Ondanks heftige kritiek van het systeem vaart Nigel Farage nog steeds een succesvolle koers!

Screenshot_48

Nigel Farage tijdens het televisiedebat

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Afgelopen week was Nigel Farage vanwege zijn kritiek op het nationale gezondheidssysteem van Groot-Brittannië hevig onder vuur komen te liggen. In een tv-discussie n.a.v. de aankomende verkiezingen had hij met zijn uitspraak, dat van de jaarlijks 7000 gediagnosticeerde HIV-patiënten 60% niet in Groot-Brittannië geboren zouden zijn, voor heftige kritiek gezorgd. Nu blijkt echter uit een nieuwe peiling dat de helt van de geënquêteerden het met hem eens is. Farage beweert ondertussen dat hij het afgelopen weekend een enorme ondersteuning vanuit de bevolking voor zijn uitspraken in het tv-debat zou hebben gekregen.

Uit de nieuwste peiling blijkt dat 50% van de geënquêteerden het ermee eens is dat immigranten de eerste vijf jaar van hun verblijf geen aanspraak zouden moeten kunnen maken op de nationale gezondheidszorg. Ze geven Farage gelijk dat immigranten met ernstige ziektes zoals HIV het gezondheidssysteem teveel geld kosten. Een woordvoerder van UKIP zei: “De peiling toont de grote kloof aan die er inmiddels tussen de bevolking en de regerenden heerst. Nigel Farage is een van de weinige politici die moeilijke thema´s durft aan te spreken en miljoenen kiezers steunen zijn opvatting.”

Op de vraag of hij de uitspraak in het tv-debat alleen zou hebben gedaan om aandacht te krijgen, antwoordde Farage: “Ik wilde dat de Britten erover nadenken waarom het voor hun 85-jarige grootmoeder zo moeilijk is om medicijnen tegen haar borstkanker te krijgen en iedereen die ergens in de wereld in een vliegtuig stapt richting Groot-Brittannië en in Londen positief getest wordt op HIV onmiddellijk de noodzakelijke medicijnen krijgt. Hier moet iets niet kloppen in het systeem.”

Deze duidelijke taal komt goed aan bij de kiezers, want Farage staat inmiddels op de tweede plaats in het tv-debat. Op de eerste plaats staat Nicola Sturgeon, de eerste minister van de Schotse Nationale Partij, de derde plaats wordt gedeeld door minister-president Cameron en Labour-leider Ed Miliband.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Marilla Slominski

Bron oorspronkelijk artikel:
www.independent.co.uk

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Nigel Farage, UKIP. Bookmark de permalink .

21 reacties op Ondanks heftige kritiek van het systeem vaart Nigel Farage nog steeds een succesvolle koers!

 1. fransLdewit zegt:

  Kan het alleen maar toejuichen dat deze mensen voor ons spreken, hoe meer hoe beter. Discriminatie bestaat zeer zeker maar het is net andersom als dat de bedoeling was. Of beter gezegd: de een verdient het en de ander goed bedoelende mens wordt het aangedaan door zijn eigen volksvertegenwoordigers.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Mooi, Nigel komt dus definitief los!
  Nu is het afwachten, hoe lang het duurt eer zijn collega-politici hem definitief als extreem-rechts en zelfs fascistisch gaan wegzetten……
  Oh ja, Nigel. nu je tóch begonnen bent, je onverbloemd over deze cruciale zaken uit te spreken, kun je wel toenadering zoeken tot ónze voorman, Geert Wilders, dunkt me.
  Of is dat nog steeds een brug te ver?

  Like

  • Wachteres zegt:

   Extreem rechts en fascistisch wordt Nigel allang genoemd, Theresa. Onder het scheldwoord nazi komt hij zelfs niet uit.

   En ik vermoed dat zijn toenadering tot Geert Wilders nog wel even op zich zal laten wachten.

   Eerst verkiezingen en groot en sterk worden. Die man pakt het heel slim aan en wat mij betreft heeft hij tot nu toe het gelijk aan zijn kant.

