Stelling van de dag: “Nederland is Knettergek”

Screenshot_54

(Door: Peter Rissing)

Ruim 60% van de Nederlandse bevolking is tegen de vuurwerktraditie. Het aantal ernstig gewonde slachtoffers (daders en de 50% passanten) van vuurwerk is schrikbarend (ruim 250 per jaarwisseling!) met enorme kosten ook voor de maatschappij.

Screenshot_51

Opstelten zegt: “Ik wil het houden zoal het is (video op 19:15), want ik denk niet dat je al te veel, telkens, het beleid moet veranderen. Dan weet niemand meer waar ie aan toe is” en “Ik ben niet tevreden, maar laten we die trein nu door laten denderen.” ?????

Screenshot_52

Maar, of liever dus,  . . . een paar idiote, grotendeels allochtone, activisten zijn tegen het Zwarte Piet-beleid en die mooie Nederlandse traditie krijgt prompt regenboog- of kaaskleuren.

Wanneer stopt de politiek-correcte waanzin en krijgen we een regering met ‘ballen’ ?

Kom op PVV, steek je nek uit. Laat het rifraf zien wat mogelijk is in Nederland.

Door:
Peter Rissing
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Nederland. Bookmark de permalink .

19 reacties op Stelling van de dag: “Nederland is Knettergek”

 1. Taljaard zegt:

  Nederland is niet knettergek.
  Dat zijn ze alleen maar in Den Haag en Brussel.

  Like

  • rotsus zegt:

   Beste Taljaard,

   Toch even een opmerking mijnerzijds namelijk deze!!

   Ik denk dat indien wij deze waanzin, welke zich in den Haag en Brussel afspeelt, willens en wetens toelaten zonder er DAADWERKELIJK iets aan te doen, wij er rechtstreeks debet aan zijn dat dit op deze wijze maar blijft doorgaan en dus inderdaad KNETTERGEK zijn, helaas!
   Ik kan er in mijn optiek niets anders van maken. Daarbij nog de opmerking dat iedereen maar geduldig kankert vanachter zijn toetsenbord en maar schreeuwen blijft dat “men er iets aan moet doen” , maar wie is dan in godsnaam “men”????????????????????
   Ik zie uw reactie graag tegemoet.
   W.g.
   Rotsus

   Like

  • lullekop zegt:

   totaal verrotte Klootzakken

   Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Peter Rissing:

  “Kom op PVV, steek je nek uit. Laat het rifraf zien wat mogelijk is in Nederland.”

  Integendeel, Peter, het riffraff laat zien wat in Nederland mogelijk is. De media verspreiden de leugens die de regering bedenkt, of door Brussel ingefluisterd krijgt. Als er een (goed) idee wordt geopperd door de PVV, laat het riffraff zien hoe eenvoudig het is om dat te ridiculiseren, terzijde te schuiven en, na verloop van tijd, over te nemen.

  Het is tenslotte niet de PVV, maar de kiezer, het volk dat moet laten zien wat er in Nederland mogelijk is. Jij en ik en al die anderen die hier hun onvrede ventileren, moeten de straat op. Met hooivorken en dorsvlegels op naar Het Binnenhof en het riffraff eruit ranselen.

  Een kleine honderd jaar geleden was er in Amsterdam de Rapaille Partij. Inmiddels is dat gekanteld: er is nu nog maar één partij die NIET tot het rapaille gerekend mag worden, de PVV! Al de andere zijn volksverraders, wegkijkers en dromers. De PVV heeft volgens de peilingen tegen de twee miljoen aanhangers. Die twee miljoen moeten laten zien wat er in Nederland mogelijk is. Maar dat moet uit de mensen zelf komen.

  Eén keer is genoeg. Geen tweehonderd, geen tweeduizend, maar op z’n minst tweehonderdduizend, liever nog een miljoen in een demonstratieve tocht van het Malieveld naar Het Binnenhof. Dát is de manier om aan onze onvrede handen en voeten te geven. Dan kunnen ze ons niet meer wegzetten, dan zetten wij hun weg. Het lijkt me een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Hoe langer we wachten hoe moeilijker het wordt om het beoogde doel te bereiken.

