Nog een stap naar de de-dollarisering – China verkoopt record hoeveelheid Amerikaanse leningen

(Vertaling: E.J. Bron)

China heeft in de eerste drie maanden van dit jaar Amerikaanse leningen met een totale waarde van $ 53,3 miljard verkocht. Dat is een historisch record. Peking diversifieert daarmee zijn staatsreserves en vermindert de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar.

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft China in het kader van een diversificatie van zijn vermogen een record hoeveelheid staatsleningen en agency-leningen uit de VS verkocht.

Na betalingen van het Amerikaanse ministerie van Financiën van de Verenigde Staten, die door het nieuwsagentschap “Bloomberg” worden aangehaald, verkocht Peking tussen januari en maart van dit jaar leningen met een totale waarde van $ 53,3 miljard wat een historisch een record is. België, dat vaak als depothouder van het Chinese vermogen geldt, verkocht in dezelfde periode leningen ter waarde van $ 22 miljard. De financiële expert van “Bloomberg”, Stephen Chiu, sprak van een “duidelijke intentie om van de Amerikaanse dollar weg te diversifiëren”.

Peking was begonnen om Amerikaanse staatsleningen in grote omvang te kopen, nadat er in de jaren-2000 een groot overschot in de handel tussen China en de VS was ontstaan. Tot het jaar 2008 werd de Volksrepubliek China na Japan de op een na grootste houder van Amerikaanse staatsleningen en nam na de economische wereldcrisis tien jaar de eerste plaats in.

Op grond van de toenemende economische conflicten tussen Peking en Washington begon China leningen uit de Verenigde Staten langzamerhand te verkopen. De ontwikkeling begon niet pas met Donald Trump, maar al onder Barack Obama in het jaar 2016. Tussen 2021 en midden 2023 verkocht China volgens informatie van “Business Insider” Amerikaanse staatsleningen met een totale waarde van $ 300 miljard.

De huidige recorduitverkoop versnelde deze tendens. Die vond plaats tegen de achtergrond van unieke hoge invoerrechten voor Chinese goederen van de kant van de Biden-regering. Voor enkele goederen stegen de invoerrechten met meer dan 100%. De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump kondigde zijnerzijds aan in het geval van een verkiezingsoverwinning aan alle Chinese goederen 60% invoerrechten op te leggen.

Analisten verbinden de stap van Peking met de geopolitieke ontwikkelingen. De financieel expert Alexej Kovalev verklaarde tegenover de Russische krant “Izvestia”:

Kennelijk is dat verbonden met het voornemen van de VS om Russische vermogenswaarden te onteigenen. Daarvan sprak bijvoorbeeld de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. China probeert zijn risico´s in dit opzicht te verminderen. Daar zou men aan moeten toevoegen dat na 2014 ook Ruslands financiële autoriteiten op dezelfde manier handelden.”

De vrijgekomen middelen investeert China in goud. Het aandeel van het edelmetaal bereikte in China´s reserves een waarde van 4,9%, wat overeenkomt met het hoogste percentage sinds de publicatie van de desbetreffende statistiek in 2015. Met een goudreserve van 2.264 ton komt China na Rusland, Frankrijk, Italië, Duitsland en de VS, maar zou in het geval van een voortzetting van de trend dit jaar op de derde plaats kunnen terechtkomen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Nog een stap naar de de-dollarisering – China verkoopt record hoeveelheid Amerikaanse leningen

  1. Ardbeg zegt:

    U had jaren geleden al met goud of zilver moeten beginnen, dat geldt ook voor mij, ik had eerder moeten doen, en deed dat pas 4 jaren geleden, á 48.000 de kilo, en was recent April al op 72.000 in 4 jaren. Mooie oude Zilveren NL munten de moeite waard. Jaha, de Monarchie den klote maar brenge wel wat op die gangsters 😉

    Ik denk, ik neem er wat van op hun naam. Fuck it.

    Enne ik heb geen Kilo Goud te besteden, als arbeider, maar wat gaat dat ging.

    Want ik wacht niet op ons monetair systeem, met de Euro en vooral niet te veel op je bankrekening laten staan.

    De $$ zal nog wat jaren bestaan en de wereld handelsmunt reken eenheid zijn.

