“Gekwetste religieuze gevoelens”: Beierse kinderopvang mag niet “Sint Josef” heten

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

In Neder-Beieren is een heftige ruzie ontbrand over de naam voor een kinderopvang. Bij een stemming in een gemeenteraad werd de naam “Sint Josef” afgekeurd: de meerderheid vond de naam “niet meer van deze tijd” – hij zou “de religieuze gevoelens van anderen kunnen kwetsen”.

In het Neder-Beierse Markt Essenbach werd bij een stemming in de gemeenteraad de naam “Kinderopvang Sint Josef” afgewezen. De motivering van enkele gemeenteraadsleden voor hun “Nee” zorgt voor ruzie, aldus de “Süddeutsche Zeitung” in haar gedrukte versie van afgelopen woensdag.

Van de in totaal 24 gemeenteraadsleden stemden slechts 8 voor de naam “Sint Josef”. Ook de leiding van de kinderopvang wees de naam blijkbaar af: “De naam ´Sint Josef´  is niet meer van deze tijd”, aldus haar motivering volgens de “Süddeutsche Zeitung”.

Critici spreken van “cultuurbreuk”

In Essenbach bestaan sinds mensenheugenis al veel Josefs en Josefines. Daarom bestaat er zelfs een Josef-vereniging, die actief deelneemt aan het gemeenteleven en die ook de naam voor de kinderopvang bedacht. De voorzitter van de vereniging, Josef Pfriemer, zou eveneens aan de stemming hebben deelgenomen en uiteindelijk boos de zaal verlaten hebben, staat er in het bericht.

“Men wilde gewoon geen naam die wellicht de religieuze gevoelens van anderen kwetst”, klaagde Pfriemer tegenover de “Süddeutsche Zeitung”. Hij maakte bezwaar tegen de volgens hem gepleegde “cultuurbreuk” in het katholieke Neder-Beieren. “alleen daar, waar tradities niet meer geleefd worden, worden ze snel vergeten”, zei de voorzitter verder.

Josefdag sinds 1970 geen feestdag meer

De heilige Josef is de beschermheilige van families en kinderen. De CSU had de Josefdag echter al in 1970 als feestdag afgeschaft.

Bron:
www.focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op “Gekwetste religieuze gevoelens”: Beierse kinderopvang mag niet “Sint Josef” heten

 1. Cathja zegt:

  Ik verbaas me nergens meer over. Het is alleen zo vréselijk opvallend dat alles wat ook maar íets te maken heeft met het christendom uitgebannen moet worden. “Niet meer van deze tijd”?
  Mag ik dan deze brandende vraag stellen: “waarom is die zogenaamde profeet mohammed dan wél van deze tijd?”. Met dit heerschap wordt op alle fronten rekening gehouden! We mogen geen spotprentjes van hem maken, geen moppen over hem bedenken/vertellen, en ga zo maar door.

  Er wordt van alles bedacht en gedaan om de christelijke cultuur steeds verder in de ban te doen. Wel, ze slagen er aardig in. Maar we zullen eens zien of ze over pakweg 10, 15 jaar nóg zo blij zijn dat ze alle oude namen, gewoonten en gebruiken van tafel hebben geveegd.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  ““Sint Josef” afgekeurd: de meerderheid vond de naam “niet meer van deze tijd” ”

  Inderdaad, de namen ‘mohammed’ en ‘allah’ passen stukken beter bij de 21ste eeuw.

  “hij zou “de religieuze gevoelens van anderen kunnen kwetsen”.”

  Laat me raden: de ‘religieuze’ gevoelens van de moslim?

  Like

  • Driek zegt:

   Dus de meerderheid vond de naam “niet meer van deze tijd” – hij zou “de religieuze gevoelens van anderen kunnen kwetsen”.

   Dus stel, dat de naam verandert wordt van “Kinderopvang Sint Josef” in “Kinderopvang Mohammed”, dan is er niks aan de hand? Nou, ik vind de naam Mohammed helemaal niet van deze tijd, maar goed, ze krijgen weer hun zin, we worden zo langzamerhand wel een primitief stelletje mensen.

   Like

 3. BertG. zegt:

  Als ze naam nou zouden veranderen in, alahu akbar, dan was er waarschijnlijk niks aan de hand.

  Like

 4. elisamad2013 zegt:

  LAAT het eens zo religieuze Beieren zich meesleuren in -voor en door de heers en overheers drang van de Islam?

  Like

 5. U.G. Kempenaer zegt:

  Is nu ook Beieren in verval aan het raken? Wordt ook Beieren aangetast door de linkse rot? Wat een treurigheid. Aktie!!!

  Like

 6. Astrid zegt:

  NIET AAN TOEGEVEN. Nooit!!! Islamitische kwetsgevoelens zijn hier wederom het ware probleem en niet de naam voor het gebouw. Alleen grote ego’s met idem expansiedrift kunnen door zoiets onbenulligs diep gekwetst worden, ego’s die vooral goed gedijen in een sinds mensenheugenis innerlijk verdeelde geloofscultuur als die van de rigide islamist, die nu eenmaal geen andere meningen duldt.
  Wie aan dit onvolwassen gedram toegeeft, geeft niet alleen zijn vinger en daarna zijn hand, maar uiteindelijk zijn hele vrijheid weg.

