Dublin-conventie: Zwitserland zet asielzoekers consequent uit

Screenshot_15

(Vertaling: E.J. Bron)

De Dublin-conventie regelt welk land voor de uitvoering van asielprocedures verantwoordelijk is. De kern: als een asielzoeker uit een zogeheten veilig derde land komt, dan moet hij daar een asielaanvraag indienen en mag hier naartoe teruggestuurd worden.

Zwitserland maakt als nauwelijks een ander land in Europa gebruik van deze conventie met 17.000 uitzettingen. Tussen 2009 en 2013 werden ongeveer 17.000 asielzoekers naar een ander Dublin-land teruggestuurd. Dit blijkt uit een vertrouwelijk EU-document, dat in bezit is van de “Neue Zürcher Zeitung”.

Door de EU werd tot nu toe geen officieel standpunt over deze cijfers ingenomen. Een woordvoerder zei slechts dat het bij het document “niet om een openbare publicatie” zou gaan.

Asielparadijs Oostenrijk

Als je de Zwitserse cijfers vergelijkt met die van Oostenrijk, dan moet je vaststellen dat er in de roodwitte Alpenrepubliek in dezelfde periode slechts 6000 personen werden uitgezet. Dat is 8% van de ingediende asielaanvragen.

Terwijl er in Zwitserland rigoureus wordt uitgezet, is Oostenrijk nog steeds een paradijs voor asielzoekers. Volgens de onlangs gepubliceerde cijfers door het ministerie van Binnenlandse Zaken steeg het aantal asielaanvragen in oktober 2014 tegenover dezelfde periode vorig jaar met 85,2%.

Wat in Zwitserland mogelijk is, zou toch ook bij ons geen probleem moeten zijn: dat denken waarschijnlijk heel veel bezorgde burgers.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Oostenrijk, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zwitserland. Bookmark de permalink .

10 reacties op Dublin-conventie: Zwitserland zet asielzoekers consequent uit

 1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  HET ENIGE EUROPESE LAND MET EEN BESTUUR ZONDER GEBREK AAN HERSENCELLEN!

  Like

 2. stellingsma2010 zegt:

  Dit is op hansstellingsma herblogden reageerde:
  Mark rutte letten we even op ja ???

  Like

 3. Jean zegt:

  In Vlaanderenis het politiek krapuul te veel bezig met de persoonlijke bankrekening, de postjes en de mandaten alles ten dienste van “de mensen”. 😂😁😅

  Like

 4. Frans Brassens zegt:

  “Wat in Zwitserland mogelijk is, zou toch ook bij ons geen probleem moeten zijn: dat denken waarschijnlijk heel veel bezorgde burgers”.
  Nou, déze bezorgde burger denkt er in ieder geval zo over.
  Eerst even wat ruttengif strooien in Den Haag, anders gaat het niet lukken.
  Pas wel op voor Uw huisdieren!

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Kijk dat komt nou, omdat Zwitserland wel een echte DEMOCRATIE is. Het GEDROCHT EUSSR is dat niet!

  Like

 6. Nee,zou geen probleem moeten zijn!Maar hier gaan allerlei asieligadvocaten er voor liggen en gaan door tot aan het hoogste hof,dat altijd tegen ons en voor de multicul vonnist!

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Zwitserland hoort niet bij de dictatoriale Sovjet look-a-like EUSSR. Ze hoeft van de Europese Opper Sovjet in Brussel geen dictaten te ontvangen. Niet met betrekking tot de opvang van parasieten uit de derde wereld die een nieuwe host zoeken tot andere activiteiten waarop haar eigen regering verantwoordelijkheid neemt. Het land is onafhankelijk sinds de tijd van Wilhelm Tell. Het is niet aan te nemen dat de Zwitsers nu heimwee koesteren aan een nieuwe bezetter. Zeker niet een die zo verrot is als de bezetter uit Brussel.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Wat de Zwitsers kunnen schijnt bij ons onmogelijk!
  Je kunt ook een andere naam kiezen, of je vingerprint uitgummen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s