    Als ik dat wist 15 jaren terug met edel metalen, dan had ik nu het dubbel aan winst gehad.

    Gaan banken failliet, dan maar hopen dat Uw spaarcent gewaarborgd is.

    Ik neem liever de andere route.

    Like

  2. bobzelf zegt:

    IK WIL U ALLEEN MAAR WAKKER SCHUDDEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    LEES DIT NOU EVEN 1 .2 DANWEL 3 X

    DE REST VAN DE WERELD . ”THE WINNERS . VAN o.a. THE BRICS

    HEBBEN U VERLATEN EN VOLLEDIG AFSCHEID VAN U GENOMEN

    DUS U BENT NU AFHANKELIJK VAN EEN WILD OM ZICH HEEN SLAAND

    ‘GEKKENHUIS ” GENAAMD USA LOSER

    DAN WEET DAT ZE LLES KWIJT ZIJN DANWEL RAKEN

    MET EEN GIGANTISCHE NOOIT MEE TERUG TE BETALEN STAATSSCHULD

    VAN EEN 35”TRILLIOEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DOLLAR

    UW ANDERE GEKKENHUIS IS DAT WAAR U NU AL ZEG MAAR 24 JAAR U DOOD AAN LOOPT TE ERGEREN

    ””DE ONGKOZENEN ‘ DE JATTERS , DE ZAKKENVULLERS IN BRUSSEL

    WAAR RUTTE EN FRIENDS U AAN WEGGEGEVEN HEEFT .

    DE REST VAN DE WERELD . HET GROOTSTE DEEL DUS . !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ZIJN DIT VECHTEN DIE OORLOGEN DIE DWANG .. DAT MOETEN ZAT .

    DUS OVERTUIG U EVEN ……

    STEM DAARNA NIET OP WILDERS MEER. WANT DIE WIL DIT STOPPEN

    EN TREK UW CONCLUSIES.

    EN DENK NIET

    ””””HET ZAL WEL OVERGAAN NET ALS ALTIJD ””

    DENK MAAR AAN UWTIJDELIJKE ”KEARTJE VAN KOK ”’ WHAHAHAHAHA

    DUS GA EVEN ZITTEN ..

    EN ZIE DAT UW TOEKOMST VOLLEDIG VERNIELD IS OOK DIE VAN UW KINDEREN

    EN BLIJ NOU ???

    BOBZELLUF . THE PLAGIAAT BOY IN ZIN STRANDSTOEL MET INGEVETTE BALLEN MET ZONNENBRANDOILIE RIEP EEN DRONKEN DAME HIER

    DANK U IK DOE MIJN BEST OM U WAKKER TE KRIJGEN .

    Iets heel belangrijks gebeurde eerder deze week in Astana tijdens de bijeenkomst van de Raad van Ministers van Buitenlandse Zaken van de Shanghai Cooperation Organization (SCO).

    De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi ging meteen ter zake: hij riep de SCO-leden op om “hun strategische autonomie te behouden” en “nooit toe te staan ​​dat externe krachten” Eurazië in een “geopolitieke arena” veranderen.

    Wang Yi legde uit hoe “een paar landen hegemonie en macht nastreven, kleine kliekjes vormen, verborgen regels vaststellen, zich bezighouden met inmenging en onderdrukking, ‘banden ontkoppelen en verbreken’ en zelfs de ‘drie krachten’ in de regio bijstaan”, aldus Wang Yi. in een poging de strategische autonomie van het Mondiale Zuiden te onderdrukken.

    De ‘drie krachten’ zijn de Chinese code voor terrorisme, separatisme en religieus extremisme – feitelijk de drie belangrijkste redenen voor de oprichting van de SCO in 2001, kort voor 11 september.

    De duidelijke vertaling van de boodschap van Wang wijst erop dat Peking zich zeer bewust is van de talloze hybride oorlogstactieken van de Hegemon die nu overal in het Hartland worden ingezet. Toch blinkt Peking uit in beleefdheid en roept het op tot ‘gemeenschappelijke, alomvattende, coöperatieve en duurzame’ veiligheidssamenwerking en samenwerking met de ‘internationale gemeenschap’.

    Het probleem is dat de “internationale gemeenschap” een gijzelaar is van de “op regels gebaseerde internationale orde”.

