Commentaar: 90% van de Turkse jongeren in Nederland is voor IS

Screenshot_18

(Door: Martin van Vliet)

Op een zonnige namiddag in november zat ik bij City Hall in Leiden en dronk een kopje koffie toen ik hem zag aan komen lopen. Ocen is een wat klein gebouwde jongen van 23 jaar van Turkse afkomst. Hij is in Nederland geboren, maar voelt zich meer een Turk. Hij is de voorzitter van een Turks studentenclub. Hij vroeg of hij mocht aanschuiven en ik zag dat hij erg blij en trots was. Zonder te vragen hoe het met mij ging, stak hij van wal. Hij is naar de Turkse ambassade geweest. Hij was uitgenodigd en zag de Turkse ambassadeur en vele hooggeplaatste Turken, ook militairen. Cool man. Direct daarna meldde hij trots dat hij werd gebeld door radio Rijnmond en dat hij commentaar mocht geven op het rapport van Forum.

Man, het rapport van Forum deugt niet. Er zijn slechts 300 Turkse jongeren geïnterviewd  en die waren ook niet representatief. Ik ging met hem mee en vroeg naar zijn mening over de Islamitische Staat. Ocen: ”Daar hoef ik toch niet op te antwoorden. Ik hoef mij toch niet te verantwoorden voor de daden van andere moslims? Ik vind het beledigend als men mij dat vraagt. U bent toch een christen en ik vraag u toch ook niet om afstand te nemen van alle misdaden die door de christenen zijn begaan.” Ik was niet verrast door dit antwoord. Drie maanden geleden zag ik een Marokkaanse hulpverlener trots vertellen bij P en W dat hij in zijn goedheid de Joden in Nederland niet vraagt om afstand te nemen van de oorlogsmisdaden van Israël in Gaza. Hoe misleid deze moslimlieden zijn, bewijst het feit dat zij het oneerlijk vinden dat moslimjihadi’s bij terugkomst veroordeeld kunnen worden en Nederlanders die Israël helpen niet. Dit menen zij oprecht, zij zien geen verschil!

Duidelijk werd dat Ocen IS niet wilde afvallen. Hij bestreed de uitkomst van het onderzoek, maar hij kreeg het niet over zijn lippen om IS af te vallen. Soennitische moslimloyaliteit dus.

Ik besloot hem te confronteren. De Turken zijn toch voor IS. Zij hebben alle jihadi’s Syrië binnen gelaten in de hoop dat zij het regime van Assad ten val zullen brengen en zij hebben vele gewonden van IS in Turkse ziekenhuizen verpleegd. Nou, daar wist Ocen niets van. Wel dat de IS de schuld van de Amerikanen was.

Hij was duidelijk in de verdediging gedrongen. Hij had zijn praatje klaar over het onderzoek, maar verwachtte het  niet dat ik hem naar zijn attitude zou vragen omtrent IS. Hij verwachtte dat ik zijn conclusies zou bestrijden, maar ik zei dat hij hier meer over wist dan ik en dat ik in zijn mening geïnteresseerd was over IS en niet over de uitkomst van het onderzoek.

Screenshot_20

Hier had hij alleen maar het antwoord op dat hij van IS geen afstand hoefde te nemen, omdat hij mij ook niet vroeg afstand te nemen van het christendom. Dit veel gebruikte zwakke antwoord bevestigt slechts de uitkomst van het onderzoek.

Ik zag dat dit gesprek verder niet veel meer zou opleveren, zei hem gedag en liep weg.

Eenmaal thuis las ik de Volkskrant en zag dat soms zelfs de meest misleide geest, namelijk Grunberg, dus iets zinvols kan opschrijven. Hij citeert in zijn Voetnoot van 13-11-14  een Irakees die op bezoek is in Nederland: “Als je Qatar en Saoedi-Arabië laat betalen voor democratie, dan krijg je Jihad.” Hiermee is het ontstaan van IS verklaard. Maar als je het onderzoek van Forum mag geloven, dan betaalt Nederland ook voor IS. Het merendeel van de Marokkanen en van de meeste Turken in Nederland is pro-IS.

Ik heb altijd gedacht dat de burgeroorlog een gevolg was van een foutieve opstelling van Obama. Die had Saoedi-Arabië en Qatar kunnen aanspreken op hun hulp aan de opstandige soennieten en de NAVO had Erdoğan kunnen aanmanen. Men wilde echter Assad verzwakken en nu is er nog een gevaarlijker monster is ontstaan. Maar dat is een ander verhaal.

Ik lees het onderzoek verder. Want er is veel meer onderzocht dan de houding tot IS.

