PVV: Koenders moet ministerie Buitenlandse Zaken niet islamiseren

PVV blauw

De Nederlandse ambassade in Khartoem zoekt een stagiair die moet voldoen aan de vereiste ‘affiniteit met de islam’. PVV-kamerlid Raymond de Roon: “Dit is walgelijk. Het lijkt wel of onze diplomatieke dienst islamiseert. Minister Koenders moet ingrijpen. Het is onaanvaardbaar en schandelijk om affiniteit met een vrouwen, homo’s en andersdenkenden onderdrukkende leer binnen te willen halen in een ambassade. Erger nog: dit zelfs als voorwaarde voor de sollicitanten te stellen”.

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over eis ‘affiniteit met islam’ in wervingsadvertentie:

1.) Waarom wordt de vereiste ‘affiniteit met de islam’ als voorwaarde gesteld in een wervingsbericht voor een stagiair(e) bij de Nederlandse ambassade in Soedan (*)?

2.) Vindt u de vereiste  van affiniteit met een doctrine die achterstelling van vrouwen, homo’s en andersdenkenden propageert en de wereld wil veroveren, net zo krankzinnig als ik dat vind? Zo neen, waarom niet?

3.) Hoe denkt u dat deze vereiste overkomt op vrouwen, homo’s en andersdenkenden in Soedan?

4.) Wilt u ervoor zorgen dat deze vereiste onmiddellijk komt te vervallen en uw ambtenaren instrueren om dit nooit meer te flikken?

(*) www.internationalefuncties.nl

Bron:
www.pvv.nl
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Nederland, Overheid, PvdA, PVV, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op PVV: Koenders moet ministerie Buitenlandse Zaken niet islamiseren

 1. Sjaak zegt:

  Over walgelijk gesproken !
  Vandaag in de Telegaaf !
  Ik zou het hier op een proces aan laten komen !
  —————————————————————

  Doorgegeven parkeerkaartje ongeldig
  Jan Braaksma
  AMSTERDAM –
  Parkeerwachters mogen mensen die een
  ‘doorgegeven’ parkeerkaartje gebruiken beboeten,
  ook al is het kaartje nog uren geldig en niet kentekengebonden !
  (JURISTISCH GEZIEN ONHOUDBAAR !)

  Like

 2. Schokkend Nederlandse ambassade is Nederlands grondgebied. En op die post hoord een nederlander. Te gek voor woorden. Islam knufelaars.

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  Het personeel van die ambassade moet vervangen worden. Het is een ambassade waar Nederlanders geholpen moeten kunnen worden en die Nederland vertegenwoordigt. Dus een stukje Nederland en daar dient geen enkele islam aanhanger binnengehaald te worden.

  Like

 4. Erik Bink zegt:

  Hierbij een gedeelte van die advertentie waarin inderdaad staat “affiniteit met de Arabische wereld en de islam”.
  Als er had gestaan “enige kennis van de Arabische wereld en de islam” dan was dat neutraal en in de context van de advertentie relevant geweest. Maar “affiniteit”…..?
  Affiniteit: (fig.) “overeenkomst waardoor personen of zaken zich tot elkaar aangetrokken voelen, resp. zich gemakkelijk bij elkaar aansluiten.” Tja, op basis van die betekenis kan je wel spreken van “islamisering van de Nederlandse ambassade in Khartoem”.

  Maar ’t is ook nog mogelijk – om “ze” het voordeel van de twijfel te geven -, dat het de opstellers aan voldoende kennis van de Nederlandse taal en haar nuances ontbreekt, dat ze inderdaad met “affiniteit” zoiets als “kennis van” of “geinteresseerd zijn in” bedoelen (wat niet correct is).
  Want er staat ook “affiniteit met politiek, conflictsituaties en economie” … en tja, “je aangetrokken voelen tot conflictsituaties” kunnen ze toch niet bedoeld hebben. Wel “enige kennis van” en “geinteresseerd zijn in” is hier op z’n plaats, maar niet “affiniteit”. (tenzij ze een soort “Rambo” op de ambassade willen hebben, die “affiniteit heeft met gewelddadige conflictsituaties” – maar dat bedoelen ze toch niet, neem ik aan)
  Verder getuigt die “stage-omschrijving” van een onbeholpen Nederlands. Alleen die eerste zin al.

  http://www.internationalefuncties.nl/stage/stagiaire-bij-de-nederlandse-ambassade-in-khartoum-sudan/

  Stage-omschrijving

  De stagiair(e) heeft afgebakende, eigen taken om praktijkervaring op te doen en voor de ambassade relevant onderzoek te doen. Daarnaast krijgt hij of zij de mogelijkheid vaardigheden als diplomatiek rapporteren en netwerken te leren. Ten slotte is de stagiair(e), net als al het ambassadepersoneel, inzetbaar voor uitvoerende taken en zal hij of zij de verantwoordelijkheid krijgen over de organisatie van verscheidene (publieke) evenementen.

  Profiel van de stagiair(e)

  Academisch werk- en denkniveau;
  Zeer goede beheersing van het Nederlands;
  Goede beheersing van het Engels;
  Kennis van het Arabisch is een pré;
  Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  De Nederlandse nationaliteit hebben en ingeschreven staan bij een masteropleiding voor de duur van de stage;
  Aantoonbaar in de laatste fase van de studie;
  Beschikbaar voor een stage van zes maanden;
  Affiniteit met politiek, conflictsituaties en economie;

  Affiniteit met de Arabische wereld en de islam;

  Like

 5. fransdewit zegt:

  Pechtold sturen is daar goed op zijn plek, hoop ik dat die doodgeknuffeld wordt.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Komen er baby’s uit een poepgat?

  Like

 7. Philippine zegt:

  Koenders wil ook al dat wij Tunesië helpen.

  Like

 8. Igor zegt:

  Ik verwonder mij niet hierover.
  Bijna alle ambassades/consulaten van Nederland over de hele wereld zijn voor zeker 70% bemand met “locals” die geen van allen het Nederlands beheersen.
  Als je door omstandigheden in het buitenland in de ambassade of het consulaat moet zijn, moet je over voldoende kennis van de Engelse taal beschikken, omdat die locals dat wel moeten kunnen spreken.
  Alleen als je het eist, krijg je een Nederlander te spreken. Dit is altijd al zo geweest, dus die advertentie is niets bijzonders. Heb me hier in het verleden bij bezoeken aan b.v. de ambassade in Kiev of het consulaat in Petersburg i.v.m. humanitaire kwesties en/of visaverstrekking behoorlijk pissig over gemaakt. Ook v.w.b. hulpverlening, meer dan ergelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s