Schandaal in het Duitse parlement: DDR-dissident Wolf Biermann noemt “Die Linke” een “armzalig restant” (+ video)

Screenshot_44

Wolf Biermann in het Duitse parlement: 09-11-2014

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: E.J. Bron)

Wie op dit moment 60 jaar of ouder is, zal zich hem nog heel goed kunnen herinneren: De in 1976 gedwongen uit het DDR-staatsburgerschap ontzette liedjesschrijver, scherp criticus van de SED-dictatuur en SED-dissident Wolf Biermann (geboren op 15 november 1936 in Hamburg) heeft tot op de dag van vandaag zijn rug rechtgehouden. Al in 1960, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, publiceerde hij zijn eerste liedjes en gedichten. Al in 1965 kreeg hij een totaal verbod om op te treden en te publiceren in de DDR (men kon hem niet naar de Stasi-gevangenis in Bautzen brengen, omdat Biermann destijds al veel te beroemd was).

In 1976 mocht hij, na een concerttournee in de BRD, niet meer terugkeren naar de DDR en werd hem zijn staatsburgerschap afgepakt. Hij woonde daarna weer in Hamburg. Biermann´s gedichtenbundels behoren tot de meest verkochte in de Duitse naoorlogse literatuur. Biermann kreeg talrijke literatuurprijzen in West-Duitsland en later in het herenigde Duitsland. Nu heeft hij het politieke, neomarxistische establishment in Berlijn opnieuw geschokt: in het kader van een herdenkingsbijeenkomst van het Duitse parlement viel de dappere Biermann de partij “Die Linke” fel aan. De parlementariërs van “Die Linke” zouden “het armzalige restant zijn van datgene wat gelukkig overwonnen werd”, zei de 77-jarige. Biermann was naar aanleiding van de 25e herdenking van de val van de Berlijnse Muur door de voorzitter van het Duitse parlement, Norbert Lammert, voor een herdenkingsbijeenkomst uitgenodigd in het Duitse parlement om het lied “Ermutigung” (bemoediging) te zingen. In de plenaire vergadering noemde Biermann zichzelf een “drakendoder” en de partij “Die Linke” “drakengebroed” en “armzalig restant van datgene wat gelukkig overwonnen werd.” De partij zou in werkelijkheid niet links, maar “reactionair” zijn. Daarmee bevestigde de grote Biermann alles wat wij islam- en systeemcritici al lange tijd over “Die Linke”, de Groenen en grote delen van de SPD schrijven. Wie aan het eind van dit artikel “meer info over Wolf Biermann” doorleest, zal snel merken hoezeer de huidige toestanden in de Berlijnse republiek lijken op die in de voormalige DDR: vervolging van politiek anders denkenden op alle gebieden. Ook deze keer door links – en niet door rechts!

(Michael Mannheimer)

Screenshot_43

Wolf Biermann zorgt voor schandaal in het Duitse parlement – “Die Linke” zou “armzalig restant” zijn

De in 1976 uit het staatsburgerschap ontzette DDR-liedjesschrijver Wolf Biermann heeft tijdens de herdenkingsbijeenkomst van het parlement “Die Linke” scherp aangevallen. De parlementariërs van “Die Linke” zouden “het armzalige restant zijn van datgene wat gelukkig werd overwonnen”, zei de 77-jarige.

Hij zou zijn uitgenodigd door de “ironicus” Lammert om “Die Linke” enkele draaien om de oren te geven. “Maar dat kan ik niet, ik was immers drakendoder. (…) Een drakendoder kan niet met grote gebaren de resten van het drakengebroed dapper neerslaan.”

Screenshot_45

Lammert zei over het ongebruikelijke optreden van Biermann met een aanwijzing naar het huishoudelijk reglement: “Zodra u voor het parlement kandideert en gekozen wordt, kunt u ook spreken. Nu bent u hier om te zingen.”

Biermann antwoordde: “Het spreken heb ik me in de DDR nooit afgeleerd en dat zal ik hier al helemaal niet doen.” Aan het adres van “Die Linke” zei hij:

“Jullie zijn ertoe veroordeeld dit hier te moeten verdragen. Dat gun ik jullie.”

Het optreden van Biermann had vooraf al voor ergernis gezorgd, omdat “Die Linke” zich als opvolgerpartij van de SED steeds opnieuw door Biermann bekritiseerd voelde. Zij eiste dat hij zijn optreden niet voor partijkritiek zou gebruiken.

Video van het optreden van Wolf Biermann in het Duitse parlement:

 

Bron:
http://michael-mannheimer.info
Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, dictatuur, Duitsland, hersenspoeling, Links verleden, Marxisme, meningsdictatuur, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

26 reacties op Schandaal in het Duitse parlement: DDR-dissident Wolf Biermann noemt “Die Linke” een “armzalig restant” (+ video)

 1. elisamad2013 zegt:

  Ik ben 70 jr en heb veel muziek van Biermann,gekocht in de jaren dat ik in Duitsland woonde en werkte(1962-1979)Ik vond hem een uitstekende eerlijk protestzanger!

  Like

 2. Igor zegt:

  Toen ik in 1991 bij de restanten van de grensovergang tussen BRD en DDR even tussen die barakken doorliep, ademden deze nog geheel de gevangenisstijl van de communisten/socialisten.
  Maakte op mij en mijn Russische gasten een diepe zeer diepe indruk maar ook een gevoel van walging. Vandaar dat ik Putin hoog heb staan, omdat hij er tot op de dag van vandaag voor gezorgd heeft dat die vrijheid die de Russen en Oost Europeanen toen kregen, nog steeds bestaat, terwijl wij in en dankzij de verwerpelijke communistische/socialistische EU onze vrijheid en democratie met de dag zien slinken. Zeker ook in Nederland met de “Socialistische Eenheidspartij
  Nederland” (VVD,PvdA,D66, GL, CU, SGP, CDA, PvdD, 50+, SP) naar het evenbeeld van haar vroegere zusterpartij de “Sozialistische Einheitspartei Deutschland”
  Dus of het nu SED of SEN is, hun handelen en streven naar de vernietiging van de democratie blijft egal hetzelfde.
  Dus lof voor Bierman!! Toch net even iets anders dan ons NL artiestenbestand,Joling en Teeuwen uitgezonderd.

  Like

 3. Maria zegt:

  Amen wow wat een waarheid, links opereert ook zo in Nederland op zijn bevolking met een soort DDR systeem door de wil van eigen volk te negeren en de Nederlanders letterlijk en open achter de islam te zetten,… godzijdank dat er in België geen links meer aan de macht is (want anders maakten we onder PS net hetzelfde mee) maar kan niet garanderen dat die DDR systemen hier ook niet zullen door zullen door gevoerd worden… want als je kijkt hoe en wat er aan regeltjes komt in België is dat ook onrustwekkend! Dit wordt allemaal via de EU in de strotten geramd van onze landen… fijn dat deze man niet klein te krijgen was en openlijk zijn zeg verkondigde, ik val het systeem aan en niet de bevolkingen die onder dictatuur links staan, de EU is links met christen democraat… dus stof tot nadenken want alles voor originele bevolkingen wordt aan banden gelegd behalve die islam.. die krijgen alles op een gouden plateau met diamanten versierd, al onze cultuur moet weg want dat stoort de islam??? regelrechte een versie DDR systeem om eigen volk pro islam in alle EU landen 😦
  dat is iets wat men niet kan ontkennen

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Goed, Maria, Dan zal ik het zó stellen:
   Kort en goed: Heeft er in Nederland ooit zoiets als een uitreisverbod of een goederenrantsoenering bestaan?
   Nee dus.
   Dat alleen al illustreert dat jij er geen flauw idee van hebt, wat de DDR inhield.

   Like

   • Maria zegt:

    hihihi kwam effe kijken voor ik de deur uitga nu…

    Waarom verdraai jij steeds mijn woorden???
    ik sprak niet over een in of uitreis verbod maar over een DDR systeem die geld voor alle EU landen ivm islam en dat eigen bevolkingen (meningen ed) aan banden worden gelegd door MSM misleiding die enkel pro socialisme,is en islam en ter uwe info DDR Duitse Democratische Republiek????
    net zoals de EU een Democratische Republiek is… ?!?!
    daar heb ik het over die democratie van de DDR die net zo fake is als de democratie van de EU!! snappie

    have a nice day Theresa!

