAL NAAR KIEV , OM EFFE UITLEG TE VRAGEN !!
        Nou dat doe je dus niet als GOEDE VRIENDEN , ALS ss=ELITE LOVERS

        nou met ja, vergeten te vertellen de afgelopen 95 dagen , sorry hoor !!

        Vandaar dat het nieuws binnen kwam , via de CIA = ORGANISATION GEHLEN !!

        Nou , meine freunden , SIEG HEIL , DEUTSLAND , DEUTSLAND UBER ALLES !!

        Nou wil degene , die hier 1 speld tussen krijgt, zich nu “”GRAAG MET ARGUMENTEN ”
        MELDEN BIJ :
        FOLLOW BOB,
        DAN WEL HELP BOB DE WINTER DOOR !!

        BOB gaat niet achter de muur ,
        hoewel ??
        Ja op het strand , beetje uit de wind zitten !!

        gr, Bob kus en hug

        Like

      • Maria zegt:

        och Monalisa het interesseert me niet meer… Ik ben zo geshockeerd over de Nederlandse nabestaanden dat die niets nada noppes inzitten blijkbaar met hoe hun familie leden vermoord werden.. Wat een verschil met MH370 toen chinezen in Malaysia alles afbraken tot op dag van vandaag vechten de Chinezen familieleden om die waarheid te openbaren weet ik wat… Ik kan niet beschrijven excuseer hoe ik het nu neerschrijf hoe ik walg van die Nederlandse nabestaanden die blijven zwijgen dat die niet naar die kamer daar gaan om de waarheid te weten te komen, maar ja tzal wel aan mij liggen zeker? Hier is dat normaal blijkbaar dat wanneer uw familie leden vermoord zijn op een vliegtuig het hen niet interesseert wat er echt is gebeurd? Gans het internet tou tube officiele sites met airinvestigators die BEWIJZEN dat MH17 is neergehaald door 30mm bullets van door een militair vliegtuig enz enz… het kan me allemaal niet meer schelen… ik kan mijn tijd en moeite om mee die waarheid te openbaren niet meer verspillen wanneer de nabestaanden zelfs niets ondernemen 😦 voor mij is het gedaan qua iets nog te openbaren, het haalt toch niets uit!!!! diep bedroeft ben ik hierin, indien er vrienden of familie van mij op dat vliegtuig zaten wel dan had ik zoals de Chinese nabestaanden gevochten tot het bittere einde om de waarheid te kennen, en tis nu net dit wat die nederlandse nabestaanden NIET DOEN, dus allemaal verspilde moeite waar ik niets meer met wil te maken mee hebben… RIP mensen van MH17 kan het niet geloven en begrijpen dat niemand van jullie eigen familie vrienden niet gevochten heeft om de waarheid te kennen..; sommigen van ons hebben het geprobeerd tevergeefs… I am so sorry, forgive me sommigen van ons hebben ons uiterste best gedaan… maar niet uw eigen familie en nabestaanden 😦

        Like

      • Monalisa zegt:

        Bob het is mijn bedoeling om het toch te melden en verder niks.

        Like

      • bobzelf zegt:

        Nou dat heeft u ook meer dan uitstekend gedaan ,
        dus gewoon dank voor het stuk !!
        Ik leg alleen maar uit , wat die ratten allemaal voor duistere dingen trachten uit te halen

        gr. bob

        Like

      • Monalisa zegt:

        Onderzoek naar vliegtuigcrash Total-topman

        MOSKOU –
        De Russische transportwaakhond Rostransnadzor is een onderzoek begonnen naar de vliegtuigcrash bij Moskou waarbij topman Christophe de Margerie (63) van de Franse oliemaatschappij Total maandagavond laat om het leven kwam.
        Topman Christophe de Margerie (Total)
        Tijdens de start op de internationale luchthaven Vnoekovo van de Russische hoofdstad kwam de privéjet in botsing met een sneeuwschuiver. De drie bemanningsleden van het toestel en De Margerie overleefden de crash niet.
        De bestuurder van de sneeuwruimer was volgens een onderzoekscommissie dronken. Maar diens advocaat ontkent dat en zegt dat zijn cliënt nooit dronk. Hij liet weten dat de bestuurder is aangehouden voor nader onderzoek. Ook slecht zicht zou een rol hebben gespeeld bij het ongeluk.
        De Total-topman was in Rusland voor een bijeenkomst met de Russische regering over buitenlandse investeringen. Hij zou met het privévliegtuig terug naar Parijs vliegen. De Margerie had sinds begin 2007 de leiding bij Total, waar hij in 1974 begon met werken.
        De Russische president Vladimir Poetin heeft Frankrijk zijn deelneming betuigd. Zijn woordvoerder zei dat de Russische president De Margerie al lang kende en een nauwe werkrelatie met hem had.
        Ook de Franse president François Hollande prees dinsdag de talenten van De Margerie. Volgens Hollande had hij grote ambities met het bedrijf dat „hij heeft opgestuwd tot in de rijen van de belangrijkste ondernemingen in de wereld”.
        Grote oliebedrijven reageerden geschrokken op het overlijden van De Margerie. Topman Ben van Beurden van Shell noemde hem een vriend en een leider in de energiesector en roemde zijn indrukwekkende karakter.

