Frankrijk laat alle kerststalletjes uit de openbare ruimte verwijderen

Screenshot_2

De burgemeester van Béziers, Robert Ménard (Front National), wil zich niet neerleggen bij de verordening en zijn kerststal behouden

(Door: Kybeline – Vertaling: E.J. Bron)

Als je bedenkt dat Frankrijk ondanks haar secularisme tot de landen behoort die tot voor kort vanaf het begin de belangrijkste zuilen van het christendom waren en dat de Fransen samen met de Spanjaarden, de Italianen, de Oostenrijkers, de Polen en de Hongaren tot de kern van het katholieke christendom behoren, vraag je je af door wie Frankrijk geregeerd wordt, wie zulke maatregelen bedenkt, die diametraal tegenovergesteld zijn aan de wil van het volk.

Je hoeft je alleen maar te herinneren hoeveel honderdduizenden mensen de katholieken nog maar twee jaar geleden konden mobiliseren toen de goddeloze politici uit diverse landen, die op dit moment de regering in Frankrijk vormen, daar het homohuwelijk wilden invoeren. Nu wil deze anti-Franse, antichristelijke regering de katholieke kerk volledig uit de openbare ruimte verdringen. Men laat met Kerstmis overal de kerststallen verwijderen:

De “Franse” autoriteiten [die Marokkanen, Caribiërs, Spanjaarden, socialisten enz. die op dit moment de Franse regering vormen] hebben aan de gemeentelijke autoriteiten de opdracht gegeven om alle kerststallen uit openbare regeringsgebouwen te verwijderen, omdat de seculiere wetgeving verplicht tot een strikte scheiding tussen kerk en staat. Een ultrarechtse burgemeester heeft deze week gezegd dat hij de verordening naast zich neer zal leggen en de kerststal in het gemeentehuis zal laten staan.

Een rechtbank in het westen van Frankrijk, in Nantes, had de gemeentelijke autoriteiten in de regio Vendée, een gebied met een sterke katholieke traditie, bevolen de kerststal te verwijderen die men had opgesteld in het districtsgebouw. De federatie van vrijdenkers had hiertegen een klacht ingediend.

rfi

Vanwege zulke acties zullen we echt niet gaan houden van de vrijdenkers, ook al zijn we zelf agnostici. Want men zou de traditie en cultuur moeten bewaren, ook wanneer men geen gelovige christen, maar slechts cultureel christen is. De fantastische atheïste Oriana Fallaci was een van de eerste beroemde cultuurchristenen, die onze aandacht vestigde op het feit dat het christendom niet alleen religie, maar ook cultuur is, en dat ook atheïsten deze cultuur moeten waarderen als zij hun volk, hun traditie en hun waarden niet willen kwijtraken. En als de vrijdenkers dit alles niets waard vinden, dan vinden wij de vrijdenkers nog minder waard. Ze hoeven van ons geen gemeenschapszin te verwachten als ze ons ooit nodig zouden mogen hebben.

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, betutteling, Christendom, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, Frankrijk, Front National, Hypocrisie, Islamisering, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Religie, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

31 reacties op Frankrijk laat alle kerststalletjes uit de openbare ruimte verwijderen

 1. Doornroosje zegt:

  Hoe vrij zullen de denkers nog zijn onder de islam. Wat mij betreft, laat de stalletjes maar staan.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Is dit een voorbode van wat ons op termijn ook te wachten staat? Er hoeft maar één idioot te eisen dat de Kerstmarkten en Kerststalletjes moeten verdwijnen, en je hebt de poppen aan het dansen.
  Het ziet er naar uit dat bevolkingen van landen niet meer één zijn, én trots zijn op hun land, maar het heeft er alles van weg dat mensen juist in opstand komen tegen elkaar. Het voorbeeld hebben we (op beperkte schaal dan wel) onlangs in ons land ook gezien, met die hele zwarte Pietendiscussie.

  We krijgen een onleefbare wereld zo. En dat komt niet in de laatste plaats door die enorme aantallen vreemdelingen (vreemd tegenover onze cultuur bedoel ik), die zichzelf denken te kunnen bewijzen door de autochtone bevolking erop te attenderen dat zij zich door christelijke/Joodse symbolen gekwetst voelen. Frankrijk/Nederland is toch ook ‘hun’ land??

  Bah, waar gaan we heen? Nergens is nog plezier aan te beleven!

  Like

  • Jade zegt:

   Beste Cathja, ik vrees inderdaad dat dit een voorbode is…
   En dan te bedenken dat er nog een lichting van 50 miljoen
   aan zit te komen. Dat wordt dan de genadeklap voor Europa.