  Maar er zal wel weer ergens een communistische, links wegkijkende, gutmenschtypige corrupteling/ opportunist opstaan, die achter de schermen zal zorgen dat die naam inderdaad niet gebruikt gaat worden.
  “He who pays the piper, calls the tune”, dus kom maar weer op met de privileges en/of het smeergeld, het werkt immers overal, steeds weer. Dàt, is echt iets van deze tijd……

  Like

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Wat een hypocriete lamzakken.
  Dit soort cultuur barbaren die constant in hun eigen nest schijten zullen er voor zorgen dat t.z.t. een tweede Adolfje zal opstaan. en dat Adolfje gaat heeeeeeeel veel aanhang krijgen.

  Like

  • fransdewit zegt:

   Precies. Eigen volk halen ze naar beneden, discussiëren is er niet meer bij, je wordt gewoon genegeerd. Kijk alleen maar in de tweede kamer. Kijk je hoeft het niet met elkaar eens te zijn maar respecteert elkaar en luister naar elkaar. Telkens als ze Wilders laten kletsen, dan laten ze ook mij kletsen. Hij is toch ook woordvoerder voor meerdere mensen, of niet? Nee tegen eigen volk durven ze wel, dat zijn de gevaarlijkste lui, kijk maar naar Pechtold is ook zo’n figuur. Je verwacht het toch niet van je eigen volk.

   Like

 8. Scheerzeep NU zegt:

  Hoe zit dat met christelijke namen?
  Is Jozef nog wel acceptabel en Maria of zijn het Joesef en Miriam of Yasser en Mariam. Stel dat een islamiet jou Yasser noemt i.p.v. Jozef, omdat dat islamitisch is. Wordt je nogmaals naamgedoopt omdat die moslim anders religieus gekwetst is. Als iemand moslim wordt krijgt hij ook een andere naam die meestal begint met Abu en dan nogwat. Wordt je islamitisch naamgedoopt en dan is alles vredig.
  Uh Akbar?

  Like

 9. Sjaak zegt:

  1960 ! Hier was de wereld nog intakt !
  Daarna begon de elende met de debilie
  MOSLIM tapijtenvreters die na en na in
  stromen naar Europa kwamen !

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Sjaak 22 maart 2015 om 17:00

   O wat heerlijk: alleen maar blanke westerse kindjes!
   En de muziek uit die tijd was ook zeer melodieus en gevarieerd; tegenwoordig is het alleen maar “boenke boenke boenke’!

   Like

 10. mijn-idee zegt:

  Ik ga zo eten…… en als ik me dat nog een beetje wil laten smaken, wil ik er verder even niet over nadenken…. Zonde van mijn eten.

  Like

 11. fransdewit zegt:

  Wat een klojo’s zeg! Ze leggen de bal zelf voor het doel om maar continue die gasten te proberen te paaien. Wat wordt het vervelend zeg op de Wereld, ik erger me de laatste tijd nog erger aan onze eigen regeringsleiders en gemeentelijke ambtenaren dan dat ik al doe met die Is gasten. Nou kan je vertellen dat ze het dopen dalijk ook kunnen laten en vergen en dat ieder kind dat een Bijbelse naam gekregen heeft wordt dalijk gedood

  Like

 12. lucky bee zegt:

  CSU al weer een grote taak voor julie;sla de Mohammedanen hun plannen van hun koppen.Of volgen julie nu ook de Jesuiten Paus Fransiscus?Die beweerde dat God van Abraham en Allah een en de zelde is?

  Like

 13. alidas1 zegt:

  Wat zegt de paus hier van.en nog wel in zo een katholiek land
  Dat land is ook al vergiftigt met islamieten.

  Like

 14. Jules Vismale zegt:

  Het is beslist NIET te verwachten dat de desbetreffende kinderopvang “Sint Allah” gaat heten en dat alle kinderen daar verplicht worden om moslims te worden!
  Zo bedacht ik vroeger ooit een naam voor een fictieve Bokkerijder met de naam Josif Bertoir (dit is overigens een Franse benaming) en gaf hem een gedeeltelijke plagiatisch uiterlijk van Thijs, de Bokkerijder, uit het gelijknamige album van Suske en Wiske. Deze kerel leek meer op een magere Popeye, had het lichaam van een wandelende tak, rookte eveneens een pijp, was supertaks en sterk voor zijn leeftijd en kwam twee keer tot inkeer toen hij een zilveren beeld van de Heilige Barbara zag, de beschermengel van de mijnwerkers uit Limburg.
  Een betere oplossing voor deze opgenoemde akelige gemeenteraad met de stinkmoslims daar in Beieren zou overigens beter kunnen zijn: Pleur allemaal op naar de grote stille heide, ga hutjemutje wonen met een dierenvel om je kont heen en blijf daar tot sint-juttemis wonen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s