Het eliteproject EU komt niet alleen Duitsland duur te staan

Screenshot_22

Dankzij Schengen reizen ze van hieruit door naar het noorden: illegale immigranten in het Italiaanse Ventimiglia

(Door: Norman Hanert – Vertaling: E.J. Bron)

Je moet lang in de geschiedenisboeken zoeken om een project te vinden dat zichzelf zo diep en omvangrijk op dood spoor heeft gemanoeuvreerd als op dit moment de Europese Unie. De EU heeft zichzelf zoveel problemen op de hals gehaald, dat de toekomstperspectieven van het continent nu catastrofaal genoemd kunnen worden.

Bijvoorbeeld het concept van een “Europa zonder grenzen”, dat achter het Verdrag van Schengen steekt, ontwikkelt steeds meer veiligheidspolitieke explosieve kracht. Nadat problemen zoals het sociale toerisme in heel Europa of de grenscriminaliteit aan de Oder en de Neiße in Brussel tot nu toe alleen maar voor een schouderophalen zorgden, staat de EU met de radicaalislamitische terreur nu voor een heel nieuwe uitdaging. Volgens een bericht in de krant “El Pais” gaan veiligheidsautoriteiten er van uit dat zich veel meer Jihad-strijders uit EU-landen bij terreurbewegingen in het Syrisch-Irakese oorlogsgebied hebben aangesloten dan tot nu toe werd vermoed. Lagen de schattingen tot nu toe bij ongeveer 4000 personen, nu gaat de Spaanse politie van 30.000 tot 100.000 Jihadisten uit. Volgens een onderzoek van de Spaanse politie zal bij de terugkeer van de radicale islamieten naar Europa vaak een beroep worden gedaan op de hulp van bendes mensensmokkelaars.

Ook de illegale immigratie zal zich de komende tijd vermoedelijk explosief ontwikkelen. Nauw daaraan verbonden is de feitelijke mislukking van het EU-asielrecht. Terwijl volgens het zogenaamde Dublin II-akkoord het land verantwoordelijk is waar de asielzoeker de EU is binnengekomen, ziet de realiteit er inmiddels compleet anders uit. Duitsland en Zweden verwerken steeds meer asielverzoeken, waarvoor eigenlijk EU-landen zoals Italië, Polen of Griekenland verantwoordelijk zijn. Het jongste voorbeeld van deze ontwikkeling is de golf asielzoekers die op dit moment op weg is naar Duitsland. Als het geldende recht echt zou worden toegepast, dan zouden de EU-landen Hongarije en Kroatië het juiste adres zijn voor een groot deel van de asielaanvragen van de burgers uit Kosovo. Even duidelijk is dat de EU tot nu toe niet in staat was om voor een effectieve beveiliging van haar buitengrenzen te zorgen om een einde te maken aan de ongecontroleerde immigratie via de Middellandse Zee of Turkije naar Europa. Of de inmiddels in Brussel bediscussieerde asielkampen in Noord-Afrika fundamenteel iets zullen veranderen aan deze situatie moet worden afgewacht. Eerst valt opnieuw een verdere toespitsing van de asielproblematiek te vrezen. Proefondervindelijk neemt de stroom van illegale immigratie uit Noord-Afrika via de Middellandse Zee in de zomermaanden op grond van het weer toe.

Niet te over het hoofd te zien is intussen eveneens het mislukken van de Europese Unie als ordemacht aan haar randen. Daarbij werd grotendeels afgezien van een op de eigen belangen gerichte buitenlandse EU-politiek. In plaats daarvan besloot men zich vaak aan te sluiten bij de Amerikaanse buitenlandse politiek en zich aan deze ondergeschikt te maken. Terwijl Brussel het via een nuchtere analyse eigenlijk zou hebben moeten opvallen dat Washington sinds 2001 het ene buitenlandse politieke fiasco na het andere veroorzaakt heeft. Bij het jongste debacle, de poging om de Oekraïne in het Westen in te binden, heeft de onhandige diplomatieke handelwijze van de EU er zelfs toe geleid dat het gevaar van een oorlog naar Europa teruggekeerd is. Het wordt bovendien steeds duidelijker dat de Oekraïne-crisis het potentieel in zich draagt de EU diep te splijten en als gevolg daarvan ook toekomstige beslissingen binnen de EU te verlammen. Met rugdekking van de VS zetten Polen en de Baltische landen onmiskenbaar in op een confrontatiekoers tegenover Rusland. De andere partij werd gevormd door EU-landen zoals Griekenland, Cyprus en Hongarije met een pro-Russische politiek.