    Like

   • Willie zegt:

    Probeer maar eens zonder pas het vliegtuig te nemen ???? Of ”goederen” mee te brengen die uw roverheid op hun ban-lijst staan hebben

    Like

   • Willie zegt:

    Trouwens Theresa , als jij t in NL zo goed vindt, en altijd de gang van zaken daar komt te verdedigen , dan heb ik 1 vraag : WAT THE HELL kom je dan hier doen op deze blog ???

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou, dat geldt dan net zo goed voor dat verrukkelijke België van jou, dat net zo goed in het schuitje zit als Nederland.
    Of nog erger, want het EU-hoofdkwartier zetelt in Brussel, als je je herinneren wilt.
    Jij weet donders goed, dat ik je woorden níet verdraai. Ik laat alleen niet toe, dat je mijn land, dat van opzet net zo goed een democratie is als België, vergelijkt met een systeem waarvan ik een diepe, hardgrondige afkeer heb.
    Dan had ik die vergelijking wat betreft België ook wel kunnen maken, al was het maar vanwege jullie ondemocratische schoolsysteem of het feit, dat jullie er, in vergelijking met Nederland, minder bezwaar in zien om je kinderen naar internaten te sturen.
    Dat vind ík DDR-achtig, als je het dan per sé weten wilt. (Ja, het ene woord lokt het andere uit.)
    Maar goed, ik zeg je bij deze, dat ik vermoed, dat jij best door hebt, dat ik die vergelijking gewoon pijnlijk vind en dat je alleen maar door gaat en elk tegenargument negeert uit pure treiterzucht en om het laatste woord te hebben.
    En daar heb ik maar één woord voor: Infantiel.
    Houd ermee op, want je blameert alleen jezelf maar, op den duur.

    Like

   • Willie zegt:

    Theresa , IK verdedig dit apeland dat Belgie heet helemaal NIET , het zijn hier dezelfde klootzakken als bij jullie : t enige verschil zit m wss in t feit dat hier idd het fucking EU headquarters EN de (al even fucking) NATO gevestigd is , Brussel , centrum van Europa , moet toch kunnen bestaan ,niet ? Zodoende denk ik dat men t hier iets minder bruin bakt dan bij jullie en de andere buurlanden
    Die ”internaten” ?? wat is daar mis mee??? Is het beter je jongen naar een publieke school te sturen , vol van die ”verrijkende ” soort dan ??? is dat dan ” infantiel” ??? En ik durf dit een apeland noemen hier , doe jij dat ook ????? Trouwens , ben er bijna zeker van dat jij boven de rivieren woont ??? Die hebben idd een hekel aan wat Belgisch is , ken er wel een paar: meestal zichzelf progressief noemende maar eerder een stelletje ”gutmenschen” zijn ,die af en toe een oprisping krijgen om van ” hunne dikke” te maken . Schluss !