    Herdefinitie van de “drie krachten”

    De volgende bijeenkomst van staatshoofden van de SCO is in juli in Astana – slechts een maand na een cruciale ministeriële bijeenkomst van de BRICS in Rusland. Twee maanden geleden maakte de Kazachse president Kassym-Jomart Tokayev tijdens een bijeenkomst in Boao in de provincie Hainan in China duidelijk dat alle leiders van de SCO-lidstaten dit simpelweg niet kunnen overslaan.

    Vroeg of laat, misschien al volgend jaar, zullen BRICS en SCO mogelijk niet alleen samen werken, maar mogelijk ook dezelfde tafel delen.

    De SCO-top van dit jaar is niet alleen van cruciaal belang in termen van het reorganiseren van een echte oorlog tegen het terrorisme tegen door Hegemon aangestuurde tactieken – maar ook over de uitbreiding van de SCO en verbeterde economische/handelssamenwerking.

    Wit-Rusland zal in juli volwaardig lid van de SCO worden – zoals president Loekasjenko al bevestigde. En vorig jaar keurde het Saoedische kabinet ook het besluit goed om lid te worden van de SCO.

    Nog maar drie maanden geleden herhaalde Wang in Peking, tijdens de viering van de twintigste verjaardag van het SCO-secretariaat, president Xi aan het einde van zijn noodlottige persoonlijke ontmoeting met Poetin in Moskou in 2023: “Veranderingen die in een eeuw ongezien zijn” zijn aan de gang. Vandaar het hernieuwde belang van de SCO – de de facto grootste niet-westerse multilaterale organisatie gericht op samenwerking tussen politiek en veiligheid, en een van de pijlers van multipolariteit.

    Het heeft geen zin om er nogmaals op te wijzen dat de SCO door het collectieve Westen wordt genegeerd, afgewezen of verkeerd begrepen – aangezien deze niet gebaseerd is op eindeloze militaire expansie in NAVO-stijl. De SCO gaat volledig over Zuid-Zuid-integratie. Het is geen sinecure om India, China, Pakistan en Iran aan dezelfde tafel te hebben, die als gelijken discussiëren – en de prioriteiten van hun Centraal-Azië/Heartland-partners respecteren.

    In de loop der jaren werd alles besproken aan de SCO-tafel – veel verder dan de aanvankelijke focus op de ‘drie krachten’: diplomatie, nationale defensie, veiligheid, economie, handel, cultuur, onderwijs, transport, technologie en landbouw.

    Hoewel de SCO de kern vormt van het multimodale strategische partnerschap tussen Rusland en China, stimuleert het ook de toenemende economische verbinding van China en de Centraal-Aziatische ‘stans’.

    In het Jaar van de Grote Beslissing – waarin het Russische voorzitterschap van de BRICS de geprivilegieerde routekaart zou moeten uitstippelen voor een gelijkwaardiger systeem van internationale betrekkingen – lijken SCO-spelers zich er volledig van bewust te zijn dat de ‘drie krachten’ niet per ongeluk de geprefereerde hybride oorlog vormen. tactieken die door het Empire of Chaos worden ingezet om te verdelen en te heersen.

    Dat geldt niet alleen voor schimmige jihadistische groeperingen als ISIS-Khorasan, maar ook voor de imperiale greep op de mondiale drugs-, mensen- en orgaanhandel.

    Langzaam maar zeker bereiken we het volgende niveau: de SCO die als multilaterale organisatie alles in het werk stelt tegen de terreurtactieken van een hegemon die zelfs genocide aanmoedigt.

    De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov kon niet explicieter zijn aan het einde van de Astana-top:

    “De taak om gemeenschappelijke benaderingen te ontwikkelen om de Euraziatische veiligheid en samenwerking door de staten van dit continent zelf te garanderen, is urgent. We benadrukten dat de SCO heel goed de rol van katalysator voor deze processen zou kunnen spelen, waarbij andere partners in de regio betrokken worden.”

    In de praktijk noemde Lavrov een nieuwe impuls voor het Uitvoerend Comité van de Regionale Anti-Terroristische Structuur (RATS). Vertaling: RATS zal zijn mandaat op het gebied van informatiebeveiliging uitbreiden, de georganiseerde misdaad bestrijden en dieper ingaan op de verbanden tussen drugshandel en terrorismefinanciering.