Hoe veelomvattend de buitenlandse politiek van de EU als ordemacht heeft gefaald, wordt niet alleen duidelijk aan de brandhaard in het oosten van het continent. Europa wordt inmiddels omringd door een hele serie brandhaarden. “Failed States” (mislukte landen) zoals Libië, Syrië, Irak, Afghanistan, Somalië en nu ook nog Jemen zullen voor immigratiedruk blijven zorgen. Deze massale bestorming zal botsen op een Europa dat zich deels nog steeds in een aanhoudende economische crisis en een niet opgeloste muntcrisis bevindt.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: Norman Hanert

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, EUSSR, Krankzinnigheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Het eliteproject EU komt niet alleen Duitsland duur te staan

 1. bobzelf zegt:

  komt dus de vraag voor de 100.000 euro !!!!!

  heeft u enig idee wie u zou kunnen helpen, als de Barbaarse horden van
  zeg maar ” ACHMED THE SUICIDE BOMBER “” UW EENS ZO MOOIE LANDJE BINNEN DENDERT ???

  Ja, u weet het wel heee !!!!!

  HET ANTWOORD LIGT VOOROP UW TONG, DENK IK ???

  MAAR MET DIE MAN MOET JE RUZIE ZOEKEN, OMDAT “” BARRY DE LEIDER “” VAN DIE HUNNEN het opgedragen heeft !!!

  welterusten , bob komt wel achter Putin en zijn mannen aan , om te kijken

  hoe het in GROOT-BEIRUT IS !!!

  iS PISSEN OP EEN MASSA LANDVERRADERSGRAF EIGENLIJK TOEGESTAAN ???

  zal de EU regels er eens op na zoeken

  dooeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  bob

  Like

  • Perfide Albion zegt:

   Heerlijk commentaar Bob! En zo is het en niet anders!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ bobzelf 25 februari 2015 om 23:05

   “iS PISSEN OP EEN MASSA LANDVERRADERSGRAF EIGENLIJK TOEGESTAAN ???”

   Ja, dat denk ik wel hoor; van mij mag het in ieder geval.
   Maar drink u van tevoren dan wel een paar kratjes bier extra, heer bobzelf, want dat graf zal een behoorlijke oppervlakte beslaan (hoop ik).

   Like

 2. Cathja zegt:

  Ik zou de verantwoordelijken hiervan het liefst met hun harses tegen elkaar slaan! Ons eens zo mooie en vrij rustige werelddeel wordt in sneltreinvaart omgetoverd tot een vuilnisbelt vol mensen. Zo te zien weet Italië inmiddels ook geen raad meer met bergen mensen die in straatjes en steegjes bivakkeren. Dit loopt verschrikkelijk verkeerd af.
  De spanningen zullen ook bij de ‘vluchtelingen’ op gaan lopen, want wie weet zijn deze mensen gouden bergen beloofd, maar waar ze in terecht gekomen zijn lijkt daar voorlopig niet op. Een leven op straat is geen leven, ook al hebben ze zelf de keuze gemaakt om hun geboortegrond te verlaten.
  Wij hier kunnen onmogelijk nog meer mensen opvangen. Een groot deel van de Nederlandse bevolking wil dit ook niet. Moeten we soms naar 20 miljoen mensen toe in dit propvolle landje?
  Dat is toch van de gekken?
  Daarom zullen burgeroorlogen niet uitblijven bij onveranderd beleid.
  Ik vrees dat ze dáár zelfs niet mee zitten in Brussel.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  30-40 Mlliard naar Griekenland, het kann niet op !