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Willie , 20.20u en 20.24u.: Wat ik hier kom doen? Hetzelfde als jullie, denk ik.
    Maar jij verdomt het net zo goed als Maria om het te snappen: Nederland, zei ik al eerder, is niet perfect, maar het is een aanfluiting om het met de DDR te vergelijken.
    Als je ook maar enigszins begreep, wat je daarmee zei, zou je dat niet beweren.
    Overigens maak je mij niet wijs, dat de andere voorbeelden die je geeft,niet net zo goed bij jullie gelden. Dus waar hebben we het over?
    Voor jou geldt hetzelfde: Houd er eens mee op; op den duur heb je alleen jezelf ermee.
    Je kunt beter niet de vergissing maken, te denken, dat dit gezuig ‘stoer’ gevonden zal worden -wat jij toch graag pretendeert te zijn.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Willie, 21.23u.: Verwarrend zeg! Onze comments hebben elkaar gekruist!
    Maar goed, ik zal proberen, je naar eer en geweten te antwoorden:
    Nee, Willie, ik noem mijn land géén apenland.
    En België evenmin. Als jij het lollig vindt om dat van je eigen land te zeggen moet jij dat weten, maar dat is helemaal jouw keuze.Dat ‘wij van boven de rivieren’ een hekel hebben aan alles wat Belgisch is, maak jij ervan, dat zul je mij nooit horen zeggen of denken. (Toch geen minderwaardigheidscomplex, hoop ik? Nergens voor nodig, hoor!)
    Nederlanders zijn inderdaad geen voorstanders van internaten. En ook niet van strenge onderwijssystemen, tenminste over het algemeen niet: Kinderen verdienen een echt thuis. En een onbezorgde jeugd. Ook vinden wij móndigheid belangrijk en daarvoor is -te- veel discipline niet bevorderlijk. Van schooluniformen hebben wij in het algemeen ook een afkeer.
    Het kan mij verder niet schelen, waar dat EU- en/of Nato-hoofdkwartier staat, maar ga gewoon niet doen of België zoveel beter er aan toe is dan Nederland, dat is het enige, wat ik van jullie -vooral van Maria- vraag.
    Het lijkt wel een prestigekwestie voor jullie. Mij een zorg, behalve als de DDR erbij gehaald wordt.
    Zo, dat is, hoop ik, duidelijk genoeg.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Links is overal in West-Europa hetzelfde, Willie. Het is domweg naiëf om te veronderstellen dat België niet zou passen in dit verhaal. Alle mediaconcerns in Vlaanderen zijn met elkaar verweven, waardoor de massamedia overal hetzelfde verhaal opdissen. Geen woord van kritiek op immigratie-non-beleid in dit land, geen mensen zoals Geert Wilders, Hans Jansen of Leon de Winter die ooit aan het woord gelaten worden in Vlaanderen, hoofdredacteurs die regelmatig afgezaagde PC stukjes komen plegen om een lofzang te zingen op de multicultuur, idiote onbenullen van BV’s die aan de lopende band hetzelfde stukje PC/multikul gezwets komen opvoeren in weekbladen als Humo e.d., Vlaams-nationalisme dat op alle mogelijke manieren moet geboekstaafd worden als reactionair / racistisch / niet van deze tijd,…enz door de staatstelevisie. En dan maak ik bovendien ook de bedenking dat Nederland druk bezig is om het concept “cordon sanitair” over te nemen van de Belgische media + Justitie. Dat heeft Nederlands links goed afgekeken van ons !

    Wat te denken trouwens van al die alternatieve culturo’s met hun experimentele theater bullshit waar geen hond naar komt kijken, die moord en brand lopen te krijsen als een Vlaamse regering subsidies voor die sector aan banden probeert te leggen (net zoals in Nederland). Wat te denken van geflipte onnozelaars uit immigratieprojecten die het “racistisch” vinden als de Vlaamse regering inburgering wil verplichten door mensen op taalcursus te sturen ? Die vinden blijkbaar dat alle Vlamingen die immigranten niet verstaan dan maar beter de taal zouden leren van de nieuwkomers ! Mensen de taal leren van het land waar ze naartoe komen, schandalig vinden ze dat, wat een aanslag op mensenrechten, stel je voor ! Wat te denken, bijvoorbeeld, van hypocriete burgemeester “feestneus” Termont van Gent, die eerst vindt dat alle minderheden in zijn stad welkom zijn, om nu zijn kar te keren en het de Roma-zigeuners en Bulgaren met klem wil afraden om nog langer naar zijn stad af te zakken. Zal wel niet te maken hebben met het feit dat die mensen zich gedragen zoals hij het zich had voorgesteld. Misschien wat te veel “overlast” waargenomen, of zo ? En als de mensen dan een NVA-burgemeester verkiezen voor Antwerpen boven een SPa’er met een diploma pr / marketing management, dan is meteen heel het kot in de unisono linkse media te klein en worden er ineens bakken stront over de Antwerpenaars uitgekieperd, die wel allemaal goed bevonden worden zolang ze een linkse burgemeester in het zadel houden !

    Het is overal in Europa hetzelfde verhaal met links. En Vlaanderen ontsnapt er niet aan. Zou het veel slechter zijn in Nederland of veel beter zijn bij ons ? Ik denk eerlijk gesproken van niet. Misschien komt Zweden veeeeeel dichter bij een DDR regime, want daar zijn ze zo mogelijk nog geflipter dan elders in Europa. En hebben ze meer te zeggen dan hier.

    Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Prima gedaan meneer Biermann. Respect.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Niet om het één of het ander, maar dan heeft hij gedurende de afgelopen jaren kennelijk toch nog de nodige levenswijsheid opgedaan, want ik kàn me herinneren dat hij er juist rond 1976 -dus het jaar van zijn uitzetting- minder ondubbelzinnig over was, graag naar de DDR was teruggekeerd als hem daar maar straffeloosheid gegarandeerd was geweest en nu en dan zó ’n bek had over mede-dissidenten, die de DDR vrijwillig waren ontvlucht “in plaats van te blijven en mee te helpen aan de opbouw van…blablabla.” Het was in die tijd duidelijk, dat hij zich in de DDR prima thuis had gevoeld als hem daar maar ietsje méér artistieke vrijheid was vergund. Nou neem me niet kwalijk, maar met een beetje meer realiteitszin had hij ook toen al kunnen inzien dat artistieke vrijheid er in een land als de DDR so wie so niet in zat; dat een artiest -als je al het geluk had, dat überhaupt te mogen wórden- leefde en optrad voor de Staat en niets dan de Staat. En mocht hij al in z’n achterhoofd gehad hebben, dat dat wel zou loslopen, zolang je maar ‘oprecht’ bleef, néé, dat liep het níet. En dat heeft het nooit gedaan. Hetzelfde ondervond trouwens de Amerikaan Dean Reed, die, na in het Westen maar niet echt te hebben kunnen doorbreken, zich opeens verbeeldde, een linkse idealist te zijn. Goed, de DDR haalde hem met open armen binnen als een trofee die men het Westen ontfutseld had en enige decennia lang mocht hij fungeren als de revolutionaire countryzanger van het Oostblok. Maar toen tenslotte het systeem ook hem te knellend werd, was er geen weg terug en in 1986 pleegde hij zelfmoord, althans volgens de officiële versie…..
  De DDR wàs geen land voor de vrije. artistieke geest. Maar het is natuurlijk mogelijk, dat ook Wolf Bierman dat met het verstrijken der jaren -min of meer onuitgesproken- helderder is gaan inzien.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Theresa Geissler: 19.20. uur, op 9/11. Dat werpt een heel ander licht op Herr Biermann. Daar wist ik het fijne niet van Theresa, bedankt voor deze reactie.

   Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Duidelijker kan het niet gezegd worden. Ideologieën die het paradijs op aarde willen vestigen op basis van het kinderlijke ideaal beeld “”Alle Menschen werden Brüder”” en “”Alle Menschen werden gleich”” zijn linksom of rechtsom veroordeeld tot het initiëren van volkeren moord. Waarom? Omdat altijd mensen over blijven die meer gelijk zijn dan anderen. Kortom in een dergelijke wereld is eliminatie het levenselixer voor de utopie. Deze processen zijn vandaag de dag ook te zien in de islamitische wereld. Socialisme annex Communisme en Islamisme hebben 3 ijkpunten die dit soort ideologieën altijd laten uitmonden in grootschalige volkerenmoord. IJkpunt 1 het individu wordt ontslagen van het hebben van individuele verantwoordelijkheid en gewetenvorming. IJkpunt 2 De groep en het groepsdoel staat altijd boven individueel geluk IJkpunt 3 Het groepsdoel heiligt alle middelen, ook geweld.