  Het doel is een halt toe te roepen aan de demagogie, het volksverraad. Tegelijkertijd kunnen we “Den Haag” laten weten dat ze ons lang genoeg voor Gekke Henkie hebben versleten. Dat we hun leugens, verzinsels en sprookjes zat zijn en dat het nu tijd is voor echte democratie, dat wil zeggen een regering van, voor en door het volk. Niet wat goed is voor de partij(en), maar wat goed is voor ons, de kiezers die het mogen betalen. Wie betaalt bepaalt. Dat moeten we de particraten duidelijk maken. WIJ betalen, dus WIJ bepalen.

  Riffraff (Eng.) = tuig, gepeupel
  Rapaille (Oudfr. raspaille) = grauw, uitvaagsel, tuig van de richel, schorem

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

  • delamontagne zegt:

   De dag na de moord op Fortuijn was bijna gebeurd wat in Parijs 2 eeuwen eerder op 14 july 1789 bij de Bastille gebeurde.
   De bestorming van het binnenhof door le peuple.
   Het woord “rapaille”, kennen de fransen niet meer nu is het:”canaille, voyou,racaille of fripouille
   Maar men weet nooit wat er nog gebeuren kan…………!

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Daarom staat er ook “oudfr.” bij het woord raspaille. Blijft overeind, daarom heb ik de betekenis van de woorden erbij gezet, dat de termen naadloos van toepassing zijn op de “boven ons geplaatsten” en Den Haag.

    j.c.th.kohler@online.nl

    Like

  • Peter Rissing zegt:

   Ha die Kohler, nog steeds in de contramine dus.
   Jouw “het riffraff laat zien wat in Nederland mogelijk is.” is niet het tegendeel van mijn “Laat het rifraf zien wat mogelijk is in Nederland”.
   Jouw tekst is slechts een variant.
   Het ‘tegendeel’ zou zijn: Laat het rifraf niet zien wat mogelijk is in Nederland.

   Ook weer moeilijk grijpbaar maar belerend is: “Niet de PVV, maar de kiezer moet dat laten zien.”
   De PVV = de kiezer, beste man.

   Inderdaad heb je gelijk dat we de straat op moeten. Die kans heb je ook gehad bij de sympathieke anti-sharia sticker-actie van kortgeleden, maar ik kwam je niet tegen bij de aanvragen voor de gratis stickers.
   Een gemiste kans voor jou om de daad bij jou woord te voegen.

   Verder wel met je vurig geformuleerde betoog eens, maar nog even een tip.
   In mijn tekst vindt je het woord ‘rifraf’ (inderdaad in het Engels riffraff) in het blauw en met een streepje daaronder.
   Voor een ietwat ervaren ‘internetter’ betekend dat, dat er een link (zeg maar een doorverbinding) gekoppeld is aan dat woord.
   Als je met (in Windows) je linker muisknop op dat woordje klikt, kom je bij de uitleg voor dat woord die ik bedoel terecht.
   Probeer het eens.

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Jouw “het riffraff laat zien wat in Nederland mogelijk is.” is niet het tegendeel van mijn “Laat het rifraf zien wat mogelijk is in Nederland”.

    Dan heb je het niet begrepen, Peter. In mijn reactie bedoelde ik dat het riffraff (het zootje in Den Haag dus) laat zien wat er mogelijk is. Namelijk de demagogie, de volksmisleiding, het controleren van de media, etc. Het is mogelijk tot…

    “De PVV = de kiezer, beste man.”

    Om te beginnen ben ik jouw “beste man” niet, maar dit terzijde. De PVV is een partij bestaande uit één man, namelijk Geert Wilders. De PVV kan laten zien wat zij wil, maar dat zet niet zoveel zoden aan de dijk. Maar als de kiezer, en dat mogen ook SP-kiezers zijn, of VVD, of VNL of wie dan ook, het doet is het een volksbeweging, geen actie van een partij die geridiculiseerd wordt.

    “Die kans heb je ook gehad bij de sympathieke anti-sharia sticker-actie van kortgeleden, maar ik kwam je niet tegen bij de aanvragen voor de gratis stickers.”

