POLITIEKE SPELLETJES: HET IMF VERLAAT GRIEKENLAND

Screenshot_49

(Door: trias politica)

Het Internationale Monetaire Fonds houdt het voor gezien in Griekenland. Officieel omdat de Grieken niet willen hervormen, maar is dat wel zo geloofwaardig? Of worden er soms politieke spelletjes gespeeld?

‘SYRIZA gelooft niet liberalisering van de markt’. ‘De huidige regeringspartij ontbeert elke relevante politieke ervaring’. ‘De politieke structuur in Griekenland is hét probleem’. ‘We kunnen nog geen tandwiel produceren, onze productiefaciliteiten zijn waardeloos’. ‘De achtereenvolgende Griekse regeringen hebben de gewone burgers niks opgeleverd’. ‘Als Griekenland de euro verlaat, dan destabiliseert de Balkan’.

Grieks defaitisme

Dit waren enkele uitspraken van een groep van negen Griekse journalisten tijdens een gedachte-uitwisseling met vier Nederlandse Europa-deskundigen op woensdag 10 juni 2015, onder wie ondergetekende. En dat in de week waarin het voortbestaan van de financiële continuïteit van Griekenland op het spel staat en een beslissende fase ingaat. De Griekse journalisten waren bezig aan een Holland Tour. Ze wilden weten hoe Nederland denkt over de Griekse crisis, die nu al meer dan vijf jaar duurt en weer terug is van nooit helemaal weggeweest op de voorpagina’s van alle internationale kranten.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Griekenland, Hypocrisie, IMF. Bookmark de permalink .

2 reacties op POLITIEKE SPELLETJES: HET IMF VERLAAT GRIEKENLAND

  1. koddebeier zegt:

    Griekenland is beter af zonder de EU !! Pas dan is een goede kans op een economisch herstel.

    Like

  2. luckybee zegt:

    Goodbeye Hellas!

    Like

Plaats een reactie