Grote opkomst bij Oost-Oekraïense verkiezingen

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

In de beide zelfbenoemde Oost-Oekraïense volksrepublieken Donetsk en Loehansk staan lange rijen mensen voor de stembureaus. Vandaag kiezen de bewoners van de Donbass-regio hun parlementen.

Volgens de voorzitter van de lokale verkiezingscommissie, Svetlana Bayes, wacht men gespannen op het begin van de verkiezingen. “Ik denk dat er vandaag een grote opkomst zal zijn. Gisteren was veelmeer de ´Dag van de stilte´”, zei Bayes.

Tijdens de verkiezingen wordt er veel aandacht geschonken aan de veiligheid. Men vrees aanvallen op stembureaus door de fascisten uit Kiev. Op dit moment worden er soldaten, de volkswacht, ambulances en reddingspersoneel ingezet.

In Donetsk was sprake van een regelrechte hype rondom de verkiezingen. Al geruime tijd voor begin van de verkiezingen hadden zich lange rijen mensen voor de stembureaus gevormd.

Een van de kandidaten voor het parlement is de plaatsvervangende leider van de republiek, Alexandr Zaharsjenko. Volgens hem verwacht men vandaag een grote opkomst. Zaharsjenko benadrukte eveneens dat de voortzetting van de dialoog met Kiev afhankelijk zou zijn van de reactie van de Oekraïense autoriteiten na de verkiezingen in de beide zelfbenoemde volksrepublieken. “Het is duidelijk dat we met Kiev moeten praten. Vandaag worden er verkiezingen gehouden. Dan zullen we zien wat de reactie van Kiev is. Al het andere zal de toekomst laten zien”, aldus Zaharsjenko.

Bron:
www.schweizmagazin.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne. Bookmark de permalink .

16 reacties op Grote opkomst bij Oost-Oekraïense verkiezingen

  1. bobzelf zegt:

    Ja, als je in KIEV met de verkiezingen alleen op de partijen kon stemmen ,
    die naar die geweldige EU willen , en die partijen natuurlijk niet vertellen ,
    WAT EEN CHAOS DIE PLEURIS EU DAN WEL IS ,
    Dus is er helemaal niks veranderd, , de zakkenvullers in de nieuwe regeing, wachten met smart op uw euro’s , die met miljarden geschonken gaan worden,
    en uiteraard ,
    ALS SNEEUW VOOR DE ZON SPOORLOOS ZULLEN VERDWIJNEN !!!

    EN DAN VOLGEND JAAR WORDT VAN U ALLEN DE VOLGENDE MILJARDEN BIJDRAGE
    uit uw zakken gegoocheld , want dan moet er weer nieuw gas komen, en OME VLADIMIR
    levert alleen nog na vooruitbetaling !!

    GREECE 2 , is vorige week geopend !!!!!!!!

    Kan ik u op een briefje geven wat het oosten vandaag gaat stemmen !!!

    whahahahahaha

    gr. bob

    Like

  2. peterselie1 zegt:

    Rusland simuleert aanval op Denemarken’; Generaal spreekt van voorbereiding WO-3

    Putin: Speelkwartier voor Westerse elite is voorbij– Russische president noemt nieuwe Wereldoorlog dankzij Amerikaanse/NAVO agressie ‘bijna onvermijdelijk’

    Rusland testte afgelopen week 2 keer een Topol-M ballistische raket, volgens de Duitse Spiegel omdat er mogelijk een preventieve kernaanval op de NAVO wordt voorbereid.

    De hetze die de Westerse media tegen Rusland begon vanwege de crisis in Oekraïne en de ramp met vlucht MH-17 is nog nauwelijks afgezwakt. De Duitse Spiegel bericht dat Rusland zijn kernraketten test voor een preventieve aanval. Volgens Deense defensie officials hebben met raketten bewapende Russische vliegtuigen in juni een aanval op Denemarken gesimuleerd. De laatste 2 dagen van oktober voerden 4 groepen van ieder minstens 6 Russische toestellen oefeningen uit rond het luchtruim van Europa.

    Volgens de NAVO is er sinds het einde van de Koude Oorlog zelden zoveel Russisch ‘wapengekletter’ geweest. Een generaal (buiten dienst) zegt zelfs dat het erop lijkt alsof de Russen zich voorbereiden op de Derde Wereldoorlog.

