Waarom protesteren de moslims deze keer niet?

Screenshot_13

Jarmoek, Syrisch kamp voor “Palestijnse vluchtelingen”

(Door: Jacques Schuster – Vertaling: E.J. Bron)

Het leed van de Palestijnen in het vluchtelingenkamp Jarmoek is ten hemel schreiend. Alleen: de meeste Arabieren interesseert het niet. Ze houden zich alleen bezig met Palestijnse slachtoffers als er Israëli´s in het spel zijn.

Er bestaan twee soorten doden – diegenen, wier lot politiek te misbruiken te misbruiken valt en wier tragedie luidkeels valt te betreuren, en diegenen, die gewoon gestorven zijn. In het Syrische Jarmoek is deze huichelarij op dit moment heel indringend te zien. Al maandenlang worden daar Palestijnse vluchtelingen afgeknald, doodgeslagen en uitgehongerd.

Maar noch uit de Gazastrook noch uit de “Westelijke Jordaanoever” hoor je van massademonstraties of oproepen om de ongeveer 16.000 broeders en zuster te hulp te snellen, die in Jarmoek worstelen met de dood. Dat de Palestijnen daartoe anders wel in staat zijn, dat ze razendsnel alle internationale forums – van de Verenigde Naties tot aan het Internationaal Gerechtshof – weten te gebruiken om hun bedoelingen kracht bij te zetten, vermoedt een ieder die zich eraan herinnert wat er gebeurt als er ook maar één enkele Palestijn het slachtoffer van de Israëli´s wordt.

Waarom smokkelt Hamas geen wapens naar het buurland? De sluiphandel in omgekeerde richting functioneert toch ook? Waarom grijpt Hezbollah niet in om de ingesloten mensen te redden? Anders is ze er toch ook heel snel bij om aan de kant van de Palestijnse slachtoffers in Israël te gaan staan?

De eeuwige huichelarij

Waarom, tenslotte, vinden de moslims in Duitsland geen gezamenlijke dag voor een massaprotest tegen de schendingen van de mensenrechten die in Syrië plaatsvinden? Dat lukte toch ook in het geval van de Gaza-oorlog? De antwoorden op al deze vragen zijn duidelijk: de moslims interesseert het lot van deze mensen niet. Sommigen komt hun dood zelfs goed uit.

Terwijl de Syrische regering onder haar tiran er blij mee is de Palestijnen kwijt te raken die zich tegenover haar hebben opgesteld, blijft Hezbollah vasthouden aan haar Syrische bondgenoot – en de soennitische en christelijke Palestijnen voor een lonend doel. De meerderheid van de moslims in Duitsland ontlaadt op haar beurt echter weer liever haar haat tegen de Joden en Israël dan de interne islamitische oorlog te beklagen.

Van oudsher interesseert de meesten van hen het lot van de Palestijnen nauwelijks. Treurig genoeg is deze kilte vast te stellen voor veel Arabische regeringen. Anders valt het niet te verklaren waarom er 70 jaar na de vlucht en de gedeeltelijke verdrijving van de Palestijnen uit de joodse staat [vertaler: door de Arabieren aan hen opgedrongen!] zelfs in de Gazastrook nog Palestijnse vluchtelingenkampen bestaan. Ook Jarmoek bestaat al een halve eeuwigheid.

Om welke reden Arabieren – niets anders zijn de Palestijnen – sinds 1957 in dit Syrisch-Arabische vluchtelingenkamp moeten huizen, is alleen duidelijk voor diegene, die het verhaal van de huichelarij en harteloosheid kent. Dit zal nu heus niet in het tegendeel veranderen. Jarmoek blijft het slagveld – niet van de duivel, maar van de mens.

Bron:
www.welt.de
Auteur: Jacques Schuster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, Gazastrook, Hamas, Hezbollah, Hypocrisie, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Syrië. Bookmark de permalink .

5 reacties op Waarom protesteren de moslims deze keer niet?

 1. isidor zegt:

  wacht maar
  we krijgen heus wel nog een onderbouwde uitleg van kutje meulenbelt en lullie van acht.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Wou dat het zo was: Dat zou nog eens interessant zijn.
   Maar wanneer is er ooit vanuit díe hoek onderbouwde uitleg gekomen?!
   Een giller!

   Like

 2. windwens zegt:

  Je kan het al geen kamp meer noemen maar een economie binnen een economie gelijk GAZA en de WesterlijkeJordaanoever. Maar Palestijnen die een haar gekrenkt worden door maar iets wat naar Joods ruikt zijn wereldwijd de dupe van Joden het meest verachtelijke volk wat er bestaat thans zoals gescherts door de waardeloze Palestijnen (moslim) lobby.
  De grootbek moslims zijn alleen krijsen van de partij als er iets gebeurt binnen Israel en of wanneer ze iets een Zionistisch komplot kunnen noemen.
  Als men nu dan nog slaap en niet door heeft wat er nu werkelijk speelt achter het masker van Islam is toch wel erg dom.

  Like

 3. Dagmar zegt:

  Vergelijkbaar vreemd: De enorme ophef over de Russen die hun invloedsfeer in de Oekraine willen behouden ten opzichte van minimale ophef over de Saudi’s die hun invloed in Jemen op een veel groffere manier laten gelden. Er is dus alleen ophef wanneer de slechten iets ‘onaangenaams’ doen, maar niet wanneer de goeden (Amerika, EU of soenni moslims) iets ergs doen. Zou Israel dan ook tot de slechten behoren?

  Like

 4. zrast zegt:

  No Jews, no news…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s