Frankrijk: Marine Le Pen wil recht van vrije vestiging in de EU opschorten

Screenshot_208

Marine Le Pen betreedt na de aanslag op “Charlie Hebdo” het Élysée-paleis

(Vertaling: E.J. Bron)

In een gesprek met de Franse president François Hollande heeft de cheffin van het Front National, Marine Le Pen, de opschorting van het Verdrag van Schengen geëist.  Daarmee moet de terreur  sterk bestreden worden. Ook eist ze dat Parijs  haar alliantie met landen die het islamitische fundamentalisme financieel ondersteunen, opzegt.

De voorzitter van het Front National, Marine Le Pen, sprak vrijdag over haar ontmoeting met de Franse president François Hollande.

Deze zou haar verzekerd hebben dat de “inhoudelijke discussie” over de “opkomst van het islamitisch fundamentalisme” voor iedereen open zou staan  en dat er in dit verband naar alle iedereen geluisterd zal worden die de vrijheid van Frankrijk en haar burgers wil garanderen.

De krant “Le Point” citeert Le Pen:

“Ik sprak met de president van de republiek over de absolute noodzaak het Verdrag van Schengen op te schorten en onze grenzen te controleren. Dat is een wezenlijk element bij de bestrijding van het terrorisme en bij de strijd tegen de wapenhandel (…). We discussieerden over de beschikbaarstelling van meer financiële middelen en bronnen voor de politie, de geheime diensten en het leger.”

Verder eiste de voorzitter van het FN dat de Franse buitenlandse politiek opnieuw georganiseerd moest worden. Allianties met landen die het islamitische fundamentalisme ondersteunen, moeten worden opgezegd.

Le Monde” citeert Le Pen:

“Ik heb de noodzaak tot uitdrukking gebracht dat van mensen het staatsburgerschap dient te worden afgenomen die een dubbel staatsburgerschap bezitten en naar vreemde landen gaan om barbaarse misdaden te plegen. Dat schijnt in ieder geval het geval geweest te zijn bij de daders.”

Ondanks haar uitsluiting van de herdenkingsmars vandaag, zou Hollande haar en haar leden aangeboden hebben om deel te nemen. Hij zou garant staan voor hun veiligheid. Daarvoor wilde ze zich nadrukkelijk bedanken. Maar ze zou niet aan manifestaties willen deelnemen waar ze niet gewenst is, citeert “Les Echos” Marine Le Pen.

De Franse president echter heeft tot nu toe geen details over zijn ontmoetinig met de voorzitter van het Front National bekendgemaakt.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", EUSSR, Frankrijk, Front National, Islam, Islamitisch fundamentalisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Marine Le Pen, Moslims, Overheid, Patriottisme, Socialisten, soevereiniteit, Terrorisme, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

17 reacties op Frankrijk: Marine Le Pen wil recht van vrije vestiging in de EU opschorten

  1. Roni zegt:

    Le Pen houdt geen zielig pennetje omhoog om een zogenaamd statement te maken, zij zegt liever mensen recht in het gezicht waar het op staat.
    Deze vrouw heeft ballen………..daar kan Rutteprut nog heel wat van leren.

    Like

  2. Fred zegt:

    In België spreekt Ward de Bever keiharde taal:

    “GEWELDDADIGE extremisten krijgen niet meer het recht om in dit land te verblijven, hun nationaliteit wordt afgenomen.”

    Ziet u ‘m hangen? Vooraleer hun recht verbeurd wordt, en hun nationaliteit afgenomen wordt, moet worden bewezen dat ze GEWELDDADIG waren.

    Good luck with that.

    Like

    • paulzwueste zegt:

      Hahahahahaha! Die Bartje toch!!! Ach, ach, het is toch jammer dat elke stem op het Vlaams Belang een weggegooide stem is… zoals de meeste (beschroomde!!!) Vlamingen scanderen, de laffaarden!!!
      Inmiddels heeft het gros al weer door dat ze met stemmen op Bart hun stem hebben weggegooid! Hahahahahaha! Heil ons VB!!!

      Like

  3. Tom Hendrix zegt:

    Mevrouw Marine Le Pen heeft volkomen gelijk. Maar ik vrees, dat er niet tegemoet zal worden gekomen, aan haar volkomen logische eisen.