    Denemarken: Nieuwe Koude Oorlog

    De Russische ‘aanval’ op het Deense eiland Bornholm vond afgelopen zomer precies plaats toen daar zo’n 9000 mensen waren voor een politieke bijeenkomst. Het Deense ministerie van Defensie zag de grootste Russische militaire oefening in de Baltische Zee sinds 1991, die een ‘offensiever karakter had dan in recente jaren’.

    De Denen verwachten dat de situatie in Oost Oekraïne de komende jaren een nieuwe Koude Oorlog tussen het Westen en Rusland zal veroorzaken. De Russen laten de laatste maanden en weken steeds vaker militair hun tanden zien; deze week stuurde ze in een periode van 24 uur 19 gevechtsvliegtuigen –volgens The Wall Street Journal minstens 24- richting het luchtruim van de NAVO-landen. (1)

    Spiegel: Rusland oefent op preventieve kernaanval op Westen

    Bij Zweden voerde een Russische onderzeeër een testlancering met een ballistische (kern)raket uit. De Duitse Spiegel, één van de belangrijkste propaganda organen van de Westerse gevestigde orde, suggereerde dat Rusland met zijn Topol-M raketten –die ontwikkeld werden om het NAVO raketafweersysteem te omzeilen- een preventieve kernaanval op het Westen zou kunnen gaan uitvoeren, om in één klap de kernwapens van de VS en de NAVO uit te schakelen. De afgelopen week hebben de Russen in drie dagen tijd twee van deze raketten getest. (2)

    ‘Agressieve Russische actie tegen Oost Europa’

    De Amerikaanse luchtmachtgeneraal (buiten dienst) David Deptula verklaarde tegen de Daily Beast dat het ‘zeker mogelijk is’ dat Rusland zich voorbereidt op de Derde Wereldoorlog. ‘Het is niet vergezocht dat Putin binnen de komende 2 jaar een agressievere actie in Oost Europa onderneemt en een nucleaire dreiging gebruikt om een reactie van de NAVO af te schrikken.’

    Dit jaar werden er al meer dan 100 Russische vliegtuigen bij het luchtruim van de NAVO opgevangen. The Wall Street Journal haalde het Witte Huis aan, dat sprak van ‘verontrustend wapengekletter’ van Russische kant. De Amerikaanse stafchef van het leger, generaal Ray Odierno, sprak letterlijk van ‘Russische agressie’ en zei dat ‘wij onze bondgenoten gerust moeten stellen’.

    Jens Stoltenberg, de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO, verklaarde in een interview met de gezaghebbende Amerikaanse krant dat er meer ‘transparantie en voorspelbaarheid’ nodig is met Rusland, om ‘te voorkomen dat de crisis in iets ergers ontaardt, (en) dat misverstanden nog grotere conflicten veroorzaken.’

    Putin: Speelkwartier Westerse elite is voorbij

    In een door het Westen genegeerde toespraak –die volgens onafhankelijke analisten de belangrijkste sinds Churchills toespraak in 1946 was- liet de Russische president enkele dagen gelden duidelijk weten dat wat hem betreft ‘het speelkwartier voorbij’ is voor de Westerse elite. Rusland heeft jarenlang gehoopt door het Westen als gelijkwaardige partner te worden behandeld, maar die hoop is door het Westen zelf de bodem in geslagen, aldus Putin.

    Hij onderstreepte dat de Verenigde Staten, de belangrijkste architecten van de ‘Nieuwe Wereld Orde’, verantwoordelijk zijn voor de huidige chaos en onzekerheid in de wereld. Rusland heeft geen interesse in de opbouw van een eigen ‘wereldrijk’ zoals Amerika dat doet, en wil niet als ‘redder van de wereld’ optreden, noch andere landen dwingen het Russische voorbeeld te volgen.

    Nieuwe wereldoorlog ‘bijna onvermijdelijk’

    Tegelijkertijd zal Rusland zich nooit in de Amerikaanse/Westerse Nieuwe Wereld Orde laten dwingen. ‘Iedereen die (daarom) zal proberen Rusland van de wereld te isoleren, zal storm oogsten,’ waarschuwde de Russische president, die eraan toevoegde beslist geen nieuwe (wereld)oorlog te willen, maar er dankzij de agressieve politiek van Amerika en de NAVO zo goed als zeker wel een te verwachten.