    Die aanvraag heb ik wel degelijk gedaan, maar nooit reactie op gekregen. De vraag is dus wie de kans gemist heeft.

    “Voor een ietwat ervaren ‘internetter’ betekenT (!) dat, dat er een link (zeg maar een doorverbinding) gekoppeld is aan dat woord. Als je met (in Windows) je linker muisknop op dat woordje klikt, kom je bij de uitleg voor dat woord die ik bedoel terecht.”

    Ongetwijfeld goed bedoeld, Peter, maar ik zit absoluut niet te wachten op een lesje Internet. Die lessen geef ik al jaren zelf, hier in mijn woonplaats, en op afstand ook in het buitenland. Je uitleg is denigrerend en overbodig. Los van het feit dat het woord “rifraf” in het Nederlands niet bestaat.

    j.c.th.kohler@online.nl

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ J. C. Th. Köhler: 12.25. uur. Ik kan het alleen maar 100% met uw reactie eens zijn. Ook ik vraag mij moedeloos af, waarom in de jaren ’80 van de vorige eeuw, de LINKSE KERK, wel 100 duizenden de straat op kreeg, om te demonstreren tegen de plaatsing van kruisraketten, ik was er toen ook bij- en dat de huidige Nederlander, NIET meer opkomt voor z’n EIGEN BELANG, VOLK en VADERLAND. Ik ben bang dat het te maken heeft, met het verloren gaan van de SAAMHORIGHEID, meneer Köhler. En de politieke rotzakken weten dat. Ik ben bereid ondanks ook mijn hogere leeftijd nog de straat op te gaan, maar hoeveel mensen krijgen WIJ patriotten daarvoor mee?

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Tom,
    ik ben zelf 69. Als er wat georganiseerd wordt, doe ik niet alleen mee, maar wil ik ook vooraan lopen. Na een levenlang sporten is m’n conditie nog goed en ik ga voor geen mens opzij. Liever staande sterven, dan op m’n knieën te leven.

    j.c.th.kohler@online.nl

    Like

 3. Cathja zegt:

  Ik ben het eens met de stelling van de dag. Onze totaal ongevaarlijke zwarte Piet moet zo snel als mogelijk is worden verbannen (hele mooie lange traditie die verloren dreigt te gaan!), maar met het invoeren vanuit het buitenland van vaak zeer gevaarlijk vuurwerk, is deze ook mooie traditie niet meer zo onschuldig als hij ooit was!
  Vuurwerk? O.K., maar dan graag op bepaalde plekken in de dorpen en steden, en gecontroleerd afsteken. Zo kunnen mensen die hiervan houden toch genieten van mooi vuurwerk, en de mensen die er een hekel aan hebben, hebben er geen last van. Ook heel veel dieren zullen dankbaar zijn als het rond de jaarwisseling rustiger wordt.
  Ik kom uit de tijd dat op Oudejaarsavond de eigen kerstbomen doodleuk op straat in de fik gestoken werden, en niemand die er iets van zei. Dat kan nu ook niet meer, en terecht.

  Laten onze feesten voor iedereen leuk blijven. En beperkt de risico’s van het vuurwerk zoveel als mogelijk is.

