Wat als Jezus vandaag geboren zou zijn?

Screenshot_15

(Door: Jonathan Feldstein – Vertaling: E.J. Bron)

De jongste golf van terreur, die ertoe geleid heeft  dat Israëli´s heel goed opletten wat er achter hun rug gebeurt, zowel in het dagelijks leven als in een groter politiek kader, deed me afvragen: “Wat als Jezus vandaag geboren zou zijn?” In het jaar 2014, dat nu ten einde gaat, werden de Israëli´s geconfronteerd met oorlog, toenemende terreur en een ononderbroken campagne van ophitsing tot geweld.

Jezus was een Jood. Hij had een joodse moeder, hij leefde wat wij tegenwoordig een orthodox leven zouden noemen, hij bracht offers voor de tempel en hij bad in de tempel; hij bevestigde zelf dat hij de aanwijzingen van de Thora niet wilde afschaffen, maar hen erkende en wilde vervullen. Zijn afstamming gaat terug tot de joodse koning David.

Wat zou er nu gebeuren wanneer een jong joods echtpaar, gekleed zoals orthodoxe Joden zich kleden, door Bethlehem zou lopen? Hoe zouden zij ontvangen worden? Zouden ze verwelkomd worden en een plaats krijgen waar ze zouden kunnen blijven als alle hotels in Bethlehem volgeboekt zouden zijn?

Maar eerst zouden ze, als ze dichterbij Bethlehem zouden komen, een bord zien, waarop staat meegedeeld dat het voor hen als Israëli´s illegaal en onveilig is om verder het gebied A in te gaan (gebied A, d.w.z. onder volledige controle van de Palestijnse Autoriteit sinds de Oslo-akkoorden in de jaren-90).

Als ze desondanks verder zouden gaan, te voet, op de fiets, met de auto of op een ezel, zouden ze vanaf het eerste moment rekening moeten houden met de volgende bedreigingen: ze zouden gestenigd kunnen worden of met Molotovcocktails worden aangevallen, of beschoten worden en/of gelyncht. Want exact deze dingen zijn er de afgelopen tijd gebeurd, toen Israëlische Joden zich in de buurt bevonden van streken met Palestijnse Arabieren.

Ja, die stad Bethlehem, waarin iets meer dan 2000 jaar geleden een orthodoxe joodse jongen werd geboren, is tegenwoordig vijandig en ongastvrij en levensgevaarlijk voor Joden. In werkelijkheid heerst daar niet alleen een algemeen verbreide Jodenhaat, maar de stad is ook voor christenen niet veel gastvrijer. Onlangs nog klaagde de paus over de situatie waaraan christenen in het hele islamitische Nabije Oosten staan blootgesteld, net zoals de vicaris van Bagdad hierover klaagde. In Bethlehem is het geen cent beter.

Tijdens de belegering van de Geboortekerk in het jaar 2002 door terroristische Palestijnse Arabieren werd de plek doelbewust ontwijd; dit is nu nog slechts een vage herinnering. Maar de hierachter zittende ideologie en het gewelddadige optreden bestaan nog steeds.

Als gevolg daarvan heeft de stad, die de geboorteplaats van Jezus is, binnen korte tijd een daling van haar christelijke bevolking van 70% naar 30% gezien. Het leven in Bethlehem is voor christenen (sinds Israël het gebied heeft afgestaan aan de Palestijnse Arabieren) vijandig geworden, in het gunstigste geval ongastvrij, in werkelijkheid direct gevaarlijk.

Christenen worden bedreigd, geïntimideerd en gedwongen de stad te verlaten. De ambtelijke toestemming van kerken werd door het bestuur van de Palestijnse Autoriteit en ze hebben daarom geen juridisch fundament meer.

Het is vooral opmerkelijk dat bij de voorbereidingen in Bethlehem voor de kersttijd 2014 Jezus zelf werd weggelaten. Een bevriende christelijke Arabier, die het moeilijk vindt om openlijk mee te delen wat er werkelijk aan de hand is, omdat hij bedreigd wordt, zei dat Jezus zozeer uit de kerstfeest 2014 in Bethlehem is verdrongen, dat moslims het daar probleemloos vieren!

De afwezigheid van Jezus in Bethlehem dit jaar is zó opvallend dat een christelijke dienst een posterwand heeft opgesteld om Jezus te vieren. Maar daarvoor moesten een 24-uurs beveiligingsdienst aanstellen, uit angst dat de posterwand vernield of in brand gestoken wordt. En omdat er geen privébedrijf bereid was om elektriciteit voor de verlichting te leveren, moesten ze een generator huren.