    In tegenstelling tot de EU en de VS zal Rusland ‘zijn macht en invloed niet op de elite en achterkamertjespolitiek baseren, maar op de wil van de bevolking,’ besloot Putin. Dat houdt in dat als Rusland direct wordt bedreigd door de NWO-elite in Brussel en Washington, een krachtig antwoord niet zal uitblijven. >>>

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/11/Rusland-simuleert-aanval-op-Denemarken-Generaal-spreekt-van-voorbereiding-WO-3

    Like

    • bobzelf zegt:

      dank grote vriend ,
      Ik heb gisteren die volgevreten van baalen weer gezien ,
      DIE LUL PRAAT OVER ,

      PUTIN THE AGRESSOR !!!!

      wordt het geen tijd dat er ergens een lichie uit wordt geblazen , ?????

      gr.bob

      Like

      • Tom Hendrix zegt:

        @bobzelf:16.20. uur, op 2/11. Dat “gebrilde vette varken”, van Baalen, moet zijn leugenmuil houden, Bob.

        Like

      • bobzelf zegt:

        goed gesproken grote vriend ,

        deze mongool heeft 5000 doden en 9000 zwaar gewonden op zijn conto !!!

        en Putin is een agressor !!!!

        en heel Brussel sterft van deze minkukels !!!!

        ONGELOFELIJK , WERKELIJK ONGELOFELIJK

        gr.bob

        Like

    • sam zegt:

      Prachtig artikel en inderdaad zoals je zegt, totaal genegeerd in de Westerse pers. Ik had er trouwens ook nooit van gehoord.
      Vanavond zullen de delen die zich afscheiden van Oekraïne, wel een nieuwe “eigen president” en een “eigen parlement verkozen hebben.
      Wat gaat Merkel, de zelf uitgeroepen nieuwe Furher van Europa, nu gaan doen. Nog een keer maatregelen tegen Rusland uitroepen?
      Enigste dat Putin dient te doen is de gaskraan dicht te draaien en Europa zit in de kou en in het donker.
      Rusland heeft de EU helemaal niet nodig, en is trouwens één van de stichtende leden van de BRIC. En het richt zich meer en meer op het verre Oosten (China). Er wordt al sinds het begin van dit jaar door topeconomen gewaarschuwd voor en nakende beurscrash. Hetgeen de EU nu gaat uitspoken zou wel eens de trigger kunnen zijn om alles te laten kantelen richting beurscrash en de totale instorting van de Westerse maatschappij en de VS inclusief.
      Goed bezig de EU zou ik zeggen.

      Geliked door 1 persoon

    • peterselie1 zegt:

      Belangrijke toespraak van Poetin (Nederlands vertaald)

      Wat de mainstream media verzwijgt

      De laatste dagen ben ik bezig geweest met het vertalen van veertig pagina’s naar het Nederlands. Het betreft de toespraak van Vladimir Poetin waarvan ik vind dat iedereen recht heeft om te weten wat hij heeft te zeggen. Dus het was de tijd en de moeite waard wat mij betreft.
      Vladimir Poetin nam op 24 oktober jl. deel aan de laatste plenaire vergadering van de ‘Valdai International Discussie Club XI’ in Sochi. Het thema van de bijeenkomst was The World Order: nieuwe regels of een spel zonder regels.
      Dit jaar namen 108 experts, historici en politieke analisten uit 25 landen, waaronder 62 buitenlandse deelnemers, deel aan het werk van ‘de club’.
      De plenaire vergadering vatte de inspanningen, die gedaan zijn door De Club in de afgelopen drie dagen samen, welke gericht zijn op het analyseren van de factoren die het huidige systeem van instellingen en normen van internationaal recht uithollen.
      Zoals we onderhand wel gewend zijn van onze propagandistische mainstream media krijgen we alleen over zaken te horen die het politieke beleid ten goede komen en dat is niet bepaald in het belang van de bevolking. Het is gericht op een geheel scheef gegroeid kapitalisme, angst- en oorlogspropaganda. De elite heeft zijn eigen agenda en bestuurt niet alleen VS alsook onze puppet-regering (zoals ook Paul Graig Roberts de Europese politici noemt), maar ook alle media-instituten en daarom krijgen we ook al niet veel goeds te horen over bijvoorbeeld Rusland.
      Dat land heeft onmiddellijk sancties opgelegd gekregen na de ramp met de MH17 terwijl het zogenaamd helemaal niet duidelijk is wie achter die aanslag zat. De NOS heeft, misschien weet je het nog, ook al eerder een zeer gekleurd item uitgezonden waarin men deed voorkomen alsof Vladimir Putin de Engelse verslaggever John Sweeney genegeerd had, terwijl hij vrij geduldig de tijd nam om zijn vragen wel te beantwoorden. Tenslotte móet er een oorlog komen en Rusland is op een bepaalde manier doelwit, linksom of rechtsom, zo lijkt het.
      Hoe dan ook, ik zou zeggen, verspreid dit overal zoveel als je kunt, want wij hebben als weldenkende en ‘welvoelende’ mensen recht op onze eigen meningsvorming. En dat lukt vele malen beter wanneer je ook de andere kant van het verhaal te horen krijgt. Dat pakken wij dan als alternatieve media maar op. Lees dit uitgebreide, maar vooral interessante standpunt van Rusland ten opzichte van de wereldproblematiek, de problemen in Oekraïne, ISIS, en de oplossingen die ertoe zouden kunnen leiden dat we stoppen met agressie en het nietsontziende kapitalisme!
      Lees hier de gehele toespraak + vragen en antwoorden in het Nederlands. >>>

