Minister-presidente van Estland met megalomaan voorstel: Rusland kapotslaan!

(Vertaling: E.J. Bron)

De minister-presidente van Estland, Kaja Kallas (foto), heeft zich eens temeer als betrouwbare praatpop van de trans-Atlantische souffleurs te kennen gegeven. Ze eiste nu serieus dat de oorlog in de Oekraïne met het kapotslaan van Rusland zou moeten eindigen. Het zou “geen slechte zaak” zijn wanneer een grote macht veel kleiner zou worden en de huidige oorlog met een ontbinding van de Russische Federatie zou eindigen, zei ze.

Kallas, die, evenals de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) en de Franse president Emmanuel Macron, een product is van het Young Global Leaders-programma van het omstreden World Economic Forum (WEF), bracht haar voorstel vorige week zaterdag in het kader van een pro-Oekraïne bijeenkomst in Talinn in gesprek. Ze zei letterlijk: “Een nederlaag van Rusland is geen slechte zaak, want dan zou de maatschappij echt kunnen veranderen”. De Russische federatie zou uit “vele verschillende naties” bestaan – na de oorlog zouden deze als individuele staten hun eigen weg moeten gaan. “Ik denk dat wanneer er meer kleine naties zouden zijn… Het zou geen slechte zaak zijn wanneer een grote macht daadwerkelijk heel veel kleiner wordt”, zei Kallas.

De minister-presidente van Estland, die in Rusland sinds februari met een arrestatiebevel wordt gezocht, spoorde de Westerse Oekraïne-ondersteuners in het kader van de bijeenkomst ook aan om hun inspanningen op te voeren. Het Westen zou Kiev er bij moeten helpen “Rusland tot aan zijn grenzen terug te dringen” en met sancties druk op Moskou uit te oefenen, “totdat de territoriale integriteit van de Oekraïne hersteld is”. Ze sprak zich er bovendien voor uit om van Rusland de betaling van schadevergoedingen te eisen en de leiding van het Kremlin ter verantwoording te roepen voor het conflict.

De eis om Rusland territoriaal op te splitsen, kwam in de jaren ´90 al snel na het einde van de USSR ter sprake in trans-Atlantische denktanks. Onder het trefwoord “dekolonisatie” doet ze in desbetreffende kringen tot op de dag van vandaag de ronde. Zo sprak de voormalige Amerikaanse minister van Defensie, Dick Chaney, zich er voor uit om niet alleen maar tevreden te zijn met het uit elkaar slaan van de Sovjet-Unie, maar ook Rusland zelf kapot te slaan om te verhinderen dat het land de Amerikaanse hegemonie ooit weer zou bedreigen.

In mei 2022, na het uitbreken van de oorlog in de Oekraïne, herinnerde de Amerikaanse publicist Michel Casey in het debattijdschrift “The Atlantic” hier opnieuw aan en schreef dat het Westen het in 1991 begonnen project zou moeten voltooien en proberen Rusland volledig te “dekoloniseren”; het zou volstaan om een soort democratisch federalisme te vestigen. En na de “dekolonisatie” van Rusland zou het proces in China voortgezet moeten worden.

De gedachtegangen van Casey zijn sindsdien in verschillende denktanks kwaadaardig en wakkeren de anti-Russische agenda aan, zoals dus nu weer de uitspraken van de minister-presidente van Estland aantoonden.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Minister-presidente van Estland met megalomaan voorstel: Rusland kapotslaan!

  1. Marc zegt:

    Waar blijft nu die westerse guerrillabeweging die een einde maakt aan al die gekken die uit onze naam ten strijde trekken tegen de Russen?

    De Russen, ook Poetin, zijn niet mijn vijand!

    Geliked door 3 people

    • Jules Vismale zegt:

      De Rusen zijn thans meer zelf hun ergste vijanden geworden doordat ze elkaar onderdrukken, uit het leger deserteren en velen van hen Vladimir Poetin ook haten!

      Zelfs al zou hij deze oorlog nog winnen dan verliest hij alsnog omdat hij vrijwel de complete generatie jongemannen hierin opoffert! Geen enkele oorlog kent namelijk een echte winnaar, hooguit Magere Hein!

      Like

  2. Niek zegt:

    Dit is dus wat ik bedoel, zij begrijpt totaal niet wat de aanleiding is geweest. Dat mens is een oorloghitser 1e klase en wil iedereen in ellende storten en dat zit in de politiek. Zo is het helaas met veel gesteld binnen Europa wat de boel er niet beter op maakt en zegt over politici.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ton Ruygrok zegt:

    Waar in vroeger tijden het voornamelijk mannen met een min of meer vervaarlijk uiterlijk waren die allerlei oorlogs retoriek uitbraakte….. Zijn het tegenwoordig op onschuldige liefelijke elfjes gelijkende vrouwtjes..die dergelijke spraak uit spuwen.
    En ze zijn zeker zo gevaarlijk,zo niet gevaarlijker dan die mannen van toen.
    A.Ruygrok, Monster.

