PEGIDA-demonstratie in Antwerpen verboden

Screenshot_160

Burgemeester Bart de Wever van Antwerpen

Te groot risico openbare veiligheid sinds terreurdreiging

Burgemeester Bart de Wever van Antwerpen heeft een voor maandag georganiseerde PEGIDA-betoging en een tegendemonstratie verboden. Zowel de mars van Pegida Vlaanderen als die van Hart tegen Hard is een te groot risico voor de openbare veiligheid, oordeelt het stadsbestuur volgens de krant “Gazet van Antwerpen”.

In het hele land is dreigingsniveau 3 nog van kracht.

Om de demonstraties te beveiligen zijn te veel agenten nodig, oordeelt de politie. Zij heeft een negatief advies uitgebracht over de manifestaties, dat De Wever heeft opgevolgd.

Screenshot_161

Wim van Rooy

Lees verder>>>
(h/t “Bert G.”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Vlaanderen. Bookmark de permalink .

23 reacties op PEGIDA-demonstratie in Antwerpen verboden

 1. Theresa Geissler zegt:

  Pegida mag dan “een punt hebben,” als dat betekent, dat de demonstratie verboden wordt, is het een dóód punt.
  Alle achting voor Wim van Rooy, maar hierbij mag het ècht niet gelaten worden: Er moet onmiddellijk een nieuwe datum worden vastgesteld!
  Komt die er niet, dan is dit een desastreuze ontwikkeling en een schandelijke manier van doen!
  Regelrechte tirannie onder hypocriete voorwendselen, dàt is het!

  Like

  • toestroom zegt:

   Aanhangers van de anti-islambeweging Pegida die woensdagavond in Leipzig naar een demonstratie op het centrale Augustusplein proberen te gaan, worden tegengehouden door tegendemonstranten.
   Volgens verslaggevers van het persbureau DPA blokkeren duizenden tegendemonstranten de weg. Nog maar weinig Pegida-aanhangers hadden rond 18.30 uur, het aanvangstijdstip van de demonstratie, het plein bereikt.

   Pegida, of de Leipzigse variant Legida, verwachtte zo’n 40.000 aanhangers in Leipzig. Maar volgens de politie kon door die schatting rond 19.30 uur een streep. Op dat moment waren er ongeveer 10.000 aanhangers.

   Bij het tegenkamp werden 60.000 mensen verwacht. Of die er ook waren, is nog niet bekend. Meer dan vierduizend politiemensen zijn in Leipzig op de been om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.

   De Pegida-beweging, die betoogt tegen islamisering van Europa, ontstond in Dresden. In die stad, zo’n 100 kilometer van Leipzig, werd maandag echter de wekelijkse Pegida-betoging verboden wegens een concrete dreiging tegen de demonstranten.

   Like

   • toestroom zegt:

    Gewonden aan einde demonstratie in Leipzig

    LEIPZIG –
    Aan het einde van de demonstratie van de anti-islambeweging Legida in Leipzig is het tot enkele schermutselingen gekomen. „Enkele mensen zijn gewond geraakt”, liet een woordvoerder van de politie weten.
    Wie door wie werd aangevallen en wat de verwondingen behelzen, bleef onduidelijk. Er zou met flessen en vuurwerk zijn gegooid. Ook werden journalisten aangevallen. De fotoapparatuur van een vertegenwoordiger van de pers werd onklaar gemaakt. Het is onduidelijk wie daarvoor verantwoordelijk waren. Tegen 22.00 uur was het weer rustig in de stad in het oosten van Duitsland.
    Aan de Legida-mars namen volgens de politie 12.000 tot 13.000 mensen deel. Op de negentien manifestaties van tegenstanders van de anti-islambeweging zouden 20.000 mensen zijn afgekomen.

    Like

 2. Geronimo zegt:

  EU en islam: Twee kanten van dezelfde munt. Leugen en bedrog.
  Als het aan de EU en de moslims ligt is de enige vrijheid van mening die u straks nog openlijk mag uiten, de ‘vrijheid’ om de loftrompet over Brussel te steken, om Rusland weer de kwade macht te noemen, om de islam als een vreedzame religie te bestempelen, en om alle meningen, culturen en ideologieën gelijk te achten – behalve die meningen en ideologieën die iets anders beweren.

