Salman Rushdie: “Je suis CHARLIE”

Screenshot_60

“Religie, een middeleeuwse vorm van dwaasheid, in combinatie met moderne wapens wordt een serieuze bedreiging van onze vrijheden. Dit religieuze totalitarisme heeft een dodelijke mutatie in het hart van de islam veroorzaakt en daarvan zien we nu de tragische gevolgen in Parijs. Ik sta achter Charlie Hebdo, wat we allemaal moeten, om de kunst van de satire te verdedigen, die altijd een kracht voor vrijheid en tegen tirannie, oneerlijkheid en stommiteit is geweest. ´Respect voor religie´ is een uitdrukking geworden voor ´angst voor religie´. Religies verdienen, net als alle andere ideeën, onze kritiek, satire en, jawel, ons gebrek aan eerbied.”

Salman Rushdie

#JeSuisCharlie

Bron:
https://twitter.com

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(h/t “Jan Wandelaar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Salman Rushdie: “Je suis CHARLIE”

 1. Jan Wandelaar zegt:

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  http://bibelen.blogspot.nl/2008/04/drunken-mohammed.html

  Lucas van Leyden at the age of fourteen

  http://query.nytimes.com/mem/archive-free/pdf?_r=1&res=9C0DEFDA103EE233A25752C0A9679D946997D6CF&oref=slogin

  The famous print of the year, 1508, is an illustration of the story of the Prophet Mohammed and the Monk Sergius. Mohammed, when in company with his friend Sergius, drank too much wine and fell asleep. Before he awakened a soldier killed Sergius and placed the sword in Mohammed’s hand. When the prophet wakened the soldier and his companions told him that while drunk he had slain the monk. Therefore Mohammed forbade the drinking of wine by his followers.

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Like

 2. Dokus zegt:

  Ik las ergens; Satire kan, zelfs wanneer ze de waarheidniet kent, de waarheid pijnlijk aan het licht brengen!!!,

  Like

 3. Jaan zegt:

  Van Salman Rushdie zijn deze woorden geloofwaardig. erger is dat lui als Marcouch en Van der Laan nu oproepen om te demonstreren voor de vrije uiting van meningsvrijheid. Deze figuren en nog vele anderen stonden vooraan om de vrijheid om je uit te spreken van Geert Wilders in te perken door aangifte te doen of daartoe op te roepen. Je ziet het steeds bij dat soort linkse aandachtstrekkers. Ik las een treffend commentaar van Gielah op de Realist van Joost Niemöller: “Als wij gezegd hadden, dat we het eens waren met de cartoons van Charlie Hebdo had links ons beschuldigd van haat en racisme. Nou preken deze vossen de passie door op te komen voor onze vrijheid. Jaja, de vos zegt tegen de kraai met kaas in de bek: “Heer kraai wat zingt U mooi, laat mij genieten van U w zangkunsten”. We weten hoe dit afliep.
  Dat is links met ons voorhad en voorheeft. Rutte die een toespraak op de Dam gaat houden. Rot toch op landverrader. Waarom neemt hij de sjeik van de As Soannah in de Schilderswijk niet mee? Oh sorry, die heeft geen tijd, die is bezig met het opleiden van zijn “agenten” op de voorbereiding van de politietaken, die ze in Oudejaarsnacht al gedaan hebben. Iemand hier zou zeggen: Muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Jaan: 15.35. uur. Juist de RODEN/SOCIALISTEN zijn de grootste 5e COLONNE van de Islam, Jaan. Dat heeft U goed gezien. Grotere huichelaars als de zogenaamde LINKSEN, en niet te vergeten de christen-democraten en liberalen, bestaan er niet. Deze smerige HYPOCRIETEN hebben ALLEMAAL ingestemd om Nederland te laten ISLAMISEREN! Ongezien de tyfus voor hen!

   Like

 4. Mr Talkie zegt:

  Heer E.J. Bron hartelijk dank voor het gebruik van uw Picture`s..

  Like

 5. Jean zegt:

  Reeds jaren smeek ik om ”alle” religies drastisch in te perken en te onderwerpen aan de seculiere wetten, indien nog maar op een punt in strijd met onze seculiere wetten dan die handel verbieden.
  Die fabeltjesverkopers niet meer betalen met belastingsgeld, dat ze maar gaan werken.
  Geen religie in het onderwijs.
  Iedereen beleeft zijn fantasie maar op zijn manier maar wel ”binnen de 4 muren”, nergens wil ik geconfrenteerd worden met die barbaren.
  Stop met die perverse mo te omschrijven als een profeet want het is (was) een ordinaire vulgaire perverse hond. Wie die mo steunt is dus voor pedofilie, wel, ik ben tegen die perverse pedofiel.

  Like

 6. Infidel Pride zegt:

  In 1989 sprak Ruhollah Mussavi Khomeini een Fatwa uit over Salman Rushdie waarvan we veel hadden kunnen leren.

  Een goede moslim moet iemand die de profeet beledigt executeren waar zij hem dan ook vinden, opdat niemand het nog zal wagen de islamitisch principes te beledigen.
  ‘Waar zij hem dan ook vinden’
  Er staat niet; Als zij hem vinden in een islamitische staat waar de sharia wordt toegepast.
  Waar ook ter wereld.
  Gelukkig geeft niet elke moslim daar gehoor aan maar verontrustender is dat er helemaal geen Fatwa nodig is. Beledigen is al genoeg.

  “In naam van de almachtige God, er is slechts één God, waarheen wij allen zullen weerkeren.
  Ik wil alle onverschrokken moslims ter wereld mededelen dat de schrijver van het boek getiteld “de duivelsverzen”, dat is gewrocht, gedrukt en uitgegeven in strijd met de Islam, de profeet en de Koran, en ook de uitgevers, die op de hoogte waren van de inhoud, ter dood zijn veroordeeld!
  Ik doe een oproep aan alle goede moslims hem snel te executeren, waar zij hem dan ook vinden, opdat niemand het nog zal wagen de islamitisch principes te beledigen. Wie op deze weg de dood mocht vinden zal worden beschouwd als een martelaar, om Godes wil.
  Ruhollah Mussavi Khomeini” (bron: Het internationale Rushdie dossier, isbn 90-6012-827-3)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s