        Tja waar gewerkt wort er fouten gemaakt mijn vraag luid welke man in de toren heeft die baan vrijgegeven!!!!!!!
        En hebben die piloten het vaartuig niet zien staan op die baan.!!!!!!
        Tja en nu is die veger ineens dronken!!! dan laat je toch zo’n man niet sneeuw ruimen met zo’n gevaarte hij is niet klein. maar er moet toch iemand de schuld hebben.

        Like

      • Monalisa zegt:

        ma 20 okt 2014, 18:21
        Rusland schort import vetten uit EU op

        MOSKOU –
        Rusland schort de import van dierlijke vetten en bepaalde vleesproducten uit de EU tijdelijk op. In de producten waren schadelijke stoffen aangetroffen. Dat heeft de veterinaire dienst in Moskou maandag laten weten.
        Eerder besloot Moskou al tot een boycot van veel landbouwproducten uit de EU. Dat was een reactie op de Europese sancties vanwege de Oekraïne-crisis.
        De maatregel raakt ook de Nederlandse vleessector. De nieuwe opschorting betreft producten die onder meer door Nederlandse bedrijven werden uitgevoerd, aldus branchevereniging COV. De organisatie is teleurgesteld dat Rusland nu ook de handel stopzet van de weinige dierlijke producten die nog wel geëxporteerd mochten worden.
        De Nederlandse vleessector leed al vele miljoenen euro’s schade door de Russische boycotmaatregelen. Die schadepost wordt nu alleen maar groter, stelt een zegsman van COV. Hij durft nog geen inschatting te geven van het precieze effect van het uitgebreide importverbod.

        Like

      • Monalisa zegt:

        Dit gaat met bloemen en fruit ook via letland de Nederlanders Groothandelaars verklaren dit gewoon op de telegraaf, het staat er zwart op wit. De naam van het handels huis is Eduard van Ter Elst.

        EU verdacht van omzeilen boycot via Oekraïne
        MOSKOU (AFN) – Rusland boycot groente en fruit uit Oekraïne omdat die mogelijk uit EU-landen komen waarvoor al een boycot geldt. Het importverbod gaat woensdag in.
        Volgens de Russische agrarische inspectie komen er veel producten zonder etiketten het land binnen. De laatste maanden is de import van groente en fruit vanuit Oekraïne flink toegenomen. Het gaat vooral om tomaten, paprika’s, appels, peren en pruimen.
        Eerder deze maand maakte de Nederlandse inspectiedienst Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) al bekend dat er werd gesjoemeld met etiketten om de Russische boycot te omzeilen. Toen bleek dat Nederlandse exporteurs blanco kistjes met groente en fruit naar Turkije stuurden, waar ze werden voorzien van een etiket met daarop ‘Made in Turkey’. De KCB greep toen in, want ,,de herkomst van producten moet altijd te achterhalen zijn”.
        De boycot van veel landbouwproducten uit de EU is een reactie op de Europese sancties vanwege de Oekraïnecrisis. Maandag schortte Rusland ook de import van dierlijke vetten en vleesproducten als slachtafval uit de EU tijdelijk op.

        Like

      • Monalisa zegt:

        Like

  14. Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler: 11.04. uur. Beste Theresa, ik ben met mijn echtgenote een weekje naar het Schwarzwald geweest. Leuke excursies gemaakt, en genoten van de prachtige omgeving. Ik zal mijn “pennevruchten”, met frisse moed weer plaatsen, beste medestrijdster. Bedankt voor je belangstelling.

    Like

    • Monalisa zegt:

      Tom een mooi omgeving met veel bossen

      Like

      • Tom Hendrix zegt:

        @Monalisa: 21.00. uur, op 19/10. Bedankt voor het mooie plaatje. Inderdaad een mooie omgeving, met vriendelijke bewoners. En wat mij opviel was de netheid in de openbare ruimte. Vrijwel geen zwerfvuil of troep op straat! Kom daar hier maar eens om.

        Like

      • Monalisa zegt:

        Geen dank Tom dat is in Oostenrijk ook zo, daar kan Nederland nog wat van leren.

        Like

Plaats een reactie