Ondanks controverses: Duidelijke winst voor de AfD in de peilingen

(Vertaling: E.J. Bron)

Ondanks de controverses rondom de EU-topkandidaat Maximilian Krah en de uitsluiting uit de ID-fractie in het Europees Parlement, stijgen de resultaten van de AfD in de peilingen voor de Europese verkiezingen.

Volgens het opinieonderzoeksinstituut YouGov zou de partij bij de verkiezingen op 9 juni 20% van de stemmen halen – Insa gaat van 17% uit. Dat zou een stemmenwinst van 9% respectievelijk 6% in vergelijking met de vorige verkiezingen in 2019 betekenen.

De nieuwste resultaten in de peiling, waarvoor YouGov 1720 stemgerechtigde personen enquêteerde, staan in sterk contrast met de resultaten in de peilingen van verschillende opinieonderzoeksinstituten in de afgelopen maanden. Sinds het begin van het jaar moest de partij op Europees niveau meestal verliezen accepteren. Terwijl men in februari nog 22% respectievelijk 20% haalde, schommelden de resultaten in de weken daarna tussen tussen de 15% en 17%.

YouGov voerde de peiling, die nu gepubliceerd werd, van 3 tot 8 mei uit. Krah stond toen al in het middelpunt van de belangstelling, nadat een voormalige medewerker van zijn kantoor eind april werd gearresteerd op beschuldiging van spionage voor de Chinese geheime dienst.

Kort daarna vlamden er meer controverses rondom de Europarlementariër op. Afgelopen dinsdag had een interview van de Italiaanse krant “La Repubblica” met Krah opzien gebaard, waarin hij de nationaalsocialistische SS niet duidelijk veroordeelde. In plaats daarvan verklaarde Krah dat men SS-leden “individueel zou moeten beoordelen” en hij zou “nooit zeggen dat iedereen die een SS-uniform droeg automatisch een misdadiger was.”

Daarop had Marine Le Pen, het gezicht van het Franse Rassemblement National (RN) gedreigd de samenwerking met de AfD in de ID-fractie in het Europees Parlement te beëindigen. Rechtse krachten uit andere Europese landen, bijvoorbeeld uit Italië, sloten zich bij deze eis aan.

Hoewel de Europarlementariërs van de AfD nog probeerden om door een mogelijke uitsluiting van Krah uit de ID-fractie het verdere verblijf van de AfD veilig te stellen, distantieerde het RN zich definitief. Daarna werd van vele kanten de AfD geattesteerd, afgegleden te zijn in de Europese onbeduidendheid.

Een vandaag gepubliceerde Insa-peiling laat echter zien: met 17% staat de AfD nog steeds hoger dan een maand geleden.

Volgens Insa bleven de resultaten van de oude partijen grotendeels ongewijzigd in vergelijking met de resultaten van de peilingen in de afgelopen maanden. De CDU komt op 30%, de SPD en de Groenen verliezen licht met 13% respectievelijk 14%. Daarmee zouden de Groenen 7% verliezen ten opzichte van de verkiezingen in 2019. BSW zou 7% halen, Die Linke 3% en de FDP 4%.

Bron:
apollo-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ondanks controverses: Duidelijke winst voor de AfD in de peilingen

  1. Ravian zegt:

    “In plaats daarvan verklaarde Krah dat men SS-leden “individueel zou moeten beoordelen” en hij zou “nooit zeggen dat iedereen die een SS-uniform droeg automatisch een misdadiger was.””

    En dat was zeer correct van Krah, en degenen die aan die uitspraak van Krah aanstoot hebben genomen tonen daar enkel maar mee aan niet over de benodigde historische kennis aangaande de betreffende periode te beschikken.

    En in plaats van zichzelf die kennis eigen te maken, en het publiek voor te lichten, beschadigen ze dus met hun domme kortzichtige reacties de positie van rechts in de EU, precies zoals de linkse media aasgieren gehoopt hadden dat ze dat zouden doen.

    Het is dus niet Krah die “in de val gelopen is”, het zijn deze domme mensen die de bal hebben laten vallen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie