Pekelders willen burgerwacht na vermeende incidenten met asielzoekers

Screenshot_50

Een aantal Pekelders roept mensen op zich aan te melden bij een op te richten burgerwacht. Dit na twee vermeende incidenten met asielzoekers in Oude Pekela.

Meerdere Pekelders zeggen op Facebook recent lastig te zijn gevallen door bewoners van het plaatselijke asielzoekerscentrum aan de Hooiweg. Zo zouden enkele azc’ers een inwoner van het dorp hebben willen beroven van zijn geld toen hij de hond uitliet. Omstanders hielpen de man, zodat de vluchtelingen zouden zijn weggerend.

Seksueel getinte bewegingen

Ook zou een asielzoeker seksueel getinte bewegingen hebben gemaakt naar een meisje van vijf jaar. Een vrouw maakt daar melding van op Facebook. Ze zat op de fiets toen ze het naar eigen zeggen zag gebeuren. Meer dan honderd mensen hebben gereageerd op haar verhaal, onder wie burgemeester Meindert Schollema van Pekela.

Screenshot_49

Lees verder>>>
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, migrantengeweld, Multiculti, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Pekelders willen burgerwacht na vermeende incidenten met asielzoekers

 1. jungleelephant zegt:

  Nieuwbouw?Voor dat uitschot?Geen cent meer in steken;retour heimat!Als zelfs kleine meisjes niet meer veilig zijn,waar blijven we dan?De zelfverrijkers van het Coa moeten zich diep schamen om zulk tuig binnen te halen onder het mom van vluchteling,waarvan iedereen weet dat het de grootste leugen aller tijden is!

  Like

 2. vanhetgoor zegt:

  Als in een regio de politie niet voldoet is NIET de oplossing om een ander soort politie op te richten, maar de juiste manier is om te onderzoeken waar de fout zit en dan die fout oplossen.

  Als de politie geen veiligheid meer biedt dan moet de men bij de minister gaan klagen. De staat heeft het namelijk alleenrecht op het uitoefenen van geweld, geen enkel ander orgaan kan of mag zich daar mee bemoeien. Ik hoor meerdere keren per jaar domme mensen praten over het opzetten van een burgerwacht, het heeft geen zin! Het kan niet want het mag niet. Probeert men het toch dan is men het randje van het fascisme al overschreden. En als afschrikwekkend voorbeeld wil ik met name noemen dat er moskeeën zijn die ‘bewaking’ opzetten door moskee-gangers als ‘buurtvaders’ op straat te laten lopen om die verschrikkelijke agressie tegen moskeeën tegen te gaan, door PVV’ers en dat soort mensen helemaal de vernieling in te schoppen als ze in de buurt van een moskee komen.

  Een burgerwacht is een hellend vlak en geen oplossing van het probleem.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Hoezo vanhetgoor, je verwacht toch geen hulp van ‘onze’ moslim hielen likkende overheid ????

   Like

  • Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

   Als de overheid haar burgers niet meer beschermd of kan beschermen moeten de burgers dat zelf gaan doen.
   Niks mis mee.. of het nu mag of niet interesseert mij geen biet.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Hoe meer burgerwacht hoe beter van het Goor.
   Wat een dooddoener: “Als de politie geen veiligheid meer biedt dan moet men bij de minister gaan klagen…”
   Hoor je jezelf tekeer gaan? Van Aertsen geeft toestemming voor de islam-burgerwacht…, en wij zouden het in ons eigen land niet mogen?
   Omdat dat nou eenmaal niet mag zegt meneer van het Goor! Kleutertje luister.
   Meneer van het Goor zegt wat.
   Hahahaha. Of je bent erg laf of erg dom. Je mag zelf kiezen.

   Like

  • hendrikush zegt:

   Als onder de bezetting de nederlandse poltie meewerkt aan de vervolging van joden wordt het een plicht om daar tegen in verzet te komen.
   Burgerlijke waakzaamheid is dan het minste wat je kunt doen.

   Like

 3. luckybee zegt:

  De Pekelaase burgerwacht moet wel op zijn minst met Ushi’s bewapend worden, ze moeten tegen Kalashnikof knokken.De oplossing ligt in Den Haag; de wetten moeten veranderd worden zo dat politie onze interessen verdedigen.

  Like

 4. boorzalf zegt:


  Je moet ook niet met een teckel gaan wandelen, in de buurt van dat schorem. Deze jongens springen er gelijk tussen als de baas in gevaar komt. Heb het zelf meegemaakt, mijn duitse herder reageerde onmiddelijk toen ik s’avonds laat werd overvallen. En denk er om, ze zijn super snel.