      De gehele toespraak van Vladimir Poetin (Nederlands)

      Like

      • sam zegt:

        Succes met je vertaalwerk, ga je een hele kluif aan hebben.
        Ik ben nog een een kind uit een echt socialistisch gericht gezin, Dat heden ten dage nog ver te zoeken is. Zoals mijn vader zaliger het noemde “het rode kapitaal”, hij had wel de hele WOII meegevochten en overleeft. Het enige waarvoor hij heel veel respect had waren de Russische strijdkrachten, in zijn ogen waren waren de US troepen waardeloos. Hij vocht wel ter verduidelijking met de “bondgenoten” mee.
        Nu staan we op de vooravond van een volgende oorlog, alleen de vraag is wie als volgende in de openstaande val trappen (=ik verklaar u de oorlog)

        Geliked door 1 persoon

      • peterselie1 zegt:

        Bedankt voor je reactie Sam, even voor de goede orde dit artikel heb ik niet vertaald zie de link onder aan het artikel. Ja sam het Russische rode leger heeft feitelijk de nazi’s verslagen, als men de doden welke aan Russische zijde zijn gevallen vergelijkt met die van de Amerikanen wordt het pas goed duidelijk wat het Russische leger voor een onmenselijke prestatie heeft geleverd om nazi Duitsland op zijn knieën te krijgen.

        http://nl.wikipedia.org/wiki/Slachtoffers_in_de_Tweede_Wereldoorlog#Omstreden_getallen

        Like

      • bobzelf zegt:

        goed gezien , mafkees tevens grote vriend whahahahaa
        Na Stalingrad en Kursk werden de Moffen als konijnen opgejaagd !!
        en was D=day eigenlijk een makkie !!!!
        En ze waren toen al als de dood voor de russen , en moesten ze opschieten
        anders waren ze gelijk doorgelopen naar de noordzee !!

        Jezus , wat zijn ons toch vroeger sprookjes verteld !!!

        gr.bob

        Geliked door 1 persoon

      • peterselie1 zegt:

        Poetin: ‘Zo zet de VS de EU in tegen Rusland’

        Het is iets wat wij, in de EU nauwelijks lijken te beseffen: Voor Rusland wordt de voortdurende uitbreiding van de EU en NAVO naar het Oosten toe niet gezien als een kans, maar als een bedreiging.

        Poetin hield op 24 oktober een toespraak na afloop van de jaarlijkse bijeenkomst van de Valdai International Discussion Club: een platform voor open gedachte uitwisseling over Rusland, waarbij veel buitenlandse intellectuelen en journalisten worden uitgenodigd om vrij te kunnen spreken.

        Aan Poetin werden zeer kritische vragen gesteld, soms bijna frontale aanvallen, die door Poetin met gelijkmoedige aandacht, en veel detail werden gepareerd. Er heerst in het Westen het beeld dat Poetin zich alleen door lakeien laat omringen, en deels zal dat zeker ook zeker zo zijn, maar althans op deze bijeenkomst genereert Poetin zijn eigen oppositie op een manier die ik Obama nooit hebben zien doen.