  Like

  • Igor zegt:

   Je had het niet duidelijker kunnen verwoorden Guus. Perfect. Inderdaad zijn deze ideologieën erop gericht het persoonlijke individu te elimineren.
   Vandaar ook, dat veel (inderdaad veel) inwoners van die ex heilstaat landen nu met een geweldig identiteitsprobleem zitten, want er wordt nu van ze verwacht, dat ze zelf denken en dat dit nu niet meer collectief gebeurd.
   Menigeen lukt dat niet (zowel hoog- als laagopgeleid) en die storten zich dan weer in een nieuw collectivisme zoals religie, en zeker de islam geeft ze dan het gevoel, dat ze dan weer zoals wij zeggen: “onder de pannen zijn”.
   Eigenlijk kan je het dit soort collectivistische mensen niet kwalijk nemen, ze zijn jarenlang zo gehersenspoeld, dat ze inderdaad alleen nog in groepsverband kunnen functioneren, maar daardoor juist voor de individualisten onder ons levensgevaarlijk worden.
   Die mentaliteit doet mij altijd denken aan de geweldige creatie van de Startrek schrijver Roddenberry zijnde de “Borg” en hun beroemde assimilatie uitspraak:
   “Wij zijn de Borg. Wij zullen uw biologische en technologische eigenschappen aan de onze toevoegen. Uw samenleving wordt aangepast om de onze te dienen. Verzet is zinloos.”
   En ja, voor mij is de gedachte alleen al walgelijk.

   Like

 7. Luchtpint zegt:

  Het wordt veel te vaak over het hoofd gezien dat de Linkse “intelligentsia” in het Westen tijdens de Koude Oorlog het DDR systeem graag vaste grond hadden zien krijgen overal. Als je die idioten ooit zou hebben gevraagd of ze dan bijvoorbeeld niet zouden willen opkrassen naar ginder waar het dan toch zo perfect lijkt te zijn, dan lijkt het systeem toch weer niet zo aantrekkelijk te zijn geweest voor de meesten. Dat is de ironie van het verhaal: de hypocrisie waarmee men een staatsmodel als zaligmakend probeert te propageren, terwijl men goed weet wat de uitwassen ervan zijn. Plus, dat men niet graag de autonomie opgeeft om dergelijke onzin uit te kramen onder bescherming van een democratisch recht tot spreken zoals het toen in het Westen bestond, en dat een dergelijk recht door een DDR regime wel eens beknot zou worden van zodra je een paar zaken gaat beweren die niet met de officiële doctrine in zo’n land stroken.

  In die periode raakte het ondemocratisch karakter van een dergelijk regime de koude kleren van links uiteraard niet, maar dat zijn we gewoon. Links weet zo goed wat goed is voor anderen, maar het zou niet moeten mogen dat ze daar zelf last van zouden krijgen, stel je voor. En raar maar waar, je ziet dat er toch weer iets van die lafhartige houding doorgesijpeld is het linkse discours van vandaag, dat eigenlijk impliceert dat iedereen hetzelfde moet denken over immigratieproblemen en de Islam, of je bent een foute / dissidente Deen, Duitser, Zweed, Noor, Nederlander, Belg, Engelsman,…enz. Maar links zelf, dat ontloopt de verantwoordelijkheid: die kunnen lekker in hun huizen aan de grachtengordels en de villawijken hun bezopen theorietjes in PC manifesten gaan zitten gieten zo veel als ze willen, in de foute veronderstelling dat het nooit op hun eigen kop terecht zal komen, want voorlopig vinden zichzelf toch zo lekker afgeschermd van de realiteit, terwijl alle anderen er last van hebben. Maar daar gaat onvermijdelijk een eind aan komen. Als ze dan als kleine kindjes gaan zitten janken dat het in hun gezicht ontploft, moeten ze op mijn medelijden niet rekenen.

  We mogen van geluk spreken dat het hier nog niet zo erg is geweest als in de DDR destijds, d.w.z. zo lang mensen zich blijven verzetten tegen die linkse flauwekul, maar het begint er wel steeds meer op te lijken, met al die Gedachtenpolitie. Biermann maakt dus wel een vergelijking die opgaat. De gewone media moeten beschouwd worden als de officiële propagandatoeters van de Weldenkende Gutmensch Internationale, dus moeten alle anderen het zwijgen worden opgelegd. En dat zie je vandaag gebeuren van Scandinavië tot en met het Zuiden van Europa. Uitgerekend dat wat in West-Europa tijdens de Koude Oorlog bijna ondenkbaar leek te zijn !