  Like

 4. Harry Kooistra zegt:

  Knettergek dat deze eertijds beroepsburgemeester al 30 jaar over krakers- en hooligangsgeweld loopt te pochen dat-ie er nu zo langzamerhand wel mee bekend is. Maar met een staat van dienst als 30 jaar burgemeester en nooit een oplossing voor dit geweldsprobleem heeft aangedragen dan zijn mondhoeken iets naar beneden te trekken, zijn ogenhalf dicht en een beetje lopen te knikkebollen kun je toch ook niet serieus verwachten dat-ie het probleem zal oplossen. ‘Wegkijken’ is ook een competentie. Daar heeft-ie al meer dan 30 jaar ervaring mee.
  Waarom zouten ze toch niet op met hun gezwets. Maar ja, de overheid luistert niet naar de burger. Afluisteren, dat kunnen ze wel. Maar daar horen wij dan weer te weinig over. Zelfs door mijn reactie op deze topic ben ik door de overheid traceerbaar via IP. Dus wat zou het als je hier anoniem gaat doen? De eerste de beste ‘special agent’ van de AIVD, formeel of informeel, die mij hier over aanspreekt sla ik in elkaar.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Ik haat ‘vuurwerk’ dat bestaat uit zware bombardementen!
  Mens en dier worden er stapelgek van! En dan die smerige kruitdampen in je huis.
  Ik heb dat vele jaren moeten verduren en nu -op het platteland- is het gelukkig een iets meer ‘ver van mijn bed show’, maar je hoort de herrie tóch nog.
  Ik begrijp niet dat iemand bevrediging vindt in het veroorzaken van hels kabaal.
  Als het nu alleen maar om verantwoord afgestoken siervuurwerk ging, dan zou ik er nog begrip voor kunnen opbrengen…
  Maar nee, het moet DONDEREN en er moeten handjes en vingertjes worden afgeknald; kost ons handenvol geld aan ‘zorg’ voor die verbrande idioten.

  O ja, even voor de klimaat-dwazen in de ‘politiek’: veroorzaakt dat vuurwerk, dat jullie toestaan, nou niet enorm veel CO2 uitstoot of andere milieuvervuilende ellende? Is dát voor jullie klimaat-gekken dan geen reden om die bombardementen te verbieden?
  En denken jullie toch ook eens aan die arme getraumatiseerde ‘asielzoekers’ die vast doodsbang zullen zijn van al dat geknal! Die arme stakkers zijn immers juist oorlogsgeweld/-geluiden ‘ontvlucht’? Zo komen die arme tere zwartjes nooit over hun trauma heen.

  *proest*

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Tistochwat 13:13

   Die klimaatgekkies in de Tweede Kamer protesteren niet of nauwelijks, omdat de schatkist door de vuurwerkverkoop ook weer aardig wordt bijgevuld. Dat is het hypocriete van die lui.

   Like

  • Juist van “die arme stakkers”heb je de meeste overlast!En inderdaad:ademhalen op straat kon je niet meer;een rookgordijn.En met alle ramen en deuren dicht was de stank binnen nog niet te harden!Hoezo:luchtvervuiling?Waar ze de bek zo vol van hebben?

   Like

 6. Louis Burgemeestre zegt:

  Vroeger worden vuurwerken door de gemeenten georganiceerd.Hier in Dordrecht was vuur werk meestal aan de Zuidendijk ter hoogte van de Viota kade, georganiceerd.Waar Dordrecht op Wielwijk overgaat.Waar om is dat tegen woordig niet meer mogelijk?niemand raakte gewond bij deze vuurwerk shows.

  Like

 7. Berthe zegt:

  Idee: elke burger mag jaarlijks 1 halve dag met een revolver de straat op, waarbij hij enkel in de lucht mag schieten………………levensgevaarlijk idee, toch???……..in feite is vuurwerk precies hetzelfde.
  Overigens, Peter Rissing, een goed artikel met een treffende vergelijking tussen vuurwerk en Zwarte Pieten discussie!!

  Like

 8. Avidia zegt:

  Het vuurwerk moet verboden worden, het is meer dan erg. Al die mannen (dat denk ik) steken al vuurwerk af voor dat het mag (nog steeds). Wat een kinderachtig gedrag, als ik een man had die dat wilde, zou ik scheiden. Er wordt niet gedacht aan alle dieren, neem de vogels, neem de huisdieren, ik heb zelf poesjes, maak voor hen een schuilplaats, daar vliegen ze naar toe, dan ga ik erbij zitten en praat met ze. Ik haat vuurwerk, en vooral die voetzoekers, je schrikt je toch een rambam.

  Like

  • Met u eens;hier ook 3 honden en een kat die door het lint gaan.En dat vanaf eind oktober tot nu aan toe;4 januari!!!!Ik hoop af en toe dat hun handen mee de lucht in gaan!En handhaving????Vergeet het maar,je kunt bellen tot je een ons weegt;ze komen gewoon niet.Het geijkte antwoord;ik maak er een melding van.En dat was het dan!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s