Bladzijde vier van het rapport

4.1 Steun voor het beleid van President Erdoğan.

93% van de Turkse Nederlanders ziet de verkiezing van Erdoğan tot president als positief. De protesten tegen het beleid van Erdoğan in Turkije noemt 92% negatief.

4.2 Steun aan Hamas, kritiek op Israël.

89% van de Turkse Nederlanders ziet de gewapende strijd van Hamas tegen Israël als positief. Bij de Marokkanen is dat 49%.

84% van alle ondervraagden geeft aan de militaire acties van Israël te zien als negatieve gebeurtenis. Slechts 6% meent dat Israël recht heeft op zelfverdediging.

4.4  Marokkaanse Nederlanders zijn kritisch over de Egyptische president Al-Sisi.

48% van de Marokkaanse Nederlanders beschouwt de komst van president Al-Sisi als negatief en slechts 11% positief. De Turken zijn weinig geïnteresseerd in deze kwestie, dus geven aan geen voorkeur te hebben.

5.3 Turkse Nederlanders steunen de gedachte achter de Jihad.

Namelijk 87 % Ook steunen zij IS .

Screenshot_19

Conclusie:

Het rapport is, aldus wordt beweerd, waarschijnlijk weinig wetenschappelijk, maar toch erg representatief. Vicepremier Asscher noemde de uitkomst zorgwekkend. Dat is een opmerking die vergelijkbaar is met de man die vergiftigd voedsel heeft opgediend gekregen en zegt dat het eten niet lekker was. De uitkomsten bewijzen het feit dat islam en moderniteit, zoals velen – onder andere Pim Fortuyn – hebben voorspeld, niet samengaan. Jonge Marokkanen en Turken die in Nederland zijn geboren, zijn voor IS en het gebruik van geweld ten opzichte van andersdenkenden. Zij zijn voor Hamas en tegen Israël.

Zij steunen de jihad. Men had hen kunnen vragen of zij Joden haten of dat de staat Israël het recht heeft om te bestaan. Het antwoord op de eerste vraag zou “ja” zijn en op de tweede vraag “nee”. Men had hen kunnen vragen naar hun houding tegenover homo’s of Yezidi’s, maar evengoed naar de verdrijving van de christenen uit alle Arabische landen. U kunt het antwoord wel raden. Dus kan de conclusie niet anders zijn dan dat de integratie van moslims totaal is mislukt en dat deze groep een gevaar vormt voor onze democratie.

Zoals Brigitte Gabriel het zegt: “Uiteraard zijn niet alle moslims kwaadwillend, sommigen zijn vredelievend en wel geïntegreerd, maar van elke groep is maar een paar procent nodig om een land te ontwrichten. In het geval van de moslims in de wereld is de groep die het militante gedachtegoed deelt 25%, dus dat zijn dan minstens 300 miljoen mensen. Niet alle Duitsers zijn nazi’s geweest en de meeste Russen ook niet communistisch, maar een agressieve minderheid kan haar wil aan de zwijgende minderheid opleggen.”

Het onderzoek in Nederland van Forum geeft aan dat de situatie rond moslims in Nederland niet verontrustend is, maar volstrekte vergiftigd.

Screenshot_21

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Hypocrisie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Commentaar: 90% van de Turkse jongeren in Nederland is voor IS

 1. Martha N zegt:

  Goed artikel, geeft een duidelijk inzicht. Ben er niet verbaasd over.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Erdo(waan) de isla(mist) een ISIS aanhanger par ecelence !

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Ik zou er nog een koppie thee tegenaanpleuren !!!!
  dat schijnt te helpen , !!!
  Occhhhh Bob u ben een racist !!!

  JA, BLIJ TOE , waar iest oetkeringsloket, respect , man respect , kankerhoer .

  gr. bob

  Like

 4. Driek zegt:

  Dank, meneer Martin van Vliet, voor dit duidelijk geschreven artikel, en dat het werkelijk zo erg is, zoals u schrijft, dan wordt het toch wel eens tijd om in te grijpen. Ik ben bang dat wij verschrikkelijke jaren tegemoet gaan, jaren die geheel in het teken staan van de islam. Hoe krijgen we dat zooitje tuig ooit weg, ons leven wordt volkomen verpest, er is met al die moslims en asielzoekers geen aardigheid meer aan.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Je kunt het ook kort en bondig als volgt samenvatten: Gematigde moslims bestaan. Maar als puntje bij paaltje komt zijn ze geen gematigde moslim, maar MOSLIM.
  En in plaats van “Ze zijn niet allemaal zo,” zou het uitgangspunt moeten zijn: “Er zijn er te veel wèl zo.”
  Hard, maar wel de realiteit.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   De gemiddelde salafist zal zeggen dat “gematigde” moslims niet gematigd zijn, maar wel hun geloofsbelijdenis niet helemaal ernstig nemen, of zelfs helemaal niet, en dus alleen maar doen alsof ze moslims zijn. Dat maakt “gematigden” eerder luie moslims, of beter gezegd “moslims die er de kantjes van aflopen”. En die moeten, vroeg of laat, allemaal in het gareel lopen.