        De toespraak van Poetin werd in de westerse pers genegeerd. Er was wel aandacht voor op het internet. Irma Schiffers nam zelfs de moeite om de hele lap te vertalen. Ik las de toespraak en de discussie, en wat mij er vooral aan opviel was hoezeer de wijze waarop de VS en de EU opereert ten aanzien van Rusland wordt gezien als een overval.

        In de ogen van Rusland is de wijze waarop in Oekraïne een staatsgreep werd uigevoerd in de eerste plaats dodelijk geweest voor de Oekraïense economie. Dat is niet zo’n vreemde gedachte, want Oekraïne is zowel voor zijn brandstofvoorziening als wat betreft zijn uitvoer geheel met Rusland verbonden. De huidige regering wil zich van de ene op de andere dag aan de EU verbinden. Iets wat in de praktijk vooral zal betekenen dat de EU moet betalen, en dit als verlengstuk van de expansiedrift van de VS. Alles goed en wel, zegt Poetin, maar wanneer je dit zo abrupt doet, dan ontstaat er dus chaos. En dat die chaos er duidelijk gekomen is, kunnen we allemaal zien. zonder die chaos was vlucht MH17 nooit neergehaald.

        Poetin:

        “Ik wil u herinneren aan de gebeurtenissen van vorig jaar. We hebben onze Amerikaanse en Europese partners verteld dat overhaaste interne politieke beslissingen, bijvoorbeeld over Oekraïne dat zou worden betrokken bij de EU, zijn beladen met ernstige risico’s voor de economie. We hebben niet eens over politiek gesproken, we hadden het alleen over de economie en hebben gezegd dat dergelijke stappen, zonder enige voorafgaande afspraken, raken aan de belangen van vele andere landen, waaronder Rusland als belangrijkste handelspartner van Oekraïne, en dat er een brede discussie over de problemen noodzakelijk is. Overigens, in dit opzicht, zal ik u eraan herinneren dat, bijvoorbeeld, de onderhandelingen over de toetreding van Rusland tot de WTO 19 jaar duurden. Dit was zeer moeizaam, en een zekere consensus werd bereikt.

        Waarom ik dit naar voren breng? Omdat bij de uitvoering van dit project om Oekraïne hierbij te betrekken, onze partners via de achterdeur bij ons binnen zouden komen met hun producten en diensten om zo te zeggen, en we waren het hier niet mee eens, niemand heeft ons hier iets over gevraagd. We hadden gesprekken over allerlei onderwerpen met betrekking tot toetreding van Oekraïne bij de EU, aanhoudende discussies, maar ik wil benadrukken dat dit op een heel beschaafde manier gebeurde, met inachtneming van mogelijke problemen, met de voor de hand liggende redenering en argumenten. Niemand wilde naar ons luisteren en niemand wilde praten. Ze vertelden ons gewoon: ‘this is none of your business’, punt, einde van de discussie. In plaats van een uitgebreide, maar – ik benadruk – beschaafde dialoog, kwam het allemaal neer op het omwerpen van een regering; ze stortten het land in chaos, in economisch en sociaal verval, in een burgeroorlog met enorme verliezen.”

        Ook kwam Poetin aan met een staaltje van totalitaire machtsuitoefening door de VS in Europa. De VS zou een niet met name genoemd Oost-Europees land gedwongen hebben om eerst lid te worden van de NAVO, en pas daarna zou het land mogen meevreten uit de rijke EU ruif. Of dit waar is, kan ik niet checken. Het zegt wel veel over hoe er vanuit de Russische kant kennelijk aangekeken wordt tegen de EU: als een verlengstuk van de VS en de NAVO.

        Het is hoe dan ook een opmerkelijke anekdote.

        Poetin:

        “Wat gebeurt er in Europa? Ik zal niet de naam van het land hier noemen, maar ik sprak met een van mijn voormalige collega’s in Oost-Europa. Hij vertelde me trots, “Gisteren heb ik iemand benoemd tot stafchef.” Ik was zeer verrast. “Oh ja? Waarom is dit een prestatie? ” “Wat bedoel je? Het is al vele jaren geleden dat we een minister van Defensie of een stafchef hebben benoemd zonder de goedkeuring van de Amerikaanse ambassadeur.” Ik was zo verbaasd dat ik zei:” Wow. Waarom is dat? “En hij zei:” Dat is gewoon hoe het is. Ze zeiden dat wanneer we willen toetreden tot de EU, we eerst moeten toetreden tot de NAVO. En dit is wat nodig is om bij de NAVO aan te sluiten. We moeten militaire discipline hebben.” Ik vroeg hem: “Luister, waarom heb je je soevereiniteit verkocht? Wat is de omvang van de investeringen in uw land?”