Wat is de reden van deze ontwikkeling? Hoe kant het dat de situatie zo snel bergafwaarts gaat? Ik vroeg het aan een christelijke vriend, die lange tijd in Bethlehem heeft gewoond, totdat hij door de politie daar werd opgebeld, die hem vertelde dat hij in gevaar verkeerde en dat ze hem niet langer zouden kunnen beschermen. Hij zei dat de hegemonie van de extremistische en intolerante islam het probleem is. Als gevolg daarvan hebben de meeste christenen in Bethlehem hun dhimmi-status aangenomen en verinnerlijkt, die van een “beschermde”, niet gelijkgerechtigde minderheid. Hij zei dat de christenen die, zoals hij, de partijlijn niet volgen of hun op de Bijbel gemotiveerde ondersteuning voor Israël uitspreken, überhaupt niet beschermd worden.

De sfeer wordt beheerst door een cultuur, die de vervangingstheologie met de Palestijns-Arabische bevrijdingstheologie verbindt, het resultaat is anti-Joods, anti-Bijbels, antichristelijk en antigoddelijk. De fundamenten van zowel het Jodendom als het Christendom worden ontkend. Ze beweren dat Jezus een Palestijn was en dat de Palestijnse Arabieren – van wie de meerderheid moslim is – de erfgenamen van het land zouden zijn en de erfgenamen van de belofte die God aan abraham heeft gegeven. Met deze stap maken ze voor zichzelf aanspraak op al het heilige en ware over God en de Bijbel.

Ik woon in een stad direct aan de andere kant van een dal tegenover Bethlehem. Ik kan vanuit mijn raam Bethlehem zien liggen. Ik wilde stad bezoeken, vooral vanwege christelijke Arabische vrienden die daar wonen om hen te verzekeren van mijn ondersteuning. Het is slechts tien minuten rijden met de auto, misschien zelfs korter. Maar om verschillende redenen ben ik helaas tot de conclusie gekomen dat dit niet veilig is. Ik hoor vijfmaal per dag uit de luidsprekers de islamitische gebedsoproepen. Ik hoor ook kerkklokken, en iedere keer als ik die hoor, spreek ik een stil gebed opdat ze nooit zullen verstommen. Omdat de dag waarop het christendom uit Bethlehem zou verdwijnen niet alleen op zich al erg genoeg zou zijn, maar dat dit ook een voorbode is voor ergere dingen, die voor ons als Joden daarop zouden volgen.

Als Jezus vandaag in Bethlehem geboren zou zijn, zou hij daar niet hebben kunnen leven om te volbrengen wat hij gedaan heeft. Treurig genoeg is de wereld in Bethlehem en elders vanwege de opkomst van de extremistische en intolerante islam erg veranderd.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Jonathan Feldstein

Bron oorspronkelijk artikel:
www.bridgesforpeace.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Islam, Israël, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

15 reacties op Wat als Jezus vandaag geboren zou zijn?

  1. Joannes den Hollander zegt:

    Ik vraag me dan weer af wat er met alle moslims in Europa zou gebeuren als Hitler de oorlog in 45 gewonnen had.

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Ik denk eerlijk gezegd, dat, als Hitler in ’45 de oorlog gewonnen had, er überhaupt niet zoveel moslims in Europa geweest zouden zijn.
      En vóór er iemand verontwaardigd opspringt: Dat is níet ter verdediging van Hitler, dat is gewoon omdat ik denk, dat het zo ís.
      Het heet nu af en toe dat Hitler ‘dol’ was op de islam. Dat kan in zekere zin best zo zijn; theoretisch. Maar hij was op de eerste plaats tegen rassenvermenging. -Goed, moslims zijn dan geen ras, op zichzelf, maar ik geloof niet, dat hij ooit gestreefd zou hebben naar het massaal binnenhalen van een horde donkerharige en donkerogige midden-Oosterlingen.
      Bovendien dweepte hij ook met de ‘Arische’ cultuur, dus lijkt het mij niet, dat hij ooit de ‘multikul’ zou hebben nagestreefd.
      De Grootmoefti en diens volgelingen waren nuttig om te helpen, de holocaust te verwezenlijken; in dat kader wou hij wel met de man overleggen, maar de grenzen openen voor een invasie van moslims, nee, ik geloof niet, dat hij dat ooit gedaan zou hebben.

      Like

    • Louis Burgemeestre zegt:

      Dan zal Jezus Christus waarschijnlijk te laat geboren worden neem ik aan.Alles was toen precies uitgerekend en profeteerd,neem ik aan.En Hitler? die was toch de beste vrienden van de Islam denk aan de Muftie van Jerusalem.Amin al Husseini!

      Like

    • Manna zegt:

      Adolf vond het een prachtige ideologie die perfect in zijn straatje paste, Joannes. Dit in tegenstelling tot de christenen.

      Like

  2. treintrien zegt:

    die hadden wel mogen bkijven, hoor.
    ome adolf had daar wel wat mee, met die mohammedanen, gezamenlijke hobbies: joden vermoorden, dictatortje spelen, vrouwen als baarmachines gebruiken. etc etc

    Dat had ‘onze’ Martien Pennings toch uitgezocht, die divisie handshar of zoiets? 20.000 NSB-moslims, zeg maar.

    Over Bethlemhem kan ik alleen maar zeggen dat ik het een érg triestig verhaal vind. Maar dat weten jullie al.

    Like

  3. fleckie zegt:

    ISRAEL NIEUWSBRIEF van december 2014. , commentaar van E,Voet. Commentaar.
    Vorige maand er.iep de deadline voor een akkoord tussen de PS+1 landen met IRAN en gebeurde dat wat te verwachten viell: verlenging v.d.besprekingen over het nucleaire programma van dat land. Met een interimakkoord als tussenstations gaan de onderhandelaars nog eens negen maanden om de tafel zitten,maar de grote vraag is of daarna. Een bevredigende uitslag uit de bus komt. Diverse malen hebben de Amerikanen,onder wie de minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en ook Hilary Clinton, gemeld dat de Amerikanen liever ‘no deal than a bad deal’ zien, maar is dat werkelijk zo.? PS+1 staat voor devijf permanente leden v.d.VEILIGHEIDSRAAD: de USA, RUSLAND, CHINA, het VERENIGD KONINKRIJK, FRANKRIJK, + DUITSLAND. ………..OLIE……..
    speelt bij de …onderhandelingen..een..grote…rol en..er..zijn …tegenstrijdige…belangen.
    Rusland verdient op dit moment…..GOUDGELD…..aan…de…olieboycot ..die..tegen …..IRAN…..
    is ingesteld, maar ..CHINA.. staat te TRAPPELEN om het ..IRAANSE…ZWARTE…GOUD ..en de Ver.Staten snakken naar een succesje op het gebiedd.d.buitenland-politiek Het eindrapport v.d.regering ..OBAMA..zal qua buitenlandbeleid met een dikke onvoldoende eindigen door het mislukken van de vredesonderhandelingen tussen Israel en de palestijnen en het ..Een deal met Iran zou deze regering. goed uitkomen.Maar ?.IRAN. ..blijft….onverzettelijk en schendtterwijlonderhande.ingen doorgaan diverse afspraken , onder meer aangaande de zwaarwaterreactor in.. ..ARAK. De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergei
    Ryabkov sprak op 17 december. Nog zijn zorgen uit over het uitblijven van progressie aangaande die reactor. In de tussentijd gaat het charmeoffensief v.d….IRANIËRS ..richting…westen…onverminderd door. Iraanse diplomaten lopen in Brussel de deur plat en zelfs
    HET..HAAGDE..VREDESPALEIS….zwichtte voor die charmes door uit handen v.d….IRAANSE..AMBASSADEUR ..een ..kopie v.d.wereldberoemde …CYRUS-CYLINDER in
    ontvangst te nemen. …De CYLINDER wordt beschouwd als de eerste tekst op het gebied van…mensenrechten. de ..Iraniërs zelf zouden de CYLINDER wat dat aangaat beter kunnen gebruiken dan de stad van …VREDE ..en. RECHT. …….. Het Westen heeft…IRAN…nodig als net ISIS…effectief wil kunnen bestrijden en we weten allemaal watIran daarvoor terug wil,: ..een coulante deal aangaande het nucleaire programma. En opheffing v.d.tot nu toe succesvolle boycot. De angst is dusdanig het gaat uitdraaienop een…’ Bad…deal’..waarmee landen als
    Saoedie-Arabie een Israel aan het kortste eind zullen trekken. …..Daarnaast bestaat het risico dat het Midden-Oosten terechtkomt in een kernwapenwedloop ,omdat ook Egypte en de Saoedi’s al hebben aangekondigd een nucleair programma te ontwikkelen als Iran doorgaat met het Zijne .##############################################################################

    Like

  4. Tom Hendrix zegt:

    En daarom is het onbegrijpelijk, dat zogenaamde “christelijke kerken”, ONS verwijten dat WIJ NIET gastvrij voor moslims en vluchtelingen zijn! Er is NIET EEN van die zogenaamde christelijke kerken, die openlijk afstand nemen van het GRUWELBOEK KORAN. Verder hoor je ZE ook niet over het lijden van de christenen in gebieden waar IS aan de macht is, en ook niet over de slechte situatie van christenen in vele moslimlanden. Misschien zijn er enige GEMEENTEN VAN CHRISTUS, die WEL hierover spreken, maar ik vrees dat deze in de minderheid zijn.

    Like

  5. Jantje Beton zegt:

    Wat als Jezus vandaag geboren zou zijn? dan kroop hij weer terug naar de baarmoeder van zijn moeder.hij zou niet eens in deze wereld meer passen.

    Like

  6. M.A.L. Sion zegt:

    Als wij, mensen met normaal verstand en denkvermogen, niet doen wat nodig is zal heel Israël in handen vallen van de islam.
    En .,,,, wat velen zeggen: Als Israël valt dan zijn wij aan de beurt. Dat laatste, hoewel indringend belangrijk, moet op de tweede plaats komen. We moeten ons eerst inzetten voor het redden van Israël. We moeten de rollen daar omdraaien.
    Israël is tot nu toe veel te verdraagzaam geweest. De Palestijnen, zowel op de Westbank als in Gaza moeten aangezegd krijgen dat ze hun vijandige houding moeten opgeven of verdwijnen naar de aangrenzende islamitische landen.
    Wij, in het Westen dienen in Europa begrip te kweken voor Israël. Israël is niet de agressor. De agressie komt van de islam. Daarom:
    Islam – Weg ermee !!!

    Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @ M.A.L. Sion: 09.49. uur. Terecht dat U wijst op Israël. Wat rondom Israël gebeurt momenteel, is van grote betekenis voor de hele wereld. Maar, Israël hoeft niet te vrezen, zij hebben een MACHTIG BESCHERMER. En de BEWAARDER van Israël sluimert niet! De antisemieten en de moslims, zullen het niet voor elkaar krijgen, ook al lijkt het daar soms wel op.

      Like

    • Harry zegt:

      Helemaal mee eens , M.A.L. Sion !
      Helaas tobben ze daar ook met dezelfde elementen als wij , moslims en landverraders in hun midden .
      Ik denk alleen dat HUN voordeel is , dat als ze in het nauw komen , dat ze dan veel meer dan wij , zich als een verstoord wespennest zich zullen verweren .
      Hoe krijgen wij de mensen hier zo ver , dat ze het gaan snappen ?
      Hoe stoppen we die anti-israel propaganda ?

      Like

  7. Dokus zegt:

    Sorry een foutje Jezus zijn stamboom gaat veel verder terug dan David. Jezus komst is aangekondigd in het Paradijs. En loopt via Noach en SEM daar komt het antisemitisme vandaan naar Abraham. Met Abraham is God begonnen een volk voor zichzelf te formeren. Hij heeft het volk zelfs ” geschapen” omdat zowel Sara als Abram onvruchtbaar waren. Via Izak en Jacob , Juda en David loopt het verbond met Zijn volk naar Jezus. Ook Jezus is een scheppings daad van God vandaar Zijn eerstgeboren en zijn enig geboren zoon. Ik zou hier nog veel meer over kunnen vertellen maar de borden die je op bovenstaande de foto ziet zie je overal in Judea en Samaria ik ben ze ook tegen gekomen op weg naar Gerizim. Anti semitisme is rechtstreeks van de satan hij heeft zich ten doel gesteld dit volk Israel te vernietigen en daar is hij hard mee bezig maar dat zal hem niet lukken. Want Jezus ZAL wederl
    Komen in Jeruzalem temidden van ZIJN broeders.
    Antisemitisme in in wezen opstand tegen God tegen Gods keuze voor het grote verlossings werk wat God aan het volvoeren is.

    Like

Plaats een reactie