    Ben jij klaar voor de confrontatie die jij wilt?

    Koppel nu al het bovenstaande aan het hoofd van de FSB, Alexander Bortnikov, die tijdens een GOS-top in Bishkek, Kirgizië, meer dan expliciet was over wat het Rijk van Chaos en zijn vazallen nu van plan zijn.

    De vier belangrijkste afhaalrestaurants:

    1. De VS, het VK en de NAVO zijn nu in de volledige hybride oorlogsmodus tegen Rusland.

    2. De NAVO faciliteert een massale overdracht van terroristen/jihadisten van verschillende breedtegraden naar Oekraïne, waarbij sommige van hen, vooral onder de naam ISIS-K, overal in het Hartland worden geïnstrumentaliseerd. Noem het een Terror Foreign Legion – dat moet worden beschouwd als de grootste vijand van de SCO. Bortnikov verwees naar “de voortdurende rotatie van militanten in de Syrië-Iraakse en Afghaans-Pakistaanse zones, en de opkomst van nieuwe militante trainingskampen nabij de zuidelijke grenzen van het Gemenebest.”

    3.Oekraïne heeft zich tot Total Terror gewend – compleet met non-stop sabotageaanvallen over de Russische grenzen heen.

    4. Positief is dat de mondiale meerderheid in beweging is: Rusland werkt in toenemende mate nauw samen met tientallen landen in West-Azië, het bredere Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

    Na een reeks buitengewone ‘toevalligheden’ de afgelopen weken, van moordpogingen op ‘eenzame schutter’ tot geplande staatsgrepen, regelrechte bedreigingen en mysterieuze verdwijningen, moet het hele BRICS-SCO-ecosysteem zeer alert zijn.

    Na de epische Poetin-Xi-top in Peking en het vreemdere dan fictieve helikopterdrama Raisi , wijst de hernieuwde stevigheid van de onderling verbonden strategische partnerschappen tussen Rusland, China en Iran erop dat Rusland en China op het punt staan ​​hun fluwelen handschoenen uit te trekken.

    Poetin en Xi hebben, elk op hun eigen manier, het collectief imbeciliseerde Westen al gewaarschuwd: als je confrontatie wilt, zul je confrontatie krijgen. In schoppen. En op eigen risico.

    De belemmerende Moeder van Alle Tests, die deze zomer zal plaatsvinden, is hoe ver de NAVO zal gaan als het gaat om het rechtstreeks aanvallen van de Russische Federatie. De Hongaarse premier Viktor Orban waarschuwt dat “Europa zich voorbereidt op het beginnen van een oorlog met Rusland”.

    Ongecultiveerde, ongeschoolde politiek-militaire Eurotrash-elites zijn uiteraard totaal niet in staat de werkelijkheid buiten hun bubbel te begrijpen. Bovendien interpreteren zij het Russische geduld en de legalistische benadering als zwakte. Welnu: inlichtingenbronnen in Moskou maken het nu heel duidelijk – off the record; de reactie, als ze iets stoms proberen, zal verwoestend zijn.

    Op BRICS-niveau is er een soort last-minute poging om de gloed onschadelijk te maken. Wang Yi en Celso Amorim, de belangrijkste adviseur voor het buitenlands beleid van president Lula, hebben een verklaring uitgegeven waarin zij een “gemeenschappelijk begrip” schetsen over een eindspel in Oekraïne.

    In wezen luidt de verklaring dat “China en Brazilië het houden van een internationale vredesconferentie op een geschikt moment steunen, erkend door zowel Rusland als Oekraïne, met gelijke deelname van alle partijen en een eerlijke discussie over alle vredesplannen.” Het Rijk van Chaos zal het uiteraard afwijzen.

    Peking richt al zijn aandacht op de provocaties van het Empire of Chaos in Taiwan, terwijl Moskou zich richt op de NAVO-provocaties in Oekraïne. Beiden hebben er genoeg van ‘beleefd’ te zijn. Wil je confrontatie? Confrontatie is wat je krijgt.

    U WILT NIET BIJ

    THE BRICS ?????????????????????????????????????

    BO UIT SOCHI

    Like

Plaats een reactie