Irish Freedom Party streeft naar uittreding uit de EU

(Vertaling: E.J. Bron)

Ierland bevindt zich op dit moment waarschijnlijk in een realiteitsshock. De Irish Freedom Party streeft namelijk serieus naar de uittreding uit de EU.

Ruk naar links blijkbaar na jaren beëindigd

Na meerdere jaren drastische maatschappelijke ruk naar links neemt in Ierland de ontevredenheid met de gevolgen van “woke” politiek enorm toe. De in 2018 opgerichte Irish Freedom Party (IFP), maakt nu de EU daarvoor verantwoordelijk. Haar partijchef Hermann Kelly streeft naar de Irexit, zoals ook bericht werd door “Epoch Times”.

Volgens Hermann Kelly is Ierland op dit moment geen “soeverein land meer, dat zichzelf regeert”. De burgers zouden niet zelf meer hun wetten, hun begrotingen, de controle van hun grenzen en hun eigen “lot in de wereld” kunnen bepalen. In de EU-landen is exact deze ontwikkeling eveneens dramatisch te zien. De verantwoordelijkheid daarvoor ziet de voormalige chef communicatie van de slechts kort levende EFDD-fractie in het Europees Parlement duidelijk bij Brussel. Daarom streeft hij met zijn Irish Freedom Party naar de Irexit.

Moderniseringsproces” was klassieke ruk naar links

Het lange tijd sterk katholiek bepaalde en beïnvloede eiland had in de afgelopen jaren een duidelijke maatschappelijke ruk naar links meegemaakt. In referendums werden in vergelijking met de EU restrictieve wetten over abortus en echtscheiding sterk geliberaliseerd. Zelfs paus Franciscus werd in het “streng katholieke Ierland” met luide protesten ontvangen. Daartegenover is de “Israël-kritiek” op het eiland ook duidelijk agressiever dan in alle andere lidstaten, echter kriskras door het hele politieke landschap. Dit zou kunnen voortkomen uit de “door oorlog bepaalde” historie van Ierland en een bepaald “vredesverlangen”.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Irish Freedom Party streeft naar uittreding uit de EU

  1. Blaffertje zegt:

    Goedzo.

    Weer een land wat wakker is geworden, nu wij nog.

    Ik heb de financiële mogelijkheden en niet voldoende kennis om een partij op te richten voor een NEXIT maar het zou ook in Nederland kunnen lukken.

    Geliked door 2 people

    • Ravian zegt:

      We hebben in principe al twee Nexit partijen…

      En ik denk inmiddels ook dat de EU van binnenuit vernietigen te prefereren is boven een Nexit, gewoon omdat de EU al veel te veel macht heeft verworven binnen het Europa waar wij economisch afhankelijk van zijn.

      Zolang binnen de EU het vetorecht nog niet is afgeschaft kan elk EU land alle EU beleid gewoon blokkeren, en dat is een heel krachtig wapen tegen die EU.

      Hongarije is daar een mooi voorbeeld van.

      De EU kan gewoon niet effectief tegen Hongarije optreden omdat Hongarije alle EU beleid dat tegen Hongarije gericht is middels haar veto recht kan blokkeren.

      Als Hongarije, dat economisch zwaar van de mede EU landen afhankelijk is, geen EU lid meer zou zijn geweest dan had de EU Hongarije inmiddels al lang middels sanctie en ander pestbeleid economisch kapot gemaakt, want zo werkt dat binnen de huidige door links gecontroleerde EU nu eenmaal.

      We moeten dus niet uit de EU wegvluchten, we moeten haar veroveren, en nadat we haar veroverd hebben kunnen we haar dan van binnenuit afbreken, en er weer een EEG van maken.

      Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    “Dit zou kunnen voortkomen uit de “door oorlog bepaalde” historie van Ierland en een bepaald “vredesverlangen”. “

    Het zal wel een combinatie van een overmaat aan christelijkheid met een overmaat aan de welbekende linkse antisemitische propaganda wezen…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie