Zorgkosten zijn in Nederland het allerhoogst

Screenshot_17

De zorgkosten zijn naar verhouding in Nederland het allerhoogst van heel Europa. Van het bruto binnenlands product gaat 11,8 procent op aan zorg. Vooral in zuidelijk en oostelijk Europa besteedt men een veel kleiner deel van het bbp aan zorg.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Oeso en de Europese Commissie naar gebruik en kosten van de zorg in 2012. Ook het bedrag in euro’s per persoon is in Nederland erg hoog. In 2012 kostte de zorg 3829 euro per hoofd van de bevolking, het hoogste bedrag in de Europese Unie. In Zwitserland en Noorwegen (geen lid van de EU) is dit bedrag hoger. Het gewogen EU-gemiddelde in de EU ligt slechts op 2535 euro.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Nederland, Overheid, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Zorgkosten zijn in Nederland het allerhoogst

  1. delamontagne zegt:

    #Een ruwe vergelijking van maandelijkse kosten. ( voor 4 verschillende personen, woonachtig in Frankrijk )
    ………………….
    Ik vergelijk ze hier::

    Als basis neem ik dat bedrijfspensioen (vroegpensioen) eens aan 2000 euro per maand. Niks bijzonders – ik denk zo’n beetje gemiddeld. En de opbrengst van die antiekwinkeltjes in Nederland en Frankrijk aan 12000 euro per jaar elk.

    Wat zou dat betekenen qua maandelijkse kosten voor de verzekerde.

    VOOR EEN BRIT IN FRANKRIJK:
    1) Als hij Brit was of daar lang gewerkt heeft als Nederlander betaalt hij NIETS .
    Hij valt immers onder de NHS. Hij moet alleen een top-up aflsluiten bij een mutuelle in Frankrijk maar voor 100 euro per maand is hij klaar. Zou hij kleinverdiener zijn dan kost het helemaal niks want dan valt hij onder de CMU complementair en die is gratis.

    2) Als hij Frans wettelijk is verzekerd ( als je er werkt, of gewerkt hebt )). omdat hij Frankrijk als woonland declareert dan betaalt hij over zijn pensioen en over de opbrengst van de Franse winkel maar niet over de opbrengst in NL want die is alleen in Nederland belastbaar. En er is een vrije voet van 8000 euro. Dus betaalt hij over 36 mille minus 8 is 28 mille aan 8.1 % is…………. 2268 EURO PER JAAR.
    En dan betaalt hij ook nog 15.5 % CSG/CRDS over 12 mille is 1860 euro (maar daar krijgt hiju ook nog veel andere sociale rechten voor. Kortom Frans wettelijk betaalt hij 4128 euro per jaar is 344 euro per maand. Daar komt ook zijn top up bij van 100 euro per maand dus voor 444 euro per maand is hij klaar.

    3) Als hij privaat kan of moet verzekeren dan neem ik eens de verzekering van de FANF/ CMUNF. een collectief van Nederlanders in Frankrijk. Daar kan hij kiezen uit 12 pakketten maar ik neem gewoon een simpele gemiddelde integrale dekking tot 150 % leeftijd 36/64 jaar.
    Dat kost met CPAM als top-up 67 euro per maand en zonder CPAM integraal 431 euro per maand. Dus voor het CPAM pakket daar rekent CMUNF 364 euro per maand.
    Maar voor het hele pakket daar is hij dus 431 per maand kwijt.

    4) Maar voor de meeste Nederlanders, met pensioen in Frankrijk wordt het door Nederland ingehouden op al hun in komsten: dus AOW, pensioen, uitkeringen en rente-inkomsten ( ook die in buitenland ) dit heeft de Heer HOOGERVORST. beslist en wordt “verdragsgerechtigd” genoemd.
    ////////
    Nou dan is hij mooi de sjaak. Zijn wereldinkomen(ninbi) is dus 48 mille.
    En hij betaalt nominaal premie (2013) 106.75 x 12 = 1281 per jaar
    Inkomenafhankelijke ZVW premie 5.65 % = 2712 per jaar
    AWBZ bijdrage 12.65 % over max 33.363 =…………4220 PER JAAR.

    Totaal 8213 per jaar x de woonlandfactor van 0.7241 = 5947 per jaar ofwel 496 euro per maand. En dan moet hij ook nog een top up afsluiten van euro 100 per maand dus voor 596 EURO PER MAAND IS HIJ KLAAR. ( p.p ) +- Euro 600.- p mnd.

    En dus is de conclusie :

    Die Brit heeft mazzel – Frans wettelijk en privaat verzekerd ontloopt elkaar niet veel alhoewel voor lagere inkomens Frans wettelijk beter is. Deze verzekeringen liggen ook heel dicht bij de gemiddelde kostprijs.

