TheRebel.media: We gaan iets nieuws beginnen

(Door: “Vederso”)

Een van mijn favoriete nieuwskanalen is er afgelopen weekend noodgedwongen mee gestopt. Dat is het Canadese Sun News Network met gezichtsbepalende medewerkers als Brian Lilley, Michael Coren en Ezra Levant. Het was financieel niet meer op te brengen. Het bracht vooral conservatieve opinies en nieuwsfeiten die je ergens anders niet zo gauw zou zien. Ezra Levant wordt daarom, samen met Mark Steyn, ook wel de kampioen van de vrije meningsuiting genoemd. Niet voor niets eerde daarom ook de Deense Free Speech Society hem met een prijs en  kwam hij er helemaal uit Canada voor overgevlogen om deze in ontvangst te nemen. Als ik me goed herinner, was dit op een zaterdag en de maandag daarop stond Ezra (zoals hij door fans waarderend wordt genoemd) al weer in de rechtszaal, omdat hij iets gezegd zou hebben waar een rechtzinnig islamitisch persoon aanstoot aan had genomen.

Ezra noemt zichzelf de meest vrije journalist van Canada, die zich niet bekommert om censuur die andere politiek-correcte tv-maatschappijen aan hun medewerkers opleggen. Behalve dat Sun News natuurlijk op Canada georiënteerd was, bracht het opvallend vaak nieuws over Europa. Zo was de tekenaar van de beroemde Mohammed-cartoon, Kurt Westergaard, al eens bij Michael Coren te gast. Waar reguliere tv-netwerken het totaal lieten afweten en de Charlie Hebdo-cartoon niet toonden, deed Sun News dat wel. Het vond dat het gewoon een normaal onderdeel was van hun journalistieke werk.

Nu is Sun News niet meer en ging het scherm zogezegd op zwart. Maar Ezra Levant en Brian Lilley zijn niet bij de pakken gaan neerzitten en hebben na slechts enkele meteen een voorlopig nieuw YouTube-kanaal geopend. Ezra vertelde z’n eerste verhalen dan ook vanuit z’n huiskamer. Of de andere gezichten van Sun News ook gaan meedoen, moet nog even worden afgewacht. Zij zijn nog aan het nadenken. De plannen zijn om 16 uur per dag nieuws te brengen en Ezra vraagt in bovenstaande video om steun, nog niet eens zozeer om geld. Mijn steun krijgt hij en ik wens hem dan ook veel succes.

Door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Canada, Persvrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

9 reacties op TheRebel.media: We gaan iets nieuws beginnen

 1. Tempelier zegt:

  Goh , dat is echt jammer, maar ja het kost dan ook bakken met geld. Ik ga eens kijken of ik ze kan vinden. Bedankt Vederso.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Russland verdedigen tegen de rebellerende moslim landen ten zuiden van Russland?en Siberie?

  Like

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv @Martinbosma_pvv @harmbeertema #pvv TheRebelmedia:We gaan iets nws beginnen http://wp.me/p1O7aM-lBC via @wordpressdotcom

  Ik ga TheRebel.media ook zoeken Vederso

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Bedankt voor de info, Vederso. Ik was er niet van op de hoogte.

  Zo leert een mens altijd wat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s