Commentaar: Taqiyya in optima forma

Screenshot_29

(Door: Martin van Vliet)

Taqiyya vindt haar oorsprong in de Koran als een praktisch principe en komt erop neer dat liegen onder zeer bepaalde omstandigheden niet bestraft hoefde te worden, enigszins vergelijkbaar met het “leugentje om bestwil”. Het oorspronkelijke concept gaat alleen over het verhullen van het geloof dat iemand belijdt, hij mocht dit geloof verbergen als het uitkomen voor zijn geloof hem in gevaar zou kunnen brengen. Later is Taqiyya breder uitgelegd, volgens sommige moslims is het zelfs altijd toegestaan om te liegen als degene tegen wie gelogen wordt een niet-moslim is.

Onbeschaamd liegen is een kunst. In Nederland hebben we interviewers als Pauw, Witteman en Jinek. Deze knikken gedwee ja en lachen zelfs, maar stellen nooit een kritische vraag aan de goede moslims die ons komen uitleggen hoe vredelievend de islam is. In de hele wereld zaait de islam armoe, dictaturen en oorlog maar, onze moslims zijn goed en vredelievend; althans, dat kunnen zij goed uitleggen aan de slapjanussen van de media. Gelukkig kan het ook anders. Kijk en luister hoe vakkundig de Engelse journalisten de leugens blootleggen.

De video duurt 16 minuten en is erg leerzaam. Het gaat over Asim Qureshi, de directeur van Cage, een islamitische  groepering die erin is geslaagd om zichzelf in het Verenigd Koninkrijk neer te zetten als een mensenrechtenorganisatie. Toen “Jihadi John” uiteindelijk geïdentificeerd werd als Mohammed Emwazi, met een opleiding in informatiesystemen en businessmanagement aan de Universiteit van Westminster, betoogde CAGE dat John’s gruwelijke carrière als een beul en propagandist voor de islamitische Staat gewoon een  bijproduct van de vernedering en het misbruik was van onschuldige die moslims in Engeland dagelijks ten deel vallen.

Terug naar de video. Zie hoe redelijk en welwillende Qureshi klinkt in het begin van de uitzending. De eerste 10 minuten lijkt hij een woordvoerder van een gematigde islam. Echter, zodra hij wordt gevraagd om de meest verwerpelijke aspecten van de sharia te veroordelen, zoals: “Kunnen niet-moslims als slaven worden genomen?” “Moeten vrouwen worden gestenigd voor overspel?”, wordt duidelijk dat deze welbespraakte Taqiyya-grootmeester een extremistische moslim is: Qureshi is duidelijk bang stelling te nemen  tegen de islam, zelfs als dit in strijd is met de democratische principes.

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Bron oorspronkelijk artikel:
www.samharris.org

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, Barbarisme, Groot-Brittannië, Linkse media, Moslims, Nederland, Rotzakken, sharia, Taqiyya. Bookmark de permalink .

11 reacties op Commentaar: Taqiyya in optima forma

 1. lucky bee zegt:

  Helemaal mee eens.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Je kan ze nooit vertrouwen !!!

  Like

 3. Frans Brassens zegt:

  Taqiyya is de door de versteende koran verkondigde reden WAAROM JE EEN MOSLIM NÓÓIT KUNT, ZELFS NOOIT MÁG VERTROUWEN. Dat is in wezen een zeer trieste zaak.

  Uiteindelijk zal er dus nooit een echt samenlevingsverband tussen moslims en niet-moslims kúnnen bestaan. Het terechte (en door de ‘heilige’ koran veroorzaakte wantrouwen verhindert dat (voor wie kan denken tenminste). Daarmee is de koran, de islam, er zelf de oorzaak van dat moslims niet in een maatschappij als de onze thuis horen. Dat ligt niet aan ons westerlingen.

  Waardoor de islam als een totaal ongewenst verschijnsel moet worden benoemd in een een (min of meer) beschaafde maatschappij. Daarin wordt ook wel gelogen en bedrogen, ja, maar dat is dan geen principiele zaak en het is ook veroordeelbaar.

  Er zijn lieden die bijvoorbeeld de (om genoemde reden) ten onrechte ‘populaire’ Aboutaleb loven en prijzen. Dat is volkomen fout. Aboutaleb is een praktiserend moslim en DUS kun je hem niet serieus nemen in wát hij ook zegt.
  Want wat is zijn moslim-agenda achter die welke we van hem zien? Dat móet je je afvragen!
  Daar kun je dan met enige stelligheid naar raden.

  Jammer, maar de islam verdeelt de mensheid. En die mensheid moet bijzonder op zijn hoede zijn.

  Like

 4. Scheerzeep NU zegt:

  De Sharia toepassen in zijn meest zuivere vorm. Dat blijkt veel moslims niet te lukken is het excuus voor de vele excessen die voortvloeien uit de Sharia. Daar kun je dus altijd omheen blijven draaien zonder tot een conclusie te komen.
  Die gozer in het flimpje heeft een gebedsplekje op zijn voorhoofd. Een eeltplekje, iets donkerder dan zijn voorhoofdhuid wat-ie nog wel heeft, waarop hij rust tijdens het gebed. Dit maakt indruk op jonge moslims die nog niet zo’n eeltplekje hebben. Waar je met je vinger op tikt op je voorhoofd als iemand gek is. Elke vrome moslim wil zo’n plekje. Daar kun je gerust op tikken. Getikt, weet je wel.
  Uh Akbar?

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  De Islam is een splijtzwam, in iedere samenleving. Overal waar deze splijtzwam opduikt is het gedaan met het vreedzaam samenleven van mensen met verschillende achtergronden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s