        Ik zal hier niet de omvang noemen, omdat het dan meteen duidelijk is over welk land ik het heb. Het is minimaal! Ik zei: “Luister, ben je gek? Waarom heb je dit gedaan?” Hij antwoordde: “Nou, dat is gewoon zoals het ging.”

        Maar dit kan niet eeuwig doorgaan. Iedereen moet dat begrijpen, met inbegrip van onze Amerikaanse vrienden en partners. Het is onmogelijk om een partner voor altijd op zo’n manier te vernederen. Dat soort relaties breken af; Ik weet dit, ik ben hier al een lange tijd. Je kunt ze nu binnenhalen en hen dwingen om bepaalde dingen te doen, maar dit kan niet eeuwig doorgaan, en zeker niet in Azië – vooral niet in Azië. Er zijn landen daar die echt – er zijn weinig dergelijke naties in de wereld – hun soevereiniteit opeisen. Ze koesteren het en zullen niet toestaan dat iemand in de buurt komt.” >>>

        http://joostniemoller.nl/2014/11/poetin-zo-zet-de-vs-de-eu-in-tegen-rusland/#more-4030

        Like

    • peterselie1 zegt:

      Obama ‘meest racistische president ooit’ en ‘stelselmatige leugenaar’
      Miljardair Donald Trump: Geen grotere vijand van Israël dan Obama, die onze vijanden veel beter behandelt.

      Obama hoopt dat de Democraten morgen winnen, zodat hij zijn plannen om miljoenen kansloze immigranten tot de VS toe te laten kan doorzetten.

      In de aanloop naar de Congresverkiezingen in de VS morgen is president Barack Hussein Obama opnieuw zwaar onder vuur komen te liggen. Eind oktober zakte Obama’s gemiddelde ‘approval’ (goedkeuring) onder het volk al naar een record diepte van onder de 40%. Dankzij het beleid van de man die liever golft dan achter zijn bureau in het Witte Huis zit, zijn de Democraten in 3 decennia niet zo impopulair geweest. Prominente Amerikanen -zoals Donald Trump- noemen hem onder andere ‘de meest racistische president ooit’, die ‘het liegen tot kunst heeft verheven’.

      ‘Meest racistische president ooit’

      Politiek en economisch analist Ben Stein was degene die op Fox News Obama de ‘meest racistische president die Amerika ooit heeft gehad’ noemde. ‘Hij probeert doelbewust rassen te gebruiken om de Amerikanen te verdelen.’

      Hij wees er bijvoorbeeld op dat de Wall Street Journal heeft beschreven dat ze (de Democraten) ‘pamfletten (aan zwarten) uitdelen waarin staat dat Republikeinse kandidaten het op Obama gemunt hebben omdat hij ook zwart is, en ze daarom op hem moeten stemmen. Wat een onzin. De Republikeinen zijn de meest pro-zwartenpartij ooit. Zij waren in de jaren ’60 degenen die alle burgerrechten (voor zwarten) invoerden, niet de Democraten.’ (1)

      Democraten willen massa-immigratie doorzetten

      Bij de verkiezingen die morgen worden gehouden zijn Obama’s immigratieplannen één van de belangrijkste thema’s. De president zelf roept de Amerikanen op om op hem te stemmen, zodat hij de immigratiewetten kan ‘hervormen’. Die hervormingen maken het mogelijk dat er in één klap miljoenen voornamelijk kansloze illegalen tot de VS kunnen worden toegelaten. (5)(6)

      Ander belangrijk thema is Obamacare, dat zo’n 4 ½ jaar na invoering nog steeds zeer impopulair is (7).

      ‘Obama heeft liegen tot kunst verheven’

      Obama is al vanaf zijn eerste kandidatuur in 2008 er van alle kanten van beschuldigd een stelselmatige leugenaar te zijn. Charlie Daniels, al 50 jaar een bekende folk-, country- en rockzanger die over de hele wereld bekend werd met het liedje ‘The Devil Went Down to Georgia’, sloot zich bij de kritiek aan en zei dat de regering Obama ‘het liegen tot kunst heeft verheven.’

