Waarom Netanyahu gewonnen heeft

Screenshot_28

(Door: Frank Berkemeier)

Shock horror in Brussel en Washington. Daar wordt nu gedacht: “Hoe is het mogelijk dat Netanyahu weer gewonnen heeft, terwijl wij progressieve elite met angst voor de eigen 5e colonne het Israëlische volk duidelijk gemaakt hebben om links te stemmen.” En vergist u zich niet, indirect hebben Washington en Brussel, via niet-gouvernementele organisaties hebben Obama en de EU veel geld in de Israëlische verkiezingen gepompt om Netanyahu te laten vallen en Herzog in het zadel te helpen.

Via een kopie van de “yes we can” strategie werd getracht een ander zogenaamd positief geluid in Israël te introduceren en het beleid van Netanyahu weg te zetten als oorlogszuchtig.

Brussel en Washington hebben spectaculair gefaald in hun streven deze boodschap uit te dragen. Maar waarom? In de meeste landen geldt: it is the economy stupid! Met andere woorden: mensen stemmen met hun portemonnee. In Israël is dat maar gedeeltelijk waar, natuurlijk willen mensen in voorspoed leven, echter in dat deel van de wereld heb je weinig aan voorspoed wanneer je in een houten kist van het uitzicht geniet.

Lees verder>>>
(h/t Robert Kern)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, Israël. Bookmark de permalink .

8 reacties op Waarom Netanyahu gewonnen heeft

  1. koddebeier zegt:

    Zo Barakje heeft weer een paar slapeloze nachten erbij…. 🙂

    Like

  2. pieter zegt:

    goed nieuws, nu pvv vandaag hier en het feestje is compleet!

    Like

  3. Tom Hendrix zegt:

    Leve Israël. Goed gedaan Bibi. Ik wens U het allerbeste toe, en G’ds zegen!

    Like

  4. Sjaak zegt:

    OMDAT HET INTERNET GEEFT ! KAPITO !?

    Like

  5. lucky bee zegt:

    Om dat Netanyahu in tegen stelling tot de Marxisten de God van Abraham gevolgd heeft en niet Karel Marx?

    Like

  6. Henk.V zegt:

    In mijn meest recente artikel wees ik er al op dat het infiltreren in de samenleving, met het doel die te destabiliseren een van de tactieken is waarvan links zich bedient.
    De Obama administratie EN de EU koesterden typisch -met betrekking tot het Midden Oosten- linkse idealen. Die houden het volgende in:
    Door middel van overleg, het tonen van goede wil en veel vriendelijkheid moest het ijs tussen Israël en zijn belagers worden gebroken, zodat er WEDERZIJDS BEGRIP zou ontstaan tussen de twee partijen in het conflict en vanuit dat wederzijdse begrip zou er WEDERZIJDSE ACCEPTATIE ontstaan en daarna zouden Israël en haar tegenstanders – inmiddels door warme menselijke gevoelens overmand- elkaar gaan vinden en broederlijk naar elkaar voortleven.

    Natuurlijk waren er obstakeltjes die moesten worden opgeruimd.
    Zo moest men het Akkoord van Khartoem uit 1967afschaffen. En ook zou men moeten voorbijzien aan de onbedwingbare drang van Hamas,Hezbollah en al Fatah om Israël totaal te elimineren. Israël zou natuurlijk ook spijt moeten betuigen voor Gaza, en inzien dat het land BUITENPROPORTIONEEL GEWELD had gebruikt tegen een organisatie die gewoon wat raketten had afgeschoten, verder niets. En wat betekenen nu de moordaanslagen op Israëlische burgers in het licht van de (islamitische) vrede die zou ontstaan? Helemaal niets.

    Verder zou Israël van haar enorme grondgebied wat stukjes territorium moeten afstaan die gevoelig lagen in de Arabische wereld.Land voor vrede is een mooi gebaar, dat het altijd goed doet, zoals wij hebben gezien.
    In deze kwestie ging het om geven en nemen, waarbij men niet moest kijken wie het meeste (op)gaf, Aan pietluttigheid heeft een ruimdenkende idealist geen boodschap.
    Linkse politici hebben een ruime kijk op de wereld, vooral op een wereld waaraan ze part noch deel hebben.De uitkomst van de voorstellen die links indient belanden zelden of nooit op het bordje van de van de linkse idealisten!
    Dit waren de idealen die de EU en de U.S.A najaagden.

    Dat deze twee stokebranden in de Israëlische politiek geen succes boekten in hun poging om Israël te verlammen vind ik hoopgevend,geweldig nieuws.

    Vooral in Washington zal men nu zeer gefrustreerd zijn en ik voorzie dat van uit het centrum van de macht aldaar beslissingen zullen uitgaan die de wereld zullen gaan bewijzen dat het Israëlische electoraat een verkeerde keuze maakte.
    Dus zal het geweld in de regio weer oplaaien!
    Wees niet verbaasd wanneer er weer raketten richting Israël gaan en intifada’s uitbreken met de zeer stille instemming van… Ook militaire krachtmetingen tussen Israël en haar vijanden behoren nu weer tot de mogelijkheden.

    Dat de Amerikanen zaten te knoeien in Israël verbaast mij niet in het minst en zij zullen er niet mee ophouden, net zomin als dat het opvoeren van de spanning in en rond de Oekraïne en Rusland zal verminderen, want per slot van rekening: moet ook Poetin. Omwille van de vrede uiteraard.

    Ik verwacht dat er nu helaas ”interessante tijden” aanbreken en wij weten wat die ‘ Chinese uitdrukking inhoudt. PROBLEMEN!

    De Amerikanen hadden O te W. allang moeten afzetten.
    Maar voor wat het waard is: Bibi, ik sta aan de kant van U en uw land! IK wens Israël SHALOM !!

    Like

  7. Jan zegt:

    Schokkende ontdekking door de media: het volk

    Like

Plaats een reactie