PEGIDA ook in Denemarken

Screenshot_24

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

Nu heeft PEGIDA ook een Deense tak – Pegidadk. De eerste avondwandeltocht zal op maandag 19 januari plaatsvinden in Kopenhagen, evenals een wandeltocht in Århus. Het motto luidt: “Vreedzaam verenigd tegen de extreme islam”. Woordvoerder en organisator van de manifestatie in Kopenhagen zal de bekende Deense psycholoog Nicolai Sennels zijn. Er worden ook nog andere sprekers verwacht. . .

PEGIDAdk is het eens met de oprichter van PEGIDA-Zweden, Henrik Ronnquist, die zegt: “Wij zijn geen racisten, wij zijn niet tegen homoseksuelen, wij zijn niet tegen buitenlanders in Zweden of bezoekers uit het buitenland. . . We willen tegen de mensen in Zweden zeggen dat we “geen islamisering van ons land” willen.

Als u een schenking wilt doen in verband met de demonstratie, – bijvoorbeeld voor het drukken van vlaggen, een geluidsinstallatie, enz – dan kan dit via de Pay Pal link op 10news.dk. Voor vragen over of deelname aan de demonstratie dient u contact op te nemen met Nicolai Sennels (nicolaisennels@gmail.com)

Uiteraard zullen er ook anti-demonstranten aanwezig zijn, o.l.v. de zogenaamde “Antifascisten”, die bijvoorbeeld Oudejaarsnacht de islam-kritische kunstenaar Dan Park in elkaar hebben geslagen.

Kim Møller, oprichter en schrijver van het bekroonde blog Uriasposten, is een vooraanstaand deskundige op het gebied van links-extreme geweldplegers en heeft al onderzocht wat de “Antifa´s” van plan zijn om PEGIDAdk te verstoren en te terroriseren. “Gewelddadige linkse groepen plannen aanvallen op de ´wandeltocht tegen de extreme islam´.”

Maandag 19 januari zal de eerste Deense PEGIDA-demonstratie plaatsvinden in Kopenhagen. De wandeltocht tegen de extreme islam begint om 18.00 uur bij Konges Have en is uiteraard heeld duidelijk noch racistisch noch militant. De nieuw opgerichte “Revolutionaire Antifascisten” ontmoeten elkaar een uur daarvoor op het Israels Plads en zullen zich dan in beweging zetten richting Konges Have, blijkbaar om een confrontatie te provoceren.

De “Revolutionaire Antifascisten” zijn de Deense versie van het Zweedse “Revolutionaire Front” (RF), dat in Zweden nog gewelddadiger is dan de in Denemarken gevestigde “Antifascistische Actie” (AFA). Daarbij gaat het niet alleen om een geweldverheerlijkend logo. In een lopend proces hebben al 14 leden van het RF gevangenisstraffen van tot 12 jaar gekregen wegens vandalisme (met bijlen, honkbalknuppels, ammoniak, brandbommen, …), geweld (slaan met boksbeugels, trappen tegen de hoofden van slachtoffers die op de grond liggen, …) en poging tot brandstichting met dodelijke afloop.

Op de vraag of men het geen probleem zou vinden om wapens als logo te gebruiken, antwoordde de woordvoerder van de “Revolutionaire Antifascisten” in een interview met de linkse internetsite “Modkraft” (de Deense tegenhanger van “Indymedia”) dat de groep m.b.t. een militante houding geen grenzen zou hebben. . .

In een interview met het blog “The Local” wordt er over de organisator van PEGIDA in Denemarken, Nicolai Sennels, onder de kop “Geen racisten, nazi´s en militanten toegestaan” gezegd:

“Voor velen wordt de PEGIDA-beweging in Duitsland buitenlander-vijandig en racistisch genoemd, maar de organisator van de eerste Deense PEGIDA-wandeltocht zegt dat de Deense versie zonder ´racisten, nazi´s en militanten´ zal plaatsvinden.”

De PEGIDA-beweging, die via het noorden van Duitsland naar Denemarken is overgewaaid, zou er een signaal van zijn dat veel volledig normale Deense burgers zich zorgen maken over de islamitische fundamentalisten, aldus organisator Nicolai Sennels.

Volgens “The Local” zal de eerste PEGIDA-manifestatie in Denemarken maandag 19 januari plaatsvinden met een wandeltocht door de straten van Kopenhagen. Hoewel de groep geen officiële verbinding heeft met PEGIDA in Duitsland, aldus Sennels, heeft hij heel goed naar de protesten daar gekeken.

“We hebben de beweging al enige tijd gevolgd om te zien wat voor soort beweging het is. We hebben berichten uit Duitsland gelezen en de Duitse peilingen gezien, waaruit bleek dat het een populaire en positieve beweging is, waarin alle lagen van de samenleving vertegenwoordigd zijn”, aldus Sennels.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Sarah Lund

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "PEGIDA", "Religie van de vrede", Denemarken, Islam, Islamisering, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

8 reacties op PEGIDA ook in Denemarken

  1. joopklepzeiker zegt:

    Jihadists plotting terror attacks on German far-right Pegida rallies say intelligence sources

    http://www.ibtimes.co.uk/jihadists-plotting-terror-attacks-german-far-right-pegida-rallies-say-intelligence-sources-1483868

    Like

  2. Jean zegt:

    EINDELIJK is Europa wakker geworden nu nog resultaten boeken.
    Wanneer start de nokvolle trein richting Afrika? Mag uiteraard ook met vliegtuig dat gaat wat sneller en onderweg afstappen kan dan niet.

    Like

  3. Jean,dat zou de dag een zeer feestelijk tintje geven!

    Like

  4. Roni zegt:

    En als het tuig dan is opgerot hier dan de vrouwen grote gezinnen laten krijgen zodat er weer voldoende aanwas komt en het geld in het land en bij de eigen bevolking blijft.

    Like

  5. Frans de Wit zegt:

    Eigenlijk zouden ze tegen beter weten in zitting moeten gaan innemen in de Eu met een heleboel tegen gas en steun van de diverse Pegida – landen

    Like

  6. Roni Thome zegt:

    Hallo Nicolai

    :Look at this one!

    PEGIDA ALSO IN DENMARK….It’s about YOU!

    Roni

    Like

  7. luckybee zegt:

    Ik zal het zeer begroeten als Pegida ook in Denemarke florreerd;mischien zelfs de grootste partij wordt.Alles wat tegen de Islam is, is goed.

    Like

  8. Republikein zegt:

    Niet goed, deze leus!
    Waarom extreme islam?

    Like

Plaats een reactie