   Ik zou ze zelf ook niet gematigd willen noemen, trouwens. Eerder heel erg onbetrouwbaar. En Westerlingen hebben de vervelende neiging om te denken dat ze weten wat er in het hoofd van zo’n “modern ogende” moslim omgaat. Ikzelf ben geneigd om mijn eigen capaciteiten wat dat betreft zeker niet te overschatten. Wanneer de tijd rijp is, zal zo’n “gematigde” moslim wel eens kunnen gaan bewijzen dat hij dan toch weer niet zo lui of modern lijkt te zijn als hij zich voordoet. En dan gaan die mensen, die denken dat ze echt in staat zouden zijn om in iemand anders zijn hoofd te kunnen kijken, nog raar opkijken. Die fout maak ik liever niet !

   Like

 6. Mooi stuk.
  Goed geschreven.
  Wat mij betreft: welkom Martin van Vliet

  Like

 7. um shmum zegt:

  Moest deze zin niet luiden:
  … maar een agressieve minderheid kan haar wil aan een ZWIJGENDE MEERDERHEID opleggen

  Like

 8. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Nee ze vallen elkaar nooit af. ISIS supporters moeten worden uitgezet, liefst hardhandig.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  “Uiteraard zijn niet alle moslims kwaadwillend, sommigen zijn vredelievend en wel geïntegreerd.

  Mijn vaste overtuiging nadat ik me de afgelopen jaren verdiept heb in de islam en haar uitwerking op complete maatschappelijke systemen. Elke moslim, dus ook die moslim die vandaag geïntegreerd en vredelievend overkomt, kan morgen ineens door het radicale islam virus besprongen worden. Niemand kan mij garanderen dat de houding van het merendeel der moslims in Nederland vredelievend zal blijven zodra het omslagpunt bereikt wordt dat de islam onafwendbaar de dominante religieuze beleving gaat worden in onze tot nu seculiere samenleving. Bij onveranderd beleid zal dit omslagpunt gegarandeerd komen en ik wil niet dat mijn kinderen en kleinkinderen geconfronteerd gaan worden met twee drie miljoen “vredelievende” moslims.

  Like

 10. Altijd gezegd turken zijn neo-fascisten.Anders waren de minderheden niet gevlucht.

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  Het artikel is duidelijk en correct. De islam is een perverse ideologie, die uit is op de overheersing van de hele wereld.

  Like

 12. Frans Brassens zegt:

  Het levensgrote gevaar van moslims is dat ze niet zelfstandig denken.
  Ze LATEN zich denken.
  Hetzelfde geldt helaas voor een veel te groot deel van de Nederlanders.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  De hoogste tijd dat ze vertrekken !! Al dan niet vrijwillig !

  Like

 14. Antivenin zegt:

  Het enige verstandige regeringsbeleid in Nederland zou moeten zijn: minder, minder, minder islam. Maar daar hoeven we dus niet op te rekenen met onze regerende wegkijkbrigade.

  Like

 15. Ekster zegt:

  Hier heb ik het al eens met een collega over gehad. Ik was namelijk altijd van mening dat Marokkanen “erger” waren dan Turken, maar die collega dacht daar anders over en hij redeneerde, heel interessant, als volgt; Marokkanen zijn “alleen maar ” moslims (d.w.z. psychisch onvolwassen, arrogant, dwingend en eisend).
  Turken zijn eveneens islamitisch, maar daarnaast zijn zij ook nog eens super nationalistisch. Ze geloven werkelijk dat ze deel uitmaken van een bijzonder volk en ze zijn nostalgisch naar zaken als het Ottomaanse rijk en het Kalifaat. Daarom zijn ze veel erger (lees: gevaarlijker) voor ons in het Westen dan Marokkanen.
  Je ziet die typisch Turkse combinatie gepersonificeerd in Erdogan.

  Like

 16. laten we beginnen om het centrum van haat die puinhoop op de Tempelberg(een of andere moskee) te JERUZALEM per direct af te breken!! Waarna wij ons zouden moeten voorbereiden op de wederkomst van YESHUA HAMASHIACH !! Hierna krijgen we pas echt vrede!

  Like

 17. paulzwueste zegt:

  Hoogste tijd dat Turkije nu eindelijk in de EU komt!!!! Vinden jullie ook niet?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s