Sociale stelsels voor de ineenstorting: de oudjes zijn te duur, niet de “vluchtelingen” en asielzoekers

Screenshot_33

(Door: “Janina” – Vertaling: E.J. Bron)

Nu heeft Duitsland een probleem. De mensen die een leven lang gewerkt hebben, zijn te duur. Duitsland heeft een hoge kostenfactor. Het zijn niet de jaarlijkse miljarden voor zogenaamde vluchtelingen, asielzoekers en sociale toeristen, die tientallen jaren lang gepamperd en geknuffeld worden. Nee, het zijn de oudjes en de kosten voor hun verzorging, aldus de prognose van de Europese Commissie. Een probleem, dat aan de hand van de kristallen bol in het jaar 2060 moet ingaan. Hoe ziet de prognose van de uitgaven voor asielzoekers er in 2060 uit? De oplossing van dit probleem van de pensioenfinanciering zal zeer zeker niet de overstroming van onze (nog) welvaartsstaat door armoede-immigranten uit Oost-Europa of Afrika zijn. In de eerste plaats is het belangrijk om prikkels te geven aan huishoudingen om kinderen te krijgen en geen vreemde culturen in te voeren om gaten te stoppen. De gevolgen zijn namelijk nu al afzienbaar: instorting van de culturen, islamisering en meer criminaliteit.

Als men de pensioenkassen niet systematisch tientallen jaren lang geplunderd zou hebben voor de eenheid,asielzoekers, de EU en de Grieken, dan zou er helemaal geen sprake zijn van een pensioenprobleem. En dan is men er verbaasd over dat bij de stroom economische vluchtelingen uit Afrika en Oost-Europa, die op dit moment doelbewust het land binnengelokt worden, we over een paar jaar lege kassen zullen hebben?

Maar zo erg kan dat toch helemaal niet zijn als je ziet welke sommen Merkel aan schulden van andere landen uitgeeft en miljarden aan de EU en aan de ondersteuning van failliete banken; trots verkondigen politici dat de kosten voor de volksverhuizing uit Afrika en het Midden-Oosten geen rol spelen, dat illegalen en criminele familieclans nog steeds royaal ondersteund worden, dat de kosten voor mislukte grote projecten gedekt worden, dat er tig Duitse presidenten met royale gages tot hun levenseinde gesponsord worden, dat het Duitse leger steeds vaker in internationale conflicten wordt gezogen en nu vast en zeker met tig miljarden beter bewapend zal gaan worden, enz., enz. Eens werd ons voorgelogen dat de immigranten de kosten zouden opbrengen en nu blijkt dat juist deze niets kunnende geschoolde krachten het probleem nog zullen verscherpen.

Dan blijft er waarschijnlijk nog maar één oplossing over: moeten we de oudjes sneller laten inslapen?

Over de dure oudjes bericht “Focus Online”.

Bron:
www.netzplanet.net
Auteur: “Janina”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Duitsland, EUSSR, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Overheid, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

41 reacties op Sociale stelsels voor de ineenstorting: de oudjes zijn te duur, niet de “vluchtelingen” en asielzoekers

 1. toestroom zegt:

  Dit krijgen we straks van de staat GRATIS.
  Uitvaartkist als bouwpakket
  Afdrukken E-mail
  Aan zelf mede vormgeven aan de uitvaart is soms grote behoefte. Zelf de laatste verzorging doen, zelf de kist dragen, zelf de rouwkaart vormgeven en sinds kort is er ook de mogelijkheid van de doe-het-zelf-kist als bouwpakket.

  Deze kist wordt met handleiding geleverd en bevat een platte doos met 6 planken, een doos met de ongebleekte katoenen bekleding en een doosje met de grepen en sluitschroeven. De kist is gemaakt van massief populieren multiplex en bezit het FSC-keurmerk, een standaard voor wereldwijd verantwoord bosbeheer. De kist draagt ook bij aan een beter milieu omdat de CO2 uitstoot flink lager is dan die van een standaard kist. Het totaal weegt 21 kg. en de kist kan een gewicht van 160 kg. dragen.

  Volgens de makers van de kist is het geen ingewikkeld karwei om de kist te monteren en is het mogelijk om het pakket in een kwartier in elkaar te zetten. Maar misschien is, om dit te halen, wel enige ‘Ikea-ervaring’ gewenst.

  Het zelf in elkaar zetten maakt de doe-het-zelf-kist niet goedkoper. Het materiaal, populieren multiplex maakt de kist duurder dan een kist die bijvoorbeeld van spaanplaat is gemaakt.

  Het belangrijkste is om samen de kist voor een overleden dierbare in elkaar te zetten hetgeen een heel mooi onderdeel van het rouwproces kan uitmaken. Ook kan de kist nadat hij in elkaar is gezet, persoonlijk worden gemaakt door hem bijvoorbeeld samen te beschilderen waarbij iedereen een persoonlijke herinnering op de kist achterlaat, of te bedrukken met de handjes van de kleinkinderen. Soms is er behoefte om als laatste groet allemaal iets persoonlijks op de kist te schrijven.

  Op deze manier kan een kist meer betekenen dan alleen een verzameling bruine tot lichtbruine planken en wordt het een unieke kist met een uniek verhaal. Het geeft voldoening om dit met elkaar te creëren.
  + deze pil om afschijt te nemen van je geliefde als je 65/67 jaar word.

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  ++

  ++

  Like

 3. koloth zegt:

  Er is dus eigenlijk overal geld voor, behalve dan voor de autochtone bevolking.
  De autochtone bevolking welke het land opgebouwd heeft kan doodvallen van onze regering.
  En het mooie is: we pikken het ook nog, Rutte ligt in een deuk om zoveel naiefheid.
  Wanneer gaan we nou eens wat doen ?
  We laten ons gewoon afslachten.

  Like

  • Marie zegt:

   Sterker nog, de autochtone bevolking zelf zorgt voor al het geld dat aan allerhande onzinnige doelen wordt besteeds en als ze te oud zijn om te werken is er amper nog pensioen om te overleven en ze betalen nog steeds belasting zodat de overheid continue geld genoeg heeft om het over de balk te gooien!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Marie 17 mei 2015 om 12:26

    Kennelijk vinden de sukkels die op foute partijen hebben gestemd, en dit blijven doen, dat we nóg niet genoeg belasting betalen!

    Like

 4. Kraftavilqa zegt:

  Ja natuurlijk de belastingbetalende Europeaan is te duur. Waarom zijn de boven ons gestelden toch zulke enorme habbezakkers?

  Like

 5. Hendrik Morren zegt:

  Da’s Duitsland, Nederland is niet anders…
  Vuile politiek van landverraders brengt ons ook aan de afgrond.
  Jammer dat er in ons eens zo fijne landje zoveel imbicielen leven die alles wat de media brengen klakkeloos voor waar aannemen.
  Het hoogverraad van Jan Peter Balkenende en kornuiten weer vergeten zijn en toch weer op die vuige landverraders personen/partijen stemmen…
  De islamisering zonder klacht ondergaan…
  Sorry, ik begrijp het kennelijk niet.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Er is alleen een die beslissen mag wanneer ik sterven zal en dat ben ik niet, maar de God van Abraham.Ik geloof hier moeten de Duitsers er aan wennen dat ze mij nog steeds moeten gaan pensioeneren, tot dat God denkt dat mijn tijd gekomen is.Ergo de Nederlandse Marxisten.Duuuuuuuuuuuuuuuuuuus er is geen eutanasie pil voor mij, in goede en in slechte tijden.

  Like

 7. Thomasson zegt:

  In de laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Weharmacht soldaten van de “Ostfront”. Zij waren zwaar gewond, ziek, zwaar getraumatiseerd of lijdend aan alle mogelijke oorlogsyndromen …Ja! Dat kon ook bij hen gebeuren!!!!. De autoriteiten vonden het nodig om deze onbruikbare soldaten naar Hadamar bij Frankfurt (am Mein) te sturen. Ze waren niet meer benutzbar en niet recyclebaar, dus zij werden daar vergast. Een bekende Nederlandse spreekwoord luidt: “Een vos verliest wel zijn haar, maar niet zijn streken”. Wie weet? Misschien komen de Duitsers van de ‘Generatie EU’ ook op het idee de huidige oudjes naar Hadamar te sturen? Ze zijn toch niet meer productief? Nicht Verbrauchbar en zij kosten te veel geld? …Dus ook zij worden naar een soort NS Tötungsanstalt in de T-4 Euthanasia Programme om hun nutteloze leven te verkorten? Zij zouden plaats maken voor al de geïmporteerde zwermen Tyfus uit het Midden Oosten en Afrika dat hun land nu overspoelen en de Reichstag in Brussel had besloten ze op te vangen: KOST WAT HET KOST?

  Like

 8. Anneke zegt:

  Goed verhaal Janina, maar ik word zo bedroefd als ik dit lees…en waarom…..omdat dit de bittere waarheid is. Ik ben ook van die leeftijd en heb mijn hele leven hard gewerkt en alle belastingen en premies betaald. Wij oudjes krijgen de schuld dat de staatskas leeg is, omdat ons land in de greep van de ” vergrijzing” zit. Ik geloof hier helemaal niets van, het is niet de schuld van de oudjes, het is de schuld van al die vreemdelingen die wij binnen laten, ons landje zit in de greep van de vluchtelingen en niets anders….en wij kunnen dit, als volk, niet financieel dragen, dus straks wordt er een greep in de pensioenkas gedaan, daar kunnen wij op wachten en dat is dan al de zoveelste greep die uit de pensioenkas wordt genomen. Maar…..het is de schuld van de vergrijzing…..

  Gisteravond gezien dat er op Hemelvaartsdag weer 2200 vluchtelingen door ons zelf zijn opgehaald vanuit Libie, ongelooflijk….wat moeten wij daarmee……

  Like

 9. john zegt:

  Zag ik daar in “Augsburg” (uw vorige artikel) niet al een paar oudjes liggen tussen de fietsen, wasmachines ….die naar beneden werden gekieperd ?

  Like

 10. Henk.V zegt:

  De bedenkers van al deze zegeningen horen -na berechting- allemaal ”permanent ondergronds gehuisvest te worden”.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Ik kan $#!%^&*&^%$#! wel janken!!!

  Gisteren heb ik opnieuw gezien dat hetgeen ik steeds beweer, voor 100 % klopt.
  Bejaarde mensen knappen ervan op als ze ‘in de natuur zitten’.
  Ik had mijn ouders gisteren met grote moeite –de stakkers kunnen eigenlijk niet eens in en uit de auto komen; mijn moeder moet er half liggend ingeschoven worden- uit het verzorgingstehuis opgehaald en hier voor het raam gezet, met uitzicht op de groene tuin.
  Daarin staat o.a. een fraaie grote tak waaraan allerlei vogelvoer hangt en het was een komen en gaan van tuinvogeltjes. Mijn vader leefde helemaal op en riep maar dat het allemaal zo prachtig was; hij kwam bij wijze van spreken weer tot leven. Mijn moeder vond het ook mooi, maar zij praat niet meer zo vanwege haar dementie.
  Zij was haar bezoek allang weer vergeten toen ze weer op haar kamer zat.

  En hier komt-ie weer –ik heb het al vaker geschreven- WAAROM STELLEN DIE GIERIGE PARASIETEN van ‘oranje’, ‘ons’ ‘koningshuis’, nu niet een gedeelte van hun mega vermogen ter beschikking aan de verzorgingstehuizen in dit land zodat elk tehuis een parkachtige tuin kan laten aanleggen voor hun oude bewoners? Kunnen er meteen banen gecreëerd worden (ja toch Markje, grote ‘banen-creëerder’?) door personeel in dienst te nemen dat de hulpeloze bejaarden in die tuinen zet en daarna weer naar hun kamers brengt. Dan krijgen die arme stakkers tenminste wat positieve en heilzame prikkels i.p.v. op geestdodende wijze binnen in hun kamertjes te moeten wachten op hun levenseinde. Dan kunnen ze tenminste de zon nog eens voelen op hun huid en frisse buitenlucht inademen…
  Waarom willen die ‘koninklijke’ ‘goudvinken’ zich nu toch altijd en overal in zo’n schandalige weelde wentelen?!

  Kijkt u ‘voor de aardigheid’ eens naar deze schaamteloze foto’s:
  https://www.google.nl/search?site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=649&q=staatbanket&oq=staatbanket&gs_l=img.12..0i10i24.1452.3897.0.6196.11.11.0.0.0.0.130.992.7j4.11.0.msedr…0…1ac.1.64.img..0.11.957.zHw2rSBB2Ss
  Wat een geldverspilling, die zogeheten ‘staatsbezoeken’ en ‘staatsbanketten’.
  Wat heeft een burger nu aan een dergelijke onbeschofte geldverbrasserij ? De ‘royals’ kunnen toch ook ‘gewoon’ schathemeltje rijk zijn, zonder elke dag kostbare nieuwe kleding, bling bling juwelen, glamour en schranspartijen?!!
  Onverzadigbare hebberige egoïsten zijn het, die een ander NIETS GUNNEN!
  Ze vreten zichzelf liever tot aan hun kraag vol met uitgelezen spijzen en dranken (flessen wijn van zo’n slordige 1000 euro per stuk; ja het zou zomaar kunnen) en ze behangen zich liever met nutteloze juwelen dan dat ze een arm oud mens iets geven…

  Ondanks hun grote rijkdommen, hebben ze nooit, nooit, NOOIT genoeg!
  “Het oog raakt nooit verzadigd”, staat er in de Bijbel van het ‘christelijke’ (of moet ik zeggen islamofiele?) ‘koningshuis’.
  En als klap op de vuurpijl mag je niet eens zeggen wat je van die lieden vindt, want men mag geen ‘majesteitsschennis’ jegens de ‘familie’ plegen.
  WAT EEN HEMELTERGENDE ONRECHTVAARDIGE WAANZIN!

  Like

 12. koloth zegt:

  Er zijn zgn. beschavingen die opkomen en er zijn zgn. beschavingen die ten onder gaan.
  De keus is aan jezelf.
  Als je de hele dag lig te jammeren achter je computertje, dan moet je niet vreemd opkijken dat al je verzamelingen naar de strijders gaan.
  Vecht godverdomme dan eens stelletje lamzakken.
  En geen lulverhalen dat de kat ziek is, ja je moet idd. op je oude dag strijdend ten onder, er is geen alternatief.
  Wat dat betreft heb ik respect voor die nikkers die vechten tenminste ergens voor, ben er eigenlijk wel helemaal klaar mee met dat gejank en maar de hele dag stil zitten en vreten en janken.

  Like

  • Boorzalf zegt:

   Dat is nou net het punt, hier in nederland mag je niks zeggen over de islam. Zonder dat je opgepakt wordt. En voor de rechter gedaagd wordt. We worden systematisch monddood gemaakt. Want ook in de politiek is de islam heilig. Zolang er randdebielen in de regering zitten zal er weinig veranderen. En kan jan met de pet ook weinig uitrichten. Hoog uit op de pvv stemmen

   Like

  • Driek zegt:

   koloth zegt: Wat dat betreft heb ik respect voor die nikkers die vechten tenminste ergens voor, ben er eigenlijk wel helemaal klaar mee met dat gejank en maar de hele dag stil zitten en vreten en janken.

   U kraamt me daar een flinke taal uit, beste koloth, maar ik kan geen enkele mededogen opbrengen – laat staan respect – voor die nikkers in bootjes, want die lieden zijn nog te lui om te poepen, die zijn op een makkelijk leventje uit. Die zwarte Pieten zijn nog te beroerd om in hun eigen land iets proberen op te bouwen. Maar goed, het is nu eenmaal een bekend gegeven dat zwarte mensen uit die contreien (niet allemaal hoor, hou me ten goede) aartslui zijn. En het staat u vrij daar anders over te denken.

   Maar om nou te stellen dat die zwarte Pieten ergens voor vechten, nou neen, die indruk heb ik niet. Trouwens u zit toch ook achter uw computer? En wat doet u zelf dan wel, behalve op deze beschaafde website van E.J. Bron een beetje ordinair te vloeken? Wie is hier eigenlijk de lamzak? Maar ik neem aan dat u ten strijde trekt en niet de ganse dag zit te janken en te vreten. Maar misschien kunt u, behalve vloeken, eens een artikel schrijven voor deze site, waarin u uw visie geeft op al die vretende en jankende Nederlanders? Ik ben reuze benieuwd.

   Like

 13. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 14. daiyu-ninja zegt:

  Sorry: uit roeiers moet zijn, uitroeiers.

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Wanneer gaan we de politici berechten voor hun misdrijven en landverraad ??

  Like

 16. Thomasson zegt:

  @Anneke
  U hebt gelijk. Wij moeten dankbaar zijn dat Janina het verhaal heeft gepubliceerd. “Een gewaarschuwd mens telt voor twee” luidt het spreekwoord. HET IS DE BITTERE WAARHEID. De ouderen onder ons hebben hard gewerkt, belasting betaald en hielpen een maatschappij op te bouwen, die bijna gelijk staat aan utopie (nog steeds in vergelijking met een land zoals de VS en derde wereldlanden). Toch dragen wij bepaalde schuld voor de huidige situatie: a) schuld van het maken van verkeerde politieke keuzes en b) DE SCHULD VAN MEER DAN 40 JAAR APATHIE. Wij speelden allemaal de onderdanen van de Naakte Koning uit het verhaal van Hans Christian Andersen. Wij gaven politieke voorkeur aan LEVENSGEVAARLIJKE POLITICIE die met maatschappelijke antropologische experimenten bezig waren. Doel: de natiestaat NEDERLAND omver te werpen en op de ruinen daarvan een Sovjet model multiculturele samenleving op de bouwen. De politici zijn mensen die in hun jeugd moordenaars als Mao Tse Tung, Castro, Che Guevarra en Pol Pott hadden vereerden (sommigen misschien nog steeds ). Om hun doel te bereiken hebben ze massa’s mensen uit de Derde Wereld geïmporteerd en daarmee ook een exotische slang genaamd ISLAM. Om een bepaalde logica aan hun daden te verlenen spraken ze over ONZE SCHULD. VOORAL DE SCHULD VAN DE TWEEDE WERELD.
  DEEL 2

  Like

 17. De omgekeerde wereld!En het wordt door het volk geaccepteerd,gezien hun stemgedrag of het te beroerd zijn om zelfs maar te gaan stemmen!En vluchtelingen?Als dat 1% is,is het veel;de rest zijn parasieten die hun leven lang willen teren op onze zak!En daar moeten de ouderen ,gehandicapten,en eigenlijk wij allemaal voor op een houtje gaan bijten!En als dank daarvoor wordt je je huis en land uitgetreiterd!En is,voor de minder draagkrachtigen[en dat is de grote meerderheid!]het leven verworden tot overleven!

  Like

 18. Thomasson zegt:

  @Anneke
  DEEL 2
  Ja!. De Nederlanders hebben SCHULD!!! En daarvoor moeten ze ALLEMAAL BOETEN!. Alsof DE NEDERLANDERS hebben DE DUITSERS GEVRAAGD om het land te bezetten!!! Dan passeert de NSB de revue. Natuurlijk waren er ook collaborateurs, maar de Duitsers hadden in principe de NSB niet echt nodig. Ze waren hier heer en meester. De Gutmenschen geven geen ruk aan de massa Nederlanders die oorlogslachtoffers waren. Bijvoorbeeld: de mannen van Petten, de verzetsstrijders die in de duinen bij Den Haag werden gefusilleerd enz.. Dus wegens de oorlog moeten ALLE NEDERLANDERS de hele schorriemorrie uit de “pure Derde WERELD” OPVANGEN. Ongeacht de kosten, het ongemak en vooral HET GEVAAR.

  Toen wij zagen welke richting de boel neemt …Heeft de meerderheid onder ons gezwegen. Wij zijn nog steeds apathisch voor het leed van autochtone minderbedeelden (en niet moslims) in islamitische buurten, voor de oprukkende etnische zuivering overal waar moslims grote deel v.d. bevolking vormen. Het begon eerst in de grote steden en rukt nu op naar de randgemeenten en middelgrote steden. Wij zijn apathisch voor de DAGELIJKSE onschuldige slachtoffers die ten prooi vallen aan de vrienden van Allah. Neem bijv:. de 19 jarige jongen uit Texel die verleden week zo verschrikkelijk werd toegetakeld. Natuurlijk begint de staatskas leeg te raken ….Dat kan niet anders. Maar de politieke pathologische psychopaten die nog steeds aan de macht zijn (dankzij onze steun en stem) zijn erg handig met aanwijzen van schuldigen: NU IS HET DE VERGRIJZING. Waarom niet? De oudjes zijn toch oud en als zij paar maanden korter leven, houdt men geld over voor het “ANTROPOLOGISCHE JURASSIC PARK EXPERIMENT”. Als de boel (net als in Jurassic Park) ineenstort, zouden ze (net als in Jurassic Park) op het nippertje wegvluchten en de bevolking achterlaten ALS PROOI VOOR DE CARNIVORE ALLAHLUSIOSAURUSSEN

  Like

 19. louis portugal zegt:

  2060 schrijven ze dat het probleem gaat spelen.
  Dat zou betekenen dat de mensen die NU gaan werken dan gaan stoppen.
  Als ik veel van het spul zie wat in Nederland en Duitsland van de scholen komt ben ik ervan overtuigd dat het niet tot 2060 gaat duren.
  Binnen enkele jaren gaan we al merken dat de door de poltiek opgetuigde situatie niet meer te houden is zoals de bejaarden NU al duidelijk merken.
  Het gaat ieder jaar beroerder.
  Zeker nu blijkt dat de wereldeconomie duidelijk aan afkoelen is.

  Like

 20. delamontagne zegt:

  Al met al weet ik nu nog steeds niet wanneer men in NL iemand oud vindt.?
  ……….”de oudjes zijn te duur”……..!
  Bij het invullen van mijn Franse inkomsten belasting (voor de 19e mei ), zag ik tot m,n niet-stomme-verbazing dat de (NL-se)-AoW in 2014 voor ons beiden samen +_Euro 400 minder was dan die van 2013.
  Ik weet niet of dat is wegens het in buitenland wonen.!
  De kwestie van het minder AoW aan in buitenland woonachtigen te betalen, verzonnen door de heer KAMP om-te-bezuinigen, moest op last van Brussels worden terug-gedraaid.
  We kregen toen beiden over 2 jaren (met rente Euro 1800 terug-betaald.
  De bezuiniging van Kamp bleek toen een lastenverzwaring voor NL te zijn.

  Like

 21. exmarineman zegt:

  Waarom denken jullie dat die (thuis)zorg allemaal wordt verminderd, nee zelfs gaat verdwijnen….. Waarom de pensioenregelingen zijn gewijzigd en er daardoor tientallen jaren geen indexaties meer kunnen plaatsvinden. Brussel kijkt al met grote hebberige ogen naar de ruim 1000 miljard door ONS aan opgespaarde pensioengelden om die te kunnen confisqeren. Ze noemen dat wel niet zo maar ZIJ – Brussel/EC/EP – gaat over een jaar of 5 bepalen wat er met ONS pensioen-/spaargeld gaat gebeuren……
  En door deze maatregelen – ook het sluiten van de verpleeg-/verzorgingshuizen – gaan de (zieke en hulpbehoevende) oudjes sneller de pijp uit. Krijgen ook minder medicijnen of kunnen ze niet betalen, dus …….. Dat betekent voor de overheden en pensioenfondsen: minder AOW, minder pensioenuitkeringen. Dus……. Waarom moeten wij in Nederland tot ons 70e gaan werken en in de rest van (zuidelijk) Europa gaat men vrolijk op 55 of 60 met pensioen. Denk aan Griekenland, Italië, Frankrijk, Spanje …..

  Like

 22. Aegolius cs zegt:

  1 uur 17 minuten geleden
  Asielzoekers kostten vorig jaar ruim 860 miljoen

  De Nederlandse overheid was vorig jaar ruim 860 miljoen euro kwijt aan asielzoekers. Dat schrijft het kabinet in antwoord op vragen van de PVV.

  Het kabinet becijfert dat asielzoekers de overheid in 2014 in totaal 867,8 miljoen euro kostten. Meer dan de helft daarvan (485 miljoen) ging naar het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, het COA. Deze organisatie vangt asielzoekers op en begeleidt ze totdat ze uit de opvang mogen.

  ZIE OOK: Duizenden asielzoekers met verblijfsvergunning wachten op een huis

  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/asielzoekers-kostten-vorig-jaar-ruim-860-miljoen

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Veel 80-plussers overleden in winter

   De afgelopen winter zijn opvallend veel 80-plussers overleden. De sterfte onder deze ouderen was in twintig jaar niet zo hoog, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Oorzaak is “vrijwel zeker” de uitzonderlijk lange griepepidemie.

   Er overleden 23.827 tachtigers. Dat is 15 procent meer dan in de winter van 2013/2014, toen er 20.191 tachtigers stierven.
   Van de negentigers gingen er 15.361 dood; 21 procent meer dan in de winter ervoor.

   Zachte winter………..

   http://nos.nl/artikel/2038893-veel-80-plussers-overleden-in-winter.html

   Sinds ik sinds een jaar of wat medisch ben ingedeeld tot “de kwetsbare groep” heb ik me hiervoor laten uitschrijven. Tenslotte weet je nooit waarvoor het goed is, zoals men zegt.

   Like

 23. Aegolius cs zegt:

  ‘Acht op de tien ouderen hebben geldzorgen’

  Zo’n 80 procent van de ouderen heeft geldzorgen. Ruim een derde maakt zich regelmatig zorgen, blijkt uit een enquête van seniorenorganisatie ANBO onder ruim 1.700 respondenten.
  Volgens ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) verbetert de koopkracht van werkenden volgend jaar naar verwachting met 1,1 procent. Maar uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden gaan er waarschijnlijk op achteruit, met respectievelijk 0,1 en 0,7 procent.

  http://www.nu.nl/geldzaken/4308790/acht-tien-ouderen-hebben-geldzorgen.html?redirect=1

  Ook noodzakelijk (semi)medische aftrekposten werden al fiscaal teruggeschroefd alsmede door de reorganisatie van rijksoverheid naar gemeenten van de CAK bijdragen.

  Het labyrint van nóg mogelijke vergoedingen voor ouderen is volstrekt ondoorgrondelijk gemaakt maar heffingen als eigen bijdragen over de hele lijn enorm gestegen.

  En ja, bij de groep babyboomers hoorde ik wel maar noodzakelijkerwijze op mijn 15e aan het arbeidsproces deelgenomen en met schele ogen naar anderen gekeken. Na wat zelfbetaalde avondstudies e.d. de “achterstand” wat ingehaald. Provo en pleiner zijn: het is mijn tijd voorbij gegaan en later wat bijgelezen hierover. Was toch leuk joh.

  Dank u, oudjes, voor de opbouw van NL, edoch gaat u ons teveel kosten.

  Like

 24. Aegolius cs zegt:

  Crossposting:

  Aantal 100-plussers verdubbeld in 20 jaar
  Op 1 januari 2017 woonden in Nederland 2 225 honderdplussers, 124 meer dan een jaar geleden en ruim tweemaal zoveel als twintig jaar geleden. Het CBS verwacht in de meest recente bevolkingsprognose dat er in 2031 meer dan 4 duizend eeuwelingen zijn. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
  Maar en lees de EU statistiek:
  Relatief de meeste honderdplussers in Griekenland
  Nederland telde 128 honderdplussers per miljoen inwoners in 2015 en behoort daarmee in Europa tot de middenmoot. Griekenland voert de lijst aan met 565 eeuwelingen op een miljoen inwoners, op afstand gevolgd door Portugal en Frankrijk. Dit hangt onder meer samen met de vergrijzing in deze landen.

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/20/aantal-100-plussers-verdubbeld-in-20-jaar
  Griekenland moet toch maar eens nazien in de “administratie” of de levensfeiten overeenstemmen met de uitbelaingen:
  Pensioen van overledenen
  Het probleem is dat de Griekse politici niet in staat zijn om de rechtsstaat fatsoenlijk te laten functioneren. “We zijn een jonge democratie, politici hebben moeite om controlemechanismen in te bouwen.” Een veelzeggend voorbeeld: de Griekse staat gaat niet na wie er na zijn dood nog pensioen ontvangt. De pensioenen van ambtenaren worden doorbetaald, tenzij een nabestaande bij de staat opgeeft dat de desbetreffende persoon is overleden. In totaal hebben zo’n 40.000 vrouwen geprofiteerd van het pensioen van hun gestorven vader of moeder. Dat heeft de staat al 550 miljoen euro gekost.
  Bron: Janne Chaudron– 10:00, 2 augustus 2012
  https://www.trouw.nl/home/-griekenland-is-te-corrupt-voor-de-euro-~a2fd6e20/

  https://ejbron.wordpress.com/2012/01/14/griekenland-gehandicaptenpensioen-voor-pedofielen-en-exhibitionisten/#comment-615137

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s