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  De webmaster stelt voor om on topic te blijven en eventuele ontluikende Vlaams-Nederlandse rancune te bewaren voor onder een desbetreffend artikel (dat u hier op mijn blog echter niet zult aantreffen!)
  Daarom stel ik voor om eventuele fricties opzij te zetten en ons gezamenlijk aan onze taak te wijden: tegen de EUSSR, tegen de islamisering, tegen links politiek correct geneuzel en volks- en landverraad in zowel Vlaanderen als Nederland!

  Webmaster

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Willie zegt:
  9 november 2014 om 21:23 en Theresa Geissler zegt: 9 november 2014 om 21:29

  Om de B/N gemoederen een beetje te sussen; Eerst een NL-se mop
  ( alles volgens de regel ! ! )
  /////////////////////
  Een Nederlander huurt in Belgie een kano en peddelt het water op.
  Midden op de plas kiept zijn kano om.
  De kano komt niet meer overeind.
  De man komt niet meer boven.
  Een paar omstaanders springen in het water en halen de bewusteloze Nederlander naar de kant.

  Ze beginnen te beademen en reanimeren.
  De politie komt erbij.
  Ze kijken in zijn binnenzak.
  Daar zitten een Nederlands paspoort en drie zwemdiploma’s in.
  Als de Nederlander bijkomt, vraagt een agent: “Kon je jezelf nou niet redden?
  Je hebt verdorie 3 zwemdiploma’s!”
  “Nou”, zegt den Hollander
  “ik wist niet dat die in België ook geldig waren”
  ////////////////////////////////////////////////////////////////
  En dan de Belgische ( zijn pragmatischer ) ::

  Awel u zijt unne belg of nie he!!!!!!
  Op een goede dag liep Gaston over de markt in Turnhout,
  toen hij plotseling z’n maat Camiel zag rijden in een zo goed als nieuwe jeep.
  Hij herkende de jeep, die was van Lieve.
  Camiel stopte bij Gaston met een grote grijns op z’n gezicht.
  “Allee, Camiel, hoe komt gij aan die jeep?”
  “Die heeft Lieve aan mij gegeven”, antwoordde Gaston.
  “Aan u gegeven?? Ik weet dat ze u gere ziet,
  maar een nieuwe jeep, da’s toch wel straf!!”
  “Awel Gaston, laat me u vertellen hoe dat komt:
  we reden samen in de jeep ergens op een zandweg in nergenshuizen.
  Plotsklaps zet Lieve de jeep in 4-wiel-aandrijving en sjeest de bossen in.
  Ze parkeerde de jeep, stapte uit, deed al haar kleren uit en zei:
  “Camiel, neemt wat u wilt!”
  Dus nam ik de jeep ….
  “Camiel, verdulleme, ge zijt ‘ne slimme vent!
  Die kleren hadden u toch nooit gepast !!!!
   
   

  Like

 10. antonius zegt:

  Men is blijkbaar ook bvergeten dat diezelfde Biermann ( en zijn familie ) een overtuigd communist was . Emigreerde in 1946 vanuit het westerse Hamburg vrijwillig met zijn familie naar het Oostduitse gedeelte . Was enthousiast “pionier” leider in de communistische jeugdbeweging . (net zoals Angela Merkel) . Hij keerde zich pas later af van het communisme toen hij werd belemmerd in zijn artistieke carriere . Dus of die communistische overtuiging nu ineens weg was of dat het meer opportunistische redenen had is te betwijfelen . De baat gaat voor de kost !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Geen van beide eigenlijk: Hij ging in ’76 niet uit zichzelf, hij werd er uit gezet! Dat is een niet te onderschatten verschil.
   Ja, meer artistieke vrijheid had hij inderdaad willen hebben, maar voor het overige…..
   Enfin, het verdere noodgedwongen verblijf in het vrije Westen kan hem natuurlijk met de jaren hebben ‘gelouterd….’

   Like

   • antonius zegt:

    ja inderdaad na zijn tournee in het westen mocht hij er niet meer in , ondanks zijn smeekbede daartoe . Ik zie hem dan ook meer als de “salonsocialist ” die wel van het systeem had geprofiteerd maar er zelf niet door gehinderd wilde worden . Hij was dikke vrienden met de Honeckers dus wist precies hoe het leven was voor de nomenclatura.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s