   Like

   • koloth zegt:

    ( Dat wordt dan de genadeklap voor Europa.)
    Nou het begint nou toch aardig te borrelen in de hete brij hoor, demonstratie’s / stakingen, de mensen zijn er klaar mee.
    De leugens van onze regeringen beginnen iedereen op te vallen, het zal niet lang meer duren voor de vlam in de pan slaat.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Cathja 10 december 2014 om 19:28

   “Nergens is nog plezier aan te beleven!”
   Zo ervaar ik het ook; alles is zo grauw en dreigend.
   Je dúrft gewoon niet meer blij te zijn; je voelt je niet meer veilig.
   Het is alles islam en ‘asielzoeker’ wat de klok slaat…
   En de onzekerheid m.b.t. wat ons straks weer boven het hoofd hangt…

   Like

   • Frerik zegt:

    Ja en als een stelletje je heel blij verteld dat ze zwanger zijn kun je ook al niet meer blij zijn want je denkt in welke hel moet zo’n kind nu volwassen worden.

    Like

   • Harry zegt:

    Helemaal mee eens , je gaat tegenwoordig nergens meer onbevangen of met plezier naar toe .
    Als je ergens heen “moet” dan vraag je je af wat je nu allemaal weer mee mag maken waar je niet op zit te wachten .
    Als je terug gaat vraag je je af of je huis nog niet gestript is .
    Ben dan ook héél veel thuis , tegenwoordig .
    Slecht voor de middenstanders , slecht voor de horeca .

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Cathja: 19.28. uur. Die gevoelens herken ik, Cathja. Daarin staat U niet alleen! Ik zeg vaker tegen de vrouw, dat ik blij ben niet meer 18 jaar te zijn. Wat een wereld, ik voel mij een vreemdeling in eigen land.

   Like

  • Gemelos zegt:

   Hier in MIJN stad hebben we al jaren de GROOTSTE Kerstmarkt van Nederland. De eerste paar jaren stond er een grote Kerststal met dieren en echte mensen die Jozef en Maria uitbeelden met een pop als Jezus in de Kribbe. Sinds 3 jaar is er geen kribbe meer te vinden en ook geen Jozef en Maria, wel dieren. Dat is alles. Ik had het nooit door tot DIT jaar !! Mijn ogen zijn vandaag open gegaan !!!

   Like

 3. Lis zegt:

  Niets aan toe te voegen. Ik ben geen christen, maar als ik dit zo lees, dan durf ik met trots te zeggen dat ik wel een cultuur-christen ben. Kerstmis is een belangrijk feest en daar horen kerststalletjes bij en klokken en de nachtmis en noem maar op. Schandelijk dat men dit durft te doen.

  Like

 4. Anneke zegt:

  In opdracht van de Ismael kaliefjes en hun kompanen; denk ik. “Europa gaat gebogen onder het juk van de jaloerse Ismaelieten. De EU-landen hebben last van zwaar (fig.) rugletsel…..”.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Enfin, die ultrarechtse burgemeester -van welke stad eigenlijk?- heeft dus aangekondigd, zijn poot stijf te houden. Kijk, dàt is nu “Het Gelijk Van Rechts.
  Wacht maar tot Marine ‘La Présidente de la République ‘ is!

  Like

 6. Fred zegt:

  Dat worden dan nòg meer stemmen voor Front National.
  En terecht.

  Like

 7. bouquetje zegt:

  Nog even en we moeten onze auto laten staan en rijden we op een kameel

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Geconfronteerd met de tegenwerking, houdt Menard vast aan z,n standpunt betreffende de “Kerststal” in het stadhuis van Beziers.
  De verenigingen voor de secularisatie van Frankrijk hebben hem gevraagd om te stoppen met hetgeen zij “een religieus embleem” noemen.
  De burgemeester verwerpt dit; er wordt met twee maten gemeten.
  De Kerststal van de tweespalt. Na de “provinciale raad van de Vendee”, die door middel van de rechtbank van Nantes hetzelfde heeft verboden, is het nu de “KERSTSTAL” van Beziers die voor een schandaal zorgt.
  Robert Menard, de burgemeester die afgelopen maart is gekozen, had besloten om dit symbool van ,t Christendom in de hal van het gemeentehuis neer-te-zetten.
  Een besluit dat totaal niet werd gewaardeerd door communistische groeperingen en verenigingen die het “Secularisme”verdedigen.
  etc,etc,etc
  ……….https://www.youtube.com/watch?v=uRLTtTXKcy8&feature=player_embedded
  De burgemeester van Beziers noemt dit besluit op het verbod van de Kerststal “GROTESKE” en verwijt dit naar het meten met “twee maten”.
  Als het stadhuis van Parijs een feestavond organiseert om het begin van de Ramedan te vieren, wordt dit als een “CULTUREEL EVENEMENT” gezien.( zelfs door minister Manuel Valls ) en als het een Kerstal betreft wordt er gelijk gezegd:”dit is religieus”. verwijt hij verontwaardigd de “Ayatollahs van ,t Secularisme”.
  Le Figaro France………….

