Ex-oligarch Chodorkowski met duidelijke mededeling: “De oorlog in de Oekraïne is praktisch verloren”

(Vertaling: E.J. Bron)

Op een congres van het zogenaamde “anti-oorlogscomité”, dat op 16 en 17 mei plaatsvond in Berlijn, had de voormalige Russische oligarch Michail Chodorkowski slechts nieuws voor zijn publiek. Tijdens een podiumdiscussie op het forum, dat bekendstaat als platform van radicale tegenstanders van het Kremlin, kwam hij met een buitengewoon pessimistische prognose voor de Oekraïne.

Direct in het begin van zijn uiteenzettingen verzocht de balling, die zichzelf als persoonlijke tegenstander van Poetin beschouwt, de Oekraïense luisteraars hun oren dicht te doen, omdat hij een “bittere waarheid” aan hen bekend zou moeten maken: “Dames en heren, u heeft de oorlog in de Oekraïne praktisch verloren. We hebben hem verloren.”

De vroegere multimiljardair, die een profiteur van de privatisering na het einde van de USSR was en in 2003 wegens bedrog en belastingontduiking veroordeeld werd, motiveerde zijn prognose met nuchtere data-analyses: “Inclusief de Amerikaanse leveringen is de reële verhouding van de oorlogsuitgaven [in de Oekraïne-oorlog] 2,5 tegen 1 ten gunste van Poetin, en dit jaar zonder de Amerikaanse leveringen 4 tegen 1.” Bovendien zou Rusland veel meer artilleriegranaten kunnen produceren dan het Westen. Met een prijs van $ 500,- per stuk kosten ze in Rusland maar een tiende deel of vijftiende deel van wat het Westen ervoor moet betalen.

Ook de demografische situatie spreekt volgens Chodorkowski´s inschatting tegen de Oekraïne: in het begin van de militaire operatie zou de bevolkingsverhouding 3,5 tegen 1 ten gunste van Rusland geweest zijn, inmiddels zou deze 7 tegen 1 bedragen. Weliswaar zou het de vraag zijn of de bevolkingsdaling in de Oekraïne op grond van de gebiedsverliezen en emigratiebewegingen de sowieso ongunstige verhouding in deze mate verslechterd zou hebben. Het zou echter door niemand betwist worden dat de Oekraïne, hoe langer de oorlog duurt, er met het oog op de menselijke bronnen in vergelijking met Rusland steeds slechter voor zou staan.

Toen kwam de prominente balling op het punt: “Bij zo´n verhouding van ondersteuners en troepen zal de Oekraïne Charkov tot het eind van het jaar verliezen. En tot het midden van volgend jaar Odessa. De krachtsverhouding zal tot eind 2025 10 tot 12 tegen 1 bedragen.”

Mocht deze ontwikkeling niet gestopt worden, dan zou voor de Oekraïne over twee jaar alleen nog Lviv behouden blijven. Wanneer “NAVO-troepen, vertegenwoordigd door Polen, zouden binnenmarcheren”, en dat zou het optimistische scenario zijn, dan zou alles nog sneller kunnen gaan. Omdat het Westen in de Oekraïne wegens zijn gebrekkige ondersteuning als verrader wordt gezien, zouden de Oekraïners naar de Russische kant overgaan en samen met de Russen uiteindelijk als vijand van het Westen aan de grens met Polen staan, voorspelde Chodorkowski.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Ex-oligarch Chodorkowski met duidelijke mededeling: “De oorlog in de Oekraïne is praktisch verloren”

  1. bobzelf zegt:

    GEWELDIGE REACTIE VAN EEN ETTERBAK

    DIE NA HET STELEN VAN MILJARDEN DUS UITEINDELIJK

    MET KOP EN KONT DOOR PUTIN PERSOONLIJK

    RUSLAND UIT GETIEFT IS.

    NET ALS UW GEWELDIGE VERSLAGGEVER ”DREK ” !! SAUER

    DIE MAN DIE NU ?? UKRAINE FAN “” ??? IS GEWORDEN

    NA DZELFDE UITWORP DOOR PUTIN ZELF WHAHAHAHAHAH

    HET GAJUS VAN ONZE PLANEET.

    MAAR DE NEDERLAAG ??

    NOU DAT HADDEN RAVIAN . OME BOB. KARTON . RONNIE . BOSSCHE BOL

    HARRIE. BLAFFERTJE U 2 JAAR GELEDEN AL KUNNEN VERTELLEN

    DIE WIJSHEID HEET ……

    HET WET VAN DE GROTE GETALLEN

    45 MILJOEN TEGEN 150 MILJOEN

    272 VLIEGTUIGEN TEGEN 1270 VLIEGTUIGEN

    WAT RAKETTEN TEGEN 7000 RAKETTEN

    670- TANKS TEGEN 12.000 TANKS OP VOORRAAD EN 50 NIEUWE PER WEEK

    GEEN OORLOGS INDUSTRIE TEGEN DE WORLDS GEWELDIGSTE WAR INDUSTRY

    GEEN GELD TEGEN ONTELBAAR GELD

    GEEN OLIE TEGEN 350 JAAR OLIE

    NOG EFFE DOORGAAN ???????????????????????????

    VRAAG DE USA KANJERS MAAR .WAAROM ZE RUSLAND GRAAG ZOUDEN WILLEN INNEMEN

    WHAHAHAHAHAH

    OMDAT DE RUSSEN DUS ALLES HEBBEN . WAAR WIJ KWIJLEND NAAR UITKIJKEN

    SNAPPU MOOI

    DAN MAG U HET VERDER VANDAAG ZELF UITZOEKEN

    BOB STRANDSTOEL

    Like

  2. xzorro123 zegt:

    It is a proper analysis – no daydreaming like we usually see/ hear from Ukrain leaders.
    The Ukrain leaders are just prolonging the war – to earn someting from trading.
    Be smart – STOP fighting with powerful Russia.
    Don’t bring us all in big problems.

    Like

  3. Ravian zegt:

    “De vroegere multimiljardair, die een profiteur van de privatisering na het einde van de USSR was en in 2003 wegens bedrog en belastingontduiking veroordeeld werd “

    Kijk, dit is nu een mooi voorbeeld van de in het Westen bewierookte “oppositie” in Rusland.

    En het zijn dus dit soort voor het Westen werkende oliegarchen die de oude Stalinisten/communisten, en ook nazi’s zoals Navalny, voor hun politieke kar spannen, in de hoop Putin en zijn regering ten val te brengen, zodat hun corrupte zakkenvullerij (over de rug van het Russische volk) hervat kan worden.

    Like

Plaats een reactie