Miljarden meevaller?

Screenshot_61

(Door: Martha N.)

De rente daalt, een meevaller van 1,6 miljard euro? Nederland (dus Nederlanders) heeft/hebben een staatsschuld van 380 miljard euro. Door de lage rente heeft het kabinet een voordeel van 1,6 miljard euro. En Dijsselbloem’s meevallers zullen verder oplopen, omdat de rente blijft dalen. Wat voor meevallers? De staatsschuld blijft even hoog en is veel te hoog voor zo’n klein landje als Nederland. Wat voor voordeel hebben we dan? Het is alleen maar dat we minder rente betalen op dit moment over een vaststaande schuld. Het Kabinet houdt miljarden euro’s over? Ik zou de lage rente niet willen rangschikken onder “overhouden”. Schuld is schuld en blijft schuld, behalve bij de Grieken.

Trouwens, het is niet Dijsselbloem die geld overhoudt, het kost hem geen cent als je dit al zo wil noemen, maar de staat. De staat is het volk, zijn wij. Dijsselbloem werkt met ons geld en wij schijnen schulden te maken die opgelopen zijn tot 380 miljard! Bent u voor nog meer schulden?

Vorige week kondigde ECB-president Mario Draghi aan tot eind 2016 een duizelingwekkende 1,1 biljoen euro over de eurozone uit te storten. Aha, over de eurozone uitstorten, toe maar. Is Nederland ook één van de begunstigden of moeten wij weer ergens aan bijbetalen, gezien de gunstige lage rente, waar wij dan zgn. alleen maar profijt van hebben. Is rente betalen, zonder geld terug te storten om de min terug in orde te maken, gunstig? Wat is dit voor gezwam?

Het kabinet houdt miljarden euro’s over door de huidige lage rente. Door de vrije val van de rente zijn de jaarlijkse rentelasten op de staatsschuld sinds 2012 met maar liefst 1,6 miljard euro gedaald. Als de huidige trend zich voortzet, kan het voordeel tegen het eind van de kabinetsperiode zelfs oplopen tot meer dan twee miljard euro op jaarbasis.Terwijl de staatsschuld de afgelopen jaren door de crisis gestaag klom naar ruim 380 miljard euro, kost dat minister Dijsselbloem (Financiën) toch aanzienlijk minder. Bij zijn start in 2012 moest de bewindsman nog 10,3 miljard euro aan rente betalen, maar vorig jaar was dit al tot 8,7 miljard euro gedaald.

De bewindsman betalen, uit eigen zak soms? De staatsschuld zou veel minder zijn wanneer we uit de EU stappen! Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap van Financiën, dat gisteren voor de Nederlandse Staat 1,1 miljard euro ophaalde met een lening van 32 jaar. De rente op die langlopende lening was niet meer dan 1,1 procent. Een nieuw record. En Dijsselbloem’s meevallers zullen verder oplopen, omdat de rente blijft dalen. Met dank aan de eurocrisis en de Europese Centrale Bank. Tijdens de crisis was ons land aantrekkelijk voor beleggers, die Nederland als veilige haven beschouwden. Dat drukte de rente aanzienlijk.

Met dat geld zullen vooral staatsleningen (van voornamelijk zuidelijke landen) worden gekocht, waardoor de rente verder zal dalen. Staatsleningen kopen? Dat zijn verloren posten! Die staatsleningen zijn al bij voorbaat weggeschonken. Nooit zullen we er een cent van terugzien. Is dit ten voordele van de bevolking (ons eigen volk) handelen? Wel, misschien zie ik het wel weer verkeerd.

Gaan we nog even door? De economische groei in Nederland moet verder omhoog. De groeicijfers zijn nu nog te laag, zei premier Mark Rutte woensdag op een VVD-bijeenkomst met ondernemers in Aalsmeer. Let wel, “moet omhoog”, het moet mensen, dit zijn echter kreten die op niets gebaseerd zijn. VVD en PvdA praten daar al maanden over, ook in overleg met andere partijen in de Tweede Kamer. Ja, ja, praten en nog eens praten, u weet wel.

