Opnieuw raketaanval vanuit de Gazastrook

Screenshot_16

Archieffoto: de resten van een raket uit de Gazastrook die neerkwam in Israël

(Vertaling: E.J. Bron)

In de nacht naar donderdag werd Israël opnieuw vanuit de Gazastrook met een raket aangevallen. Deze kwam in open terrein in de buurt van de havenstad Ashkelon terecht. Volgens Peter Lerner, de woordvoerder van het Israëlische leger, maakt Israël de radicaalislamitische terreurorganisatie Hamas verantwoordelijk voor de aanval. De Israëlische luchtmacht voerde diezelfde nacht nog een vergeldingsaanval uit.

Hoewel er geen sprake was van gewonden of schade door de aanval waren de Israëlische burgers onzeker gemaakt. “Tegen 02.00 uur ´s nachts begonnen de sirenes te joelen. De burgers moesten halsoverkop de schuilkelders in”, zegt Lerner. “De herhaaldelijke raketbeschieting op Israël brengt niet alleen het leven van honderdduizenden burgers in gevaar, maar is bovendien een bewuste beslissing om op burgers te richten. Niemand zou onder zo´n bedreiging door het terrorisme moeten leven. Altijd in angst wat er kan gebeuren als de volgende raket komt en of men op tijd de schuilkelder kan bereiken om je leven te redden”, aldus de woordvoerder verder.

Het Israëlische leger reageerde prompt en bombardeerde een trainingscentrum van de Al Kassam Brigades in de Gazastrook. Volgens Palestijnse informatie raakte daarbij niemand gewond.

Al in juni werd een serie raketten vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurd. Een door de “Islamitische Staat” (IS) geïnspireerde beweging eiste hiervoor de verantwoordelijkheid op. Israël eist van Hamas, die de regering in de Gazastrook vormt, om een einde te maken aan zulke acties.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Gazastrook, Hamas, IDF, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Rotzakken. Bookmark de permalink .

12 reacties op Opnieuw raketaanval vanuit de Gazastrook

 1. Anna zegt:

  Jammer dat Koenders net weg was.

  Like

 2. Cathja zegt:

  En wéér een raketaanval vanuit de Gazastrook. Zijn internationale waarnemers blind, doof, stom, om dit niet op te merken en te veroordelen?
  Gisteravond zag ik een korte reportage vanuit Gaza, met een Nederlandse correspondente die het nieuws mag verslaan, en zij toonde de puinhopen daar, die er nog net zo bij liggen als vlak na de oorlog van vorig jaar. “Zwaar getraumatiseerde jongetjes” werden even aan het woord gelaten, en wat zij zeiden leek ingestudeerd.
  En wéér werd de indruk gewekt dat Israël de agressor was en is, en geen woord over Hamas, die toch echt begon met het beschieten van Israël.
  Ik kots van die nieuwsberichten op NPO, maar ook bij RTL is het ergernis troef.
  Beter is het om helemaal maar geen nieuws meer te volgen op TV. Ze hebben allemaal de pest aan Israël en zijn President, en geen van allen steekt dit onder stoelen of banken.
  Walgelijk.

  Like

  • Anna zegt:

   Cathja Je hebt helemaal gelijk.
   Israël is NIET de agressor. Maar de zgn. Palestijnen. Dat is heel duidelijk.
   En heel veel mensen zien dit maar ze durven niets te zeggen, of hebben een gevoel van” het zal mijn tijd wel duren” .Of het is ver van mijn bed.
   TOTDAT HET TE LAAT IS.
   Gelukkig zijn er nog wel mensen die zien welk een smerige propaganda oorlog hier wordt gevoerd, en daar hoor jij ook bij.
   Blijf op je plaats en hou vast aan de waarheid.
   Laat je niet teveel in de stress drukken maar aanschouw het met een helicopterview.
   Het gebeurt.
   Het is dan ook onze taak om in onze omgeving hierop te wijzen, want ” Het grote doel” van deze smerige leugenpropaganda is “WERELD OVERHEERSING DOOR DE ISLAM”

   Ik heb het al vaker gezegd, dit ( wat hier gebeurt) ( en trouwens in de hele wereld) is niet meer voor menselijke vermogens te bevatten, zulke openlijke bedriegerij en leugens en valse propaganda en gemeenheid en moorden enz; De leugen regeert!!!! Het is ongelooflijk dat de NPO en RTL deze leugen propaganda zomaar voor zoete koek aanneemt.
   Dit is ronduit duivels…. Deze mensen zijn zo (vaak zonder dat ze het zelf zien of merken) door ” hogere machten” verblind/ bezet dat ze de werkelijkheid niet meer zien. Dit is een strijd van ” geestelijke machten ” in de lucht. Zij beheersen steeds meer mensen in de hele wereld en doordat deze mensen bezet zijn met satanische invloeden zeggen zij precies het omgekeerde van de waarheid. ( nou moet u niet denken dat deze machten niet bestaan, dat is onjuist…….want hele TV programma’s worden er mee gevuld)
   Deze satanische propaganda oorlog die door de satanische religie van Arafat, door Arafat zelf ooit is begonnen, werkt.
   Hij kreeg er zelfs ( geheel onterecht ) de Nobel prijs voor.
   Welke waarde heeft die prijs dan nog ?
   Cathja ga door met het vertellen van de waarheid veel sterkte.

   Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Lik op stuk; goedzo Israël!

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Raket aanval op Israël . Gekocht van de financiële steun van de Europese Unie. !! Zoals U ziet steunen de EU fascisten de HAMAS fascisten………………..Broeders in de strijd zullen we maar zeggen !!

  Like

 5. johannes zegt:

  ja jammer ook dat de kwee peer videler die oetlul van ruiten beek en de hufter jan smelt er niet stonden, ik kots van dat Israel hatende rot volk ,dat smerige schijnheilige de mensen misleidende ,
  vuile leugenachtige, waarheid verkrachtende ,stomme klote volk bah bah bah vuile zwijnen.

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  Het houdt maar niet op hé de misselijke provocaties van de Palestijnen en ook niet het walgelijke geslijm van Koenders met de Palestijnen deze verrekte PvdA adept. Wat zou het toch mooi zijn geweest wanneer Koenders deze raket recht voor zijn raap had gekregen.Het Israëlische leger reageerde prompt en bombardeerde een trainingscentrum van de Al Kassam Brigades in de Gazastrook goed zo actie=reactie…

  Like

 7. Theodoor zegt:

  Israel is een voorbeeldland een land waar je trots op kunt zijn, Nederland daarentegen een land dat zich zelf niet meer in de hand heeft, de leiding heeft overgegeven en het Nederlandse volk minacht (politiek gezien).

  Like

 8. Henk Filius zegt:

  Zag gisteren in het propaganda-NOS journaal Palestijnse kindertjes die zich konden aanmelden voor een kamp. Bij het kraampje waar zij zich konden aanmelden hingen posters van o.a mitrailleurs. Volgens mij is Allah de vereenzelviging van de Duivel; in de praktijk gebracht door zijn volgers.

  Like

 9. Jan zegt:

  En intussen in Jammu en Kashmir:

  After Ufa hopes, flare-up on border

  Admitting that the situation on the India-Pakistan border had “worsened” in the past few days, Foreign Secretary S. Jaishankar on Thursday accused Pakistan of “unprovoked” firing on the International Border and the Line of Control that left one woman dead and several others injured.

  http://www.thehindu.com/news/national/after-ufa-hopes-flareup-on-border/article7431220.ece?homepage=true

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s