    EN DE VERDRAGSGERECHTIGDE ? ! ! ( het merendeel van gepensioneerden in andere EU-landen woonachtig )) Nou volgens mij wordt die behoorlijk genaaid.
    Hij betaalt in dit scenario mooi 500 euro per maand meer dan de Brit en 200/250 EURO PER MAAND MEER …dan Frans wettelijk en privaatverzekerden en grosso modo de kostprijs.

    Nou bedank Hans Hoogervorst, de ZVW en de zorgwerking in de markt maar.

    ( IK ZOU HIER NOG AAN toe willen voegen: eigen bijdrage bestaat hier niet. Als je een chronische ziekte hebt en dus elke dag medicijnen moet slikken, specialist bezoeken, controle,controle etc,etc, ben je voor de volle 100% verzekerd door de basis-verzekering en betaal je helemaal niets extra.
    Voor de medicijnen is ook geen eigen risico.

    Like

    • leefbarbaar zegt:

      Dank voor uw rekenwerk.
      Ondanks de miljarden, die wij kwijt zijn aan Europa is er heel veel stukken goedkoper, net over de grens. Daarom ook zouden politici wanneer ze het pluche bestijgen, verplicht moeten worden om de rest van hun leven in Nederland te moeten wonen. Wel de lusten en dus ook de lasten.

      Like

  2. Avidia zegt:

    Ik was in geen jaren bij de dokter geweest, maar ik viel van de trap en moest het na laten kijken. In de wachtkamer allemaal vrouwen met hoofddoek. Ik heb navraag gedaan waarom er zoveel van die vrouwen bij de dokter zitten, ik kreeg als antwoord, iedere dag zit de wachtkamer vol met die vrouwen, volgens die persoon om aandacht te krijgen, wel een beetje dure aandacht dacht ik zo.

    Like

  3. Is er dan niet iets goed fout met de salarissen aan de top en in het management? Waarom pikken we het dat specialisten met meer dan een miljoen (guldens, maar toch) naar huis gaan? En waarom bouwen we zulke decadent luxueuze ziekenhuizen? En waarom betalen we zo verschrikkelijk veel belasting over “ziek zijn”?? De belastingdienst zal niet protesteren.. Van de zorgpremie vloeit ook al een enorm deel naar hen!! Een onvoorstelbare berg geld, waarvan zij de rekening STIEKEM op ONS bordje gelegd hebben !! De regering is hiervan op de hoogte, ( hebben de rekenmethode misschien wel zelf uitgedacht) en geen haar op hun hoofd die er over denkt om hier iets aan te veranderen. Het geld is TE mooi.
    Schop die snotjongens toch eens met pek en veren het land uit!

    Like

  4. Th.M. van Baarle zegt:

    Dit stinkt. Er is iets volkomen mis in Nederland.
    Graaien, bureaucratie en inefficiëntie.
    De Tweede Kamer had al veel eerder in moeten grijpen. De signalen dat het mis zou gaan lopen zijn al een hele tijd zichtbaar.
    Er heeft zich een manegementlaag over de hele linie binnengedrongen die een flinke hap uit het budget voor zich opeist. Een zelfde verschijnsel is te zien bij de sociale volkshuisvesting maar nog erger bij de Europese Unie zelf.
    Aan de onderkant van de samenleving wordt gewerkt met een wettelijk sociaal minimuminkomen. Er had al heel lang ook een wettelijk sociaal MAXIMUMinkomen behoren te bestaan. Wie in loondienst werkt kan en mag niet beloond worden met torenhoge inkomens.
    Er worden kapitalen aan belasting- en premiegeld vermorst aan bureaucratische regels. Dat veroorzaakt direct de inefficiëntie die ten koste gaat van verzorging van MEDEMENSEN.
    De geplande reorganisatie van de zorg is gedoemd te mislukken. De Tweede Kamer zou er verstandig aan doen via een noodwet de operatie nog af te blazen om het menselijk leed dat er aankomt te beperken. Natuurlijk moeten de gaten in de BODEMLOZE put gedicht worden maar niet ten koste van de zwakke hulpbehoevenden, die niet de mogelijkheid hebben om tegen deze ingreep in opstand te komen.

    Like

  5. Louis Burgemeestre zegt:

    Is het niet beter dat wij gezonder zijn als eens? door op te passen dat wij niet met verkeerde bloedgroepen, kinderen maken?Geen down syndroom meer geen dislektie, geen ADHD en geen Autisme?en alle andere syndromen van onze mensen weg houden?

    Like

    • Tempelier zegt:

      Goh en welke bloedgroepen zijn dat dan ?? A+ of – of AB + of -, of A- of + en natuurlijk O- of + kiest u maar. Het syndroom v,Down heeft niets met een bloedgroep te maken, wel met een spontane fout in de chromosomen, twee gezonde ouders zonder Down kunnen zomaar een kindje krijgen met Down. Dyslectie is erfelijk, maar licht niet aan de bloedgroep, oorzaak onbekend. twee ouders zonder Dyslectie kunnen een kind krijgen met Dyslectie en dit geld ook voor ADHD en Autisme. En in uw laatste zin suggereert u dat mensen met deze aandoeningen geen mensen zijn ! Hopelijk denkt onze lieve Heer hier iets anders over.

