Herdenken met moslims

Screenshot_40

Het is weer mei en we herdenken de gevallenen en de bevrijding. Ondanks de grote politieke en maatschappelijke verschillen in Nederland, kan een natie door gezamenlijk herdenken weer even één zijn. Er zijn niet veel mythes die de éénheid van Nederland kunnen symboliseren. De bevrijding van de Spaanse overheersing is er één, maar al heel lang geleden. Bovendien kan te veel herdenken van de Beeldenstorm de tegenstellingen tussen Rooms-katholieken en Protestanten opnieuw doen oplaaien.

Na de Tweede Wereldoorlog is er alles aan gedaan drie mythes in stand te houden. “Nederland heeft veel geleden”; “Nederland heeft zich kranig verzet” ; “Na WOII was alles weer in orde”. De herdenkingen in de maand mei proberen op verschillende manieren en met wisselend succes deze mythes in stand te houden.

Lees verder>>>

(h/t Jan Wandelaar)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Herdenken met moslims

 1. Lis zegt:

  We zouden hier nog een aantal mythes aan toe kunnen voegen: “Nederland is bevrijd door Marokkanen die daarna het land hebben opgebouwd als gastarbeider’. Met dank aan die oerdomme Jet Bussemaker. Bah, bah, bah!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Lis, Nederland is bevrijd door Marokkanen alleen maar in zeeland! en voor de rest hebben zij Nederland uitgekleed.

   Like

   • lucky bee zegt:

    Ik heb gedacht dat de Marokkanen als fascisten Stalingrad mee helpen veroveren voor Hitler?Ze waren toch een collonie van Spanje geweest (Franco)

    Like

   • fleckie zegt:

    in de Provincie Zeeland gewoond hebbend, nooit iets gehoord betreffende Marocs die daar geweest zouden zijn, maar wel de naam’de Moor’ komt ,kwam in de buurt van Zierikzee, Brouwershaven voor,( en bij drogisterijen? als uithangbord:..’de gapende Moor”,)(wie weet HOEVER de MOREN hun ‘slavenhalersmentaliteit uitoefenden!!)

    Like

 2. Anneke zegt:

  “Geen islamitische saus over de herdenking van de (WW-II) Holocaust-slachtoffers”. Wat hypocriet !!! Wordt misselijk, wàt kotsmisselijk….!!! De vier mei-herdenking is al te veel uit ‘de voegen’ gerukt. Straks gaat de NL-/EU-media letterlijk beweren dat niet de joods-gelovigen, maar de moslim-gelovigen de Holocaust-slachtoffers waren..De ‘Palestijnen’ zijn al HYPER-actief in deze geschiedvervalsing!!!

  Like

  • janfreak zegt:

   Niet alleen de ‘Palestijnen’, alle moslims liegen als het in hun kraam te pas komt en dat mogen ze ook volgens hun geloof, zeker wanneer dit het geloof ten goede komt.

   Like

  • fleckie zegt:

   CIDI 1 mei 2013, Binnenkort herdenken wij niet alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog,maar dit jaar vrijwel tegelijkertijd ook de Israelische gevallenen sinds de oprichting van de staat Israel.Aansluitend vieren we het bestaan van Israel tijdens de Ha’atsmaoet.Hoewel het land nog altijd in’work in progress’is, is het ongekend wat in die paar decennia tot stand is gebracht.De economie groeit,de wetenschap bloeit en de wereld plukt de vruchten van wat er in Israel wordt bedacht en uitgevonden.Men zou bijna vergeten dat het land nog geen dag echte vrede heeft gekend.
   Hoewel Israel zich enorm ontwikkelt,staat het tegelijkertijd voor grote politieke uitdagingen.Omdat vrede net Palestijnen en Arabieren tot nu toe uitblijft,komt Israel meer en meer in de beklaagdenbank te zitten.De roep om het land te isoleren wordt groter,Israel als’grote boosdoener’terwijl de wereld op opportunistische wijze de ogen sluit voor het enorme leed ,de bloedbaden,corruptie en schending van mensenrechten die in de gebieden om Israel heen schering en inslag zijn.Het imago dat Israel heeft strookt niet met de realiteit.Het uitblijven van vrede wordt door tegenstanders met andere motieven dan een vreedzame oplossing tussen de Israeli’s en Palestijnen,aangewend om zelfs het bestaan van israel als land voor het Joodse volk in twijfel te trekken.
   Tegelijkertijd zagen wij als CIDI het afgelopen jaar een significante stijging van het aantal antisemitische uitingen zoals wij dat aantoonden in onze Monitor Antisemitische incidenten 2013…CIDI is op beide fronten actief.Wij verstrekken goede informatie aan en ondernemen actie richting politiek den Haag en de media. Dat is harder nodig dan ooit tevoren..CIDI probeert ook balans aan te brengen in de berichtgeving.######

   Like

 3. catharina zegt:

  De grootheidswaanzin waar sommige moslims zich mee tooien, is echt deerniswekkend. Maar wat te denken van dat fabelachtige EUROPESE vermogen om al maar in te schikken, te zwijgen, elkaar van racisme te betichten en politiek correcte lippendienst te doen?

  Like

 4. Driek zegt:

  Het is en blijft een rot volk, die volgelingen van de profeet, en over enkele jaren staan al die islamieten op 4 mei op de Dam, bij het monument met Willem Alexander en Maxima, om de Turkse en Marokkaanse oorlogslachtoffers te herdenken, want de Nederlandse burger laat zich naar alle kanten manipuleren. En de mensen die hun hersens gebruiken vinden we op deze site, maar zijn te klein in aantal om het hele zooitje debielen wakker te schudden, want ik lees zojuist dat D66 en de PVV gelijk staan. Nee, we zijn reddeloos verloren, ik heb het opgegeven.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Driek: 17.30. uur. Ik neig ertoe er hetzelfde over te denken, Driek. Onze bevolking blijft het maar tolereren, en de hele criminele politieke bende, vind dat natuurlijk prachtig. Maar ik hoop, dat meer mensen nu eens wakker gaan worden.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Of die kiezers nou op D ’66 stemmen of op de PvdA/ VVD -want daar komt die D ’66 winst vandaan- is uiteindelijk ook lood om oud ijzer, Driek. Geef D’66 regeringsverantwoordelijkheid en ze zijn die stemmen zó weer kwijt. Net als die twee andere schlemielen.

   Like

  • fleckie zegt:

   DE slachtoffers speciaal VAN de Turken waren toch DE ARMENIERS, die genadeloos UITGEMOORD werden, in de eerste Wereldoorlog,(alvast een VOORPROEFJE voor LATER? te verwachten van de MOSLEMS?

   Like

 5. lillian zegt:

  Volkomen mee eens!!!!!!!

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Die bekeerden zijn vaak nog fanatieker dan de rest;kots!

  Like

 7. Avidia zegt:

  D66 gelijk aan de stemmen van de PVV????? Laat me niet lachen, die Mauris de Hond is een stemmen goochelaar, wat zal D66 hem toegeschoven hebben??? Je stemt toch niet op een marktmeester????
  O ja, een marktmeester weet te manipuleren!!!!

  Like

 8. sam zegt:

  Tijdens WWI zijn er in de West-hoek ook een 350 marrokkaanse soldaten gesneuveld, die liggen te samen begraven op een militair kerkhof. Toen dit bekend raakte in België, werd dit onmiddellijk aangegrepen door de marrokkaanse GASTARBEIDERS om hun tegenwoordigheid in België te verantwoorden.
  Uitspraken als “kijk eens wat WIJ (klootzakken) voor jullie Vlaanderen hebben gedaan” waren toen schering en inslag. Door hun incest en daaraan verbonden verminderde geheugencapaciteit is de huidige generatie makkakken dat nooit te weten gekomen.
  Die gesneuvelde Marrokkanen waren trouwens een onderdeel van het Franse leger, dat het toenmalig Marrokko bezette.

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  Herdenken met moslims wat een gekte, ik pis liever over hun graven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s