Netanyahu tegen Obama: Raamakkoord met Iran bedreigt Israëls bestaan

Screenshot_42

Donderdagavond 2 april 2015 in Teheran. Grote feestvreugde in Iran wanneer het nieuws van het bereikte raamakkoord bekend raakt. “Wat ook het uiteindelijke resultaat zal zijn van de onderhandelingen, wij zijn de winnaars,” klonk het enthousiast uit de kelen van duizenden mensen die in de hoofdstad de straten optrokken. Het volk van Israël zit andermaal in het kamp van de verliezers, met ‘dank’ aan president Barack Obama.

“Israël van de kaart vegen is niet-onderhandelbaar. Saoedi-Arabië, dat een offensief leidt in Jemen, zal hetzelfde lot ondergaan als Saddam Hoessein [in Irak]”
[Mohammad Reza Naqdi, commandant Iraanse Republikeinse Garde; 31.03.2015 –bron]

Screenshot_43Premier Benjamin Netanyahy sprak op donderdagavond via de telefoon met de Amerikaanse president Barack Obama om hem Israëls sterke oppositie te melden tegen het bereikte raamakkoord met Iran dat een groot gevaar inhoudt voor Israël, het gebied en de wereld, luidde aldus een verklaring van het kantoor van de premier. Over een finaal akkoord wordt nog onderhandeld tot 30 juni aanstaande.

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Appeasement, Hypocrisie, Iran, Islam, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, nieuw fascisme, Obama, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, VS, Westen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Netanyahu tegen Obama: Raamakkoord met Iran bedreigt Israëls bestaan

 1. Cathja zegt:

  Nethanyahu is de enige die haarscherp ziet wat dit ‘akkoord’ betekent voor zijn land én de wereldvrede. Hij heeft telefonisch contact gehad met Obama, maar dat gesprek zal niets veranderen aan de genomen besluiten. Obama wil deze ‘overwinning’ graag op zijn naam zetten. Hij zal echt niet erkennen dat Iran een land is met meerdere gezichten, wat wel eens zou kunnen betekenen dat er een heel ander plan schuil gaat achter deze deal! Het zogenaamde vreedzame gebruik van nucleair materiaal wil toch geen enkel weldenkend mens geloven? Iran zit ‘bovenop’ de olie en zij hebben kernenergie helemaal niet nodig. Iran is maar op één ding uit, en dat is de totale vernietiging van Israël!

  Er is er Eén Die dit zal verhinderen! Dat is mijn persoonlijke overtuiging.

  Like

 2. Marc zegt:

  Ik vind het allemaal maar doodeng.

  Ongeveer een jaar terug betoogde ik op deze site een alliantie tussen Iran, Syrië, VS, Rusland met Israël tegen de Saoediërs en andere soennieten niet uit te sluiten. Belangrijk vond ik dat, evenals de sjiieten, de soennieten naar Israël toe net zo bloeddorstig en onbetrouwbaar waren als de sjiieten. Dat bovendien het handelen van de sjiieten concreet niet zo destructief was geweest als dat van soennitische Palestijnen, Egyptenaren, enz., gezien hun vele aanvallen in het verleden tegen de staat Israël, en hun offensieve wahabitische, tot oorlog met het westen en de rest van de wereld aanzettende propaganda. In dat licht zag ik ook enige steun in de commentaren van Al Sisi, begin dit jaar, aan het adres van de soennitische clerus aan de Al Azhar universiteit te Cairo.

  Een fout in mijn redenering die ik nu zie was dat, met de aanvallen van al die Arabische staten op Israël in het verleden, Syrië bestuurd werd door het Alevitische regime van de familie Assad, behorende tot de sjiietische familie. Er was dus wel een bondgenootschap tussen soennieten en sjiieten mogelijk.

  Twee andere gebeurtenissen van de laatste paar dagen vallen mij op. Ten eerste de genadeloze aanval van isis op het Palestijnse kamp Yarmouk bij Damascus. Hier is overduidelijk sprake van soennieten die op genadeloze wijze soennieten afslachten: Palestijnen vluchten voor geloofsgenoten. Reden daarvoor zou zijn dat zij bondgenootschap zochten met Alevitische en sjiietische tegenstanders in Syrië. Tegelijkertijd onderstreept deze aanval dat soennitische en sjiietische Arabieren nu elkaars felle tegenstanders zijn.

  De tweede gebeurtenis is het akkoord dat gisteren gesloten werd tussen VS en Iran. Hierin kwam Obama met het vage excuus dat er tien jaar lang een strikt toezicht op de Iraanse productie van verrijkt uranium zou komen. Op CNN werd een van de Amerikaanse hotemetoten geïnterviewd. Een noemde als heel belangrijk argument voor de VS om toch het akkoord te sluiten, dat Iran militair zo sterk bewapend en getraind is, dat een militaire aanval ten alle tijden zou worden afgeslagen: het Westen is niet in staat Iran militair te beheersen. Kennelijk was dit voor de VS het doorslaggevende argument om door de knieën te gaan.

  Als dit zo is, dan kan de conclusie getrokken worden dat Iran militair sterk genoeg is om de strijd aan te gaan tegen zowel alle soennitische staten in het Midden-Oosten, als tegen Israël. Voeg daarbij de opmerking van de commandant van de Iraanse Republikeinse Garde Nagdi, gisteren dat: “Israël van de kaart vegen is niet-onderhandelbaar. Saoedi-Arabië dat een offensief leidt in Jemen zal hetzelfde lot ondergaan als Saddam Hoessein” en het roepen van leuzen tegen de VS en Israël in zowel Teheran als Jemen.