Rutte hield de ondernemers voor dat hij van plan is met hun steun goede uitslagen te halen bij de Statenverkiezingen in maart dit jaar. Welke ondernemers? Geef eens feiten man! Stemmen halen? Kleine ondernemers maak je kapot, moeten zij je nu helpen aan stemmen te komen? Wat zeg je toch voor bla, bla..?

“Volgens Rutte heeft geen naoorlogs kabinet in korte tijd zoveel veranderd als zijn kabinet van VVD en PvdA. Hij weersprak dat PvdA’ers in het kabinet wel van de mensheid zouden houden, maar niet van mensen. De PvdA-ministers zijn ´echt leuke mensen´.” Dat haal je de koekoek. PvdA´ers  echt leuke mensen… mens ik moet janken… denkt de VVD dit nu echt? Coalitiepartij PvdA betrouwbaar?

Welterusten mensen van Nederland, gaat u rustig slapen, uw regering waakt over u…

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Overheid, praatjesmakers, propaganda, PvdA, Rotzakken, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

8 reacties op Miljarden meevaller?

 1. Tom Hendrix zegt:

  Martha, puik artikel. En wat RUTTE heeft klaargespeeld met zijn FC Knudde-kabinet, Nederland nog meer naar de haaien als voor dit kabinet aantrad. LIEGEN en BEDRIEGEN dat is het adagium van deze politieke marionetten. Rutte doet precies wat de RODEN van de EUSSR hem bevelen, en uiteraard buigt hij ook voor BILDERBERG!

  Like

 2. Boefje_III zegt:

  eerst maar eens de cijfertjes kloppend denk ik? http://www.destaatsschuldmeter.nl/

  Like

 3. bobzelf zegt:

  en er komt een dag , !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  dat de rente op gaat lopen !!!!!!!!!!!!!!!!!
  dan zijn de problemen dus nooit meer te overzien !!!!

  MAAAAAAR , WE MOGEN DE SCHULDEN NIET OP LATEN LOPEN EN OVERHEVELEN NAAR ONZE KINDEREN ????????????????????????????????
  SPRAK DE TERINGLUL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  NEE, , WANT GLOEIENDE, GLOEIENDE, GLOEIENDE,

  WAT EN JE DAN AAN HET DOEN ???

  ZE ZIJN VOOR MINDER DOODGESCHOTEN , DACHT IK ZOMAAR

  GR. BOB

  p.s. ga u gewoon nog een keer zoenen , x x x x x x x geweldig stuk weer !!

  Like

 4. Joost Visser zegt:

  Geeft alleen aan dat er niet reeel gebudgeteerd is. De ´meevaller´ gaan we lekker uitgeven en als de rente dan toch onverhoopt stijgt, dan kunnen de belastingen weer omhoog. Net als de ´meevaller´ gas. Langjarige contracten afsluiten met Italie voor 0,10 cent (gulden) per kuub en daarna terugkopen voor het veelvoudige.

  Like

 5. tjonge zegt:

  martha, wanneer heb jij voor het laatst onze staatsschuld gecontroleerd, in 2010 of zo ?
  de staatsschuld is inmiddels ruim 467 miljard !
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/prinsjesdag/miljoenennota-rijksbegroting-en-troonrede/overheidsfinancien-in-beeld

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @tjonge: 22.47. uur, op 28/01. En daar komen WIJ door het ESM verdrag NOOIT meer van af! Bedankt VVD,CDA,PvdA en D66, voor het kapot maken van ONS NEDERLAND!

   Like

 6. lucky bee zegt:

  Milliarden meevallers? wat is eerst met ons centjes terug tebetalen?

  Like

 7. Martha N zegt:

  Tjonge, soms wil je het liever niet weten, dit is al genoeg om mee te beginnen… Ja ik weet hoe groot de staatsschuld is, maar de krant laat het wat minder lijken. Goed opgemerkt! Bingo… WAAR halen ze die 380 miljard vandaan? Staat toch beter zo in de krant, allemaal leugenaars
  Op dit moment is Staatsschuld miljard 463,314,143,??? het verhoogt zich per seconde!
  Per werkende inwoner E. 56.108, 00 schuld.
  Zoals het behoort zou Dijsselbloem de meevaller van de rente moeten gebruiken om de schuld af te lossen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s