Atjeh: 100 stokslagen voor seks

Screenshot_31

(Vertaling: E.J. Bron)

Stokslagen of 100 maanden gevangenis: in de Indonesische provincie Atjeh zullen in het vervolg buitenechtelijke of homoseksuele seksuele handelingen zwaarder bestraft worden. Men kan zich hiervan ook vrijkopen, maar niet met geld.

Seks buiten het huwelijk zal in de Indonesische provincie Atjeh in het vervolg worden bestraft met 100 stokslagen. Dit werd besloten door het provinciale parlement. In Atjeh is deels het islamitische shariarecht van toepassing. “De bevolking heeft de wet verwacht. Zij wil dat de sharia hier op alle terreinen wordt toegepast”, zei de woordvoerder van de regerende Atjeh Partij, Muhammad Harun.

Ook seks tussen mannen, verkrachting, seksuele intimidatie, alcohol, gokspelen en het contact tussen ongetrouwde vrouwen en mannen wordt in de wet geregeld. Voor- of buitenhuwelijkse seks evenals seks tussen mannen wordt of bestraft met 100 stokslagen, 100 maanden gevangenis of de betaling van één kilogram goud. Wanneer niet getrouwde personen elkaar kussen, levert dit 30 stokslagen op.

Amnesty: Wet is een “enorme stap achteruit voor de mensenrechten”

In de praktijk zal het echter moeilijk zijn om wetsovertreders te bestraffen, zei Ramli Sulaiman, voorzitter van de verantwoordelijke parlementaire commissie. “Er moet sprake zijn van duidelijke bewijzen en vier getuigen, die het gezien hebben.” De wet zou ook gelden voor niet-moslims, maar deze zouden kunnen kiezen of ze onder het shariarecht of onder internationaal recht veroordeeld willen worden, zei Sulaiman.

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International bekritiseerde de wet als een “enorme stap achteruit voor de mensenrechten.” Indonesië is qua bevolking het grootste islamitische land ter wereld. In grote delen geldt een gematigde interpretatie van de islam.

Bron:
www.focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Indonesië, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Sharia, Taqiyya. Bookmark de permalink .

10 reacties op Atjeh: 100 stokslagen voor seks

  1. windwens zegt:

    Als niet moslim zou ik maar heel snel kiezen voor het Internationale recht anders ben je goed de sjaak. Tevens vraag ik me af of je 100 stok slagen wel overleef dat zal toch niet voor iedereen zo zijn. Weer een feit hoe gruwelijk dit achterlijke geloof is.

    Like

  2. sam zegt:

    Er dienen 4 getuigen te zijn? Ik dacht dat net het in artikel beschreven daden enkel “tussen 4 muren gebeurde”.
    Zoals heel de sharia is alles weer op leugens gefundeerd.

    Like

  3. koloth zegt:

    Gaat toch goed zo.
    Die Islam moet gewoon alles verbieden dan weten ze tenminste wat Islam inhoud.
    Laat ze mekaar daar maar allemaal kapot maken des te eerder worden ze wakker.

    Like

  4. Fred zegt:

    Ik kan mij voorstellen dat het niet zo héél moeilijk zal zijn die 4 getuigen te ronselen.

    Like

  5. guusvelraeds zegt:

    In grote delen geldt een gematigde interpretatie van de islam.

    Nou vooruit dan. 50 stokslagen. Je bent gematigd of je bent het niet.

    Like

  6. Vrije Burger zegt:

    Dit is op Vrije Burger herblogden reageerde:
    En voor overspelige gehuwden? Worden die daar gestenigd, net als in bijvoorbeeld Afghanistan of IS? En waarom is die beul gemaskerd?

    Like

  7. Hijfoezer zegt:

    Stel je voor dat je elke keer 100 stokslagen voor de seks krijgt ! Wie gaat er dan nog zin hebben in seks ?

    😀

    Like

  8. Seks wordt bestraft met marteling. En moord op 60 mensen wordt beloond met 72 maagden in het Hemels Paradijs… en dan ben je tegelijkertijd een grote held en vriend van Allah…

    Like

  9. koddebeier zegt:

    Dan maar hopen dat het geen masochist is. 🙂

    Like

Plaats een reactie