Groot-Brittannië wil christelijke school sluiten wegens “religieuze intolerantie”

Screenshot_65

(Vertaling: E.J. Bron)

De Britse onderwijsinspectie (Ofsted) heeft het verzoek ingediend om de Vrije School  Durham te sluiten wegens “religieuze intolerantie”. De autoriteit veroordeelde de school in een rapport, omdat daar het christelijke geloof en niet het multiculturalisme op het lesrooster zou staan.

“De leerkrachten falen om de scholieren op een leven in het moderne Groot-Brittannië voor te bereiden. Enkele scholieren hebben discriminerende opvattingen over andere mensen met verschillende religies, waarden en overtuigingen”, staat er verder in het rapport. Het rapport bekritiseerde eveneens de praktische instelling van het personeel in de christelijke school. De Vrije School Durham heeft nu tot eind februari de tijd om op de “beschuldigingen” te antwoorden.

De school wil ervoor vechten niet gesloten te worden. 100% van de (geschokte) ouders bracht inmiddels zijn volle tevredenheid over het onderwijs tot uitdrukking. “De fundamentele waarden van de school bieden een uitstekende voorwaarde voor de kinderen om op te groeien in het moderne Groot-Brittannië”, zei een deel van de ouders. Ook zouden de kinderen zich veilig voelen op school. Meer hierover op CBNNews.com.

Screenshot_66Bron:
https://christeninverantwortung.wordpress.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Christendom, demoniseren, Groot-Brittannië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Groot-Brittannië wil christelijke school sluiten wegens “religieuze intolerantie”

 1. Cathja zegt:

  Alles stellen ze in het werk om de moslims te behagen, ook al wordt de islam niet direct met name genoemd. Gelukkig dat 100% van de ouders de mening van de directie niet delen. Hopelijk kan deze school zijn identiteit behouden, en wordt het complete schoolbestuur vervangen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  100% van de ouders……Dat kan ik me voorstellen, want het betreft een “Vrije School,” en ouders, die hun kind daar op doen, doen dat beslist niet voor niets: Het zijn niet zelden antroposofen en dergelijke, die iets tegen het gangbare, klassikale onderwijs hebben. -waar ik me tot op zekere hoogte wel iets bij kan voorstellen, al zit er, heel eerlijk gezegd, ook wel een andere kant aan de medaille: Dat type school beslaat de basis- èn de middelbare schoolperiode en het lespakket is, wat ik ervan weet, wat eenzijdig-creatief. In zeker opzicht een beperkte voorbereiding op het leven in de maatschappij, al is het gedachtengoed van Rudolf Steiner nóg zo kindvriendelijk en creatief.
  Te weinig gericht op de multikul? Hé…..Moest ik even over nadenken. Maar het kàn, natuurlijk: Dit schooltype is hoe dan ook absoluut anti-autoritair en dat staat natuurlijk haaks op de diverse Oosterse culturen, de islam voorop. (LOL!)
  Maar wat minder grappig is: Dat zal wel de achterliggende gedachte zijn, dat die school thans met sluiting bedreigd wordt: Dat het een schooltype is, waar voor het islamitische gedachtengoed in elk geval géén plek is…..
  Echt weer wat voor GB!

  Like

  • Ad zegt:

   Bij mijn weten is ieder kind welkom op een vrije school, ook moslims. Zullen ze dat wel willen is de vraag. In de lagere klassen wordt ingegaan op de eigen historie, voorchristelijk en daarna christelijk. Belangrijk in de visie van Steiner is het ‘ik’, of de ‘ik’ krachten. Vandaar dat hij pleit voor een vrij geestesleven. De idee is dat er iets wordt aangeboden dat de innerlijke geest kan wekken. Daarom zien die tekeningen en kunstuitingen er voor mij altijd zo raar uit. Ze moeten niet bepalen maar je vrij laten iets te zien. Dit alles kan je natuurlijk ook weer een conditionering noemen, en dat gebeurd ook. Ik vind aan die kunst ook niets aan. Maar het gaat nu om het idee erachter. Ik denk dus dat vrij geestesleven niet gekozen zal worden door moslimouders voor hun kinderen.

   Als vrije scholen niet zouden mogen waarom islamitische scholen en christelijke scholen dan wél?

   Like

 3. D.DAY zegt:

  Het lijkt wel of Engeland zijn uiterste best doet om alles wat met beschaving te maken heeft de ‘nek om te draaien’. Zo’n rapport durven ze niet uit te brengen als het om een islamitische school gaat. Wat een laffe houding!!