      Als voorbeelden gaf hij het Benghazi-schandaal, het voortdurend loskoppelen van de islam en de aanslagen van moslimterroristen, de dreigementen dat er een ramp zou gebeuren als het Obamacare niet zou worden ingevoerd, de minstens 36 keer publiekelijk uitgesproken ‘leugen van het jaar’ (Politifact) dat Amerikanen hun eigen arts en verzekering konden behouden, dat de IRS niet corrupt is, dat het volk niet bang hoeft te zijn voor ebolapatiënten die naar de VS worden gebracht, dat IS(IS) kan worden verslagen met een paar luchtaanvallen, et cetera.

      ‘Leugens zijn op zichzelf al genoeg een probleem, maar de schadelijkste gevolgen zijn het verlies van vertrouwen en de onzekerheid niet te weten wanneer ons de hele waarheid wordt verteld, of een opgepoetste leugen die in het voordeel is van de regering.’ (2)

      Donald Trump: Geen grotere vijand van Israël dan Obama

      Miljardair Donald Trump is één van de bekendste en grootste critici van Obama. Op eveneens Fox News zei hij enkele dagen geleden dat ‘er misschien wel vanaf het eerste begin geen grotere vijand van Israël is geweest dan Barack Obama. Het is ongelooflijk hoe hij hen behandelt, hoe hij tegen het spreekt. Ik denk dat hij onze bekende vijanden veel beter behandelt.’

      ‘Obama is het ergste wat Israël ooit is overkomen,’ vervolgde hij. ‘Wat er nu gaat gebeuren is dat Iran een kernwapen krijgt. Zodra dat gebeurt krijgen we een totaal nieuwe situatie.’ (3)

      Hamas: Obama moet gevoelens vertalen naar acties

      De Palestijnse terreurbeweging Hamas reageerde op de ‘schijtluis’ opmerkingen van Amerikaanse officials afgelopen week met het commentaar dat ‘het geen geheim is dat Obama vaak teleurgesteld is in (de Israëlische premier) Netanyahu, en het ook geen geheim is dat Netanyahu’s beleid niet acceptabel is voor de regering… Wij geloven dat deze gevoelens over Netanyahu echt zijn, maar het probleem is dat Obama ze nooit vertaalt naar acties op de grond, om de situatie te veranderen.’

      Afgelopen vrijdag bood minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zijn excuses aan Netanyahu aan voor de gewraakte opmerkingen van de regeringsofficials, die volgens hem ‘niet het standpunt van de VS weerspiegelen’. (4) >>>>

      http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/11/Obama-meest-racistische-president-ooit-en-stelselmatige-leugenaar

      Like

      • Tom Hendrix zegt:

        Peterselie1: 16.37. uur. Ik ben het volledig met jou eens, Peter. Deze AARTSLEUGENAAR, MOSLIM en RENEGAAT OBAMA, is illegaal aan de macht gekomen. Barry Soetoro is zijn werkelijke naam! En hij heeft zijn geboortebewijs vervalst!

        Geliked door 1 persoon

  3. joopklepzeiker zegt:

    Ik lig in een deuk van het lachen, komt de door mij jarenlang reeds voorspelde geopolitiek ineens in het daglicht zodat men het kan begrijpen.

    Waanzinnig nietwaar ?

    Like

  4. Tom Hendrix zegt:

    Ik begrijp Rusland en Putin volkomen! Het is de verdomde idioot Obama, de eussr, en de schuld van de navo, dat de “Russische beer”, tot het uiterste getergd is. Men had Rusland belooft, onze regeringsleiders, dat men NIET in de invloedsfeer van Rusland, zou gaan kloten. Maar dat hebben ZIJ- de klootklappers van regeringsleiders- WEL GEDAAN. En WIJ burgers zitten met “de gebakken peren”.

    Like

  5. Theodoor zegt:

    Er zijn al heel wat acties geweest waarin de Navo een bedenkelijke rol heeft gespeeld. Denk maar eens aan Kosovo, Afghanistan, Irak, Libië, Syrië en de Oekraïne. In Egypte is het nog met een sisser afgelopen omdat de Egyptische militairen ingegrepen hebben.

    Ik kan mij goed voorstellen dat Rusland daar niet op zit te wachten en zich gaat verdedigen.
    Wie zou dat, op Nederland na, niet doen.

    Like

Plaats een reactie