      Like

  6. Tom Hendrix. zegt:

    Tja, er moet natuurlijk wel “gegraaid”, kunnen worden aan de “top”, van ziekenhuizen, verpleeginstellingen etc. Nog bedankt-maar echt niet- meneer Hoogervorst van de VVD, met dat prachtige geprivatiseer van U en uw kliek. Overal waar de privatisering heeft toegeslagen is het een en al ellende. De Post: 7 bezorgers op 1 dag, van puber tot grijsaard brengt nu post rond, de Nederlandse Spoorwegen, geen grotere ELLENDE dan na het privatiseren van deze vervoerder, blaadjes op de rails-geen trein- dan weer verkeerde wissel, stroomstoring etc. Maar er blijven mensen stemmen op deze politieke elite, die deze ELLENDE hebben veroorzaakt.

    Like

  7. koddebeier zegt:

    Onze zorg is in handen van de graaiers !!!

    Like

  8. leefbarbaar zegt:

    De corruptie is hier ook het grootst. We gaan stemmen. Dan krijg je coalitiebesprekingen en daarmee wordt bepaald wie mag graaien op welke portefeuille. Met dank aan de oude media, die nimmer willen weten of ons bestuur wel integer is.

    Like

  9. ik, soeverein mens zegt:

    Beste mensen jullie hebben allemaal gelijk, maar de NL klaagt alleen maar en vertikt het om de straat op te gaan om te demonstreren, dus dit blijft eindeloos doorgaan.
    Laat iemand mij eens uitleggen waarom de hoogste baas van CZ zorgverz. ruim € 400.000,00 per jaar krijgt want verdienen doen ze het niet!
    Als wij allen stoppen met het betalen van de zorgverzekeringen dan is het over en laat je niet bang maken want ruim 7 miljoen huishoudens opsluiten is echt onmogelijk!!!
    Zolang wij niet bereidt zijn om te demonstreren en desnoods de ramen eruit gooien op het Binnenhof blijven zij aan de macht en doen wat ze willen en is over 2 jaar het eigen risisco gestegen naar € 500,00 en betaal je minstens € 200,00 premie per maand!!!

    Like

  10. Het is een groot,vies graaizooitje.En als het in omringende landen voor de helft kan zonder eigen risico,moet dat hier ook kunnen!En nu naar buiten komt dat er steeds meer betaalregelingen moeten worden getroffen,kan er eindelijk over gepraat worden!En dat zijn doorgaans niet van mensen die niet willen,maar niet kunnen betalen!Er hoeven geen,weet ik hoeveel,tussenlagen van managers en andere graaiers tussen te zitten;evenmin als miljoenen kostende gebouwen!En specialisten kunnen ook wel een tandje minder verdienen.Evenals het gesjoemel door farma-industrie.Een grote uitkleedpartij voor de rijken van de armen;dat is Nederland ten voeten uit!

    Like

  11. Igor zegt:

    Yvonne, die zorgkosten ontstaan niet door de prijzen van de medicijnen, zoals het zorgmanagement ons graag wil doen geloven.
    Die sector is m.i. al meer dan afgeroomd. De meeste medicijnen voor o.a. hartaandoeningen, diabetes , hypertensie, cholesterol, maag en darm etc. zijn licentievrij en worden door diverse merken nu geproduceerd voor dikwijls 10 % van de prijs, die het voorheen onder licentie kostte.
    Iedere apotheker kan dit beamen.
    Voor bijvoorbeeld bovenstaande chronische ziektes zijn de medicijnkosten op jaarbasis om en nabij hetzelfde bedrag als het Eigen Risico. Dus veel chronisch zieken betalen hun medicijnen zelf. Vandaar ook de betalingsproblemen, omdat deze mensen meestal een minimum inkomen hebben.
    Doordat apothekers hierdoor minder inkomsten hebben, besteden ze het klaarmaken van de meeste bestellingen tegenwoordig uit aan een soort van medicijnen verdeelcentra, die dit dus landelijk voor ettelijke apotheken doen. Niets mis mee m.i. en veel goedkoper, doordat ze minder personeel nodig hebben.
    Maar dan blijkt dus toch het meeste geld van de zorgverzekeraars en zorgverleners te verdwijnen in de zakken van de meer dan overbetaalde management lagen.
    Voor de rest ben ik het voor 100% met je eens Yvonne.
    Ik denk ook dat er bij fraude opsporingen veel en veel meer te halen valt bij het hogere management dan bij de minima.
    Stel, zoals @ ik,s,m, suggereert een maximale loongrens in voor bestuurders, managers etc. en laat dit doen door b.v. C. Oomen, directeur van DSW, die hier wel capabel voor is, i.t.t. Rouvoet hoofd ZV’s in Nederland en duidelijk niet capabel.

    Like

Plaats een reactie