  Like

 4. kraftavilqa zegt:

  “Even duidelijk is dat de EU tot nu toe niet in staat was om voor een effectieve beveiliging van haar buitengrenzen” de EU kan dat wel maar wil het niet, die typische onwil van de gutmensch om het juiste te doen is het probleem.

  Like

 5. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Zeg PvdA,VVD,CDA en D66, jullie enorme vollidioten, vertel MIJ NU nog eens wat de zegeningen van het communistische gedrocht EUSSR zijn. Doodse stilte….

  Like

 7. Pingback: Ter plundering vrijgegeven: opnieuw Grieken-redding – hoe de euro Duitsland de diepte in sleurt | eunmask

 8. Petrossa zegt:

  mmmm, Menton is het 1ste station vanuit ventimiglia en elke ochtend rijden er 3 politiebussen en 2 politie auto’s naar de grens om ze terug te sturen. Lijd tot bizarre tafrelen waar rijen net voor de grens staan te wachten tot de politie weer weggaat. Helaas voor hen staan er ook talloze camera’s dus regelmatig vliegt er dan weer een politiebus langs naar de grens. Op het treinstation staan in de hal ook politie om de gratis geld zoekers eruit te vissen.

  Like

 9. Pingback: het is die Wilders die z’n zwijgplicht steeds verzaakt ! | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 10. R.Kroonenberg zegt:

  .
  ’t Gaat fijn hoor lui, de seinen zijn best groen
  de Bedrijven-Hemelweg leidt recht naar boven
  je moet die negatieve spookverhalen niet geloven
  en laat de EU nu haar heilzaam werk maar doen !
  .
  er komen steeds meer 1-manszaakjes van de grond
  al kampen wel wat grote jongens met verliezen
  (Heijmans kreeg ‘n 47-miljoenstrop voor de kiezen,
  wat mern naar eigen zeggen niet zo ernstig vond…)
  .
  maar er wordt ook zo hier-en-daar nog winst gemaakt
  en hoop deed immers eeuwenlang de mens al leven
  we moeten angst geen kans tot groeien geven
  het is die Wilders die z’n zwijgplicht steeds verzaakt !
  .
  houd je nu maar aan onze Pechtold vast
  die weet de relevante zaken feilloos te verzwijgen
  zó’n begenadigd leugenaar gaan we niet vaak meer krijgen
  die toch in onschuld steeds de slachtershanden wast !
  .

  Like

 11. Benesha zegt:

  Het is allemaal zo gepland vrees ik door de mensen achter de politieke schermen. Mij maak je niet wijs dat dergelijke migratie zomaar zou kunnen indien men dat niet wilde. Frontex lijkt wel een toeristische organisatie.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  De EU is een ramp van ongekende omvang !!

  Like

 13. lucky bee zegt:

  Wij en de Duisters varen met de zelfde boot dat is het probl;eem.

  Like

 14. alidas1 zegt:

  Jade
  Wat dacht je van die asiel advocaten die verdienen er ook lekker aan.Dat is ook maar doorgaan ,doorgaan, doorgaan net zo lang tot ze mogen blijven.
  Die moeten ook eens aangepakt worden.

  Like

 15. bigljohn zegt:

  De E.U. is volslagen ondemocratisch. In dat opzicht dus nooit meer weg te krijgen. Werd onze mening gevraagd over de E.U. de invoering van de Euro, de invasie van de Islamieten ? Word links in Europa niet snel genoeg weggevaagd, dan volgt geheid wederom een tweede grote oorlog, al dan niet tegen Rusland, cq een burgeroorlog tegen de E.U. aanhangers en Islamieten. De wereldbevolking zal gedecimeerd worden, met dank aan het hedendaagse linkse gedachtengoed !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s