  Like

 3. En zo worden we monddood gemaakt!Want ook Break the system is afgelast!Ik kreeg daar een mail van dat het niet doorging,zonder opgaaf van redenen en zonder reageer-mogelijkheid!

  Like

 4. Republikein zegt:

  Kan niet verboden worden, laat je niet alles aanpraten, gewoon doen.

  Like

 5. Gemelos zegt:

  Ik heb het gevoel, dat, als ze overal de Pegida gaan verbieden dat er dan een soort van Burgeroorlog komt. Want de tegenstanders van de Moslims staan op Ontploffen dat gaat dan echt gebeuren, let maar op !!!!! Dan wordt het moord en doodslag !! De GEWONE burgers hebben het nu toch bijna wel gehad met de Discriminatie van het eigen VOLK door hun regeringen. !!! 2015 is/wordt een heel eng jaar !!!! Er zitten te veel ZAKKENVULLERS/LEEGHOOFDEN in de regeringen die totaal niet hun PLICHT doen. !! of KUNNEN !!!!

  Like

 6. BertG. zegt:

  Dan zorgen ze maar voor voldoende beveiliging. Anders kan je net zo goed overal wel mee ophouden. Dan heeft de terreur dus gewonnen van de vrijheid.

  Like

 7. Pieter zegt:

  Ik kan mij voorstellen dat België momenteel zijn politiepotentieel hard nodig heeft voor directe landelijke veiligheidsmaatregelen, maar dat het zeker geen algeheel verbod voor Pegida mag zijn, wat ik zeker van Bart de Wever niet verwacht, een man die tegen de stroom in weet te roeien.

  Like

 8. asaman zegt:

  Die burgemeester Bart de Wever, heeft een paar dode ogen op de foto.
  Het is wel een snelle leerling om zoals Dresden het maar te verbieden. allemaal onder de noemer
  “veiligheid”.

  Wie vrijheid voor veiligheid inlevert krijgt beiden niet – George Washington (dacht ik)

  Like

  • Rudi zegt:

   @asaman
   Ter info:
   Het citaat dat u aanhaalt komt van die andere Founding Father: Benjamin Franklin

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat klopt. Benjamin Franklin had trouwens méér van die wijze uitspraken.
    Een voortreffelijk staatsman. EN een voortreffelijk mens, naar getuigenissen van die tijd.

    Like

  • Willie zegt:

   BDW IS een nazi ,NVA is voortzetting van VU , die vroeger de nu verboden VMO militie hadden , regelrechte nazis dus

   Like

 9. Brandende kaars zegt:

  Brussel en de moslimlamden wil na aanslagen in Parijs alle islamkritiek de mond snoeren!

  Het begint: EU wil moslimgroepen hun zin te geven en kritiek op de islam verbieden
  Officials in Brussel: Europees verbod op islamofobie ‘enige wat na Parijs op tafel ligt’

  Lees:
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/01/Het-begint-EU-wil-moslimgroepen-hun-zin-te-geven-en-kritiek-op-de-islam-verbieden?pagefor=commentpagination_content_666691&pagenr=2#comments

  Like

 10. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  De EUSSR en de ISLAM zijn ONZE GROOTSTE VIJANDEN!

  Like

 12. Charles Martel zegt:

  We bevinden ons in dezelfde situatie als Duitsland in maart 1933: in enkele weken was het gedaan met vrijheid en democratie en kwam het nazisme aan de macht. Nu is de barbaarse variant van een veel gevaarlijker virus waaraan de beschaving kapot gaat. En de EU gaat samenwerken met de Arabische landen om het terrorisme te bestrijden.. jahjah.

  Like

 13. Bas Koning zegt:

  De islam valt ons aan, en de overheid is niet in staat om vreedzame protesten daartegen te beschermen tegen de agressie van de islam.

  Quod erat demonstrandum.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s