Verbod op bouw van moskeeën in Padua na Parijse aanvallen

Screenshot_108

In de Noord-Italiaanse stad Padua geldt een verbod op de bouw van nieuwe moskeeën

(Vertaling: E.J. Bron)

De burgemeester van de Italiaanse stad Padua heeft n.a.v. de aanslag op het kantoor van Charlie Hebdo in Parijs Parijs gezegd dat er geen vergunningen meer worden afgegeven voor de bouw van nieuwe moskeeën in de Noord-Italiaanse stad. (Opm. vertaler: lees dit artikel in de wetenschap dat “The Local” uitermate politiek correct en links is!)

Massimo Bitonci, lid van Lega Nord die eerder dit jaar zei dat er kruisen aan de muren van alle scholen en kantoren in de hele stad moesten worden aangebracht, zei vrijdag in een Tweet: “Nee tegen nieuwe moskeeën.”

De burgemeester werd geciteerd in de “Corriere del Veneto”, zeggende dat “anders dan in het verleden de stad geen openbare ruimte meer beschikbaar stelt voor de bouw van moskeeën of islamitische gebedsplaatsen.” Hij voegde er aan toe dat tevens de controle op privé-eigendom dat gebruikt wordt voor gebed ook wordt verscherpt.

Als teken van solidariteit met Frankrijk i.v.m. de schietpartij in Parijs, waarbij 12 mensen werden gedood, heeft men een Franse vlag buiten het stadhuis opgehangen.

Er is sprake van antimoslim ressentimenten in delen van Europa na de aanvallen in Parijs. Een Zweeds politicus werd vrijdag aangegeven bij de politie, nadat hij op zijn Facebook-pagina schreef: “De religie van de vrede laat haar gezicht zien”, terwijl een peiling in Duitsland laat zien dat een toenemend aantal Duitsers zich bedreigd voelt door de islam. In Oostenrijk werd donderdag een gebouw, dat gebruikt wordt door het Weens Islamitisch Centrum, beklad met “islamofobe” graffiti [aanhalingstekens door vertaler!].

Moslims zijn de op één na grootste religieuze groepering in Italië, maar hun geloof is nog steeds niet officieel erkend in het land. In het land wonen 1,7 miljoen moslims en bezit meer dan 700 moskeeën.

In januari 2014 bepaalde een rechtbank in Lombardije dat stadsplanners ruimte moeten geven aan niet-katholieke groepen, als reactie op de Lega Nord. Deze noemde de beslissing een “schandelijk vonnis”.

Bron:
www.thelocal.it

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan Wandelaar”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Islamofilie, Italië, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Verbod op bouw van moskeeën in Padua na Parijse aanvallen

 1. Tom Hendrix zegt:

  Eindelijk een bestuurder met kloten! Alle haathutten, in heel Europa dienen te verdwijnen, allemaal. In deze HAATHUTTEN liggen ook wapens opgeslagen!

  Like

 2. Gemelos zegt:

  Waarom is Nederland nou niet eens de 1e die maatregelen neemt?? Dat blijven maar WATJES !!!! Wedden dat we HIER op de oude voet voort gaan !!!! ER MOET ECHT IETS VRESELIJKS GEBEUREN VOOR ZE WAKKER WORDEN??
  Ze denken dat ze hier de Wijsheid in pacht hebben, Geert Wilders is toch ook aangeklaagd, terwijl het nu ALLEMAAL gebeurt !!!!

  Like

 3. Charles Martel zegt:

  Dit soort maatregelen is de enige manier om dit ebolavirus buiten te houden. In minder dan 5 jaar zitten we allemaal in Syrie. Er is geen enkele reden om de meest barbaarse uitvinding van de mensheid niet met alle middelen te verbieden, duizend maal babaarser dan het nazisme.

  Like

 4. Roni zegt:

  Goed zo, Italie blijft voorlopig dus gebaseerd op de joods-christelijke humane zienswijze. Fijn om te horen, na al deze ellende uit Parijs door de Vredelievenden.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Ah, meteen, dat ik de titel las, dacht ik: “Dat is vast en zeker mede door de invloed van Lega Nord,” et voilà!
  Zeer doortastend van die burgemeester; mijn complimenten! Dàt is nog eens een waardige partijgenoot van Mario Borghezio! (Die van de Zwitserse vlag.)
  En de islam is tot op heden niet erkend in Italië? Uitstekend, houden zo!

  Like

 6. Een Patriot zegt:

  Prima actie van die Italiaanse stad.
  Helaas gaat men in Nederland de tegenstanders van de mohammedanen beter registreren.
  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2015/1/Moslimhaat-in-Nederland-beter-geregistreerd-1680260W/
  door ANP 9 jan 2015

  DEN HAAG (ANP) – Gevallen van moslimhaat in ons land worden beter geregistreerd. De overheid en moslimorganisaties gaan daar de komende tijd aan werken.

  Dat is de uitkomst van overleg vrijdag in Den Haag tussen vicepremier Lodewijk Asscher en Marokkaanse en Turkse organisaties. Dat werd gevoerd naar aanleiding van bedreigingen aan het adres van moskeeën.

  Bij het overleg waren ook minister Ivo Opstelten (Veiligheid) en Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Alle aanwezigen spraken nog eens hun afschuw uit over de aanslag in Parijs.

  Het kabinet houdt de veiligheidssituatie scherp in de gaten en biedt waar nodig extra bescherming aan moskeeën.

  Like

  • Driek zegt:

   Wat een lef, je moet maar durven. De synagoge vlak bij mijn flat wordt al maandenlang streng bewaakt door politie. Extra bescherming aan moskeeën? toe maar. Wanneer zijn die dan bedreigd? Dat enkele brandbommetje? Dat mohammedaanse tuig weet iedere keer weer in de slachtofferrol te kruipen. Wat ben ik die islam spuugzat. En er is geen ontkomen meer aan, want overal kom ik dat moslimgebroed tegen. En ach, Ivo Opstelten, die man kan nog niet eens één zin normaal uitspreken.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Driek: 20.30. uur. Inderdaad de Slachtofferrol meneer Driek. Kijk maar naar de de kwestie Deurne. Waar juweliersvrouw Marina opkwam voor haar man, en in noodweer twe MOCROBANDIETEN neerschoot. Nu komt zo’n vuil smerig LOEDER Ficq, om deze vrouw aan te klagen, vuile linkse teef! En snotverdomme het gore lef hebben, om te zeggen dat mevrouw Marina haar excuus zou moeten aanbieden aan dat MOSLIMTUIG! En van onze NSB regering verwacht ik niets meer. VUILE LANDVERRADER RUTTE!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Driek 9 januari 2015 om 20:30
    Als ik aan die Opstelten denk, krijg ik altijd dit beeld voor ogen:

    Ik weet echt niet hoe dat komt.

    @ Een Patriot 9 januari 2015 om 19:49
    “De overheid en moslimorganisaties gaan daar de komende tijd aan werken.”

    Wat kunnen ze toch goed met elkaar overweg!

    I rest my case…

    Like

 7. Armani zegt:

  Een zeer terechte beslissing , er word alleen maar haat gekweekt , door de over het algemeen haat predikende Imam,s , vooral de Marokkaanse Imam,s

  Like

 8. aquarius4422 zegt:

  Als een stel hakbars het torentje van Rutte opblazen zal hij nog bezweren dat de islam er niets mee te maken heeft.

  Like

 9. Jaantje zegt:

  Beangstigend om te lezen dat juist in Italië de 1 na grootste religieuze groep Moslims zijn.
  In de basis is Italië dus al overgeleverd.
  Hoop dat die burgemeester stand houd.

  Like

 10. Jan zegt:

  Mag niet van Brussel.

  Like

  • Willie zegt:

   Je mag niet vloeken ook niet , maar als de pope op zn vinger klopt zegt ie ook verdomme!!!Dus …. ooit al gehoord over burgerlijke ON-gehoorzaamheid ????

   Like

 11. Driek zegt:

  Ik vind het nu toch wel tijd worden om die hele islam en dat sprookjesboek van 1400 jaar geleden, eens kritisch onder de loep te nemen, want het is natuurlijk idioot, om Nederland vol te plempen met pompeuze onbescheiden bouwwerken, voor iets wat helemaal niet bestaat. Want de koran gelezen te hebben, weet ik zeker dat Allah en zijn profeet Mohammed, domme verzinsels zijn, en dat de verscheidene teksten, zoals geschreven in de koran, grotendeels zijn overgenomen uit het Oude Testament. Het is werkelijk meer dan krankzinnig, om een hele grote bevolkingsgroep ter wille te zijn, omdat ze geloven in een almacht waarvan het bestaan nooit bewezen is.

  Het staat natuurlijk een ieder vrij om te geloven in een opperwezen, en ik sta zeker niet afwijzend tegenover een geloof, maar ik heb van geen enkele religie zoveel onbescheiden opdringerigheid meegemaakt. Het wordt nu toch eens tijd om die zogenaamde religie, de islam, die niets anders is dan een kwaadaardige ideologie, eens heel nauwkeurig te bestuderen. Beter nog, de islam moet uit ons leven verdwijnen, want wij worden er allemaal ongelukkig door. En het leven is voor velen van ons al zwaar genoeg. De islam biedt ons geen enkele vertroosting of verlichting of enige spirituele gedachte. De koran is een dood boek met regels. Meer is het niet. En ik vraag mij af, of de doorsnee moslim, bijvoorbeeld die hoofddoek achter de kassa, of die de koran wel goed hebben gelezen. Want een beetje normaal mens komt niet door die teksten heen. En buiten dat, er staan verschrikkelijke dingen in. Van Joden en christenen moeten ze in ieder geval niks hebben. Ja, alleen hun geld is goed genoeg.

  Like

 12. José zegt:

  Misschien ook iets voor Gouda om over na te denken voordat ze toestemming geven om van de Prins Willem-Alexander Kazerne een megamoskee te maken?????!!!!!

  Like

 13. Verbod op bouw moskeeen?

  Lijkt me een heel goed idee! En de volgende stap is om alle bestaande moskeeen af te breken tot en met de laatste steen.

  Hoef ik in ieder geval niet in actie te komen.

  Dhr. M.Olotov C

  Like

 14. Wim Peters zegt:

  Niet iedere moslim is een terrorist,maar elke terrorist is een moslim !

  Like

 15. Pingback: Ruzie over islamitische universiteit in Zuid-Italië | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s