  Like

 5. John zegt:

  Burgerwacht, werkt helaas niet.
  Jammer dat het al zover komt dat men dit wil doen.
  Een echte asielzoeker is voor mij altijd welkom, maar dit zijn geluk zoekers ( economische ) en geen asielzoekers die binnen komen en ons hun normen en waarde wil opdringen.
  Zij zijn te gast en moeten zich aanpassen aan ONZE normen en Waarde. Willen ze zich niet aanpassen dan retour waar je vandaan komt… Want dan was het daar zo slecht schijnbaar niet……

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ja, ja, ja. Nog zoiets… Heel braaf hoor.
   Jammer dat je idealen maar niet willen uitkomen hè.
   Geef mij maar een goeie, degelijke ouderwetse burgerwacht in elk dorp, gehucht en wijk in elke stad in Nederland..,, dan zouden die verdomde moslims niet zo’n grote bek hebben. Maar nee wij draaien de zaak liever om!
   We hebben geen burgerwachten maar we weten van te voren dat het niet werkt.
   Raar is dat!

   Like

 6. Scheerzeep NU zegt:

  Kop d’er veur
  Pekelder Roegbaainders is aander volk dan stadsluu. Doar kom je niet makkelijk met weg en die loat’n zich gain or’n aannaai’n.

  Ik heb 8 jaar bij de gemeente Pekela gewerkt. Onder Meindert Schollema. Goede burgermeester.

  Er is al eens eerder onrust geweest aan de Hooiweg na een incident op de kermis in Oude Pekela. Toen stonden er binnen een halfuur zo’n vijftig mensen verhaal te halen bij het AZC. De toenmalige wethouder Sociale Sector zei achteraf met een glimlach dat het allemaal wel meeviel, storm in een glaswater. “Volgende week weer Coen?”, dacht ik.
  Pekela heeft 3 wijkagenten. 1 meer dan een dorp met het gelijke aantal inwoners. In Pekela is dus meer aandacht nodig van de politie voor de Pekelders en niet zo zeer voor de asielzoekers. 3 wijkagenten in Pekela, 8 in buurgemeente het Oldambt en 8 in buurgemeente Veendam. Het duurt dan een halfuur om meer dan 20 politie agenten in Pekela te verkrijgen als er incidenten zijn. Maar daar zijn natuurlijk niet alleen de Pekelders mee bezig.
  Nog geen decennium geleden was hier een groep neo’s die van zich liet horen en onverschillige jeugd aan zich probeerde te binden. Door gemeentelijk en politie beleid zijn die neo’s nu buitenbeeld, maar die jongeren zijn er nog wel. En die zijn nu wat groter en sterker en misschien wat beter georganiseerd, zonder de zweem van neo.
  Ain Pronkjewaal

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Tja, met een ‘regering’ die steeds maar probeert zoveel mogelijk (islamitische) criminelen te importeren kun je op rotzooi rekenen
  In Oude Pekela is een politiepost die op werkdagen van 09.00u – 11.00u geopend is en waar je alleen op afspraak aangifte kunt doen.
  Dichtstbijzijnde (12km) politiebureau in Veendam, geopend op werkdagen van 08.30u tot 17.00u.
  Van 17.00u tot 08.30u en in de weekeinden zoek je het zelf maar uit.
  Per gratie kan het zijn dat er wel eens een politiewagen uit Groningen langsrijd…
  Ja, ik kan me die burgerwacht goed voorstellen!
  Vraag me ook af waarom die AZC’s altijd in kleine dorpjes zijn en niet in bv. Aerdenhout, Wassenaar of Bloemendaal.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Omdat dàn te veel D66 ‘ers er last van zouden hebben.
   Blèren, dat je er zo veel mogelijk moet opnemen is één ding, maar met de gevolgen geconfronteerd worden…….neenee, dàt is dan weer niet de bedoeling!
   Daar schepen ze liever de plattelanders mee op: Die kunnen zo meteen leren, dat een andere cultuur niet persé een rotmentaliteit inhoudt; daar zijn ze soms nog wat bekrompen in…….(Sarcasme modus uit.)

   Like

 8. Thomasson zegt:

  Eindelijk laten sommige mensen in Nederland zien dat ze ballen hebben. Ze gaan huis en haard beschermen. Iemand anders zou het voor hen niet doen.

  Like

 9. Oh god, dat wordt weer vele liters theedrinken voor de burgemeester, dit alles natuurlijk naar het voorbeeld van zo’n andere voorbeeldige burgervader Job C.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s