  Like

 4. BertG. zegt:

  Waarschijnlijk 1 van de laatste scholen waar ze nog zo’n verschrikkelijk broodje ham durven te serveren.
  En dat mag natuurlijk niet.

  Like

 5. Scarlatti Bombatti zegt:

  Vrienden van mij ‘moesten’ als expats nr Engeland… dochtertje van 5 jaar toen… een grote islaminvasie die ‘hun stempel’ drukte op de school, er waren ‘eetvoorzieningen’ voor mensen die daar niet het geld voor hadden…

  U begrijpt het al, moslim vaders in bmw’s, brachten hun kinderen en lieten ze dus voor niets meeëten…
  hun gedrag en dat van hun kinderen was intimiderend en ook de schoolleiding was dermate dhimmie dat er geen andere ‘geloven’ mochten beleden worden dan de islamitische gang van zaken, kinderen werden gedwongen tot het ‘vieren’ van het suikerfeest en dergelijke…

  het was zo afschuwelijk dat zij hun kind op een streng katholieke school ‘konden’ doen en hemel en aarde bewogen hebben, Engeland weer achter zich te kunnen laten, nu wonen ze hier in de straat bij mij, dòlgelukkig nu, maar ik herinner me nòg de stress op alleen al mijn vriendin’s gezicht als zij er over vertelde….

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  De ISLAMISERING op koers in GB. Ik hoop dat Paul Weston dat mag voorkomen!

  Like

 7. baksteen zegt:

  De site is de moeite waard om even te bekijken, alleen maar autochtone kinderen,die wat willen met ouders die het een geweldige school vinden, dat moet kapot natuurlijk.

  Like

 8. beatsme zegt:

  Ik heb de website gevonden waar het rapport gedateerd 26 November 2014 is te downloaden:
  http://reports.ofsted.gov.uk/inspection-reports/find-inspection-report/provider/ELS/14000

  Het betreft twee inspectie dagen 26 en 27 november. door twee van Her Majesty’s schoolinspecteurs.

  Men heeft lessen gadegeslagen, planning bekeken, leerlingen geïnterviewd, de schoolleiding geïnterviewd, diverse incidenten logs doorgenomen, de documentatie rond de organisatie van de bestuurlijke planning e.d. doorgenomen, de rond de school aanwezige organisatie rond het vervoer gadegeslagen, het werk van de leerlingen in hun werkboeken bekeken…
  De conclusie in het rapport staat aan het begin: de school faalt op alle punten ernstig (compleet en absoluut inadequaat).

  Medio januari 2015 is een brief naar de schoolleiding gestuurd dat de school funding stopt. Men heeft al aangegeven dat er niet over nagedacht hoeft te worden om andere leraren aan te trekken. Opgemerkt wordt dat ouders unaniem zeer tevreden zijn, wat en uitkomst is van een eigen questionnaire van de school. De questionnaire van de inspecteurs hebben de ouders onvoldoende ingevuld!

  Zo gaat dat in een sociologisch Marxistisch geïndoctrineerde (rijks)ambtenaren dictatuur, geflankeerd door liberale rechtenstudentjes:
  Eins, zwei, drei, vier…

  Like

 9. JCC zegt:

  Een Britse vriend van mij heeft al zijn kinderen aan het reguliere onderwijs onttrokken om ze zelf te scholen. Vroeger vond ik dat wat overdreven, inmiddels weet ik beter – waar ze via onderwijs, overheid & media in Engeland mee bezig zijn is 24/7 Marxist/Capitalist Brainwash -> immens ziek!

  Like

 10. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Die School in Groot-Brittannië moet maar sluiten
  want daar koestert men nog ‘t Christelijk geloof
  dat schoolvoorbeeld van die verdomde tolerantie !
  .
  nog steeds is men daar duidelijk ziende doof
  en noodt men ronduit uit tot discrepantie
  en dat mag toch ’n beetje Moslimland niet willen !
  .
  die uit-de-pas-lopende dwazen hebben nog tot de vakantie
  om hun dwaal-school uit de vergetelheid te tillen…
  maar vanaf dàn kan men naar veiligheid daar fluiten !
  .
  er stáát nog : Vrije School Durham op de borden…
  we waren dwaas, maar zijn écht gek geworden !
  .
  Jasterke
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s