Nationale politie lost minder misdrijven op dan ooit

Screenshot_49

(Door: Johnny Quid)

Zo. Wat kunnen we er over zeggen, na een jaartje nationale politie? De reorganisatie moest een tsunami van extra opgeloste zaken opleveren. Trouw (dus met een korreltje zout nemen) filterde de voorlopige cijfers uit het CBS en kwam tot de volgende conclusies: het ophelderingspercentage is gedaald van 25 procent naar 22 procent. Dat zijn 50.000 opgeloste zaken minder. In de categorie gewelds- en seksuele misdrijven is het ophelderingspercentage gedaald van 66 procent naar 60 procent. De radicale reorganisatie van de nationale politie moest vooral het ophelderingspercentage van high impact crimes verhogen – misdrijven met grote gevolgen voor slachtoffers. Dat is niet gelukt: het percentage opgeloste high impact crimes daalde van 36 procent naar 34 procent.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Nederland, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Nationale politie lost minder misdrijven op dan ooit

  1. aquarius4422 zegt:

    Nog minder? Kan dat dan.

    Like

  2. Tom Hendrix. zegt:

    Was het niet de Verenigiging Van Dieven, die bij iedere VERKIEZING aan het “blaten”, waren MEER BLAUW OP STRAAT! Niets brengt het FAALKABINET van de prutser Rutte ervan terecht! Helemaal niets, nada , nakkes! Het lachertje van Europa, dat zijn WIJ dan weer wel. En de nationale PINOKKIO PRUTTE brengt het van ONS afgeperste GELD goedgeluimd naar de RODEN in Brussel. Wat een land…..

    Like

  3. Th.M. van Baarle zegt:

    Er zijn heel veel landen waar je na een arrestatie echt niet op vrije voeten komt totdat de rechter over je beslist heeft. Dat scheelt een flinke handvol gajus op straat. Ook na een veroordeling weer naar huis gestuurd worden om daar te wachten op een oproep om te komen zitten is er niet bij.,
    Al die tijd ben je wat deze boeven betreft verschoond van hun aanwezigheid op straat.
    Wedden dat het oplossings% dan omhoog schiet en er minder mensen met slachtofferleed achter blijven na beroofd en/of mishandeld te zijn. Tel er dan ook nog eens bij op dat een flinke strafverlenging en geen vervroegde invrijheidstelling na gedeeltelijk uitzitten van de straf wel volle gevangenissen veroorzaakt maar massa’s boeven inactief maakt.
    Het slappe beleid van de overheid, inclusief de rechterlijke macht heeft in plaats van voor meer veiligheid te zorgen het sluiten van gevangenissen als gevolg gehad.
    Dan tenslotte nog dit. Een gevangenisstraf is geen STRAF maar een tijdelijk, goed verzorgd verblijf op een andere locatie dan je gewend bent.
    De kosten van het verblijf in de gevangenis moet altijd ten laste komen van de veroordeelde.

    Like

  4. koddebeier zegt:

    Ja onder de strenge leiding van oud burgemeester Dikkerdiedak die wel even een Nationale Politie zou oprichten is het nog rotter geworden.
    Nee, bonnetjes schrijven is natuurlijk vele malen makkelijker, dan een misdaad oplossen.

    Like

  5. Luchtpint zegt:

    http://nieuws.vtm.be/binnenland/116190-jood-neergestoken-antwerpen

    Vanmorgen is in Antwerpen een joodse man op straat neergestoken. Het slachtoffer wandelende onder de spoorwegbrug aan de Pelikaanstraat, in de joodse wijk, toen een voorbijganger plots een mes trok en de man neerstak.

    Het slachtoffer raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, maar is niet in levensgevaar. Het gaat om een 31-jarige, joodse man.

    De politie arresteerde kort daarna een verdachte op basis van een persoonsbeschrijving van de dader, maar het bleek niet om hem te gaan. De federale gerechtelijke politie zal de zaak verder onderzoeken. Alle pistes blijven open.

    http://nieuws.vtm.be/binnenland/116212-gezocht-man-die-met-geweer-brussel-liep

    http://static2.nieuws.vtm.be/sites/nieuws.vtm.be/files/styles/larger/public/article/image/2014/11/collage_jachtegeweer.jpg?itok=YOhypWO7

    Het Brusselse gerecht is op zoek naar een onbekende man die afgelopen zomer over de Louizalaan wandelde met iets onder zijn arm dat vermoedelijk een jachtgeweer was. Dat meldt de federale politie.

    De man werd gezien op 24 augustus, omstreeks 10.20 uur, op de Brusselse Louizalaan ter hoogte van het huisnummer 507. Onder zijn arm had hij een voorwerp dat bedekt was met een kledingstuk en vermoedelijk een jachtgeweer was. De man leek de woningen op de laan te observeren en bewoog zich vervolgens naar de tramhalte, waar hij een tiental minuten bleef zitten, om tenslotte te voet te vertrekken in onbekende richting.

    Like

Plaats een reactie