UNRWA: Donoren betalen niet wat zij ons beloofden dus geen heropbouw van Gaza

Screenshot_45

Plaatje op de website van de Al-Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas, van donderdag 18 september 2014. De boodschap die Hamas wil geven aan Israël met het plaatsen van dit beeld op zijn website laat niets aan duidelijkheid te wensen over: ongeacht wat de wereld, de media en de politieke kaste zeggen en schrijven, wij van Hamas bouwen intussen ons tunnelnetwerk weer op, zodat we weldra de strijd kunnen hervatten tegen Israël.

(Door: Brabosh)

Het bijzondere agentschap voor Palestijnse Arabieren van de Verenigde Naties, met name de UNRWA, heeft gisteren dinsdag 27 januari ’15 verklaard dat de financiële middelen om Gaza opnieuw op te bouwen zijn uitgeput. De belangrijkste oorzaak van het huidige geldtekort wijt het agentschap aan het feit dat de donoren hun beloftes om bij te dragen tot op heden niet zijn nagekomen.

“Het agentschap heeft al zijn financiële middelen opgebruikt ter ondersteuning van herstellingen en voorschotten op subsidies. Op de [Hulp] Conferentie van Caïro in oktober werd [door de donoren] ons 5,4 miljard dollar toegezegd, maar virtueel niets van al die beloofde hulp heeft Gaza bereikt. Dit is verontrustend en onaanvaardbaar. Het is onduidelijk waarom deze financiering niet werd uitgevoerd,” zei aldus een woordvoerder van het agentschap van de Verenigde Naties.

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, Israël, Jodenhaat, UNRWA, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

11 reacties op UNRWA: Donoren betalen niet wat zij ons beloofden dus geen heropbouw van Gaza

 1. lucky bee zegt:

  In Kanaan mag en kan alleen Joden bouwen , en niemand anders.

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  hamas is de op een na de rijkste terroristen organisatie in de wereld.

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  The richest terrorist organization in history is the Islamic State, with various estimates placing its annual revenue at $2-3 billion. According to Israel Forbes, Hamas comes in second, with a yearly revenue of $1 billion.

  Colombia’s FARC is ranked third with $600 million; Hezbollah is fourth with $500 million; fifth is the Taliban with $400 million; al-Qaida and its affiliates with $150 million; Pakistani-based Lashkar e-Taiba with $100 million – tied with Somalia’s Al-Shabaab; Real IRA with $50 million; Boko Haram, with $25 million in annual revenues.

  Most IS revenue comes from the sale of Syrian and Iraqi oil on the black market at 40 to 75 percent less than the market price. The organization is estimated to be pocketing $3 million daily from these sales.

  Hamas reportedly gets $1 billion annually from taxing goods that come in to the Gaza Strip, which it has controlled since 2007, and from charitable contributions by organizations and individuals abroad. Various reports indicate that over the years it has also been taking a cut from the funding provided by Western and Arab governments to help Gaza’s impoverished 1.8 million Palestinians. A 2010 assessment by Israel’s Shin Bet security agency put the organization’s expenditures on salaries and weaponry at some $300 million.

  http://www.i24news.tv/en/news/international/50667-141112-hamas-said-to-be-world-s-second-richest-terror-group

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  De rijkste terroristische organisatie in de geschiedenis is de islamitische staat, met verschillende schattingen in haar jaarlijkse inkomsten handel op 2-3 miljard dollar. Volgens Israël Forbes komt Hamas in tweede, met een jaarlijkse omzet van 1 miljard dollar.

  Colombiaanse FARC is gerangschikt derde met 600 miljoen dollar; Hezbollah is vierde met 500 miljoen dollar; Ten vijfde is de Taliban met 400 miljoen dollar; al-Qaeda en haar relaties met 150 miljoen dollar; Taiba-Pakistaanse gebaseerde Lashkar e met $100 miljoen – gebonden met Somalië Al-Shabaab; Echte IRA met 50 miljoen dollar; Boko Haram, met 25 miljoen dollar in jaarlijkse inkomsten.

  Meeste IS inkomsten komt uit de verkoop van Syrische en Iraakse olie op de zwarte markt op 40 tot en met 75 procent minder dan de marktprijs. De organisatie wordt geschat op $3 miljoen dagelijks van deze verkoop worden pocketing.

  Hamas naar verluidt krijgt $1 miljard jaarlijks uit belasten goederen die komen de Gazastrook, die het sinds 2007 heeft gecontroleerd, en charitatieve bijdragen door organisaties en individuen in het buitenland van. Verschillende rapporten geven aan dat door de jaren heen het is ook het nemen van een verlaging van de financiering geboden door westerse en de Arabische regeringen om Gaza verarmde 1,8 miljoen Palestijnen te helpen. Een beoordeling van de 2010 door Israël van het Agentschap van de veiligheid van de Shin Bet plaatsen van de organisatie uitgaven op de salarissen en wapens op ongeveer 300 miljoen dollar.

  http://www.i24news.TV/en/News/International/50667-141112-Hamas-said-to-be-World-s-Second-Richest-Terror-Group

  Like

 5. Jaantje zegt:

  Heb geen hoge pet op van de UNRWA al sinds de jaren 90 dat ze in Joegoslavië aan het ‘oppassen’ zijn.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  UNRWA is niets anders dan een pr club van Hamas.
  Liegen, bedriegen en belazeren van de westerse wereld is hun metier.

  Like

 7. Daiyu-ninja zegt:

  De tunnels vol water laten lopen. Dat zal ze leren.

  Like

 8. Joost Visser zegt:

  De enigen die betaald hebben zijn een aantal landen in Europa en natuurlijk de EU. De toezeggingen van Quatar, SA etc. natuurlijk niet. Dat ziet men vaker. Willen de Palestijnen helemaal niet helpen en gelijk hebben ze, maar voor de wereld doen toezeggingen geen kwaad. Hetzelfde gebeurt met geld toegezegd voor rampen. De USA heeft de miljarden toezeggingen aan Haiti nog steeds niet betaald.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s