  Eveneens opvallend vond ik de uitdrukking op het gezicht van Kerry, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken. Hij leidde voor de VS de onderhandelingen met Iran. Na het bekendmaken van het akkoord keek hij alles behalve blij. Het was ook een gênante vertoning dat de CNN-journaliste (weet haar naam niet) telkens zat te glimlachen, alsof Kerry namens de VS weer eens een diplomatieke overwinning had behaald. Het heeft er alle schijn van dat Kerry tijdens de onderhandelingen het mes op de keel is gezet, en dat hij aan het kortste eind heeft getrokken.

  Voeg daarbij ook nog eens dat de strijd tegen isis in Irak gevoerd wordt door sjiietische troepen onder leiding van een Iraanse generaal (!), en dat Al Sisi na zijn oproep tot matiging van radicale noties in de soennitische islam, werk heeft gemaakt van de vorming van een Internationaal Arabisch soennitisch leger, en dat de Saoediërs 150.000 man klaar hebben staan bij de grens met Jemen alleen al, dan kan volgens mij geen andere conclusie getrokken worden dat de Derde Wereldoorlog nu begonnen is.

  Overigens kan ook de volgende waarneming gedaan worden. Bij de 5 + 1 onderhandelingen speelde de buitenland coördinator voor de EU een rol namens Frankrijk en Duitsland. De zwakte die zij laat zien wordt natuurlijk opgemerkt door de overige deelnemers, Iran, China en Rusland. Hetzelfde geldt voor de zwakte die de VS laten zien. Wat gaan de Russen met deze kennis van zaken doen? Hun aanval in Oekraïne voortzetten? Want als de VS al bang zijn voor Iraanse militaire macht, dan geldt dit ook voor Russische militaire macht. Wat gaat de Navo dan doen, daar in het Baltische gebied?

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘OEKRAÏNERS …VLUCHTEN’ . ..naar…ISRAEL…….NW.ISR.WEEKBLAD 3.4.2015 …………….
   Net op tijd voor de seideravond is een groep van 110 Joden vanuit Oost-Oekraine aangekomen
   in Israel. De meerderheid v.d.immigranten is vluchteling,waaronder een gezin waarvan de moeder
   omkwam door een directe raketinslag, op hun huis in het oorlogsgebied. Het gezin werd opgewacht door de nicht v.d. Omgekomen vrouw, die al jaren in Israel woont en de emigratie in gang zette. Het vliegtuig met de Joodse Oekraïners werd gesponsord door het International
   Fellowship of Christians and Jews( IFCJ) . ………..De afgelopen drie maanden heeft deze organisatie al …560 Oekraïners geholpen naar Israel te komen. Bij aankomst krijgen ze extra
   hulp,ook gefinancierd door IFCJ, om hun leven opnieuw te bouwen. IFCJ-directeur rabbijn
   Yechiel Eckstein is trots dat hij onderdeel mag uitmaken van de ‘reddingsoperatie’,zoals hij het noemt.” Iedere generatie heeft zijn eigen Exodus-wonder “, aldus de rabbijn.###############

   Like

 3. שַׁבָּת שָׁלוֹם zegt:

  Kan enkel hopen op een nieuw blockbuster a JFK

  Like

 4. duinsnip zegt:

  2 Een hard gezicht is mij te kennen gegeven: die trouweloze handelt trouwelooslijk, en die verstoorder verstoort; trek op, o Elam! beleger ze, o Media! Ik heb al haar zuchting doen ophouden. Jes.21

  In O.T. Profetie werd het toenmalige wereldimperium Babel aangezegd dat deze trouweloze zou worden verslagen door Medie (het huidige Turkije) en Elam (het huidige Iran). En aangezien de meeste profetieën een eerste en een definitieve vervulling hebben, weet ik hoe dat afloopt.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Barrack Hussein Obama is zelf een bedrijging voor zo wel Israel als ook voor ons Holland., en Europa.

  Like

 6. Jan zegt:

  Noord-Korea leverde raketten aan Iran tijdens besprekingen met VS, verzwegen door Obama tegenover de VN voor wie de ‘overeenkomst’ belangrijker is dan menselijk leven en civilisatie

  North Korea Transfers Missile Goods to Iran During Nuclear Talks

  North Korea supplied several shipments of missile components to Iran during recent nuclear talks and the transfers appear to violate United Nations sanctions on both countries, according to U.S. intelligence officials.

  Since September more than two shipments of missile parts have been monitored by U.S. intelligence agencies as they transited from North Korea to Iran, said officials familiar with intelligence reports who spoke on condition of anonymity.

  Details of the arms shipments were included in President Obama’s daily intelligence briefings and officials suggested information about the transfers was kept secret from the United Nations, which is in charge of monitoring sanctions violations.

  http://freebeacon.com/national-security/north-korea-transfers-missile-goods-to-iran-during-nuclear-talks/

  Zowel Iran als Rusland zijn nu een proxy-oorlog tegen Israël aan het voeren. Beide landen leveren raketten aan terreurorganisaties Hamas en Hezbollah.
  (Beide landen dienen vernietigd te worden)

  Like

 7. Jan zegt:

  Wapendag in Iran: “Dood aan Israël en Amerika”

  Iran on Saturday marked Army Day with a military parade featuring new weapons systems, as well as a truck carrying a massive banner reading “Death to Israel.”

  A televised broadcast of the parade was punctuated by repeated cries of “Death to America” and “Death to Israel.”
  http://www.timesofisrael.com/iran-marks-army-day-with-cries-of-death-to-israel-us/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Verrassende overeenkomsten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s