Rechter: iedereen heeft recht op bed, bad en brood

Screenshot_72

AMSTERDAM – Iedereen heeft recht op bed, bad en brood. Dat oordeelt de rechtbank Amsterdam vrijdag. Zeven asielzoekers hadden beroep aangetekend tegen de weigering van de gemeente om hen maatschappelijke opvang te bieden.

Volgens de gemeente komen alleen specifieke groepen voor deze opvang in aanmerking. De rest kan gebruik maken van de opvang door de Dienst Terugkeer & Vertrek.

De rechtbank oordeelt met verwijzing naar de uitspraak van het Europees Comité van de Sociale Rechten (ESCR). Gemeentes moeten onrechtmatig verblijvende meerderjarige vreemdelingen noodopvang bieden. Bij weigering wordt de waardigheid van de mens zo geraakt dat ‘een privéleven onmogelijk wordt gemaakt’.

Overigens hoeft niet aan elk verzoek voor noodopvang worden voldaan. Alleen als er geen aanspraak kan worden gemaakt op andere voorzieningen kan er beroep worden gedaan op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2007 (Wmo). De bed-bad-en-broodvoorziening geldt als laatste vangnet en is tijdelijk van aard.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Driek”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Dhimmitude, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nederland, political correctness, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Rechter: iedereen heeft recht op bed, bad en brood

 1. Jean zegt:

  Op een voorwaarde dat ze verzameld worden in gesloten instellingen en asap teruggestuurd worden van waar ze gekomen zijn nl. Afrika want wij hebben echt totaal geen behoefte aan dat boevengedoe, gewelddadig gespuis en fanatici van een barbaarse doctrine.

  Like

 2. topsporter zegt:

  Uiteindelijk zal er door dit soort uitspraken een toename van geweld ontstaan.
  ik kan me niet voorstellen dat dat het doel van de wetgeving is.

  Like

  • Willie zegt:

   Nee?? Denk nog eens : als men hier naar t laatste middel, geweld dus , gaat grijpen dan kunnen ze direkt marshall law invoeren en ge woon iedereen oppakken of neerknallen , dus geloof me vrij , dit is WEL hun doel, alleen te laf om dat toe te geven

   Like

 3. OphEUffen zegt:

  Kan deze rechter ook eens uitleggen welk recht de Nederlandse belastingbetaler heeft?
  Dat gedweil met de kranen vol open ben ik inmiddels berhoorlijk zat. Weet de man uberhaupt wel wat het woord illegaal betekend?

  Helaas zijn er slechts een paar zaken zeker in het leven.
  U wordt geboren, afgeperst en uitgebuit door de Nederlandse Overheid en daarna mag u kapot vallen. Waarna u, in plaats van 72 maagden voor bewezen diensten, nogmaals door de Nederlandse Overheid wordt beroofd mocht u nog wat liggende centjes hebben overgehouden.

  En het volk? Zij vinden het prachtig en houden het systeem in stand. Masochistisch als ze zijn.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Weet de man uberhaupt wel wat het woord illegaal betekend? Ik denk het van niet. Op de dag van de rechtszitting was hij misschien straal bezopen, of onder invloed van drugs, dan wel leed hij aan amnesie. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij zijn medicatie vergeten heeft om in te nemen, voor die amnesie. Rechters zijn ook niet meer wat ze ooit in een ver verleden waren ! De rechter die stom is, spreekt alles recht wat krom is !

   Like

 4. fransdewit zegt:

  Dus mensen die er met de fiets op uit trekken, sla je slag, in ieder dorp of plaats moeten ze je dat dus gratis aanbieden. Of worden wij nu gediscrimineerd?

  Like

 5. fransdewit zegt:

  Vraag me ook af hoe dat ze deze rechtszaak hebben bekostigd ? Want u moet voorstellen dat U in het buitenland staat en u bent het daar ergens niet mee eens….. Hoe weet je dan hoe je iets moet doen en hoe je het kan betalen. Hoe verstaan ze ons uberhaubt ? Er zit echt meer achter hoor, geloof me.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja: Op de eerste plaats zit er achter, dat het hele goedmenschendom constant in de startblokken staat om juist déze mensen met raad en daad te hulp te schieten. Niet de Néderlandse daklozen, néé, déze figuren!
   Uitgeprocedeerd? Hoe uitgeprocedeerder hoe beter!

   Like

  • Anneke zegt:

   Wij betalen dat Frans, via onze belastingcentjes. Ook die dure advocaten worden door ons, het volk, betaald……..

   Like

 6. BertG. zegt:

  Maar geen enkel vangnet voor Nederlandse zwervers.
  Als de rest het maar goed heeft.

  Like

 7. Hendrik Morren zegt:

  Niks bed, bad en brood, gewoon retour afzender.
  Niet meer weten waar hij vandaan komt, geen identiteits papieren of daar is niet aan te komen?
  Te gevaarlijk gebied?
  Geen probleem!
  Afspraak maken met Mugabe van Zimbabwe in ruil voor wat ontwikkeliongs samenwerkings geld.
  Mugabe heeft de blanke boeren weggejaagd en de plantages aan militairen gegeven; die zijn nu allemaal plantagebaas en werken dus niet op het land…
  Mugabe zal deze mensen gaarne nieuwe identiteits papieren geven en ze werk verschaffen.

