Hamas verhindert herdenking dood Arafat – ‘onvoldoende beveiliging’

Screenshot_46

(Door: Eva de Valk)

De militante Palestijnse groep Hamas heeft een herdenkingsceremonie  in de Gazastrook voor de tien jaar geleden overleden Palestijnse leider Yasser Arafat afgezegd. Het door Hamas gedomineerde ministerie van Binnenlandse Zaken zegt onvoldoende beveiliging voor de bijeenkomst te kunnen opbrengen.

Een woordvoerder van Fatah bevestigt tegenover persbureau AP dat de voor aanstaande dinsdag geplande ceremonie niet doorgaat:

“We hebben het evenement moeten afzeggen, omdat Hamas op politiek en op veiligheidsniveau zegt dat zij de ceremonie niet kan beveiligen.”

Lees verder>>>
(h/t Jan Wandelaar)
NRC.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", Barbarisme, Fatah, Gazastrook, Hamas, Moslims, PLO, Rotzakken. Bookmark de permalink .

3 reacties op Hamas verhindert herdenking dood Arafat – ‘onvoldoende beveiliging’

  1. Jan Wandelaar zegt:

    +

    “Toen extremisten in 2013 kerken en christelijke scholen in Egypte in brand staken, geloofden enkelen nog dat de Verenigde Staten ons zouden beschermen. Maar er gebeurde niets.”

    http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=127017

    De Egyptische kerkleider is ervan overtuigd dat de christelijke gemeenschappen in de Arabische landen en het Midden-Oosten op geen enkele hulp van het Westen hoeven te rekenen.

    +

    Like

Plaats een reactie