  Like

 9. Ik zou bijna het liefste zien dat er gereïncarneerde seriemoordenaars zoals Peter Kürten (1883-1931) of Eugen Weidmann (1908-1939) terugkeerden en deze kerstmishatende en anti-katholieke Franse regering en rechtbank onmiddellijk te lijf gaan! Als ze hen eventueel nog overhoop zouden schieten of steken moeten zij alleen NIET letterlijk hun bloed gaan drinken want dan kregen Kürten en Weidmann daar vast en zeker een bloedvergiftiging van of pijn in hun maag!
  Mochten ze daar in de regio Vendée toch proberen om daar kerststalletjes te verwijderen om er moskeetjes en moslimstalletjes voor in de plaats te zetten dan mogen wat mij betreft talloze anti-islamhatende Fransen daar brandende molotovcocktails op gooien! Ik weet beslist dat de islam in Frankrijk al net zo gehater zal worden als in Nederland, Duitsland, Engeland en talloze andere Europese landen en inderdaad kortom: weg ermee en die akelige EU erbij!

  Like

 10. Dat die Fransen niet helemaal door het lint gaan begrijp ,ik niet:die moslims mogen wel hun tapijten midden op straat leggen om daar met de kont omhoog te gaan liggen!

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Ghooo, zeker links aan het bewind ?? Ze verrader hun eigen volk maar wat graag !!

  Like

 12. Cathja zegt:

  @ Harry 11/12 00:08

  Wij zijn ook heel veel thuis, en áls we weg moeten, dan zorgen we ervoor dat we vroeg weer thuis zijn. Nu het vroeg donker is openen wij de voordeur niet meer als er wordt aangebeld. Jammer voor degene die voor een gesloten deur staat, maar als ze ons echt moeten hebben, dan bellen ze eerst maar even. Ik weet dat er al mensen verder gaande maatregelen genomen hebben; zij hebben een cameraatje geïnstalleerd met zicht op hun voordeur, en in de woonkamer kunnen ze op een schermpje zien wie er voor de deur staat. Een heldere buitenlamp is dan wel noodzakelijk, maar dat heeft men er wel voor over.
  Beroerd genoeg dat we dit soort maatregelen moeten treffen. Ik ben nog van de tijd dat het touwtje uit de brievenbus kon hangen, en er zéker overdag nooit ergens werd ingebroken. Kom daar nu maar eens om! Je bent soms in je eigen huis niet meer veilig!

  Like

 13. alidas1 zegt:

  Zullen ze in Duitsland blij mee zijn met al die kerst markten.
  Moeten dan ook allemaal weg.

  Like

 14. Marjan zegt:

  Yvonne dat komt omdat wij beschaafd zijn in tegenstelling met die moslomieten. Je merkt wel dat het verzet overal toeneemt maar wij hebben opvoeding genoten en daarom zijn wij nog vrij kalm.

  Like

  • Igor zegt:

   Het heeft maar gedeeltelijk met beschaving te maken, het grootste probleem van de islamieten heeft te maken met inteelt. B.v. 50 % van de wereldwijde Downsyndroom gehandicapten komt uit KSA (SaoudiArabië) en de overige moslimlanden. Deze landen kennen een neef/nicht huwelijks relatie van tussen de 35 en 50 %. En het is niet alleen het Downsyndroom maar deze inteelt veroorzaakt meerdere genetische afwijkingen zoals agressief gedrag, ziekte van Huntington, taaislijmziekte, syndr. van Alport, verstandelijke beperkingen, nierbeschadigingen, gehoorverlies. In ieder geval komen genetische afwijkingen bij Turken en Marokkanen maar ook bij de overige moslims 2x zoveel voor. Vind je het gek dat wij steeds hogere ziektekosten krijgen? Tel uit je winst

   Like

 15. Joshua zegt:

  Idioterie ten top, iedere overheid gaat een deal aan met die middeleeuwse zandvarkens.
  Krijgen zij zoveel geld dat zij hun eigen vader/ moeder verraden?
  Of is het de mentaliteit van deze regenten, niet naar je bevolking luisteren waar zij door gekozen zijn,maar naar een stelletje afthanse cultuur terroristen.

  Like

 16. De lidl heeft het kerstfeest ook al afgeschafd. Daar heet het decemberfeest.
  Waarom?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s