    Geliked door 2 people

  4. bobzelf zegt:

    gohh daar hebben ze ook zo’n natte wartaal uitslaande 007 doos

    BRULDE DE MUIS TEGEN DE OLIFANT MET 7000 KERNRAKETTEN

    KUNNEN DIE IQ.11.7 WIJVEN HUN MUIL NIET GEWOON DICHT HOUDEN ??

    EN WAT MEER PIJPEN ??

    EN DOORSLIKKEN GRAAG . VOOR DE VITAMIENTJES

    BOBDEBEFFER

    Geliked door 2 people

  5. koddebeier zegt:

    Gestoord mens !

    Geliked door 2 people

  6. polla zegt:

    Nog een ZONDER VERSTAND

    Geliked door 2 people

  7. karton zegt:

    Wat leuk ; dit vrouwmens gelooft in sprookjes.

    Geliked door 2 people

  8. ronjaspers zegt:

    De khazariaanse mafia ook bekend als de rotschilds,rockefellers (nepjoden)Zijn woest dat ze de oorlog verliezen,daarom laten ze hun “marionetpoppen” wat blaffen.

    Geliked door 3 people

  9. nemo zegt:

    De drie Baltische staten doen me denken aan drie kleine keffertjes. Deze wezentjes zijn brutaal en irritant. Dat maakt indruk op sommigen, maar niet op beren.

    Geliked door 3 people

  10. Harry zegt:

    Al die gekken die zich met Klaus Schwab inlaten zijn volkomen verdwaasd en gehersenspoeld !

    Als zo’n zuignap nou denkt Rusland even te breken , dan heeft ze nog een groter gat in haar hersenen dan in haar onderbroek !

    Ben benieuwd hoeveel van dat soort wijven zich aan Klaus S.
    aangeboden hebben . Zo werken ze zich vaak omhoog .
    Als ze dan vele jaren later melden dat ze misbruikt zijn eisen ze alsnog een miljoen of zo .

    Wat een uitkomst zal dat zijn als wij hier , Trump in Amerika en Putin in Rusland dat WEF slopen !

    Nooit meer moffen in belangrijke functies ! Gaat altijd fout !

    Geliked door 2 people

  11. Elst zegt:

    Dit mens is totaal wereldvreemd. Het is gewoon een oorlogshitser want wat stelt Esdtland nu voor. Wil graag dat de andere westerse landen de kolen voor haar uit het vuur halen. Ik kan goed begrijpen dat ze gezocht wordt door Rusland. Als ze zo door gaat zal ze wel een keer gevangen genomen worden door Rusland. Zoals Heer Bommel zei: als je begrijpt wat ik bedoel.

    Geliked door 1 persoon

  12. leeuw7 zegt:

    Waarschijnlijk komt deze oerdomme Estlandse jongedame uiteindelijk zelf in de gehaktmolen van de dood!!

    Like

  13. leeuw7 zegt:

    De neonazistische,oorlogshitsende WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia vaccinazi’s richten Europa ten gronde!!

    Geliked door 1 persoon

  14. Ravian zegt:

    Dit is gewoon het grote anti Rusland plan waar de huidige Oekraïne oorlog een deel van uit maakt, en dat hebben ze in het Westen ook nooit echt onder stoelen of banken gestoken, ze hebben het enkel uit de mainstream media gehouden.

    Kallas brengt dus feitelijk niets nieuws, en het past gewoon naadloos in de agitator rol die de Baltische staten in dit conflict op zich genomen hebben (of opgedragen is).

    Al doende spelen ze met hun soevereiniteit, want als deze door de staat gevoerde hetze tegen alles wat Russisch is, en dus tegen de grote etnische Russische minderheden in hun eigen landjes, tot geweld tegen die etnisch Russische minderheden gaat leiden, dan gaat de bok vet wezen, of beter gezegd, dan gaat de beer orde op zaken komen stellen.

    En ze verwachten natuurlijk zich dan achter de rokken van de NAVO te kunnen verschuilen, maar dat kon wel eens fout voor ze uit gaan pakken.

    De NAVO is namelijk al in een conventionele oorlog met de Russische Federatie verwikkelt, en als die Baltische kutlandjes verwachten dat de NAVO voor hen naar een thermonucleaire oorlog gaat escaleren dan konden ze eens van een Siberisch koude kermis thuis gaan komen…

    Ze zijn voor het Westen namelijk net zo “expendable” als Oekraïne dat is.

    Het zou dus slim zijn als ze eens een toontje lager gingen zingen, want ze hebben schoenen aangetrokken die hen zeven maten te groot zijn.

    Geliked door 5 people

  15. Blaffertje zegt:

    Wat een grootspraak van dat kippelandje Estland wat niet meer is dan een kontkruimel is op de wereldkaart.

    Rusland kapotslaan 🤣😂🤣

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie