Burgers slechts een noodzakelijk kwaad

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

Een paar dagen geleden, tijdens een gesprek met een bekende politicus, werd me weer duidelijk wat er mis is met ons politieke bestel. Een aardige, hardwerkende man. Maar opgesloten in de axioma’s van de politieke agenda. Het was duidelijk dat hij niet buiten die agenda kon denken. En hij hoefde niet. Hij dankt zijn positie aan zijn partij. Hij was ervan overtuigd dat hij de waarheid in pacht had. De mensen die op hem stemmen, kenden hun eigen belangen niet zo goed als hij ze kende en dus was hij gedwongen de inzichten van de stemmers ondergeschikt te maken aan zijn eigen inzichten. Nogmaals: ik waardeer hem. Maar hij is tegelijkertijd blind in zijn arrogantie.

Lees verder>>>
(h/t Vederso)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, politici, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Burgers slechts een noodzakelijk kwaad

  1. bobzelf zegt:

    Ja, net als kakkerlakken, die moet je tot en met de laatste uitroeien ,
    anders blijven ze terug komen !!
    Maaaaaaar , boer zoekt vrouw vandaag op TV ,
    morgen is er weer een dag !!
    en zo hobbelen we maar door, richting de afgrond !!!

    500.000 mensen op het malieveld meer heb je er niet nodig, en in 1 x doorlopen
    je hebt echt geen kalashnikov nodig !!
    gewoon doorlopen naar binnen !!!
    naderhand wel, als die guilotiene niet zo opschiet,
    omdat hij op die nek van die “”ROLMOPS “‘ STEEDS TERUG STUITERT !!!!
    laten we het maar de gebroeders de Witt noemen !!
    Redeloos , reddeloos en radeloos

    toen zaten we er niet zo mee, krijgen ze allemaal later zo’n mooi schilderij aan de muur !

    kussie gr. bob

    Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @bobzelf: 23.10. uur, op 26/12. Bob, de gebroeders de Witt, waren echte patriotten in 1672. En je weet ook wel wie de aanstokers van hun gruwelijk lot waren; namelijk de zogenaamde domineekliek, die op de hand waren van het ORANJEHUIS. De gebroeders hadden de REPUBLIEK trouw gediend, en verdienden het niet op zo’n gruwelijke manier te moeten sterven! Maar de huidige verraderskliek in het Nederlandse “praathuis”, die gun ik dat nu wel, voornamelijk de klootzakken van de partijen van: VVD,CDA,PvdA en D66. Juist deze partijen hebben ONS verkwanseld aan de RODEN in Brussel. Voor mij mogen ze hangen aan de hoogste bomen, in Den Haag!

      Like

  2. Ik ben het met je eens,maar krijg maar eens 500.000 man uit hun stoel:moedeloos zou je er van worden!

    Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @ Yvonne van Cleef: 23.31. uur, op 26/12. Precies daar zit de kneep, Yvonne. Het is intriest hoe verweekt de Nederlandse massa is geworden. Men wil ZELFS niet meer VECHTEN voor de eigen basisbehoeften. Als de “stomme schapen”, maar voetballuh, “Boer zoekt vrouw”, en “Gooise vrouwen”, kunnen kijken! En de POLITIEK weet dat. Ik noem dit volk-TELEGRAAFVOLK- oppervlakkig en geheel gehersenspoeld!

      Like

    • koloth zegt:

      Komt er aan: 27-1-2015 landelijke demonstratie op het binnenhof.
      http://www.breakthesystem.nl/events/nederland-opstand-2/

      Like

    • Jules Vismale zegt:

      @Yvonne, misschien wordt u er NOG moedelozer van om te vernemen dat die klootzak van een Jean-Claude Juncker zit te toeteren dat de gehate PVDA, VVD EN CDA hun oren tegenwoordig zouden laten hangen naar populistische (?) partijen zoals de PVV! Zoals Leon de Winter het al verwoord vindt een soortgelijke idioot dat wij de burgers, de anti-EU media, de PVV en iedereen die tegen de EU een noodzakelijk kwaad zijn en dat het Europese Parlement niet vol eurosceptici moeten zitten omdat anders alles onbestuurbaar wordt en een chaos wat het feitelijk allang gaande is. Maar dat het hier in Nederland en geheel Europa al danig uit de hand loopt wordt natuurlijk alleen maar erger. En Juncker vindt zelfs ook nog dat men voor de boze burgers moet gaan staan om te praten en niet voor hen moet weghollen of achter ze aan moet lopen.
      Maar mocht u eventueel WEL voor Juncker komen te staan met een boos gezicht en hij hierna gaan propaganderen hoe geweldig die fucking-EU wel niet is en dat u, en vele miljoenen Nederlanders en Europeanen, het populisme moeten verwerpen dan mag u wat mij betreft een deegroller naar zijn huichelachtige kop gooien of een flinke klap in zijn lelijke smoelwerk verkopen en ik zou dat geweldig vinden! Ik zou namelijk precies hetzelfde doen als hij voor mij kwam te staan en durft te beweren dat ik een populist ben dus kortom: schop de rolmops maar lekker de Atlantische Oceaan in waar hij gezellig tussen de barracuda’s kan gaan schoolzwemmen richting de VS!

      Like

      • bobzelf zegt:

        Nou mijn beste :
        Figuren als Juncker,
        en zijn maat “DE HUILEBALK, EN KRATJE BIER HALEN VOOR DE BAAS, DE ELLEBOGENWERKER, TEVENS TRANENTREKKENDE LIEGENDE KLOOTZAK TIMMERMANS , ( mooie volzin bob , whahaha )
        mogen gewoon dagelijks op hun uitgestreken muil geslagen worden.
        Ophangen aan de stadspoorten , met hun hart uitgesneden op hun rug zodat de honden er net bijkunnen .
        En heel lang laten hangen , als waarschuwing voor de rest van HET TRIEFEL !
        Dus o.a. die 130/135 landverraders tevens NSBers in onze startegisch gekozen regering !!
        Moge het hun laatste kerst zijn geweest !

        gr. bob

        Like

  3. Theresa Geissler zegt:

    Nou, bij haar ontstaan was D ’66 aanvankelijk vurig voorstander van die referenda, maar ja, helaas ontbrak het ze tóen voor het overige al aan een duidelijk profiel.
    Dus zodra ze zich, tengevolge daarvan, hadden laten inpalmen door de multikul, de EU en last but not least de Bilderbergkliek (de sukkels) realiseerden ze zich waarschijnlijk opeens: “Oh, jé, wat hebben we nóu toch eerst allemaal gewild?”
    Exit referenda.
    Met al die later gegroeide ‘idealen’ van ze valt dat nu eenmaal niet te rijmen.

    Like

  4. leefbarbaar zegt:

    Zeer slap artikel weer. Noem gewoon de naam van de politicus en de naam van zijn partij. Perdiepert.

    Like

Plaats een reactie