   Wat tactisch manoeuvreren betreft zou Wilders waarschijnlijk nog wel wat van hem kunnen leren.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dan merk ik het nog maar eens op: Die Britten hebben niet het flauwste benul van wat fascisme en nazisme inhoudt.
    En wat dat tactisch manoeuvreren betreft, waarvan Geert nog wel wat zou kunnen leren: Misschien, maar dat neemt toch maar niet weg, dat het Geert is, die nog steeds furore maakt over de hele wereld!
    En dat is óók wat waard!

    Like

   • Wachteres zegt:

    Dat is waar, maar wij zijn er ook nog. En het heeft mij verbaasd dat blijkbaar niemand Wilders kon vervangen toen hij ziek was. Dat heeft hem stemmen gekost.

    Na zoveel jaar moet je toch zeer bekwame mensen hebben, die jou eventueel kunnen vervangen/opvolgen.

    Like

 3. Theodoor zegt:

  Wat een lef heeft die man toch en de Britse inwoners hebben ook meer lef om hun keuze kenbaar te maken dan de wegkijkende Nederlanders.
  De problemen zijn gelijk aan die van Nederland, ook daar geld dus VREEMDEN HET EERST daarna een hele poos niks en als je er dan nog bent moet je niet zo zeuren.
  Dit geldt echter niet voor belasting betalen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Kom, kom, Theodoor, niet te veel idealiseren:
   Als je van Wachteres hoort, waarvoor Nigel in GB allemaal wordt uitgemaakt, heb je dáár ook nog genoeg wegkijkers!
   Dat blijkt ook wel uit wat ze die brilslang Choudary allemaal doodgemoedereerd laten uitbraken; Ik hèb zo ’n vermoeden, dat de één of andere haatprediker dat in Nederland weer niet zou moeten proberen te flikken!

   Like

   • Wachteres zegt:

    Theresa heeft gelijk, Theodoor.

    De Britten zijn nog veel meer dan wij door het linkse denken geïnfiltreerd.

    Hij hoeft maar één fout te maken en de andere partijen zullen boven op hem zitten en hem zijn stemmen afhandig maken.

    Like

 4. Ad de Koning zegt:

  Hij had het ook over Nederland kunnen hebben, want hetzelfde is hier ook van toepassing. Hoe heeft het ooit zover kunnen komen. Ik begrijp werkelijk niet dat de mensen klagen en dan toch op de partijen als D’66, PVDA, VVD enz. blijven stemmen. Gebruik toch eens je verstand zou ik willen zeggen. De helft van de woningen moet gereserveerd worden voor asielzoekers en mensen die al 10 jaar op de wachtlijst staan moeten blijven wachten.

  Like

  • toestroom zegt:

   Daarom hebben wij met ons gezin Nederland verlaten, dit speelde 10 jaar geleden ook al.

   Like

  • toestroom zegt:

   Gemeenten kunnen asielinstroom niet verwerken
   Hoge nood met huizen

   Jorn Jonker
   DEN HAAG –
   De woningnood door de grote toestroom van vluchtelingen bereikt komend jaar een recordhoogte. Alleen al in de eerste helft van volgend jaar moet er voor 20.000 nieuwe Nederlanders een woning worden gezocht.