  Like

 8. oud-marinier zegt:

  Inderdaad , iedereen heeft recht op bed , bad , brood …..Maar ….als je uitgeprocedeerd bent , ben ook UITGEPROCEDEERD …en DAT betekent …Terug naar land van herkomst . Als je dan zo precies wil zijn….prima…zullen WIJ het OOK zijn. Simpel toch ?
  Geef ze nog 1 x ….bed , bad en brood , en in de tussentijd …het retour regelen.

  Like

 9. Johan zegt:

  het wordt tijd dat de dienst “Oprotten en Nooit meer Terugkomen” eens werk gaat maken van zijn taakopdracht.

  Like

 10. Bed, bad en brood? Prima, maar dan net zo als in de Zwarte Dolfijn gevangenis in Rusland!
  Er staat niet bij dat er een dure matras moet liggen, of dat er beleg op het brood moet zitten, en dat bad kan ook best met koud water. Veel plezier!
  Als je ze kleding moet geven wil dat nog niet zeggen dat je ze moet stylen!
  “Wat zegt u, is het een beetje minimaal?”
  “Ja dat klopt, maar als u beter gewend bent staat het u volledig vrij om daar weer naar terug te keren!”.

  Like

 11. Ron soeverein mens zegt:

  Geldt dat ook voor Nederlandse gezinnen die op straat worden gezet Door een deurwaarder met Hulp van een grote politiemacht, omdat ze de huur en/of hypotheek niet meer konden betalen. O,nee natuurlijk dat zijn Nederlanders, daar geldt geen enkele wet voor.

  Like

  • oud-marinier zegt:

   U zou toch moeten weten als geboren en getogen NLer….dat wij als NLers GEEN rechten meer hebben. (Einde modus sarcasme)

   Like

  • Anneke zegt:

   En Ron, weet je dat dit heel veel mensen zijn….ook veel ouderen, die uit hun woning worden gezet…..daar hoor je de media en al die zogenaamde gutmenschen niet over…..schandelijk vind ik dit……zorg eerst dat je eigen land en bevolking op orde is en dan kan je je bekommeren over de rest van de wereld. Maar er is zoveel ellende in ons landje, dat je er waarschijnlijk niet aan toe komt om de ander te helpen…..

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Ron soeverein mens 9 mei 2015 om 00:48

   De belastingbetaler heeft alleen maar plichten en de ‘asielzoeker’ heeft alleen maar rechten.

   Like

 12. Jules Vismale zegt:

  De meeste historsche voorgangers van deze rechter zouden asielzoekers, criminelen, parasieten en nietsnutten gewoon op water en brood hebben gezet in een smerige cel waar ze op een houten bank moesten liggen en zichzelf niet eens konden wassen! Het is al erg genoeg dat er zelfs asielzoekers zijn die, buiten een bed, bad en brood, gaan EISEN dat wij ons aan hun aanpassen, oververwend willen worden en zelfs willen dat we respect voor hen krijgen. Ze gedragen zich bijna als de vos die in een wijngaard op druivenjacht ging en toen hij geen druiven kon bemachtigen kreeg de vos hier een gruwelijke afkeer van.
  Dat het soms ook in omgekeerde vorm kan wat mijn reactie betreft over asielzoekers en de desbetreffende rechter bewijzen twee verhalen uit de Tina, afkomstig uit 1983 en 1988. In de eerste strip (een fotostrip) werd de dochter van een arts door middel van chantage van een bed, bad en brood voorzien met als doel een prinses, waar ze sterk op leek, van een fictief land te spelen. Het ging de chanteurs (een baron met zilverkleurig haar en een stijf, humorloos, zuur, vals en lelijk gezicht en zijn even afschuwelijke vrouw!) er alleen om dat het meisje via een popconcert klauwenvol geld zou verdienen die ze in hun eigen zak wilden steken en zo de macht konden behouden terwijl het volk niets kreeg! Een stel verarmde studenten pikten dit niet, “ontvoerden” het meisje en de echte prinses (zij waren tweelingszusjes) en ze wisten het akelige echtpaar hierna van hun geld en macht te beroven.
  In de andere strip werden de weeskinderen Simone, Wendy en Michel door hun gewetenloze oom en tante “geadopteerd” daar dezen alleen uit waren op het smartegeld waar Simone (de oudste van de kinderen en tijdelijk doof was geworden door een auto-ongeluk) recht op had. Simone werd gedwongen om zogenaamd doof te blijven zodat de “pleegouders”, Gerard en Willie, zich konden verrijken met het geld van de verzekering. De man die Simone had aangereden, Peter, een rechtschapen man, kreeg de afschuwelijke familie van Simone, Wendy en Michel, gelukkig snel door waarna de oom en tante de cel in vlogen en van de rechter nou in gevangenschap een bed, bad en brood aangeboden kregen waar ze deze keer zelf voor moesten gaan werken!
  Twee beruchte voorgangers van de opgenoemde rechter, Fouquier-Tinville en Freisler, zorgden er niettemin voor dat hun slachtoffers tijdens de Franse Revolutie en WO II hoogsuit oud brood kregen, een kort en oncomfortabel verblijf in de cel, geen bad maar zij niettemin toch moesten betalen voor de kosten in de gevangenis! En het einde van hun 5000 slachtoffers was meestal richting de guillotine, een concentratiekamp of een vleeshaak met een strop van pianosnaar eraan bevestigd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s