    Like

    • Jantje Beton zegt:

      Tom ik kan het fout hebben dit is niet goed voor 18 maart,je heb ze zien lopen in Parijs arm in arm,ze waren met hun zelf druk bezig met het zwaaien, ik moest kotsen van deze voorstelling deze mensen hebben dit zelf veroorzaakt, jij en andere Nederlander zeggen dit al meer jan 20 jaar grenzen dicht,jan maat (het was mijn partij niet) maar hij zij het al in 1995 ik kan het filmpje niet plaatsen,maar ik heb toch een vraag is de mens nou zo dom!!!!!

      Like

      • Tom Hendrix zegt:

        @ Jantje Beton: 21.17. uur, op 11/01. Helaas zijn veel mensen dom, Jantje. Ik blijf zeggen, zolang VVD,CDA,PvdA en D66 nog zetels krijgen, hebben WE niets geleerd.

        Geliked door 1 persoon

  4. Theresa Geissler zegt:

    En……? Wàt zei Monsieur le Président wel van al deze voorstellen?
    Rien, je pense….? Que chez nous aussi…….
    Enfin, il s’ appelle HOLLANDE……….

    Like

  5. Martha N zegt:

    Een prima idee, het zal echter moeite kosten dit erdoor te krijgen
    Met steun van het volk? Ieder zijn/haar stem laten horen, ook in Nederland!

    Like

  6. bobzelf zegt:

    Ja, en toch gaat dit werken !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Blijven zagen aan alle poten van die pleuris EU
    alle mogelijkheden aanpakken
    De burgers zijn niet gek meer ,
    dus moet Hollande straks weer vertellen dat dat volgens de regels van de EU niet kan ,
    en zo pletteren dus eerdaags gewoon 1 of 2 poten er onderuit .

    Zeg maar soort franse houtworm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    wat een heerlijk wijf met ballen ,

    Maar wij hebben onze mossel ruggengraat Rutte, !!!!!!!!!!!!!

    Ook mooi

    gr. bob

    Like

  7. De Kruisvaarder zegt:

    Marine le Pen is geen domme vrouw en helemaal geen populiste.
    Zij heeft als advocate in het verleden mensen met een immigratie achtergrond , zoals dat politiek correct heet, zelfs verdedigd in rechte.
    Wat er vandaag gebeurd is, is het kapen van het alle menschen werden brueder…
    Zoveel hypocrisie en gemaakt medelijden moet ergens toe dienen.
    Er wordt in vele media geopperd, dat de aanslag op CH een zgn valse vlag zou zijn.
    Maar zou dat iets veranderen aan de situatie als dat zo was.?
    immers als het een valse vlag is, dan duurt het niet lang of de waarheid komt op tafel en zal de franse gutmensch regering er niet niets mee bereiken……Le Pen zal slechts groeien!
    Als het geen valse vlag is, zal Le Pen ook groeien ….
    Ergo: het liegen, het manipuleren en het verdraaien van feiten , ook wel de gutmenschelijke manier van politiek bedrijven genoemd , zal slechts een lawine van verontwaardiging opwekken.
    Laat u niet misleiden door de mensen in Parijs vandaag……dit hete ongenoegen zal spoedig verkillen, net als alles in Europa.
    PEGIDA is blijvend en daar gaat het om, niet om de opwelling van het moment.
    Moge de waarheid de leugen ontmaskeren en het ware volkskarakter van de fransen niet ten ondergaan.
    Vive la verite , vive la parole libre ….

    Like

  8. Nemesis zegt:

    Voor die lui die daar in de eerste rijen arm in arm met hun voldane, valse smoelen op rouw daar liepen te paraderen in Parijs, was Charlie Hebdo, hoewel extreem links en socialistisch gewoon een ordinair, goor krantje en de eigenaar met z;n werknemers idem. Daar wilde men niet, helemaal niets mee te maken hebben. Laat staan dat men dat blaadje eens inzag. Hypocrisie ten top. Netanyanu is in de verkeerde demo terecht gekomen. Men kan het hem niet eens kwalijk nemen bij de gedode joodse mensen.
    Personne n’était là aussi mais un peu charlie et moi? Je ne suis pas Charlie.

    Like

  9. harrylacroix zegt:

    Op het voorstel van Marine Le Pen zal Hollande zoiets gezegd hebben als: Oui, très content d’avoir eu vos propositions, Madame, mais, malheureusement elles sont déjà mises dans la poubelle!

    Like

  10. Buffalo Bill zegt:

    Hulde voor Marine!!! Het is tijd voor actie!

    Like

Plaats een reactie