   Dat verwacht staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie). Bij zijn ministerie is er in de recente geschiedenis geen voorbeeld bekend van een zo hoge woningnood voor asielzoekers die net een vergunning hebben gekregen. Ook autochtone Nederlanders moeten langer op een huis wachten.
   In de tweede helft van dit jaar moeten er 14.900 mensen gehuisvest worden, wat al een ongewoon hoog cijfer is. Vooral door de oorlog in Syrië is er een hoge vluchtelingeninstroom in Nederland.
   Het bieden van asiel gaat echter sneller dan dat er huizen gebouwd worden. Daarom zitten veel mensen met een verblijfsvergunning nog in asielzoekerscentra, terwijl zij door gemeenten moeten worden gehuisvest. Volgens het COA hebben ongeveer 13.000 van de 24.000 mensen in azc’s een vergunning en wachten op een huis.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Moet U luisteren, Toestroom: Alles, wat U opnoemt, gaat in Duitsland net zo goed op als in Nederland, of nog erger.
    Ik kan me voorstellen, dat U het in Duitsland naar uw zin heeft, dat kan ik me zelfs héél goed voorstellen: Ik houd erg veel van Duitsland. Maar, al is het niet perfect, Nederland is nog steeds óns land en er is vooralsnog geen reden om het in het bijzonder te gaan afkammen, waar uiteindelijk heel West-Europa in hetzelfde schuitje zit.
    Als het nu op waarheid berustte….. Maar Nederland IS niet erger dan de rest, doodgewoon niet!

    Like

 5. R.Kroonenberg zegt:

  Chapeau Ad de Koning…..
  .
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> De helft van de woningen moet gereserveerd worden voor asielzoekers en mensen die al 10 jaar op de wachtlijst staan moeten blijven wachten ! <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
  .
  wie kan nog zwijgen en wegkijken bij deze schandalige misstanden !

  Like

 6. Cathja zegt:

  Ik heb veel respect voor Farage. Hij durft openlijk te zeggen wat er zo vreselijk mis is in de Britse samenleving. Een groot deel van de autochtone Britse bevolking steunt hem, want het klopt ook van geen kanten dat mensen uit een ver land, die enge ziektes meenemen naar Europa, de beste zorg krijgen die er is, en de Britten zelf worden als tweederangs burgers behandeld.
  Farage’s ster zal nog wel verder rijzen. Hij heeft maling aan wat er over hem wordt gezegd, en dat spreekt kennelijk veel mensen aan. Eindelijk eens iemand die het voor het (geplaagde) Engelse volk opneemt!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nu spreek je niet geheel en al rechtvaardig: Paul Weston van LibertyGB slaat om onnaspeurbare redenen nog steeds minder in, maar neemt het net zo goed al jarenlang op voor datzelfde geplaagde Engelse volk! En vanaf het begin ópenlijk!
   Goed, dat blijkt dan voor GB niet de juiste aanpak te zijn: Ze zijn kennelijk beter vatbaar voor de stand up-comedian aanpak; het zij zo. Maar dat doet niets af aan Weston’s eerlijke bedoelingen en waarheidsgehalte!

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Theresa op 7 april om 22:49

    Ik reageerde eigenlijk alleen op Farage, omdat het artikel over hem gaat. U heeft gelijk als u zegt dat we ook de aanpak van Paul Weston niet moeten vergeten.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oké, al goed: Het is ook zeker gedeeltelijk een tic van mij, zoals Wachteres misschien geamuseerd zou constateren.
    Al sinds de eerste kennismaking met zijn gedachtegoed en benaderingswijze ben ik wèg van Paul Weston en dat zal niet veranderen: Hij benadert ècht het meeste de aanpak van Geert en dan nog gecombineerd met zo’n doorwrochte manier van redeneren, dat iedere realist, die zich er éven in verdiept, zou kunnen weten: Dit is onze man!
    Maar ja, het blijkt uiteindelijk van een kaliber te zijn, waaraan de Britten helaas niet toe zijn.
    Wat kwalijk is, gezien de categorie onvervalste haatpredikers in hun land (o.a. de brilslang dus.) Die zouden er allemaal uitgemieterd moeten worden, om te beginnen, en om dat te beseffen, zouden de Britten zich eigenlijk beter in een man als Paul Weston moeten verdiepen.
    Maar ja…….

    Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  In this case; I hope Britain waves the rules!

  Like

 8. luckybee zegt:

  Ik houd mijn duimen voor Niggel Farrage . Maar om te gaan lukken moet hij toch eerst de Commonwealth dumpen. anders zal het hem dat nooit lukken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s